Christmas decorations

 
Här kommer bilder på det jag köpte med mig från Rusta idag. Det blev några mindre julgranskulor i vitt och silver och fyra stycken roliga julgransdekorationer. Man fick nämligen köpa 4st för 99kr så jag stod en lång stund och plockade i korgen innan jag bestämde mig för vilka det blev.
Det blev en tårta i tre lager, en kisse (har ju en chihuahua sedan innan, så var ju tvungen att ha en katt också), en glass och en rosa bubbla^^
 
 
 

Vi har det bra, vi här bak i bilen...

 
Idag har vi varit ute och flängt hela dagen. Vi har varit hos Christers mamma och hälsat på och sedan hämtade vi upp Christers bror som följde med till Överby köpcenter för lite shopping. Christer var ute efter någon kabel till datorn/förstärkaren/tv:n och jag shoppade loss lite inne på Rusta. När det var klart gick jag och satte mig hos Spike i bilen medan Christer gick iväg till glasbanken. Passade på att ta lite bilder på mig och min lilla goding också^^
 
 

Katt tankar

Nu har vi varit kattägare i några månader och jag tänkte dela med mig lite av mina tankar angående det.
Jag har alltid tyckt att kattungar är söta, vem gör inte det liksom?! Men jag har nog inte trott att jag skulle skaffa katt någon gång. De är ju så egna till sättet. Sköter sig själva och skiter i andra. De vill bara bli klappade två gånger sedan säger de ifrån utan en förvarning, de är inga mysiga djur med andra ord. Så har jag iaf sett på det tidigare. Men jag har läst lite om katter och kommit fram till att om jag någon gång skulle ha en katt skulle det bli en ragdoll eller birma. Min sambo ville helst ha en "ful" katt, som perser, så han skulle kunna se på den och bli glad^^ haha Japp, så resonerar han. Jag därimot ville ha en söt kisse som såg ut att vara hämtad ur en saga. Och självklart fick jag som jag ville^^
Jag är så glad att vi skaffat Lilly, hon är inte alls så som jag tänkt mig att en katt skall vara. Hon vill vara med, följer efter när man går någonstans, ligger i knät och vill bli klappad, kommer när man ropar och framför allt så är hon snäll mot Spike. Det var min största skräck när vi bestämde oss för att skaffa katt, att den skulle klösa på min lille bebis. Men de busbråkar så fint med varandra och när det blir för mycket är det Lilly som drar sig undan, duktig tjej! Spike är lite för dum för sitt eget bästa ibland ;) De ligger och sover intill varandra, de tvättar varandra och springer race genom hela huset. De är riktiga kompisar och det är sååå skönt!

Jag har alltid tyckt att katter ser så elaka ut och är opålitliga. Inte konstigt att man kopplar ihop dem med häxor i sagor liksom^^ haha
Men Lilly ser så himla snäll och klok ut. Tror det beror på att hon har stora blå ögon istället för smala eller gula. Och så har hon världens roligaste jam, eller jam och jam, hon gnäller mer än att jama^^ haha Ska se om jag kan få det på film någon dag så ska ni få höra.
 
 

Decorating the fire place

 
Liksom förra året så har jag varit ute och hämtatlite granris som jag lagt på eldstaden. Tycker det är så himla fint. Granris och "guldiga" gamla loppis fynd^^
 
 

Ännu en till samlingen

 
Jag har varit inne i stan och storhandlat nu på förmiddagen och hittade den här filmen i en hylla.
Samlar ju på julfilmer så kunde inte låta bli^^
Samlar ni på något speciellt?

Sandwich for brunch

 
Idag åt jag godaste mackan till brunch. Det skall ju enligt tradition vara bacon, lettuce och tomato, men jag gillar inte tomat utan har äpple (apple) på min istället, därav BLA-sandwichén^^
Jag rostade morotsbröd som jag bredde med smör när det var varmt så det smälte sådär gott, sedan lade jag på sallad, knaperstekt bacon och några skivor äpple. Mums!!!
 
 
Har du någon favorit smörgås?

Tävling hos elinforslov.se

Jag är med och tävlar om den här body misten från Vicoria secret hos elinforslov.se
Tävlingen hittar du här: http://elinforslov.blogg.se/2013/november/tavling-victorias-secret-dazzling-kiss.html#comment
 
 

Pynt & stök

 
Sådär ja, då var det mesta adventspyntet på plats. Visar er några bilder nu men skall fota mer i morgon då det är bättre ljus. Stjärnorna är på plats i fönstret och adventsgran nr 2 står på altanen på baksidan av huset och lyser upp. Alla ljus är framplockade, cupcaken hänger i köksfönstren, dukarna är på plats, de skall dock strykas i morgon om jag hinner^^ Spike slappar och Lilly tittar storögt på mig och undrar vad jag håller på med när jag springer runt.
 
 
 
 
 
Hur går det mer ert adventsstök?

Kokbokställ

 
Det är ju jätte många barn som säljer jultidningar men i år köpte jag faktiskt en sak ur pandakatalogen istället, de som sponsrar WWF. Ett kokbokställ för 89kr blev det som nu står i mitt kök med julgodisboken på plats.
 
 
 

Möbelbygge

 
Idag har jag fått ihop de nya köksmöblerna. Fy vad tråkigt det är att skruva och fixa med, men bra blir det ju till slut. Kissen höll mig mer än gärna sällskap då det fanns rolig plast att leka med^^
 
 
 
 
 
 

Julgrupper

 
Jag var iväg en sväng till stan i förmiddags och hämtade de nya köksmöblerna, ni skall få se hur det blev när de är monterade. Passade på att köpa med mig lite blommor hem också som jag sedan planterade i några krukor jag hade ståendes. Det är så fint med små julgrupper tycker jag.
 
 

Adventify the kitchen

 
Jag har börjat fixa så smått här hemma inför advent. Det kommer upp lite för var dag som går, i morgon hade jag tänkt ta mig an gardinerna i vardagsrummet. De i köket och på ovanvåningen är redan på plats. I köket har det kommit fram en del saker också. Så här ser det ut på mina vita skåp och vägghyllor.
 
 
Cupcake dekorationerna är köpta nya men de andra julgransdekrationerna, ljushållarna samt kakburken är loppisfynd.
 
 
 

Söndag

Efter en förmiddag ute i kylan myser jag ner mig i soffan resten av kvällen. Spike gör mig sällskap. Han har till och med knött ner sig mellan två av kuddarna på soffans ryggstöd för att ligga tryggt^^ Sötnöt!
 
 

Julmarknad

 
Idag har jag stått på julmarknaden i Vartofta, vädret var kanon och de andra knallarna var jätte trevliga. Dock fick jag inte sålt så mycket, folk kikade mest, tråkigt men det blir väl lätt så på mindre orter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har ni varit på någon julmarknad än?

Man får passa på!

 
Den här lilla donnan är inget fan av att titta in i kameran när jag vill det, så man får verkligen passa på att knäppa några kort när hon väl gör det.
 
 

Lunch time!!

 
Call me crazy if you want to.
Idag åt jag en julinspirerad lunch. Helgskinka som jag köpt som pålägg, jansson (dock utan ansjovis), ägghalva och ett glas julmust. Gottigt värre vill jag lova! ^^

Nya köksmöbler

Jag har haft sådan ångest över vad jag skall ha för matsalsmöbler. Har velat hitta ett stort bord i vitt trä men det är ju så DYRT!! Men jag kom till slut på en lösning. Jag flyttade bordet jag hade i köket ,som är ett gammal bord köpt på auktion med två iläggsskivor, och ställde det i vardagsrummet. Sedan beställde jag ett nytt mindre köksbord från jysk som förväntas komma i nästa vecka. Det nya köksbordet ser ni på bilden nedan, bilden är tagen från jysk.se. Längtar så tills jag kan åka och hämta hem mitt nya fina lantliga köksbord <3
 
 

Hyacinter hör julen till

 
Då var årets första julblomma planterad och ställd på plats. Det blev en vit hyacint som jag planterade i en gammal plåtburk jag köpt på loppis för en 5:a. Hyacinter är verkligen ett måste till advent och jul. Tycker så synd om de som är allergiska och varken kan ha dessa fantastiska blommor eller riktig gran inne. Det blir likom ingen riktig jul utan alla fantastiska dofter som hör till. Gran, hyacinter, apelsiner, glögg, knäck, julskinka mm.
 
Vilka dofter symboliserar julen för dig?
 

Pepparkakssnittar

 
När jag kom hem idag fick jag för mig att jag skulle baka kakor så jag valde en av de lättaste och snabbaste småkakorna jag vet, pepparkakssnittar. Perfekt att bjuda på nu i adventstid om man får besök.
 
Receptet har du här:
 
* 200 gram smör
*2 dl strösocker
*3 msk sirap
*4 dl vetemjöl
*2 tsk bakpulver
* 1/2 msk malen ingefära
* 1/2 msk malen kryddnejlika
* 1 msk kanel
* 1msk kardemumma

Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda smör och socker med elvisp tills det blir mjukt
3. Tillsätt sirap och vispa ihop
4. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en jämn deg.
5. Dela degen i fyra delar och rulla ut fyra längder, lägg två på varje plåt.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
7. Skär kakorna på snedden medans längderna är varma och låt dem sedan kallna.
 
 
 

I min vackra vita vintervärld

 
 När vi kom ut denna morgon slog både mitt och Spikes hjärta ett extra slag.. SNÖ!!! <3 Mitt hjärta sjunger tingelin, ting ting tingeling ling..
 
Det är så underbart att ha en bästis som älskar snö lika mycket som jag gör så vi kan gå långa promenader ihop.
Älskade lilla hund <3
 
 
 
 
 
 

Onsdag kväll

 
Jag avslutar den här onsdagen på bästa sätt med en kopp té och några pepparkakor.

Jultävling hos carruuu.se

 
Just nu har du chansen att vinna ett par av mina örhängen hos carruuu.se. Allt du behöver göra är att besöka hennes blogg för vidare information och lämna en kommentar, så det föreslår jag att du gör nu med detsamma!
Tävlingen avslutas den 1:e december.

Bakpulverlådan

 
Den gamla trälådan fick jag av min mamma häromdagen. Visst är den fin?!
Jag har ju en stor trälåda ståendes på andra sidan kaminen med ved i men den här fick stå intill kaminen den också.
 

Jul med Milda

Nu har jag fått hem årets version av Mildas receptbok.
Klicka hem den HELT GRATIS du också på milda.se!
 
 

Adventsgranen

 
Jahopp.. idag har utebelysningen i lilla granen på sparken kommit upp också^^ Jag kan verkligen inte hejda mig!! Tur att jag bor i skogen så inte grannarna kan gnälla om att jag är över en vecka för tidigt ute^^ hihi
Här kommer tre bilder, en på dagen, eftermiddagen och kvällen. Nu är det bara lite snö som fattas!!
 
 

Granris i gigantisk glasvas

Idag plockade jag in lite granriks som jag satte i min gigantiska glasvas och sedan ställde i trappan.
Passade på att byta ut den lila gardinen i trappan mot en vit spetsgardin istället också. Visst blev det bra?!
 
 
 

Fika med Elina

 
Denna förmiddag har Elina varit här och hälsat på. Vi var ute i skogen och hämtade lite granris, vitmoss aoch en minigran till ett av mina adventsprojekt, ni kommer få se snart^^
När vi kom in drack vi té och åt pepparkakor. Mysigt värre!
 
 
 
Lilly har fått en plastkula att leka med i hopp om att få henne att låta bli de i glas. Vi får se hur det går...
Håll tummarna!
 
 
 

Kvälls läsning

 
Nu har jag slagit mig ner i soffan efter en heldag på jobbet. Ska sitta här en stund och bläddra i den nya tidningen jag köpte med mig hem idag.
 
Vad ska ni göra denna kväll? Någon som ska se paradise hotel som börjar ikväll?
 Jag har inte bestämt mig för om jag skall se det eller inte så vi får se.

Mosrosor och fisk

Har precis ätir middag och känner mig mätt och nöjd^^
Idag blev det panerad torsk, mosrosor, vitpepparsås och grönsaker.
 
 

Christmas presents

 
Sådär ja. Nu äri stort sett alla av årets julklappar inslagna.
Ska bli så kul att se allas reaktioner när de öppnar dem!!
Nu har jag resterande tid kvar innan jul till att göra godis, baka, pynta och njuta!
 
 
Har ni köpt några klappan ännu?

Bad Santa

Den här "ljuslyktan" som jag köpte på loppisen tidigare idag visade sig vara något helt annat än vad jag trott.
När jag skulle ta isär den gör att se hur man skulle få dit ett ljus upptäckte jag att det inte skulle gå överhuvudtaget. I denna lyktskepnad dolde sig nämligen en glasplaska (!) Hahaha
Tomten är inte dum han!!
Klart man måste ha någonstans att ha spriten och vad är då ett bättre sätt än att förklä spritflaskan till en lykta?!
 
 
Jag kan inte annat än undra vart den kommer ifrån? Hur gammal den är och om den är fabrikstillverkad eller hemmagjord?
Vad tror ni?
 
 
 

Stjärnljus

Dagens loppade stjärna med plats för ett värmeljus har fått komma upp i fönstret i trappan. Den ger en riktigt härlig myskänsla.. Dessutom får den mig att sitta och nynna på en rad jullåtar. ^^
 
 
Spike står i fönstret och spanar^^
 
 
Å jag vill, tända en stjärna till den som är frusen och gått vill i världen.
För den som inte finns hos oss tänder vi nu ett bloss.
Så brinner en låga klar, kom hit här är den...
 
Känner ni igen jullåten?
 

Jul på kupans secondhand

 
Denna förmiddag mötte jag upp min familj i stan för att gå till öppningen för julpyntt på en av stadens loppisar. De har stängt i flera dagar innan o plockar fram allt och så idag öppnade de kl 10 och det var ca 60 personer som stod utanför och köade. Kul! Lilly inspekterade mina fynd när jag kom hem och nu skall ni få se dem också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A walk down memory lane

Sommaren 2011 med några av dess höjdpunkter.
 
 
 
 
 
 
 

Happy winter time

Har kikat på lite gamla bilder ikväll.
Här kommer några från vintern 2010 som jag blir alldeles glad av att se!!
 
 
 
 
 
 
 

Jul feeling

 
 

Det gick inte längre..

Nej, nu kunde jag inte hålla mig längre. Jag var tvungen att börja pynta med lite gran- och talleris på verandan och i korgen vid groventrén^^ Men det här är bara början vill jag lova, jag har fler planer för utsmyckningen av huset till 1:a advent. Längtar så!! Komsi komsi december!!
 
Någon mer som tjuvstartat?
 
 
 

I detta nu

Just nu ligger vi i soffan och myser med tända ljus i hela rummet. Spike ligger på soffans armstöd och Lilly har myst in sig i en filt. Ursäkta för dåliga bilder men jag vill inte använda blixt på dem så det fick bli dåliga mobilbilder^^
 
 
 

I granskogen

Denna morgon var luften riktigt frisk och krispig så jag och Spike tog en proenad i granskogen innan det var dags att åka iväg till jobbet. Härlig start på dagen. Här är solen på väg upp. Visst är det vackert?!
 
 
 
Får de här växa till sig lite blir de säkerligen fina julgranar om några år.
 
 

Älsklingarna

 
Alltså det är inte klokt vad mysiga de här två är!!!
Mitt hjärta blir alldeles varmt när jag sitter här och tittar på dem <3
Lilly är förresten på väldigt god väg att växa om Spike nu. Det kanske syns på bilden^^

Tisdags shoppingen

 
Idag har jag varit inne i stan och uträttat några ärenden. Hittade lite annat roligt också när jag gick i de olika butikerna. Ett par suuper mysiga tofflor nu i vinter, en jätte fin ljuslykta som skall få stå på verandan, teskedar till den varma chokladen till jul och en liten smörkniv och påläggsgafflar till julbordet.
 
 
 

Sitting by the fireplace

 
Just nu myser vi i soffan framför brasan. Det känns riktigt juligt^^ hihi
Jag frös iaf jätte mycket i natt tros att vi eldat i pannan så ikväll eldar jag i både pannan och eldstaden.
Mysigt värre!!
 

En skam för Sverige med Magnus Betnér och Soran Ismail

Igår var det äntligen dags att använda Christer födelsedagspresent från mig, nämligen biljetter till En skam för Sverige med Magnus Betnér och Soran Ismail. De var så sjukt bra. ALLA borde verkligen se den! Man får sig verkligen en tankeställare.
 
Så här såg jag ut igår med min nya tunika från Gekås.
 
 
 
Föreställningen var i Vara konserthus.
 
 

Vår värld är tyst, vårt landskap kallt...

 
Härliga frostiga, krispiga novembermorgon.

Halloween Party 2013

 
Igår var det dags för årets Halloween Party, en vecka försent, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som de säger^^
Tack så mycket allihopa för en super kul kväll!
Massa bilder kommer här!!
 
 
 
 
 
Häxbrygden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mr and Mrs Addams
 
 
Här även med dottern..
 
 
Här fick Thing vara med också
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bebis Ellen och andra fredags nöjen

 
Denna fredag har gått i temat barn. Kl 11 i förmiddags åkte jag till min vän Therese för att hjälpa henne att prodera dit namnet på sina barn på dopklänningen. Hon har en kille på 1,5 år och en dotter på några månader. Det bjöds på lunch och jag stannade till kl halv fyra då bilen for vidare mot min moster där jag träffade min kusin Sofia och hennes 3 veckor gammla dotter Ellen. Hon var såå liten! Herre jösses! Och sötare än socker! Mössan ni ser på bilden var en av presenterna från mig. Cupcakes är ju ett måste! Haha^^ Hon fick även en filt som jag sytt med Bambi på. Så denna bebis behöver inte frysa i vinter! ^^
 
 
Små söta bebis fossingar <3

Dagens outfit

 
 
 

Tjejkvällen i Floby 2013

 
Igår kväll var det dags för den årliga tjejkvällen i min lilla by. Vi var 26 utställare och det kom tjejer i alla åldrar för att kika, fynda och bara träffas. Det var riktigt roligt!
Jag var där med mina smycken och hade folk vid bordet hela tiden, så kul!!
Jag hann inte fota så mycket men här kommer lite bilder på mitt bord och några av de andra utställarna i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
Nu till de andra utställarna..
 
 
 
 
Utanför stod Ross och sålde mat. Sååå gott!!!
 
 
 
 
Sötaste mössorna!
 
 

Till samlingen

 
Idag damp det ner två nya julfilmer i brevlådan.
Ska bli spännade att se dem, har fullt upp nu i veckan dock så vi får se när det kommer hinnas med.
Har ni sett någon av dem??

Söndagen i bilder

 
 
 
 

Jewlry tree

 
Det här fina smyckesträdet fick jag med mig hem från Ullared igår också.
Det kostade 39kr, har jag för mig^^ Visst är det fint!?
 
 

Stora julshopping dagen!

 
Idag har jag och familjen, minus Christer, varit på Gekås i Ullared och trängts bland shoppingglada människor. Jag var för första gången med om att shoppa i mörker då strömmen gick i hela området^^ haha Det var en ny och spännande upplevelse. Strömmen kom dock tillbaka inom tå timmar så det var lugnt. Vakterna fick i alla fall öppna dörrarna till nödutgångarna för att släppa in luft eftersom ventilationssystemet också var nedlagt, värmen steg fort bland allt folk vill jag lova!
Jag fick i alla fall shoppat en himla massa julklappar och annat. Lite av det jag köpte till mig själv skall ni få se nu.
Linnet på bilden ovan köpte jag idag.
 
Lilly fick en stor present, en kattställning.
 
 
Jag fick med mig en stor och mjuk pläd hem.
 
 
En julklänning i vinrött.
 
 
En himla massa ljus! Bland annat detta som doftar jul.
 
 
Jag hittade två tjocka tröjor till mig själv.
 
 
Och två toppar.
 
 
En massa sockar!!
 
 
Nya matlådor..
 
 
Min efterlängtade rosa handdammsugare som lyser, perfekt när man får för sig att dammsuga i mörkret! Haha Som om det någonsin skulle hända^^ Jag har iaf provkört den, djuren hatar den men jag älskar den! haha
 
 
En röd ugnsform till kommande julmat.
 
 
Christer fick en stickad tröja, mössa och vantar.
 
 
Köpte en massa inslagningspapper, etiketter, röda band, tejp och annat smått och gott också.

Säng häng

 
När Christer kom hem från jobbet idag blev vi så glada!!
Vi lade oss i sängen och myste en stund allihopa. Family time <3
 
 

Fredags bestyr

 
Idag har jag och mamma hunnit med att kika in på presentshopen i Kinnarp en sväng. De har så himla mycket fint där!! Här kommer lite bilder från affären.
 
 
 
 
 

Alla helgon

 
Min mamma och hennes systrar turas om med att köpa krans till morfars grav, de har ett år var att ta hand om och i år valde min äldsta moster den här fina kransen i vitmossa. Jag kunde faktiskt inte låta bli att göra en krans jag också, det är ju så roligt att binda kransar. Och ju mer kärlek desto bättre, Eller vad säger ni? Så jag var där idag med ett granrishjärta som jag lade framför den lilla rabatten. Passade på att tända ett ljus också både hos morfar och hos gammelmorfar och gammelmormor.
 
 
 

RSS 2.0