Är det lördag så är det

Sista februari idag, vart tog den här månaden vägen?! 
Ibland så swischar helgerna bara förbi men den här lördagen har varit sååå lång! Vi har haft jätte långtråkigt :P Ibland vet man helt enkelt inte riktigt vad man ska hitta på. På förmiddagen städade vi, Christer dammsög hela huset och jag städade duschen med ångtvätten. Sen busade vi lite med Alma, tog en promenad allihopa och gick in och åt middag. Sen var vi så uttråkade att vi nästan klättrade på väggarna. Så vi tog en tur in till stan och fördrev tiden genom att gå och kika i några affärer. Med oss hem fick vi bland annat den största lördagsgodispåsen ever! :P haha Är det lördag så är det. Nu, mello!
 
 

En midsommardröm

God morgon!
Idag vaknade vi pigga och utvilade innan klockan ens slagit 7. Igår kväll så somnade Alma intill mig i soffan med kl 21 vaknade hon och gallskrek. Så jag gick upp med henen till Christer som lade henne på mage i famnen och gick fram och tillbaka med henen, och som hon pruttade och rapade! Stackar lilla magen var full med gaser, inte undra på att hon fick ont och gallskrek. Men det släppte snabbt som tur var tack vara en duktig pappa. När magknipet släppt så satte vi oss på golvet i Almas rum och sjöng sånger, dansade och busade lite för att få henne på bättre humör. Som hon skrattade, speciellt när Christer gjorde rörelserna till "små grodorna". Hehe Så nu kan vi den till midsommar ;) På tal om midsommar så har jag köpt en midsommarklänning till Alma från Next. En riktig midsommardröm med jordgubbar på. Visst är den fin!?
 
 
 

Rosa köksartiklar

Idag kom äntligen mina efterlängtade kastruller och stekpannor som jag beställde för över två veckor sedan!! Åh så glad och nöjd jag är! De är ju så fina så det är inte klokt! Bort med de gamla tråkiga och slitna kastrullerna och in med dessa rosa skönheterna! Det kommer bli så roligt att laga mat framöver. Hoppas jag^^ haha Jag jobbar fortfarande på att få tillbaka matlagningsglädjen. Förhoppningsvis kommer den med våren och solen, eller också försvinner den helt då eftersom man hellre är ute än står inne vid spisen.. hmn.. ja det återstår att se. Nu har jag i alla fall vackra kastruller att tillaga maten i. 
Dessa är köpte på www.royaltyline.se.
De har haft lite strul med sin mail det senaste, därav blev mina varor försenade och jag kunde varken kontakta dem eller de mig, lite frustrerande då jag började undra vart de tagit vägen och om jag blivit lurad. Men nu skall det vara fixat och jag fick ju som sagt mina varor idag. Bättre sent än aldrig. 
 
 
 
 
 
 

Ute på landet

God kväll! 
Idag satte jag, Alma och Spike oss i bilen efter lunch och for ut på landet, hem till Elina och hennes son Rasmus för att ta en promenad i det underbara vårvädret, för vårväder det har vi verkligen haft här idag! När det var så skönt väder så passade vi även på att inviga sittdelen till vagnen, Alma fick solen i ögonen en stund så jag var tvungen att dra vagnen efter mig, men annars tror jag att hon uppskattade att det var lite mer öppet så hon såg lite mer. Men om det är riktigt blåsigt någon dag så tar vi liggdelen igen och väntar med sittdelen tills våren är här på riktigt. 
Efter promenaden gick vi in för att mata våra små barn och sen hade vi en picknick på golvet i deras vardagsrum, drack te och åt kakor. Mysigt värre! 
 
 
 
 
 
 

Tuta och köra

Nu når Alma ner med fötterna till golvet när hon sitter i sin läragåbil så den har hon suttit en stund i några dagar i rad nu. Jätte kul tycker hon. Hon sparkar med benen och glider bakåt, framåt har hon inte lyckats ta sig riktigt än^^ Roligast är det när katten och hunden leker på golvet, då blir hon jätte glad. Jag vet en som kommer jaga dem sen när hon fått in snitsen på hur man tar sig framåt^^ Jag var tvungen att ta några kort på min lilla cooling när hon "kör runt i sin bil". 
 
 
 
 
 

För jag har blommor på mitt bord...

Rosorna som jag köpte till mig själv förra onsdagen har hållt sig bra. Tre av dem är fortfarande jätte fina, men de såg ju lite ensamma ut i vasen så jag köpte en bukett tulpaner som jag fyllde ut lite med. Nu har jag åter igen en stor bukett med vackra blommor på mitt köksbord. Snittblommor är ju så fint, jag kanske skulle dra ner på chokladen och unna mig i alla fall en bukett med blommor i månaden istället. Ja, det tåls att tänka på. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyklippt

Idag åkte jag och Alma och hämtade upp mamma/mormor när hon slutade jobbet. Sedan bar det av mot stan för jag hade bestämt att jag behövde klippa mig och under tiden som jag blev ompysslad en stund så fick Alma busa med mormor, perfekt! Senast jag klippte mig var en månad innan Alma föddes, sju månader alltså så det var verkligen på tiden. Jag gav frisören i stort sett fria händer, jag sa att jag ville ha lugg igen och att jag ville ha kortare och lite mer volym. Här nedan ser ni resultatet. Det känns så skönt att ha blivit av med det tuffsiga och slitna amningshåret. 
 
 
 
 

Korgbåt

Idag har Alma åkt korgbåt med en massa av sina gosedjur. En helt ny lek som vi lekte idag och som var väldigt uppskattad av lillan, hon hade jätte kul! Det gäller verkligen att komma på nya lekar och sätt att underhålla henne med nu för hon utvecklas ju så fort och tycker att saker är tråkiga och blir då rastlös.
I morgon är en ny dag och det återstår att se vad vi hittar på för nytt då. 
 
Vad brukar/brukade ni leka eller göra för att underhålla era sex månaders bebisar?
 
Korgen hade förresten jag när jag var liten och satt i jag också, men då var den korgfärgad. Jag har målat den vit med en sprayburk. Himla smidigt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugn start på veckan

I morse bestämde jag mig för att inte göra någonting idag. Alma vaknade efter en timmas sömn igår kväll och hade jättte ont i magen. Hon somnade inte om förrän vid halv ett i natt och då hade hon gallskrikit i flera timmar, helt otröstligt! Det enda som funkade var att gå fram och tillbaka fram och tillbaka med henne i famnen. Vilket min rygg snart inte klarar av längre. Efter att ha rapat, släppt några fisar och fått henne att amma igen så somnade hon äntligen om och sov sedan intill mig i sängen till strax innan nio i morse. Så hon gav mig sovmorgon i alla fall, det är jag tacksam för. Så efter den jobbiga natten tyckte jag att vi bara skulle ha en mysdag här hemma så vi har strosat runt i pyjamas och myskläder hela dagen, gosat, busat, fotat lite, tagit en promenad, ätit och sovit middag. Sen kom pappa hem och Almas morfar kom hit en stund på kaffe och passade på att bua lite med henne nu innan läggdags. Just nu har vi en jätte pigg bebis här intill oss i soffan men jag hoppas att hon somnar snart. En himla skön start på veckan har vi haft. I morgon ska vi in till stan med mamma/mormor.
Hur har er vecka börjat?
 
 

Veckans mat

Här kommer veckans mat inlägg. den här veckan har vi ätit bland annat:
 
Tacos
 
 
Thaimat
 
 
Bacon- och broccolipaj
 
 
Potatis, panerad röspätta och kall sås
 
 
Bacon, pasta och ostsås
 
 
Potatisgratäng och kött
 
 
Rotmos och ugnsstekt lax
 
 

Sunday baby

 
 
 

Utefotografering

Hej hej!
Jag tog med mig Alma ut nu på morgonen efter frukost och fotade henne lite. Jag har velat fota henne i snön, men det har inte blivit av och nu har all snö i stort sett smält bort. Så tråkigt. Jag som hade velat sätta henne i en stor snöhög och få en massa fina vinterbilder. Aja, det får bli till nästa vinter. Jag satte henne i alla fall på en fårskinnspläd och lutade henne mot några stenar och en buske och fick några mysiga kort. Nästa vinter när hon kan sitta, stå, gå själv och leka i snön så kommer jag kunna ta en massa fina kort, det ska bli kul. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagsbestyr

Idag har vi varit hos mina föräldrar en stund, fikat och så blev vi bjudna på kebabtallrik. Sen åkte vi och kikade på en bil. Jag sålde min golf i somras eftersom den bara stod. Christer samåkte till jobbet så jag hade bilen två veckor, var utan en vecka och sen hade jag det två veckor igen osv. Så vi kände inte att vi hade användning för mer än en bil. Nu har förhållandena ändrats lite och en av dem som Christer samåkte med innan har gått i pension och jobbar bara någon dag då och då och den andra killen tycker att det är smidigare att alltid ha egen bil så därför har jag varit "fast" här hemma de senaste veckorna utan att kunna ta mig någonstans. Ja, jag har klättrat på väggarna och känt att jag håller på att bli dum i huvudet. Så vi köpte en billig bil som Christer kan ha fram och tillbaka till jobbet så jag faktiskt kan åka någonstans om jag skulle vilja det. Det känns så skönt! 
Nu blir det mellomys med en stor skål popcorn!
 
Här kommer några bilder från idag.
 
 
 
 
 

Du och jag

Strax efter jul så skickade jag efter en fjärrkontroll till min kamera. Jag tror och hoppas att jag kommer få mycket användning av den, speciellt i sommar. Jag står ju oftast bakom kameran men jag vill ju ha kort på mig och Alma tillsammans också och eftersom Christer inte alltid är hemma får jag se till att ta de korten själv. Sen kan det ju vara kul att ta något kort på oss allihopa tillsammans. Nu på eftermiddagen testade jag att ta lite kort på mig och Alma med fjärrkontrollens hjälp. Så smidigt och roligt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lunchgäster

Vilken trevlig förmiddag vi har haft. Vi fick besök av min kusin Sofia och hennes lilla Ellen, Almas syssling blir det ju. Vi åt lunch som jag fixat med, bacon- och broccolipaj, sedan gick vi upp till Almas rum och lekte och sen fikade vi på mumsiga muffins som Sofia bakat. Tack igen för en jätte trevlig förmiddag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsfin

 
 
 
 
 

Torsdag

Idag var det tänkt att jag och Alma skulle åka och träffa några av våra mamma och bebisvänner, men eftersom jag inte sov någonting i natt utan bara ca 3 timmar i morse så orkade jag helt enkelt inte. Igår fick jag mjölkstockning i ena bröstet och trots varm dusch, massage, amning och pumpning så har knölen inte velat försvinna. I natt hade jag så sjukt ont, speciellt när jag låg ner så till slut fick jag gå ner och ta en alvedon och sedan försöka sova halvsittandes i sängen. Jag har kämpat under dagen med att bli av med knölen men inte lyckats idag heller, så nu håller jag tummarna för att Alma ska lyckas få bort den innan vi går och lägger oss så jag blir av med smärtan och får sova gott i natt. 
 
I förmiddags fick jag trots dålig sömn ett ryck och satte igång och städade nerevåningen i huset, damsög och skurade golvet så det känns skönt att det är gjort inför helgen faktiskt. Annars har jag inte gjort mycket mer idag, bara det vanliga, gått ut med Spike, matat och lekt med Alma, lagat mat och suttit i soffan. 
 
 
 
 
Alma har nyss fått på sig pyjamasen så nu innan läggdags har hon busat med pappa och "flygit". Det var riktigt roligt, hon skrattade så härligt, jag tror att det kittlades i magen^^ 
Jag tycker förresten att hon på båda korten nedan är jätte lik Christer, världens finaste unge!! <3
 
 
 

6 månaders kontroll och rosor

Sexmånaderskontrollen idag gick jätte bra, Alma gick igenom besiktningen utan anmärkningar och det firade vi genom att gå förbi affären på vägen hem och köpa choklad och rosor till mig själv, bara för att jag är en sådan bra mamma^^ Videkvistarna har jag klippt i vår trädgård.
Alma väger nu 7060g och är 65,5cm lång. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I sommar ska det badas

Åh vad jag längtar efter vår och sommar nu. Jag tror att det är det som behövs för att jag ska få tillbaka lite energi. För ett tag sedan beställde jag lite kläder från next till Alma, bland annat den här urgulliga baddräkten!! Så i sommar ska det minsann badas, det kan jag lova! 
 
 
 
 
 

Övermäktigt

Igår blev det inget bloggande. Jag var inte på topp om man säger så. Det var en sån där dag då jag redan när jag vaknade kände att jag bara ville att den skulle vara över och hela dagen var jag nära till gråt. Jag kände mig uttråkad och utmattad. Allting kändes bara som ett jobbigt måste. Huset behövde dammsugas men det hade jag varken ork eller lust till. Toaletten behöver städas, tvätten tvättas, den torra tvätten hängas in i garderoben, jag måste laga mat, ta hand om disken, jag får PANIK nr det står en massa disk på diskbänken, det är något av det absolut värsta jag vet! Spike behöver få komma ut och så ska Alma matas, underhållas och bytas på. Det sistnämnda känns ju dock bara roligt. Men allt det andra kändes igår bara så överväldigande att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
När jag och Alma satt och åt frukost så ringde jag till min mormor så hon kom hit en stund och höll mig och Alma sällskap. Vi fikade lite och pratade men när hon åkt kom ångesten tillbaka. 
Usch för sådana dagar! 
 
Ibland tar energin bara slut och jag vet inte riktigt vart eller hur jag ska tanka på med ny? Hur gör ni andra småbarnsföräldrar?
 
Men idag tar vi nya tag och försöker tänka positivt, efter lunch ska vi iväg på sexmånaderskontroll med lillan, förhoppningsvis går hon igenom besiktningen utan anmärkningar. Jag återkommer efter besöket!
 
Här kommer några bilder från igår.
 
 
 
 
 
 
 
 

På mage

Alma har aldrig tyckt om att ligga på magen, inte längre än någon minut i alla fall. Men idag fick jag henne att ligga på golvet en längre stund. Vi brukar lägga henne på en filt, men nu satt vi på golvet och lekte med Spike och hon hävde sig framåt och visade att hon ville ner så jag lade ner henne och då låg hon där och "simmade" en lång stund innan hon tröttnade. Jätte kul! Inom loppet av några månader kommer hon antagligen både sitta själv, krypa och gå! Jösses!!!
 
 
 
 
 
 
 

Lunchtime

Här kommer fyra bilder från förmiddagens lekstund och lunchen. Idag fick Alma smaka på lax, det fick tummen upp! 
 
 
 
 

Måndagsbarn

God morgon!
Vi har sovit så gott inatt. Inget magknip för lillan och inga mardrömmar. Ett litet pip en gång under natten men då var det bara att stoppa in nappen så somnade hon om igen. Och igår var det bara att lägga ner henne i vaggan och släcka lampan så somnade hon, helt utan krångel. Så himla skönt! Hur länge sov hon då? Till halv 8. Jag är en tacksam mamma! 
 
 
Alma sitter inte själv än, men i sängen klarar hon faktiskt att sitta en stund utan stöd. Fast hon lutar sig framåt och sitter som en liten säck potatis^^ hihi Min lilla bebis börjar bli stor. 

I väntan på dig - Gravidbok

Jag har gjort en fotobok med bilder och text om tankar och känslor jag kände under graviditeten med Alma. 
En bok som både hon och jag kommer kunna ta fram, bläddra i och ha stor glädje av i framtiden hoppas jag. 
Jag blir alldeles tårögd när jag bläddrar i den nu och minns tillbaka. Att vara gravid var verkligen en av de häftigaste och mest känslosamma sakerna jag varit med om. Jag är så otroligt glad och tacksam för att jag haft turen att få gå igenom det. Det är verkligen inte något man ska ta för givet och det har jag aldrig gjort. Varje barn är verkligen ett litet mirakel. 
 
 
 
 
Här är några av sidorna ur boken. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans mat

Den här veckan har jag helt glömt bort att fota maten vi ätit, det blev bara fem foton på sju dagar, usch vad dåligt av mig! Men sen har vi ätit en del rester också eftersom jag lagat några grytor. Så här är i alla fall några av veckans rätter.
 
Ris och köttgryta på nötkött. Ett riktigt långkok som fick stå och puttra i över tre timmar. 
 
 
Pastasallad. 
 
 
Kinamat.
 
 
Köttgryta på fläskkött med paprika och ris. 
 
 
Hasselbackspotatis med fetaostfyllda biffar och gräddsås. 
 
 

Skövdeshoppingen

Förutom den fina väskan som jag köpte i fredags så blev det lite kläder handlat också, i större storlek så de ska passa i vår och sommar. 
Inne på Cubus fick man köpa byxor och tröja för 149kr så jag fick med mig de här två hem. 
 
 
T-shirten med My little ponny är också köpt på Cubus.
 
 
Inne på H&M köpte jag en sommarjacka. 
 
 
 
Och slutligen så köpte jag ett par zebramönstrade jätte mjuka och lite tunnare byxor inne på Kappahl. 
 
 

6 månader idag

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Almas 6 månadersdag!!! 
Utan tvekan de bästa 6 månaderna i mitt liv.
 
Inatt vaknade Alma och var jätte ledsen. Hon grät och grät trots att jag lyfte upp henne och lade henne intill mig i sängen. Spike kom med sin Benny (en gosedjursbäver som är hans favoritleksak) och lade den intill henne, lilla plutten ville också trösta henne. Men hon lugnade sig inte förrän jag ställde mig upp med henne och vaggade fram och tillbaka i rummet. Då kom en massa luft så hon vaknade antagligen av magknip. Efter en stund kunde jag lägga henne ner intill mig och så somnade hon om så jag kunde lägga ner henne i vaggan igen. Usch och fy för fisar som hamnar på tvären! 
Efter att ha somnat om, jag vet inte riktigt när, någon gång mitt i natten i alla fall så sov jag till 20 över 7 så jag gick ut med Spike. Sen vaknade Alma strax innan kl 8. Nu har jag fått i mig frukost och Alma ska snart få gröt. Igår testade jag att ge henne mosad banan på gröten och det tyckte hon var jätte gott, så det ska hon få idag också. 
 
Vad ska vi göra idag då? 
Christer ska röja lite och åka med skräp till insamlingen. Jag ska väl göra det vanliga, laga mat och ta en promenad. Mer än så har vi inte planerat. 
Vad ska ni göra idag?
 
 

Stora kärleksdagen

Dagen idag har jag och Alma spenderat med mamma/mormor då Christer varit iväg på svenska rallyt. Vi började dagen med att åka till kyrkogården och sätta blommor på morfars grav, sedan åkte vi in till sttan för att handla lite gott till ikväll. Vi hamnade på Lidl och där hittade vi både chips, läsk och allahjärtansdagpresenter till Alma. Av mormor fick hon jätte söta byxor med hjärtan på och två tröjor. jag passade på att köpa två bodys också, det var ju så billigt! 2-pack för 50kr. Sen åkte vi hem och fikade på cupcakesen som jag bakade tidigare i veckan, tog en promenad, åt kinamat, spelade spel och lekte. En super dag med andra ord. tack så mycket för idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag tar mitt pick och pack och drar..

Ja, en dag kommer den dagen då Alma kommer säga så. Som tur är så är det många år kvar tills dess! Och jag tror inte att hon kommer packa den här väskan då, men nu när hon är mindre och ska sova över hos mormor och morfar eller någon annan, eller om vi ska åka på semester, ja då kommer den att vara perfekt för henne.
 Jag hittade den på H&M igår och jag kunde verkligen inte motstå att köpa med den hem. 
Hur söt är den inte liksom!? 
 
 

Störst av allt är kärleken

Idag på kärleksdagen så ska jag överösa min lilla älskling med pussar och kramar. Det finns inga ord stora nog att beskriva hur mycket jag älskar den här lilla människan. Hon och hennes pappa är de absolut viktigaste personerna i mitt liv. Utan dem vore inte livet värt någonting. Jag älskar dem mer än de någonsin kommer att förstå <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shoppingdate

Idag har jag och Alma varit i storstaden och shoppat loss och fikat ihop med Emma och lilla Sigrid. Det är alltid lika trevligt att träffas, fast det inte blir så ofta och att det ibland har dröjt till och med år mellan gångerna vi ses så är det alltid lika lätt att prata om precis vad som helst. Precis så ska det vara tycker jag!
 
 
 
 

1 år som förlovade

Idag har vi varit förlovade i 1 år och är inne på vårt 5:e år tillsammans. Mycket har hänt under de här åren, speciellt nu det senaste året med hus och barn. Vad framtiden har att ge återstår att se, så länge jag får spendera den med dig så vet jag att den kommer bli bra. 
 
 

Lovely summer dress

Kolla vilken ljuvlig liten klänning jag skickat efter till Alma från H&M. Hon kommer se ut som en riktig liten prinsessa i den det är jag säker på. Jag beställde den i storlek 74 så hon kan inte ha den riktigt än, men jag hoppas att den ska passa tills jag fyller åt i april eller till och med innan dess. Jag hoppas att hon inte växer för fort utan att hon kommer kunna använda den flitigt i vår och sommar. 
 
 
 

Alla hjärtans dag fika

Ingen har väl missat att det är alla hjärtans dag på lördag. Almas allra första!! Vi brukar inte fira på något speciellt sätt, men nu när vi har Alma så tycker i alla fall jag att det lite extra roligt med alla högtider och helgdagar. 
Christer kommer inte att vara hemma på hela dagen då han ska iväg på rally med min far och bror, så vi kvinnofolk blir kvar hemma och då får vi mysa till det lite extra bara vi istället. Det blir ju garanterat melodifestivalen på kvällen, och till förmiddagsfikat har jag bakat lite. Jag kommer bjuda på cupcakes och mini donuts. Maten skulle min mor stå för så vi får se vad hon hittar på. 
Hur ska ni fira hjärtedagen?
 
 
Självklart är det hjärtformat strössel och hjärtan på cupcakeformarna^^
 
 
 

Instagramvinst från kinoko

Idag har jag fått hem inte mindre än tre paket i brevlådan. Så himla roligt!! Vem älskar inte paket liksom?! 
I ett av dem låg en vinst från en tävling på instagram innehållande leksaker i trä från www.kinoko.se. I tävlingen vann jag 250kr att handla för. Det finns så himla mycket fint att köpa där, och till slut kunde jag bestämma mig och då blev det en brödrost och pinnglassar. Jag älskar träleksaker och hoppas att Alma kommer ha kul med dem när hon blir lite större. 
Visst är de fina!? 
 
 
 
 

Bus Spike

När Alma sov tidigare så passade jag på att ge Spike en massa tid och vi sprang omkring och busade. Han var så himla glad. Min älskade lille plutt <3 
När Alma vaknade efter lite över två timmar så fick hon mat och sedan satte jag henne i babysittern och busade med Spike lite till. Hon tycker att det är så himla roligt när man busar upp Spike så han springer fram och tillbaka, slirar på golvet och gräver på filten på golvet. Hon satt och skrattade så hon kiknade. Så himla underbart att se! 
 
 
 
 

Stor och liten

Idag var vi utanför dörren tidigt. Redan halv tio^^ 
För idag har vi varit iväg på stor och liten, ja så kallas öppna förskolan verksamheten här i byn. 
Det blev lek på golvet, fika, en massa prat med de andra föräldrarna och sångstund innan vi gick hem. 
Alma brukar inte sova på dagarna mer än en liten stund, men hon slocknade i vagnen på vägen hem vid halv 12 och sover fortfarande nu när klockan är halv två. Så jag får kanske ta och väcka henne här snart så hon får äta lite, och så hon inte håller sig vaken för länge i kväll^^ 
 
 
 
 
Alma fick smaka på majskrokar för första gången idag, det gick verkligen hem! 
 
 
 

Kvällsbestyr och renbäddad säng

Dagen har flutit på. Alma fick potatis, palsternacka och fisk med dill till lunch, sen åt hon sin kvällsgröt, pappa kom hem och då blev det lite bus innan vi gjorde oss redo för kvällen. Bäddade om i sängen, tog på lillan pyjamas och kvällsammade. Sedan låg hon i vaggan och somnade på egen hand, ja eller Christer fick spela hennes favotitlåt ett par gånger, men jag kunde gå ner och sätta mig vid tv:n och bara vara en stund nu innan jag gick ut med Spike och gick upp till sängen jag med. Och nu sitter jag här och tittar på min fina familj som sover så sött. Jag är lyckligt lottad! <3
 
Här kommer lite bilder från dagen. 
 
 
 
 
 

Tisdag morgon

Usch vad lite sömn jag fått i natt. Jag kunde inte somna förrän vid midnatt då jag hade en massa tankar och funderingar som bara for runt i huvudet. När jag väl somnat så sov jag ändå oroligt och vaknade till hela tiden fram till klockan fyra då Alma vaknade och ville ha mat. Men sen, klockan fem så somnade vi båda om och sov djupt fram till klockan åtta då Alma vaknade, pigg som en mört och skulle upp. Så det var bara att klä på sig och gå ner och fixa i ordning hennes morgongröt. Idag blev det havregröt med smak av päron och banan och "hemmagjord" persikopure till det (Jag mixar burkpersikor med stavmixern, det blir mer pure för en billigare peng!). Alma älskar verkligen persika! När hon ätit upp fick hon ligga på golvet och underhåla sig själv en stund medan jag satte igång ett långkok som snart har stått på spisen i tre timmar. Det kommer bli en smarrig gryta vill jag lova! 
 
 
 
 
 
Jag brukar inte vilja använda blixt när jag fotar Alma, man vet ju själv hur förblindad man blir, men jag testade att ta ett kort med blixt i morse och vilken skillnad det blev! Man ser verkligen hennes vackra ögonfärg när man fotar med blixt.
 
Vilket tycker ni är bäst, kortet med blixt nedan eller de utan?
 

Bästa måndagen

 
 
 
'
Almas morfar kom hit en sväng på eftermiddagen också och sa hej. Alma har börjat gråta när hon ser honom, men då får man räcka över henne till honom och så sätter han henne i knät med ryggen mot sig så hon ser oss andra och efter en stund så släpper det. 
Annars är hon så himla glad och nyfiken när det kommer folk och hälsar på eller när man är ute. Så det är väl något dumt som hon fått för sig bara som förhoppningsvis kommer försvinna helt och hållet snart. 
 
 

Me and my dog

I morse var Alma på ett strålande humör så då passade jag på att fota henne och Spike. De är så söta ihop att hela jag smälter när jag ser dem <3 Mina fina fina älsklingar! 
Alma sitter fortfarande lite som en säck, men det blir bättre och bättre^^
Jag hoppas att hon kan sitta ännu bättre i slutet på mars då vi ska iväg till en fotograf. Jag vann nämligen en fotografering med två förstoringar inkluderat i en tävling. Hihi Lucky me!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besök hos lillebror/morbror

 I eftermiddag har jag och Alma varit och hälsat på lillebror/morbror i hans nya lägenhet. En jätte fin och rymlig tvåa i ett äldre hus med burspråk i varje rum. Bortskämda med glasstårta blev vi också. 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans mat

Då var det söndag igen och dags för ett veckans mat inlägg. 
Den här veckan har vi ätit bland annat detta:
 
Ris, kassler och sås
 
 
Bakpotatis och skinkröra
 
 
Spagetti och köttfärssås
 
 
Potatis, torsk och dillsås
 
 
Potatisgratäng och kycklingschnitzel
 
 
Tacosoppa
 
 
Korv i bröd
 
 
Ugnsrostad potatis, kassler och kall sås
 
 
Pizzerians kycklingtallrik
 
 
Skinkfrestelse
 
 

Middagsgäster

Idag har Christers bror och hans Emma varit här och hälsat på, Almas faddrar förresten. 
Till middag lagade jag potatisgratäng, kycklingschnitzel, sallad och sås. En riktigt god lördagsmiddag med andra ord! 
 
 
 
 
 
 

Soffbordsfunderingar

Jag vill köpa ett nytt soffbord. Det vi har nu är fyrkantigt och jag vill hellre ha ett runt. Det gamla har jag tänkt ha som målarbord i Almas lekrum sen så det kommer att komma till användning ändå. 
Men då är frågan vad man ska ha för bord....
De två nedan har jag fastnat för men det finns ju för och nacktdelar med båda.
Det svarta syns damm och katthår på direkt! Det har också en glasskiva som kommer bli kladdig av små barnfingrar. Men det är riktigt snyggt!
Det vita är ju ljusare, men det har ingen ectra avlastningshylla vilket kan vara smidigt. Å andra sidan kanske man inte kan ha något liggandes där snart ändå för Alma lär väll dra ner det på golvet. 
Så ja, jag får fundera...
 
 
 
 

Fredagsmys

Idag har vi haft fredagsmys med ett gäng ur mammagänget. Det blev en promenad till pizzerian här i byn för lunch och en massa prat så klart. 
Jag köpte hem Maraboujapp idag också, jösses så söt choklad!! Nej, den kommer jag nog inte att köpa igen. 
Alma hade på sig sin söta Bambibody idag men spydde så klart ner sig när jag tog fram kameran, så det fick bli ett ombyte till leopardbebis istället. 
 
 
 
 
 
 
 

Bvc besök och vaccination

Idag har vi efter att det blivit uppskjutet i två veckor på grund av förkylning varit på bvc och fått Alma vaccinerad. Fy vad ledsen hon blev! 
Men hon har inte fått någon feber och verkar inte ha ont i benen heller så vi hoppas att vi klarar oss från det den här gången också. 
Tillväxtkurvan följer hon bra. 
Hon är nu 64,5cm lång, har ett huvudmått på 42cm och väger 6860g. 
Min lilla stora tjej. Du växer för fort!! 
 
 
 

Daddy-time!

Idag har jag och Alma varit på öppna förskolan för första gången. Hon tyckte att det var jätte kul att se när de andra barnen lekte och tittade med stora ögon på allt och alla. Sångstunden var också kul och när vi fikade fick hon smaka en bit smörgåsrån, det var smaskigt det.
 
Annars har vi inte gjort så mycket idag, mest väntat på att pappan ska komma hem. Alma skiner upp som en sol när hon får se honom. Inte så konstigt då hon bara ser hon ett par timmar varje dag. Han är hemma vid 16.30 och mellan 19-20 är det ju läggdags så det blir inte mycket pappatid på veckodagarna. Men ikväll hann de busa i soffan en stund . 
 
 
 
 
 
 

Bye bye titties - liten blir stor

Alltså det är ju riktigt hemskt hur fort ens bäbis växer! Så fort som det har gått trodde jag verkligen inte att det skulle gå. Alma är definitivt ingen liten beis längre utan ett litet barn. Jösses!! 
 
De senaste dagarna har jag märkt att hon inte riktigt håller sig mätt efter amningen, hon skriker och blir hungrig igen efter bara en timma. Så jag antar att mjölken börjar ta slut nu, eller också är den inte lika näringsrik längre och räcker inte till nu när hon börjar bli större. På kvällen känners det verkligen som att brösten är helt tomma... 
Tv kvällar i rad har hon skrikti och skrikit och hon har fått gröt och jag har ammat men hon har ändå inte verkat bli riktigt nöjd, så idag på morgonen gick jag iväg och köpte välling. 
Efter att jag ammat i morse var hon hungrig igen efter en dryg timma så då fick hon gröt. Sed amade jag igen men hon blev ändå hungrig efter bara en stund så då fick hon 100ml välling och det sa bara slurk så var det slut! Hon hade inga problem med att ta flaskan vilket var en lättnad. 
 
En vanlig dag har Almas matschema sett ut ungefär såhär (med en halvtimmas förskjutning hit eller dit):
 
Kl. 6.00 - Amning
Kl. 9.00 - Gröt
Kl. 11.00 - Amning
Kl. 14 - Smakportion av tex potatis och palsternacka + amning
Kl. 17.00 - Gröt
Kl. 19.30 - Amning
Och nu de senaste kvällarna amning kl 21 igen..
 
Nu har jag tänkt ändra lite på det och testa såhär:
 
Kl. 6.00 - Amning
Kl. 9.00 - Gröt
Kl. 11.00 - Amning
Kl. 14.00 - Smakportion + välling 
Kl. 17.00 - Gröt
Kl. 19-19.30 - Välling

Hoppas att det här kommer funka och hålla henne mätt längre. Det är verkligen ett pussel det här med bebisar som utvecklas så fort. Så fort man kommit in i en rutin så utvecklas de och så får man ändra på något. 
Just nu ska ju mat introduceras och så småningom byta ut vällingen alla mål utom på kvällen och gröten skall bara ätas på morgonen. Så det är mycket just nu. Det viktigaste är bara att hitta ett sätt som gör Alma nöjd, mätt och glad så hon växer som hon ska. 
Sen känns det faktiskt himla tråkigt att amningsperioden leder mot sitt slut. Har man inte ammat så kan man nog inte riktigt förstå känslan. Självklart han man ha en mysig stund även när man matar med välling och mysa vid andra tillfällen, men det blir ändå en STOR del av ens vardag som man vant sig vid det senaste halvåret som försvinner. Och ja, jag kommer sakna det. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga innan Alma föddes. Men min inställning till amning har verkligen förändrats sedan jag blev mamma. Men det är bara att acceptera att det nu är dags för nästa fas i livet, så bye bye titties och hej flaskan!
 
 
Vi har även köpt nya nappar till Alma nu +6 månader nappar...
Hejsvejs bebisnappar..
 

Sagostund med Bambi

 Alma blir allt svårare att underhålla om dagarna, hon blir väldigt lätt uttråkad och man måste försöka komma på nya saker att göra hela tiden. Idag satte vi oss och läste en saga en stund, eller jag försökte åtminstonde läsa men Alam ville bläddra fort så jag hann läsa halva texten typ^^ hehe Skoj hade hon i alla fall och det är ju det viktigaste. 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens sötfis

 
 
 
 
 
 
 

Snölek

Om det är någon som älskar snön så är det Spike! Han skuttar omkring, jagar snöbollar när man kastar dem och är allmänt lycklig när han får komma ut i det här vädret. Det värsta med att ta sig ut i det här vädret är att det är så besvärligt att ta sig fram med barnvagnen när det inte är ordentligt plogat, man får ju gå mitt i vägen då varken trottoarer eller smågatorna i villaområdena är plogade. Så det blir inga långpromenader nu tyvärr, fast jag hade velat för vädret är ju som sagt underbart! Vi gick bara ett jobbigt varv runt kvarteret och sen fick Spike leka av sig i trädgården då jag kunde ställa vagnen på trädgårdsgången.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skyddsängel

För ett tag sedan vann jag en jätte fin skyddsängel i en tävling på instagram. Den är gjord av Therese (therese.skapar) och är verkligen hur fin som helst! Kolla in hennes konto på instagram så får ni se hur duktig hon är. Igår köpte jag en ram till den så nu står den så fint i Almas rum.
 
 
 
 

Lekrumsdrömmar - Ikea

Innan året är slut så hoppas jag att vi hunnit göra klart Almas lekrum. Jag har så himla många idéer och har hittat så mycket fina saker som jag vill ha i rummet. 
Perfekta tapeter till en fondvägg där det är tänkt att det ska vara en målarhörna med bord, stolar och en griffeltavla. I ett av hörnen ska en tv stå och så ska det ligga en massa sittpuffar framför, några av dem ska jag sy själv. Sedan ska jag ge mig på att bygga en kiosk har jag tänkt. Jag har dessutom hittat en jätte fin väggdekoration i form av ett träd som jag vill ha på en av väggarna. Och så vill jag köpa färgglada porslinsknoppar till garderobsväggen som är i rummet.
Åh det kommer bli så fint när det är klart, så länge jag får inreda det så som jag vill ha det^^ hihi
Jag älskar ljusa pastellfärger och vill helst hålla mig till det. Rosa, ljusblått, mintgrönt, svart och vitt. Och så kommer ju hennes leksaker ha en massa andra färger så det kommer ju bli ett riktigt färgglatt rum på så sätt.
 
Här är några saker från Ikea som jag fastnat för. 
 
 
 
 
De här hyllorna tycker jag är så fina. Om det blir de rosa ellerljusgröna vet jag inte än, vi får se vilken av dem jag tycker är finast i verkligheten. Jag vill i alla fall ha både en stor och en liten, den saken är klar!
 
 
 

Veckans mat

Jag har kommit på ett sätt för mig att laga mat trots att jag tycker att det är tråkigt. Jag har bestämt mig för att göra ett blogginlägg varje söndag innehållande veckans mat. Så får ni kanske lite inspiration och samtidigt måste jag försöka komma på nya maträtter att laga för att det inte ska bli tråkigt. Jag hoppas att jag lyckas återfå matlagningsglädjen på det här viset, men det återstår att se.
Jag har inte fotat all mat vi ätit under veckan men här är några av rätterna:
 
Potatisgratäng och kycklingschnitzel
 
 
Bacon och råstekta potatiskakor
 
 
Äggnudlar med räkor
 
 
Crepês med köttfärsfyllning 
 
 
Bullens pilsnerkorv och mos på potatis, morot och blomkål
 
 
Rispytt 
 
 
Potatis, köttbullar och brunsås
 
 
Vad har ni ätit för gott den här veckan? 

Februari fotografering

En bild säger mer än tusen ord <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första februari

Då var första månaden på året förbi och ännu en vintermånad ligger framför oss. Snön ligger som ett vittoch fluffigt täcke över världen och det är så otroligt vackert. Det finns verkligen en tjusning med alla årstider, tycker i alla fall jag, och vintern är enligt mig den vackraste av dem. 
Idag har vi haft en mysig frukost, Alma fick smaka lite på en bit vattenmelon och sen åt hon sin gröt med päron och persikopure. Gottigt värre!
Efter frukost var det dags för ett bad och Alma skvätte ner halva mig när hon plaskade^^
Strax innan lunch åkte vi en sväng till Skövde för att köpa ett nytt hjul till skottkärran. Det blev en sväng in på Ö&B och Rusta också så vi fick med oss en del annat hem också. 
 
Vad gör ni idag?
 
 

RSS 2.0