Figursytt och amningstankar

Idag rockar vi figursydd flanellskjorta och jeans. Som jag har saknat mina figursydda kläder och jeans under graviditeten. Leggins, klänningar och mjukisar vill jag inte veta av nu på ett tag^^ Dock kan jag ju inte ha på mig riktigt vad som helst ur garderoben än, det måste ju vara toppar som det är lätt att amma i så en del kläder lär bli oanvända några månader till.
 
 
Amningen funkar för övrigt jätte bra. Jag som var så orolig innan är så himla lättad.
Mjölk verkar det finnas så det räcker till, hoppas att det fortsätter göra det bara allt eftersom hon växer och behöver mer och mer mat. Jag vill ju gärna amma i ett halvår om det går. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men det är faktiskt riktigt mysigt att amma, och det har känts så himla naturligt. Och sedan svullnaden i brösten försvann har det inte gjort ont heller, så himla skönt att slippa såriga bröstvårtor!

Sovmorgon

Klockan sju i morse tyckte både Alma och Christer att det var dags att vakna, Christer gick ner medan jag ammade och sedan ville jag somna om men det ville inte den lilla damen. Dock är vi lika envisa båda två och den här gången vann mamman så vi låg kvar i sängen ända till halv 10 och jag fick faktiskt somna om mellan halv 8 och 9. Inte illa det! Sedan låg jag en halvtimma och bara tittade på detta lilla underverk. Jag kan inte fatta att hon, som är så perfekt, faktiskt är våran. Helt otroligt!
 
 
I morgon börjar Christer jobba igen, jag kan inte förstå vart de här två veckorna har tagit vägen!? Tiden går verkligen alldeles för fort!

Långväga besök

Ikväll har vi haft besök av Josephine som varit "hemma" i helgen för att fira sin syster som fyllt år och för att träffa Alma. Hon har inte varit här sedan i maj då vi var nyinflyttade men nu lovade hon att försöka komma ner oftare. Att ha en av sina bästa vänner fyra timmar bort är inte kul, men så är det och då får man göra det bästa av de gångerna man faktiskt ses.
 
 
 
Alma fick så fina presenter. Bortskämda lilla unge^^ hihi
 
 
Den här bodyn har jag kikat på flera gånger under tiden som Alma låg i magen men inte köpt utan hoppats på att vi kanske skulle få av någon sen när Alma kommit och visst fick vi det^^
 
 
 

Rosa kisse

För några dagar sedan var några vänner till oss här och hälsade på och kikade på Alma. Den här rosa fluffiga kissen fick hon av dem. Så söt och hur mjuk och go som helst!!
 
 

Marshmallow Chocolate Cookie

Idag har jag bakat en ny sorts kaka som jag sett att många gjort det senaste.
De var goda, men inte himmelska. Det positiva var att de gick snabbt att göra. Perfekt när man är nybliven mamma och inte har så mycket tid mellan amning och blöjbyten^^
Vill ni baka dem så kommer receptet här:
 
 
Du behöver:
  • 8 marshmallows
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl kakao
  • 115g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5dl vetemjöl
  • 2dl strösocker + 1dl strösocker att rulla kakorna i
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk salt
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Klipp marshmallowsen i 3 delar så du får 24 bitar
  3. Blanda smör, farinsocker och strösocker
  4. Tillsätt ägg, kakao, salt, vaniljsocker och bikarbonat och blanda väl
  5. Tillsätt vetemjöl lite i taget
  6. Rulla 24 runda bollar, tryck in en marshmallowbit i varje boll, platta till dem lite och rulla i strösocker
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter

Middag!

Idag var jag jätte sugen på ugnsstekt potatis så det fick det bli, kryddade med havssalt och örtagårdskrydda och så köttfärslimpa och gräddsås till det. Mums!
 
 

Pussmun

Den här lilla pussmunnen alltså, jag dör så söt!!!
 
 

En betydligt bättre natt

Inatt gick det tusen gånger bättre än vad det gjort några nätter innan. Jag ammade Alma vid halv 7 och sedan låg hon och myste med Christer i soffan medan jag fick sova två timmar. Så skönt!
Sedan chillade vi i soffan till kl 10 då det var dags för mat igen. Då gick vi upp till sängen och gjorde oss klara för natten. Vi satte på lite lugn musik som vi sedan lät gå hela natten på låg volym. Vi kom på att hon antagligen inte tycker om när det är helt tyst och antagligen stämmer det för när jag sedan ammat somnade Alma fort. Vid halv 1 vaknade hon för mat igen och efter det fick hon ligga kvar en stund på mitt bröst tills hon somnade om och då lade jag henne i babynestet intill mig. Innan har jag lagt henne i nestet direkt efter maten och då har det tagit ca 2 timmar innan hon somnat om, nu somnade hon på en kvart ungefär så det gjorde verkligen stor skillnad. Hon vill antagligen bara känna närhet vår lilla sessa. Alma sov sedan till halv 6 ungefär och åt igen och somnade om direkt och sov sedan till strax efter nio då det var frukost. Vi gick upp strax efter tio så den här natten har jag ingenting negativt att säga om.
Hoppas att det fortsätter så här nu och att det funkar med musik och att somna på mammas bröst.
 
 
Christers hand ser verkligen enorm ut^^

Myskväll

Så här mysigt har vi det om kvällarna.
Bättre kan det inte bli!
 
 
 

Långa nätter

Vår lilla prinsessa har inte alls samma dygnsrytm som sin mamma. Så idag ska jag försöka vända på mitt dygn och ta en tupplur efter middagen så jag orkar vara uppe senare, precis som hon vill. Igår gick vi och lade oss kl åtta och Alma somnade inte förrän klockan halv ett. Hon är så himla snuttig på natten och vill inte ha nappen mer än fem minuter. Men efter att ha försökt söva henne i fyra timmar så tog Christer över och lade henne intill sig och fick henne äntligen att behålla nappen i munnen och somna. Klockan halv fem vaknade hon och ville äta och sedan klockan åtta igen. Sedan somnade vi faktiskt om till strax efter elva så förhoppningsvis kan jag med hjälp av en middagslur hålla mig vaken lite längre ikväll och förhoppningsvis somnar hon lättare än igår.
Håll tummarna!!
 
 
Spike är bästa barnvakten <3

Fina släktingar

Idag kom det ett post avi i brevlådan om att jag hade ett paket att hämta ut. Christer frågade mig vad jag beställt men jag hade ju inte beställt något!? Vi tog iaf en promenad med vagnen och hämtade ut paketet vilket visade sig vara en hel låda full med saker till Alma och mig som min syssling med familj skickat oss. Jag blir alldeles rörd!! Så himla gulligt av dem.
 
 
 
Lådan innehöll precis allt man behöver så här i början.
Blöjor, blöjpåsar, alvedon, salvor, oljor, strumpor, mysfilt, ett jättefint kort med en hälsning och så en ansiktsmask så mamman kan skämma bort sig lite^^
 
Tusen tack fina ni!! <3
 
 

Dagens mamma

Hej jeans, jag har saknat er!!
 
 

Hembesök från BVC

Idag har barnmorskan från BVC varit här på hembesök. Christel heter hon och jösses vilken trevlig människa! Helt i min smak så det känns verkligen hur bra som helst!
Vi satt ner och hon gick igenom en massa information och så vägdes Alma. Hon är nästan uppe i sin födelsevikt igen. Så himla skönt att veta att hon får i sig tillräckligt med mat vår lilla loppa.
 
Här kommer några bilder från igår kväll.
 
 
 
 
 

Pyjamas time

De här två söta pyjamasarna har Alma fått från sin moster. De är i storlek 62 så de blir perfekta att mysa i om kvällarna i vinter.
 
 

Ny header

 
 
Jag kände att det var dags för en ny header nu.
Vad tycker ni? Sammanfattar den innehållet på min blogg bra?

Mysig lördagkväll

Vi har precis kommit in från en kvällspromenad jag, Alma och Christer och nu har jag, Alma och Spike myst ner oss i soffan framför Masterchef USA. En lugn och skön lördagkväll.
 
 
 
 

På lekplatsen

Idag har vi haft besök av Christers kusin med familj.
Det blev pizzakäk, bebismys, massa prat och en promenad till lekplatsen.
Super trevlig dag!
 
 
 
Självklart kom regnet så fort vi kom till lekplatsen...
 
 
 
 
 
 
 

Lyx för mamman

Vi var inne i stan en sväng igår och köpte en ny bäddmadrass och kudde till mig. Det blev en dådan där riktigt tjock och bra madrass som formar sig efter kroppen och en kudde i samma material. Behöver jag säga att vi sovit kungligt inatt?
 
Sedan var jag inne en snabbis på Netto eftersom de hade extrapris på våtservetter och då hittade jag duschcremen nedan. Den tyckte jag att jag var värd. Den doftar underbart!
 
 

Till Alma från mormor och morfar

Häromdagen var Almas mormor och morfar här på kaffe och de hade med sig jätte fina presenter.
Blöjor och en jätte fin kalasoutfit. De köpte kläder i en lite större storlek så hon kan ha dem nu i vinter.
 
 
 

Min mage

Såhär ser min mage ut idag, en vecka efter förlossningen. Den har dragit ihop sig förvånansvärt fort tycker jag och är bara lite slapp och skrynklig fortfarande. Tatueringen har dessutom gått tillbaka till ursprunglig storlek.
Jag är väldigt hoppfull om att faktiskt få tillbaka magen jag hade innan graviditeten. I alla fall något i närheten^^
 
 
 

Dagens middag

 
 

Min förlossningsberättelse - Dagen då Alma kom

Innan Alma kom hade jag bestämt mig för att bara skriva en förlossningsberättelse om det gått bra. Detta för att undvika att blivande mammor skulle behöva läsa någon skräckhistoria och bli uppskrämda i onödan. Allting gick lyckligtvis jätte bra så här kommer min berättelse med mina känslor och tankar.
OBS! Långt inlägg!!!
 
Fredagen den 15:e augusti vaknade jag kl 04.15 av att jag behövde kissa. När jag ställer mig upp känner jag hur något rinner ur mig, jag har en binda i trosan (i förebyggande syfte ifall vattnet skulle gå, hade haft det i en vecka ungefär) så jag går till toaletten och kissar och så rinner det ut lite till. Vattnet har gått tänker jag, sätter i en ny binda och går ner för att ringa till förlossningen. När jag kommer ner äter jag lite yoghurt först och känner efter. Sedan har Christer vaknat och kommer ner och frågar om jag inte kan sova. Jag tror att vattnet har gått svarar jag och säger att jag ska ringa förlossningen.
Jag ringer och får rådet att ta två alvedon och gå och lägga mig igen. Hon trodde inte att det var vattnet som gått utan kraftigare flytningar. Men känner jag att det utvecklas är det bara att höra av sig igen.
 
Vid det här laget känner jag inget men går på toaletten igen och då kommer en stor röd blodig klump ut. Slemproppen antog jag och berättade för Christer. Nu är klockan ungefär 05.15. Här börjar jag känna lite små värkar men jag hade ju läst och hört att det kan ta flera dygn innan förlossningen startar efter att slemproppen gått så Christer åker iväg till jobbet vid 6 tiden och jag säger att jag hör av mig om något händer.
I stort sett så fort han åkt blir värkarna starkare. Så jag skickar ett sms om att jag vill att han kommer hem igen. Sedan äter jag lite mer frukost och ställer mig sedan i duschen.
Jag klev ur duschen när Christer kom hem och så bestämde vi oss för att se på en film. Men jag kunde inte sitta ner så jag gick fram o tillbaka och kl halv 8 hade jag så ont att jag inte kunde stå längre, benen bara skakade. Så jag ringde förlossningen och sa att vi kommer in. Jag hade skrivit ner värkarna på ett papper och hade vid det här laget en värk var 3:e minut ungefär.

På vägen till förlossningen fortsätter jag att få värkar var 3:e minut ungefär och jag andas på så bra jag kan.
Vi kommer fram till sjukhuset strax innan kl halv nio och på vägen in till förlossningen, som bara är några meter att gå, får jag stanna tre gånger och krama Christer när jag får en värk. När vi kom in på förlossningen kl 8.30 fick vi komma in i ett rum med säng och dusch och där tog de mina uppgifter. Vid det här laget får jag lite smått panik vid varje värk eftersom de eskalerat i styrka så snabbt. Jag var väl i chock antar jag. Alla säger ju att det ska ta så himla lång tid för förstföderskor och att man går med värkar länge innan de blir riktigt intensiva. Men vid det här laget hade jag så ont i benen att jag inte kunde koncentrera mig på andningen. Men Christer och en yngre sjuksköterska som satt med oss lugnade mig. Kl 9 fick vi en förlossningssal och så tog de min temperatur, 36,3 grader, kollade blodtryck, puls, satte en kanyl i handen och kopplade på CTG. Sedan kollade de livmoderhalstappen som var helt utplånad och konstaterade att jag var öppen 3cm.
Hon passar också på att fästa en elektrod vid bebisens huvud och tejpar fast den på mitt lår.
 
Efter en stund testade jag lustgasen och den använde jag mig av ända fram tills det var dags att börja krysta.
Jag hade inga höga förhoppningar om lustgasen utan trodde att jag skulle hata den eftersom många säger att man blir alldeles lullig eller mår illa, men jag tyckte att den var jätte bra och den gjorde mig bara lugn och lite trött.
Sedan var det ju det där med att man ska dricka ett glas saft i timmen. Jag var inte det minsta sugen på saft men både Christer och den yngre sjuksköterskan (som förresten var hur gullig som helst!) tjötade på mig så efter att ha tagit några klunkar svepte jag ett helt glas för att få tyst på dem en stund^^
Christer försökte prata med mig och frågade vad som hänt på "Orange is the new black" eftersom jag kollat på den serien i veckan när han jobbat, men det gick inte att ha någon konversation med mig för jag gav bara korta svar och ville helt bara be honom att vara tyst. Haha ^^ Jag satt liksom och blundade och gick in i mig själv när jag tog värkarna.
Någon gång runt kl 10.30 vill de att jag ska gå upp och kissa så det gör jag.
När jag kommer tillbaka vill de att jag ska ligga på sidan istället för halvsittandes, eller helst av allt gå eller sitta på en pilatesboll men mina ben skakar som asplöv varje gång jag får en värk så jag säger bara kort och gott att det kan jag inte.
Men jag går dem lite till mötes genom att testa att ligga på sidan en stund. Men det blir snart så att jag halvsitter igen.
Kl 11.00 frågar jag barnmorskan, som också är otroligt trevlig, när hon ska kolla om jag öppnat mig mer och hon säger att hon kan göra det kl 13. Jag bara kollar på henne och säger va!? Ska jag vänta så länge!!??
Då säger hon att hon kan kolla kl 12, hon vill inte kolla för många gånger och störa mig för det här kommer ju att ta tid. Jag är ju förstföderska. Då bara blänger jag på henne och hon verkar ha förstått att jag menade allvar så då säger hon: Om du klarar dig en halvtimma till så kommer jag kl 11.30 och kollar dig så ska jag bara ta hand om en annan sak först. Det var okej kände jag och så gick hon.
Kl 11.30 kommer hon tillbaka och kollar mig. Ja, säger hon, det här har gått snabbt för du är faktiskt helt öppen nu. Men det är inte dags att börja krysta riktigt än för bebisens huvud måste sjunka längre ner i förlossningskanalen först. Så nu är det bara att vänta på att värkarna och kroppen gör sitt jobb.
Jag visste väl det tänkte jag! Vänta till kl 13.. jo visst!
Vid det här laget var värkarna kraftigare och jag kände verkligen hur något tryckte på nedåt för varje värk jag hade. Värkarna kom nu var 2-3:e minut och höll i sig mellan 45-50 sekunder.
 
Klockan 13.03 kunde jag inte hålla emot längre utan kroppen ville krysta så det fick jag. Nu lade jag ifrån mig lustgasen och hade fötterna på varsin platta för att kunna spjäna emot och ta i ordentligt.
Christer satt intill mig och höll mig i handen eller armen men jag skakade bort hans hand. Sedan kommer jag ihåg att han strök mig på axeln också.
Vid 13.40 gav de mig lustgasmunstycket igen och sa att det var syrgas som bebisen behövde, strax efter det kom det in ytterligare två kvinnor som presenterade sig. Dessa var förlossningsläkare. (Varför de kom in visste jag inte då men det fick jag veta senare). Den yngre sjuksköterskan som varit med hela tiden stod nu och höll i min vänstra fot för att jag bett henne göra det så jag skulle kunna ta i ordentligt. Barnmorskan satt med varma kompresser mellan mina ben för att mjuka upp huden och minska risken för att jag skulle spricka. Så jag tittade upp och sa åt en av de andra kvinnorna att hålla i min andra fot och så tryckte jag på. Då kände jag verkligen hur någonting trycktes ur mig så jag öppnade ögonen (hade blundat hela tiden) och precis då ser jag en blå bebis komma ut. Klockan är nu 13.48.
Barnmorskan kollar bebisen och så fort hon skriker blir hon snabbt rosa. Det är en tjej va? Säger jag och mycket riktigt, det är det. Jag hade rätt hela tiden!^^
De torkar henne lite lätt och sätter på henne en mössa och så frågar de om de kan lägga upp henne på mitt bröst. Ja det är klart! (Vad är det för fråga tänkte jag). Både jag och Christer bara tittar på henne. Jag kan inte förstå hur hon kan ha fått plats i min mage och hur jag lyckats få ut henne!? Och jag tror Christer säger något om att jag varit duktig men jag kommer inte riktigt ihåg^^
De tar blodprov från navelsträngen eftersom jag har en negativ blodgrupp så de ska veta om jag behöver ta en spruta eller inte.
Efter en stund klipper Christer navelsträngen och sedan krystar jag ut moderkakan som kommer direkt.
Jag får någonting i nålen på handen som ska förhindra att såret efter moderkakan börjar blöda för mkt.
Sedan trycker hon mig på magen för att kolla så det inte blivit någon blödning och detta upprepas en gång i kvarten de följande två timmarna. Och det var inte skönt kan jag säga!!
Sedan kollar hon om jag spruckit, en liten rispa på insidan av ena blygläppen bara så hon syr tre stygn och sedan är det bra. Här säger hon något om att man inte kunde tro att jag var förstföderska och att jag skött mig så bra. Och att hon var förvånad och glad över att hon fått vara med på min förlossning då hon går av sitt pass kl 14.00 och inte trodde att bebisen skulle hinna komma innan dess.
 
Sedan berättar hon att förlossningsläkarna kommit in pga att bebisens hjärtljud gått ner hastigt det sista och att hon trodde att de skulle behöva ta hjälp av sugklocka för att undvika syrebrist. Men när de kom in och jag fick stöd under foten kom hon ju direkt så det behövdes inte. Anledningen till att hon "satt fast" var att hon hade ena armen intill huvudet, vilket gjorde att det blev väldigt trångt. Så när hon berättar detta är jag ännu gladare över att jag inte sprack mer än vad jag gjorde.
 
Sedan frågar hon om jag tänkt amma och så ber hon mig att testa att lägga henne intill bröstet och hon suger tag direkt. Vilken lättnad för mig som varit orolig för just den delen.
Efter det blir vi lämnade ensamma en stund.
 
Jag hade inte ätit något sedan morgonen så Christer gav mig en kexchoklad från BB-väskan.
 
 
Nyblivna föräldrar <3
 
 
Efter en stund kommer de tillbaka och klämmer mig på magen igen.
Alma vägs och barnmorskan kollar fingrar, tår, att gommen är hel och lite allmänt så.
Sedan får Christer ta på en blöja och kläder.
 
 
Far och dotter <3
 
 
Sedan kommer de in med den berömda smörgåsbrickan.
 
 
 
När vi fått de goda smörgåsarna i magen får jag gå på toaletten och duscha.
Jösses, vart är magen är det första jag tänker!
Sedan är det dags att åka upp till BB så vi packar ihop oss, jag sätts i en rullstol efter att barnmorskan insisterat på det och Christer får köra Alma i "baljan".
 
 
Kl 18.30 åker Christer hem eftersom det var ont om platser på BB.
Kl 19 kommer en sjuksköterska in och berättar att de fått svar på blodprovet de tog på navelsträngen och att Alma är positiv vilket innebär att jag ska få en spruta för att undvika att min kropp i framtiden attackerar ett nytt embryo om vi skulle försöka bli gravida. Denna sätter de i höger sätesmuskel så jag får rulla över på sidan.

Jag sover inte mycket under natten pga att det är tänt i korridoren utanför och att bebisen till den andra kvinnan som jag delar rum med skriker en gång i timmen och vill ha mat... Alma däremot sköter sig exemplariskt och sover gott intill mig hela natten. Bortsett från matning och ett blöjbyte.
 
Morgonen efter kommer Christer kl 8, då går vi till matsalen och äter frukost. Sedan är det dags för Alma att bli kollad av barnläkaren för att vi ska få åka hem, vi kollar på en film om amning och får information om BB-vård i hemmet. Christer åker iväg för att hämta ut barnvagnen hos babyproffsen och hämtar upp babyskyddet.
Under tiden får jag min lunch serverad på rummet.
 
 
När vi ätit upp kollas Almas hörsel, jag byter om till mina kläder och gör mig redo att åka hem och så får vi bada henne.
 
 
Nyblivna föräldrar som väntar på ett OK att få åka hem.
 
 
 
Hela upplevelsen var fantastisk. Med sina jobbiga delar. Men både personalen och Christer var fantastiska så jag är så nöjd med hela upplevelsen. 
Dagen då Alma kom till världen och vi blev föräldrar. 

Som en fontän

Ja då var första kaskadspyan avklarad. Som en fontän kom det över hela Alma, mig och mitt täcke.
Så nu går tvättmaskinen för fullt!
Och efter det lade hon en riktigt karlig bajs, det såg ut som att någon tömt en senapstub i blöjan.
Livet är underbart!
 
 

En vecka gammal

Idag är Alma redan en vecka gammal.
Det känns som om det var i förrgår som hon låg där inne i magen. Tiden går alldeles för fort!!
 
 
Morgonmys med världens goaste små fossingar <3
 
 

Små rosor och isbjörnsjacka

När Christers mamma och moster var här i tisdags så fick vi (Alma) en massa fina presenter. De farmor stickat visade jag i ett tidigare inlägg och här kommer bilder på kläderna vi fick av Christers moster.
Så söööta!!!
 
 
 

Återbesök på BB

Idag har vi varit på återbesök på BB för läkarkontroll och utskrivning från BB-vård i hemmet.
De vägde, klämde, tog prover och kollade Alma och hon fick godkänt. Så skönt!! Och inte hade hon gått ner jätte mycket i vikt heller. När hon föddes vägde hon 3160gram och nu var hon nere på 2965gram, en minskning på 195gram med andra ord. Vilket hon förhoppningsvis kommer gå upp snart igen. Jag har ju ingen brist på mat direkt...
På tal om det så tog jag upp mina ömma och svullna bröst med barnmorskan och hon tyckte att jag skulle tömma dem så jag blev kopplad till en bröstpump och fyllde två hela flaskor. Som blev tre burkar jag fick med mig hem att lägga i frysen. Jösses vilken lättnad det var efteråt! Hallelujah moment! Nu är det bara att hoppas på att Alma är ordentligt hungrig så hon hinner äta ikapp med den nya mölken som bildas så brösten slipper bli så otroligt spända igen. Sedan ska jag gå med nån bomullsstoppning som jag fick innanför bh:n för att hålla brösten extra varma, duscha varmt, använda värmekudde och ta Ipren för att hämma inflammationen. Det ena bröstet var väldigt spänt och rött/blått så hon var rädd att det skulle kunna bli en inflammation annars.
 
Så nu ska vi bara vara hemma i några dagar, mysa, vila och njuta av varandra.
 
 Idag fick vi provkört vagnen också, från bilen till sjukhuset och tillbaka^^

Alma och farmor

Igår hade vi lite eftermiddagsbesök.
Almas farmor, faster och Christers moster var här på fika och bebisgos.
Farmor hade slitit hårt med stickorna! Kolla bara på alla fina presenter som Alma fick!
 
 
 
En gosapa fick hon också som har en tröja i storlek som Alma kan använda nu så vi får passa på, så får apan tillbaka den sen när Alma vuxit ur den^^
 
 
Den blå Pippi tröjan är i storlek 6 månader så den kommer vi använda mycket i vår!
 
 

Dolly looken

Idag är det fyra dagar sedan hon kom. Allting har gått så himla bra. Jag är så lättad!
Dock är det lite jobbigt med brösten just nu... Igår rann mjölken till och brösten svällde upp till två ömma, svullna och spända bowlingklot! Alltså vilken smärta!!! Värre än förlossningen ju! Varför tror min kropp att jag ska föda 10 barn!? Ja, så mycket mjölk känns det som jag har!! Helt sjukt. Jag trodde allvarligt att jag skulle typ dö inatt. Men jag överlevde och lillan äter på bra så förhoppningsvis lägger sig väl svullnaden snart.
Jag håller tummarna för det i alla fall för just den delen är inte det minsta rolig...
 
 

Första presenterna

Under tiden som vi var på förlossningen så skulle min mor passa hunden och katten. Men det gick så snabbt att hon bara behövde åka hit och gå ut en sväng med Spike för på kvällen fick Christer åka hem eftersom det är babyboom i vår kommun just nu och ont om platser på BB. Men en blomma och ett fint kort hade hon lämnat på bordet till oss när vi kom hem.
Uggleskallran fick vi i lördags när min bror och far var förbi och tittade på henne lite snabbt.
Sedan var mormor (min mamma) här igår en stund och tittade på Alma på lite närmare håll.
 
 
 

Vår skatt

Här har det varit tyst i ett par dagar. Jag antar att de flesta som kikar in här har förstått varför.
 
I fredags, tio dagar för tidigt, kl 13.48 kom vår lilla dotter Alma. 3160g och 48cm lång.
 
Allting har gått jätte bra och vi har varit hemma sedan i lördags och bara myst.
Förlossningsberättelsen med bilder och allt kommer när vi varit på återbesöket och jag fått hem pappren med alla tider och så.
 
Hur vi kommer att göra med bilder och så på henne är inte bestämt än. Men här är iaf två från idag.
 
 
 

En blick in i framtiden

Ja vem vet, kanske är det så här vi kommer se ut i framtiden. Trötta och slitna...
 
 

Finbesök på en torsdag

Den här dagen har gått så fort!! Jag vaknade när Christer gick upp vid halv sex men lyckades sedan somna om till kvart över åtta. Sedan gick jag upp, tog en morgonpromenad med Spike, satte igång en tvättmaskin samt diskmaskinen, käkade frukost och vid lunchtid kom min kusin Sofia hit, hennes dotter Ellen och vovven Hubbe.
Då blev det fika, sedan promenad och lite bus. En himla trevlig dag som gjorde att tiden flög förbi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kristallkrona

 När vi var på Gekås i Ullared i början av sommaren så köpte vi en kristallkrona att ha över matsalsbordet som nu äntligen har kommit upp. Bilder på helheten av rummet kommer så småningom.
  
 
 
 

Sängmobil med cupcakes

Det var egentligen inte tänkt att vi skulle köpa någon sängmobil eftersom vi skulle ha den jag hade när jag var liten. En i plast med fyra mjukisnallar i olika färger, gul, rosa, blå och grön, som låg och sov på varsin kudde. Men när jag var hemma hos mina föräldrar för att hämta den så hade den gått sönder.
 
Så jag började leta efter en annan sängmobil och föll direkt för den här i trä med cupcakes!! Ni som känner mig vet att jag älskar cupcakes^^ Och idag fick jag hem den. Den är till och med ännu finare i verkligheten än på hemsidan!!
 
 
 
 
 
Hur fin är den inte!? Jag fullkomligt älskar den!!

Gravidvecka 39

Igår gick vi in i vecka 39. Förhoppningsvis den sista gravidveckan för nu vill jag ha vår bebis!!
Jag tycker inte att det här hänt så mycket dn senaste veckan, tiden går bara extrems långsamt nu! Jag har ju semester fram till BF så jag går mest hemma om dagarna, fixar lite, tar promenader och vilar. Jag sover fortfarande dåligt om nätterna, bortsett från inatt faktiskt då jag bara var uppe en enda gång! Rekord tror jag^^ Dock kan jag inte sova ut på morgonen utan går upp när Christer åkt till jobbet runt kl sex. Tar en promenad med Spike, äter frukost och lägger mig i soffan en stund.
Jag antar att tröttheten och sömnbristen är kroppens sätt att ställa in sig på det som komma skall. Eller hur mådde ni de sista veckorna innan bebisen kom?
 
I helgen skall förhoppningsvis fönstret i barnrummet bytas också så sen kan jag fixa det sista med gardiner, fönsterbräda och hyllor.
Jag måste fråga min far hur det går med vaggan också... det är väl i stort sett den som saknas nu innan bebisen kommer.
 
 

Babygym

Vi har inte köpt något babygym än. Eftersom de oftast inte används förrän barnet är några månader har jag inte haft någon brådska med det. Dessutom är ju de allra flesta så himla dyra!!!
Den nedan har ju inte så många saker, men det går ju faktiskt att hänga eller sy dit fler saker på den om man märker att bebisen blir uttråkad. Så ja, den här funderar jag faktiskt på att köpa.
 
Har ni haft babygym till era små? Var det uppskattat eller bortkastade pengar?
 
 

 

Fields of gold - Gravidfotografering del 2

Här kommer del 2 av dagens gravidfotografering. Det har kommit många regnskurar under dagen men några kort lyckades vi i alla fall knäppa när molnen skingrade sig och solen kikade fram.
Nästa år står jag förhoppningsvis på samma plats med en 1-åring i famnen istället för en stor mage. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Will you stay with me,
will you be my love,
among the fields of barley?

Gravidfotografering del 1

För en stund sedan var min syster här och hjälpte mig att knäppa några bilder på gravidmagen. Vi gick bort till en park här i kvarteret och så knäppte vi några bilder där och några på åkern bredvid.
De första bilderna från parken kommer här.
 
 
 
 
 

Åtta månader senare..

Igår satt jag och kikade igenom kort sedan ett år tillbaka ungefär. Kortet nedan är taget på julafton förra året, tre dagar efter att vi fått vårt plus. Då satt vi där med vår fina lilla hemlighet. Och ytterligare ca 2,5 månad skulle det dröja innan någon annan fick veta.
 
 
Nu är det bara 2 veckor kvar, 2 veckor!! tills det är beräknat att vi ska få träffa dig. Som jag längtar!!! Men jag tror du kommer tidigare, jag har haft en känsla sedan första början att du kommer att komma den 17:e, så vi får väl se om min magkänsla har rätt.. i så fall är det bara 5 dagar kvar nu. Åh hoppas hoppas!!
Jag är så nyfiken nu på vem du är som bor där inne i min mage så jag vet knappt vart jag ska ta vägen!! Har du din pappas ögon? Mina öron? Hår på huvudet? 10 fingrar och tio tår? Ja ALLT funderar jag verkligen på nu. Och fast du är så nära har jag inte en aning om vem du är.
 
Vad tror ni att det blir för en liten filur av att ha blandat de två mupparna ovan?^^
 
 
Bild från förra veckan, nya från idag kommer upp under dagen.

Sopplunch

Gårdagens och dagens lunch blev soppa på rester. I lördags åt vi pulled pork och köttet som blev över hällde jag i en kastrull, tillsatte vatten, grädde, buljong, kryddor, majs, en morot, lite pasta och så en klick cremé fraiche på toppen så fick vi oss en god soppa.
 
 

Stora gnällinlägget 2014

Hej från soffan!
 
Idag är jag gnälligare än gnälligast. Men det får man vara ibland tycker jag. Jag är inte den som brukar gnälla i vanliga fall, därför är det okej. Christer sa senast igår när jag stod och målade de sista fönstren att det är inte alla höggravida som skulle göra det utan gnäll. Och nej, så är det ju faktiskt. Jag kan nog rabbla upp en hel hög med kvinnor som haft sin graviditet som ursäkt för att bli lata och slippa göra något. Men sån är inte jag och därför kommer min gnällista här och när den är klar så är det slut på gnället. Iaf här, Christer kommer väl få höra lite mer gnäll ikväll men det får han stå ut med^^
  • Jag kan inte sova om nätterna längre. Kroppen värker och jag kan inte komma till ro. Det är ryggvärk, ont i höfterna, värk i blygdbenet, sammandragningar och så trycker hela magen på nedåt. I natt kände jag extra väl hur livmodern liksom tryckte på uppifrån och ner och det var inte det minsta skönt. Måste den hålla på att öva sig så?! Kan det inte bara sätta igång på riktigt så det blir överstökat!? Igår somnade jag vid 22. Sedan var jag uppe och kissade tre gånger innan kl 03.20 då jag inte längre kunde sova. Fram till kl 04.45 låg jag kvar o stirrade upp i taket men sedan gick det inte mer så jag gick ner och åt frukost istället.
  • Jag är trött på att vara förkyld! Nästäppan har försvunnit men nu har jag istället en skrovlig hals som irriterar och gör att jag nästan hostar lungorna ur mig. Och hela magen gör ju ont när jag hostar och så måste man knipa för livet eller sitta på toa när hostattacken kommer för att inte kissa ner sig. Fy fan säger jag bara! Och ingenting hjälper ju mot halsen, varken te, halstabletter, glass eller soppa. Någon som har något bra knep mot hosta??
  • Jag är trött på att knappt kunna ta mig upp ur sängen eller soffan. Kroppen är inte medgörlig för fem öre. Och magen börjar bli riktigt tung nu känner jag. Jag håller liksom automatiskt en hand under den när jag reser mig upp som för att stötta.
  • Mitt högra bröst gör fortfarande sjukt ont!! Helt normalt innan bebisen kommer eftersom det ska börja bildas mjölk säger barnmorskan, det är jätte bra för det betyder att det kommer finnas mat till bebisen, men jag skiter i att det är normalt. DET GÖR ONT!!
  • Jag tror att hösten är på väg, eller vad tror ni!? Det stör mig iaf för jag har inte hunnit njuta av sommaren än. Det har varit jobb fram tills för tre veckor sedan och på semestern har vi bara fixat med huset. Sommaren har liksom flugit förbi och det känns som att jag har missat alltihopa.
  • Jag saknar min gamla kropp. Framför allt midjan. Just nu känner jag mig verkligen bara som en stor klump, flodhäst typ! Inte det minsta sexigt!
  • Jag längtar halvt ihjäl mig efter att kunna dra på mig ett par jeans igen och ett linne som räcker nedanför naveln! Långa tröjor, leggins och mjukisbyxor är inte roligt längre!
  • Nu när det blir kyligare om morgnarna och kvällarna hade det varit himla skönt att ha en jacka som gick att knäppa. Kanske därför ajg blivit förkyld??
  • Jag längtar efter att äta digistivekex med brieost!!
  • Jag är trött på att folk säger åt mig att pluppa ut bebisen nu. Både mamma och grannen är på mig så fort de ser mig. De vill väl bara visa att de längtar lika mycket som jag och är nyfikna på vem det är där inne. Men det är så störande för jag vill också att bebisen ska komma ut. MEN, det finns INGENTING som jag kan göra för att skynda på det! Bebisen kommer när den kommer! Spring i trappor, ät ananas, ha sex gör si gör så.. bla bla bla!!!!
Nej men nu får det nog vara färdiggnällt. Ni har säkert inte ens läst klart^^ haha
Nästa inlägg blir betydligt muntrare, jag lovar!
 
 
Ett kort på mig och Spike från förra året i brist på nytagna kort.

Katten i lådan och färdigmålat

Äntligen är alla fönster färdigmålade! Christer har skrapat och oljat in dem och sedan har vi målat ett lager med grundfärg och två med utefärg. Ett himla jobb och lång tid har det tagit pga regn men nu är det som sagt äntligen klart!! Nästa år blir det utbygget (altan och garage) som skall målas om och förhoppningsvis ytterdörren. Det kommer att göra så stor skillnad!
 
 
Lilly låg i den gamla bakpulverlådan i fönstret på altanen och tittade när jag stod utanför och målade.
 
 

Söndag morgon

 Jag har sovit sååå dåligt inatt. Ett tag trodde jag faktiskt att bebisen kanske skulle vilja komma ut. Jag hade så ont i ryggen och blygdbenet och en massa sammandragningar. Men framåt morgonen lugnade det sig... så sömn har det inte blivit mycket av inatt. Jag låg kvar en stund efter att Christer gått upp men då vaknade de här två vilddjuren till så då gick det ju inte sova ändå. Det får bli en tupplur efter middagen sen istället^^
 
 
Nej, i det här livet gick det inte sova så jag gick upp och gjorde en ordentlig söndagsfrukost istället!
 
 
 

Kalas för farfar

Ikväll har jag varit på kalas hos min farfar som fyllt 78år. Vi var väl ett 30-tal som var där och firade honom. Mina föräldrar, pappas syskon, mina kusiner med partners och kusinbarn. Ändå var vi inte alla. Vi har en himla stor släkt! Jag hade köpt med mig lite kex, ost, korv och marmelad från mig och min bror. Vad ska man ge en människa som redan har allt liksom? Något ätbart funkar alltid! På kalaset bjöds det på pastasallad och senare kaffe och tårta.
 
 
 
 

Familjefoton och faderskap

Christer är inte det minsta förtjust i att vara med på kort, minst av allt arrangerade kort där man ska stå framför en kamera och se glad ut. Därför har vi nästan inga kort på oss tillsammans, vi har några suddiga mobilbilder och så några som är tagna vid jul, födelsedagar osv men inte ett enda med gravidmagen. Vilket jag tycker är tråkigt så därför fick Christer ställa upp på några kort idag. Jag fick inte med något léende men det får gå ändå^^
 
Idag har vi dessutom varit och skrivit under faderskapspappren. Skönt att ha det gjort innan bebisen kommer så slipper man tänka på det sen, och skulle det hända mig något så är det Christer som får vårdnaden och ingen annan. Jag tycker att det är så sjukt att man ska behöva skriva på papper som intygar faderskapet bara för att man inte är gifta. Men så är det och nu är det i alla fall gjort. Så ca en vecka efter att bebisen kommit ringer kvinnan som var vittne upp oss och frågar om födelsedatum och bebisens namn och sedan är det klart.
 
 
 
 
 

Glass, te & halstabletter

Jag har åkt på nån hemsk sommarförkylning, jätte kul när man är höggravid.. NOT!!
Jag är tjock i halsen och hostar mest hela tiden vilket gör ont i både lungor, rygg och mage. Stackars bebisen där inne, den kan inte ha det särskilt bekvämt när magen hela tiden drar ihop sig. Dessutom måste jag ju knipa för livet varje gång jag hostar för att inte kissa ner mig. Visst låter det kul!?
Jag vill inte mer!!!
Jag har försökt med te, halstabletter och glass för att lindra halsen men ingenting funkar. Te´t gör bara att jag måste springa på toa ännu oftare än jag redan gör, halstabletter vågar jag inte äta för många pga att de då har laxerande effekt och glass kan man ju inte leva på. Det blir ju jätte kallt i magen till slut.. Dessutom har förkylningen gjort mig jätte slö så jag orkar ingenting. Hoppas hoppas hoppas att jag mår bättre i morgon!!
 
 

Fina Lilly

Den här lilla tjejen brukar inte alls vilja ligga och mysa. Sitter man i soffan ligger hon helst vid fötterna och när vi ska sova ligger hon i en korg på golvet intill sängen. Hon vill vara ifred med andra ord, men kommer givetvis emellanåt när man ropar på henne och vill bli klappad en stund.
Nu har hon dock smygit upp i sängen två morgnar i rad och lagt sig mellan mig och Christer och velat bli klappad. Mys-kissen <3
Hon älskar att ligga under filtar och täcken och det spelar ingen roll hur varmt det är!
De här korten tog jag i morse när jag bäddat sängen och hon kröp in och lade sig mellan täcket och överkastet^^
 
 
 

Murgröna

Gröna växter och orkidéer är min grej när det kommer till växter.
De har jag hittills lyckats hålla vid liv^^
Den här fina murgrönan fick jag av mormor när hon var här tidigare idag på förmiddagsfika.
 
 
 
 

Spjälsängen

 Igår kväll skruvade jag och Christer äntligen ihop spjälsängen. Min gamla spjälsäng.
Christer fick hjälpa till att hänga upp sänghimlen också och sedan var det dags för mig att bädda. Så mysigt!!
 
Tänk att det snart kommer ligga en liten bebis här! Helt sjukt!! Fast i början skall bebisen sova i vaggan intill vår säng eller i babynestet mellan oss. Men på dagarna kommer det säkert hända att bebisen blir nedbäddad i spjälsängen. Mysigt värre blev det i alla fall. Jag hade mer än gärna sovit här om jag fått plats^^ hihi
 
 
 
 
Mycket Bambi blev det, men jag älskar det!!
Vi har tre påslakanset till som vi kan variera med. Ett med Dumbo, kattungar och elefanter.
 
 
 Sänghimlen är gjord av en spetsgardin som jag köpte på loppis för 20kr. Sedan gjorde jag en ring av ståltråd som jag trädde gardinen på och hängde upp det hela med några vita band i en krok i taket.
Visst blev det fint?!

MVC update

Besöket på MVC gick jätte bra.
Här kommer lite kortfattad info om vad som hänt de senaste två veckorna:
  • Vikt 57 kilo (+2 kilo sedan förra besöket och +10 kilo sedan inskrivning)
  • Blodtryck 105/70 (som tydligen var konstiga siffror men inget farligt, vad det nu ska betyda? Förra gången var det 115/75)
  • Sf mått 34 cm (förra gången låg det på 32 cm så + 2 cm där) Jag ligger precis mitt på kurvan så hon sa att det antagligen blir en medelstor bebis på 3500g om jag går tiden ut.
  • Bebisens hjärtljud var 144 slag i minuten, precis som förra gången.
  • Bebisen ligger likadant som den gjort sedan en månad tillbaka med huvudet fixerat, ansiktet vänt åt höger, ryggen på vänster sida och benen på höger sida under revbenen. En fot gick att känna väldigt väl när hon skulle mäta magen^^
  • Svar på järnvärdet kommer under veckan då jag fick lämna ett nytt prov idag, det låg ju på 100 sist så jag hoppas att järntabletterna gjort nytta nu.
 

Lunchbuffé på stan

I förmiddag har jag varit på kontroll på mvc, mer om det i nästa inlägg. När vi kom ut fick vi tyvärr se att mammas bil blivit påbackad, och ingen lapp med nummer eller någonting var det lämnat. Så jävla dåligt! Kan man inte köra bil ska man stå för det och göra rätt för sig. Sådant gör mig så himla arg. Får vi inte veta vem det var blir det ju mamma som får betala för omlackeringen själv. Så jävla dåligt gjort!! Vi var iaf hungriga så jag bjöd mamma på lunchbuffé på kinarestaurangen i stan innan vi åkte till Willys och handlade och sedan åkte hem. Regnat har det gjort hela dagen också. Hur är vädret hos er??
 
 
 
 
Min fina mamma ovan och på bilden nedan ser det verkligen ut som att det är en vattenmelon jag svalt och inte två tallrikar med kinamat^^ haha
 
 

21 dagar kvar...

 
Idag går vi in i gravidvecka 38.
Alltså 37 fullgångna veckor och bara ca 20 dagar kvar. Nu är det verkligen nära!!
Vi har fortfarande lite att fixa med här hemma men BB-väskan är packad, barnrummet börjar bli inrett, bebiskläderna är tvättade, en sorts kakor är bakade så jag har något att bjuda på sen när folk vill komma och hälsa på och vi har alla hygienartiklar och blöjor hemma.
Så ja, nästa vecka får bebisen gärna komma^^
 
 
I en veckas tid har jag sovit dåligt pga ömma bröst, flera toabesök, onda sammandragningar, och att det är svårt att hitta ett bekvämt sätt att ligga på. Men nu har jag ändå sovit okej i två nätter. Bara varit uppe och kissat två gånger! Inte illa! Haha
Jag kan bara sova på vänster sida för bebisen ligger och knör, men det får väl gå an. Rygg kan jag inte heller sova på för då får jag svårt att andas o börjar hosta.. Så ja, nu längtar jag verkligen efter att den här bebisen ska vilja komma ut.
Jag har blivit stelare i höfterna också när jag ska ta mig upp från liggandes till stående och när man tar de första stegen gör det väldigt ont i blygdbenet. Och att sitta med benen i kort går ju inte längre. Åh vad jag längtar efter att få tillbaka rörligheten i min kropp och slippa behöva känna mig som en flodhäst! Det är jätte mysigt att vara gravid, men just orörligheten tycker jag är jobbig.
 

En bättre natt...

I natt har jag faktiskt sovit mer än jag gjort några nätter i rad nu. Jag vaknade bara en gång vid två och var tvungen att gå och kissa och så en gång vid fem när Christer skulle gå upp. Då var jag tvungen att gå ner och ta en alvedon för mitt högra bröst höll på att ta livet av mig. Jag har haft så sjukt ont i ena bröstet i två veckor nu. Speciellt på natten. Det är ömt och känns knöligt?! Och jag tycker att det är så konstigt att det bara är ena bröstet... Jag har googlat lite och det verkar vara ganska många som får ömma bröst någon vecka innan bebisen kommer. Så det borde väl vara normalt? Någon som känner igen sig??
 
Bebisen skrämde mig lite igår kväll också. Jag hade inte känt några rörelser på en stund, men magen var alldeles sned så man kunde se hur bebisen låg och känna benen så jag buffade lite men fick inget svar. Så Christer fick sätta på musik och buffa lite han också och till slut fick vi några buffar tillbaka. Antar att bebisen bara sov och antagligen blev irriterade på oss som störde. Men lite orolig blir man ju... Nu är jag dock lugn för bebisen har buffat en massa nu på morgonen. <3 Lilla bebis du får inte skrämmas så!! Kom ut istället! ^^ <3
 
 

Ett hav av leksaker

Idag har jag även hunnit med att åka hem till mina föräldrar och hämta mina gamla leksaker och spjälsängen. Tyvärr hittade vi inte skruven till sängen så vi har inte fått ihop den ännu. Därför får ni vänta ett litet tag till innan barnrummet är klart och ni får se det. Men, jag ska faktiskt bjuda på några bilder från barnrummet idag.
 
Här ser ni mina gamla leksaker. Jag tror inte vi kommer behöva köpa någonting till vår bebis, förutom blöjor och tvättlappar^^ Med alla dessa leksaker är bebisen bortskämd redan innan den kommit ut!
 
 
Jag älskar färgerna på de här leksakerna som ligger på byrån.
 
 
Min pappas gamla docka Fredrik och några brio leksaker.
 
 
 
Både Lilly och Spike trivs i barnrummet...
 
 
 
Gungstolen med Christers bebisfilt har också den kommit på plats.
Det här komer bli så bra, ni ska få se!!
 
 

Regn och åska hela dagen

Den här söndagen har vädret verkligen varit ostabilt! Regn och åska flera gånger varvat med en stund av blå himmel och tropisk hetta. Det var meningen att vi skulle målat fönster idag igen men istället har vi haft en mysdag här hemma Christers sista semesterdag. Japp, i morgon är det tillbaka till verkligheten igen. Jag har fortfarande två semesterveckor kvar och sen ska ju bebisen komma. Vi får väl se om det blir någon bebis innan min semester är slut. Jag håller i alla fall tummarna för det!
 
Här är två bilder från idag..
 
 
 

Att göra sig förtjänt av en glass

Denna förmiddag har vi jobbat på bra med att måla fönster och min mamma har varit här och plockat vinbär som hon ska göra saft på. Så efter lunch tog vi en långpromenad med Spike och köpte oss varsin glass. Det hade vi verkligen gjort oss förtjänta av!
 
 
 
 
 
 
 
 

Bokhyllsbygge

Igår köpte vi en bokhylla till barnrummet på Jysk. Jag har kikat efter en på blocket men alla jag ringt på har varit sålda så då fick det bli att köpa en ny. De har ju lite sommarrea nu också så fullpris behövde vi ju inte betala ändå^^ Men fy fasiken vad det är krångligt och sätta ihop dessa möbler!! Man blir ju helt dum i huvudet på alla delar och dålig beskrivning. Speciellt med en preggo-hjärna som för tillfället går i slow-motion och är alldeles grötig... Jag försökte ta hjälp av Spike med att förstå beskrivningen men han förstod inte heller så sedan fick jag och Christer slå våra huvuden ihop och då fick vi ihop det till slut!
 
 
 
Hyllan står nu på plats i barnrummet. Mer bilder kommer när hela rummet är klart.
 
 

Korvgrillning

Ikväll har vi varit hemma hos mina föräldrar och grillat. Det var precis lagom varmt för en höggravid nu på kvällen. Riktigt härligt!
 
Nu ska jag gå och lägga mig för det var värst vad trött jag är. Sover så himla dåligt om nätterna nu och vaknar flera gånger varje natt av kraftiga sammandragningar eller förvärkar. Och ont gör det när man ska vända sig eller gå upp och kissa. Det känns verkligen att jag är höggravid nu! Kroppen är så himla omedgörlig. Tur att det bara är 24 dagar kvar till BF. Håller mina tummar för att bebisen ska vilja titta ut innan dess^^
Håller ni tummarna med mig??
 
 
 
 
 

Fredag förmiddag

Den här morgonen tog vi det lugnt i soffan, sedan åkte vi till stan. Där hämtade vi ut Christers nya förlovningsring eftersom han tappat sin, vi köpte en bokhylla till barnrummet, Christer köpte en ny mobil och sedan åkte vi förbi sjukhuset och kollade vart ingången till förlossningen ligger. När vi kom hem satte vi dit golvlisterna i barnrummet och sedan målade Christer fönster.
 
Två mysbilder från morgonen kommer här...
 
 
 

RSS 2.0