Halloween night

 
Happy halloween allihopa!! 
I år firar vi inte på något speciellt sätt, vi har bara myst ner oss i soffan med en massa tända ljus i hela rummet. En lugn fredagkväll med andra ord. 
Förra året var vi på halloweenfest och då var jag corpse bride och året innan det hade vi halloweenfest hemma och då var jag häxa. Så jag bjuder på lite bilder från tidigare år, bara för stämningens skull^^
 
Hoppas ni får en riktigt fin fredagkväll!!
 
 
 
 
 

11 veckors bebis

Idag har Alma varit en riktig solstråle trots sin förkylning. Och fast klockan är fyra på eftermiddagen har hon bara bajsat en gång! Detta har aldrig hänt förut, så jag antar att magen börjar rätta sig till. Jag ringde till bvc i morse för att höra med dem om det fanns något annat förutom sempers magdroppar som jag kan ge henne mot magen nu när hon varit dålig i en vecka. Men eftersom hon är pigg och glad och äter bra så var det bara att vänta ut det. Förkylningen gör ju att immunförsvaret blir något nedsatt också så då kan det bli mera långdraget om hon fått i sig någon äcklig bakterie som strular till magen på henne. Men de tyckte iaf att vi skulle komma dit och väga henne för att se att hon inte gått ner i vikt nu när hon bajsat så mycket.
Hon hade inte gått ner något utan gått upp 145g på 1,5 vecka, vilket gör att det blir en liten dipp på hennes kurva, men det är ju som sagt inte så konstigt när hon inte är riktigt kry. Så vi får bara hoppas att den här bacillen och förkylningen ger sig snart! 
 
Tänk att det redan är 11 veckor sedan Alma föddes. På ett sätt känns det som det var igår som jag var gravid, men på ett annat sätt känns det som att vi alltid har haft henne. Det är verkligen underbart att få spendera dagarna med henne och se henne utvecklas. När jag stod och lagade mat förut idag så fick hon sitta i babysittern igen. Det var lika roligt som igår och idag boxade hon till och med till den ena nallen ett par gånger^^. 
 
 
 
 
 

Babysitter premiär

Idag har Alma premiärsuttit i babysittern. Det var super kul. Hon skrattade och jollrade för fullt min lilla älskling. Och sedan underlättade det väl andningen lite också nu när hon är förkyld så det var ju bra det med.  
 
 
 
Filosoferar..
 
 
 
 
 
 

Frost

Fy vad kallt vi haft det inatt, det var frost ute i morse för första gången den här hösten. Så när vi var ute med Spike nyss bäddade jag ner Alma ordentligt i vagnen i min gamla åkpåse. Jag vill absolut inte att hon ska bli kall och att förkylningen ska bli värre. Stackars liten. Men här i vagnen verkar hon ha det varmt och skönt i alla fall.
 
 

Alma bildbomb

Alltså jag vet att jag är ganska partisk när det kommer till Alma, men jag har banne mig den sötaste dottern i världen! <3 
Natten har varit helt okej. Alma har varit täppt och jag har vaknat varannan timme och kollat till henne, så det blev inte så mycket djupsömn för min del. Nu på morgonen har hon faktiskt varit piggare och kunnat ligga ner utan att bli helt igentäppt. Men vi får väl se hur det blir ikväll. Kvällarna och nätterna brukar ju alltid vara värre när man är förkyld.
När jag satt och åt frukost så passade jag på att fota min glada lilla unge som låg i sitt babygym och skrattade och jollrade <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kortet här nedan tycker jag faktiskt att hon är lite lik mig när jag var liten. I alla fall på ögonen. Någon som kan bekräfta?
 
 
 
 

Nedrans förkylning

Min stackars tjej har gått och fått en förkylning. Hon är alldeles täppt i näsan och näsdropparna verkar varken göra från eller till. Hon kan bara andas ordentligt om hon sitter upp såhär eller ligger mot min axel. Så det blir att lägga henne intill mig inatt och bygga upp med ett par filtar så huvudet kommer upp. Håll tummarna för att vi får sova iaf lite inatt!!
 
 
 

Baconpaj

Efter att ha ätit dåligt i ett par dagar så tog jag mig i kragen idag och lagade till en paj till middag.
 
 

Napphållare

Woho!!! Igår kom ännu en av instagramvinsterna. En napphållare i rosa och vitt. Alma testade den direkt och den funkade ju fint^^
 
 
 
 
 

Världens finaste leende

Alltså det finns inget finare och mer underbart än det här leende ansiktet. På morgonen när man tittar ner i vaggen möts man av det, när hon ätit, när man varit iväg i ett annat rum och kommer tillbaka eller om man sjunger. Tänk att hon kan vara så glad över att se just mig, fast vi hänger ihop hela dagarna. Mitt hjärta smälter varje gång. Det är verkligen underbart att vara mamma <3
 
 

Instagramvinst

Igår kom ännu en av vinsterna från en av instagramtävlingarna jag delatagit i. Ett namnarmband med vita pärlor och ett silverhjärta. Så himla fint är det och jag är så glad för den här vinsten!
 
 

Kvällsmys

 
 
 

Kläder från Annie och Edith

I lördags var det kalas för min farmor, men då Alma skrikit fram till kl 03.40 natten till lördagen och vaknade kl 8 (9 sommartid) så kände jag mig allt annat än pigg nog att orka åka på kalas. Mina föräldrar var iaf där och de fick med sig lite kläder hem till Alma som min kusins dotter haft. Alla är så himla snälla och skämmer bort vår lilla prinsessa. Kläderna är i storlek 62, vilket Alma kommer ha väldigt snart. Bodysarna börjar bli på gränsen till för korta så snart är det dags att plocka undan storlek 56. Snälla barn måste du växa så fort!? Jag hinner inte med!! 
 
 
 
 
 

Brist på respekt

 
En nybadad bebis som räcker ut tungan till sin stackars mamma som precis bytt den värsta blöjan i världshistorien. Bajs precis överallt så ett bad var ett måste!! Att sedan få den här grimaschen som tack gör att jag känner att hon inte ger mig den respekt som jag faktiskt förtjänar! ^^ 

Lördagsmys

Ikväll var vi bjudna på kalas men Christer kände inte för det och jag ville inte åka ensam så vi blev hemma istället. Alma har varit jätte kelig och blivit ledsen så fort jag lagt ner henne, men nu har hon somnat i min famn så här blir jag sittandes en stund. Jag får passa på att äta lite gottis och läsa några bloggar. Om en stund kanske Christer kommer och gör oss sällskap i soffan också och då blir det ett avsnitt av Walking dead. Men just nu kollar han på youtube på datorn inne på kontoret. Jag hatar youtube!!! Tur att jag har mina två bebisar att gosa med <3
 
 
 

En mus i vårt hus

Idag åkte jag, Alma och min mamma till Ica maxi för attköpa en docka somm jag kollat uppp att de hade i lager. Men hade de det, nej!! Så dålig stil! De visste inte ens vad det var för docka jag pratade om. Men jag gick in på deras hemsida och visa dem så de skulle ta hem till nästa vecka. 
Så när jag inte fick köpt det jag tänkt köpa så köpte jag en tröja och en body istället. Fast i lite större storlekar för Alma har så sjukt mycket kläder i storlek 56 och 62 nu. Alla har verkligen skämt bort vår lilla gullunge <3 
Mössan fick  Alma av sin mormor. Hon kommer va så söt i den!! <3 
 
 
 
 

Mesigt besök

Jag hängde en liten fågelrestaurang på vår balkong häromdagen, men nu är maten slut så jag måste köpa mer. De är hungriga de små blåmesarna och talgoxarna^^
 
 

Rullvagn till köket

Rullvagnarna som finns på Ikea tycker jag är så himla fina, men lite för dyra^^ Men nu i veckan sålde de något liknande på Netto fast lite mindre och billigare så då passade jag på. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan man älska för mycket?

 
Bland det första som vi fick höra efter att Alma föddes var att vi inte skulle ta upp henne så fort hon började skrika. Att vi inte skulle bära runt på henne och skämma bort henne utan att det bara är bra att de får skrika lite.
 
Ursäkta men va fan är det för jävla dumheter!?!? Jag blir så arg!
MAN KAN INTE SKÄMMA BORT ETT BARN GENOM ATT GE DET FÖR MYCKET KÄRLEK! 
Det finns ingenting som heter FÖR MYCKET när det kommer till kärlek. 
 
Man hör oftast från män att man inte ska bära omkring på barnet för då lär de sig inte att klara sig själva. Men hallå, det är ett spädbarn!! De kan inte klara sig själva. De är helt beroende av att du finns där och hjälper dem med allt! Och ja, ibland skriker de utan anledning, men det är bara för att kolla att det finns någon i närheten. För att försäkra sig om att de inte blivit övergivna. För då skulle de dö. Skriket är en överlevnadsinstinkt.
Ett spädbarn behöver närhet och kärlek för att kunna bygga upp tillit till andra människor. Hur hade du själv känt om du fick ligga och skrika och ingen kom? Hade du litat på folk då? Jag tror inte det! En sådan sak sätter spår från första början, så det är jätte viktigt att barn redan från födseln kan känna trygghet för att må bra längre fram i livet. 
Självklart ska man inte dalta med barn när de blir större och göra en stor sak av att de tex ramlar. Då anser jag att det bästa är att ta barnet i knät, fråga vart det gör ont och sedan blåsa bort det onda så man kan fortsätta leka sen. Det beror ju självklart på hur allvarligt barnet slagit sig, men jag tror att ni förstår vad jag menar. 
 
Jag förstår inte ens vart tanken om att låta ett barn ligga och skrika kommer ifrån? 
Jag vill i alla fall inte ha ett barn som ligger och gråter sig själv till sömns och känner sig övergivet, oälskat och sedan får problem med tillit i framtiden. Jag vill att Alma ska känna sig trygg och kunna komma till mig när hon är orolig över något eller har frågor. Jag vill att hon ska lita på mig och känna att jag faktiskt älskar henne över allt annat på denna jord!
Så här satsar vi på att ge henne kärlek i överflöd. Precis så som det ska va! 
 
 
 
 
 
 

Att våga känna

 
Igår kväll låg jag vaken en lång stund och tänkte. Tänkte på hur starka känslor jag har för min alldeles egna lilla familj, hur starka känslor jag hade under graviditeten men att jag inte visade dem. För jag vågade inte. Jag vågade inte känna för mycket eftersom det fanns en risk att någonting kunde gå fel. Och hade jag tillåtit mig själv att känna alla de där känslorna som jag djupt inom mig kände men valde att trycka undan, då hade jag inte överlevt om någonting faktiskt hade gått fel. Det var iaf så jag resonerade då.  
 
Nu i efterhand är jag så ledsen för att jag inte lät mig själv känna den där otroliga glädjen som jag faktiskt kände när vi efter många långa månaders försök äntligen fick ett positivt graviditetstest. Jag satt där på toaletten och ville bara skrika rakt ut och springa upp till Christer som satt i soffan, för så glad var jag. Men den där rösten jag alltid haft i bakhuvudet sa, ta inte ut glädjen i förskott, någonting kan fortfarande gå fel. Så istället gick jag lugnt upp, visade honom testet o sa att det var positivt. Sen var det inte mer med det. På insidan hoppade jag glädjeskutt runt huset, men på utsidan satte jag mig bara ner i soffan och tittade på testet. 
 
När de första 15 kritiska veckorna hade passerat berättade vi för familjen. Det var samma sak då, jag ville bara sprudla av glädje. Men rösten i bakhuvudet sa mig att vänta med det tills efter ultraljudet, någonting kan fortfarande vara fel. 
 
När dagen för ultraljudet kom och vi fick se vår lilla bebis där på skärmen, sprattlandes och med ett hjärta som slog. Då ville jag brista ut i glädjetårar, det gjorde jag också, inombords. På utsidan log jag bara, sa att jag var lättad och lyssnade och tittade sedan när hon gick igenom bebisens alla kroppsdelar och konstaterade att allting såg jätte bra ut. På vägen hem sa jag inte mycket utan satt bara och tittade på fotona av vår bebis. Det var fortfarande svårt att förstå att det här faktiskt är vårt barn och att det växer i min mage. Jag hade så många tankar och känslor som jag behöll inom mig. Bara på grund av rädsla. 
 
Hela graviditeten fortsatte det på samma sätt. Jag var jätte glad och det vet jag att många visste och kunde se, men samtidigt visade jag det inte så mycket som jag hade velat. 
Inte ens när Alma föddes kände jag att jag vågade riva den där muren helt. Det var först för en dag för någon vecka sedan som jag kände att jag kunde släppa allt. Jag satt med henne i soffan och känslorna bara vällde över mig som en flod. Jag grät för att jag var så lycklig. Lycklig över att ha världens finaste lilla familj med en välskapt och underbar dotter som blev precis som hon skulle. Att vi har ett jättefint hus och att förlossningen och allting efter den har gått så bra. Att kroppen återhämtat sig så fort och att amningen fungerat felfitt. Så otroligt lycklig och tacksam! Och just i den stunden lät jag mig själv känna alla dessa känslor. Men, bara för att jag var ensam, om man bortser från Alma då. 
Jag skulle aldrig visa så mycket känslor om någon annan såg det. 
 
Sedan jag var liten har jag fått lära mig att vara stark, självständig och att trycka undan mina känslor. För det har inte funnits någon som haft tid att lyssna på dem. Det har det väl i och för sig, men folk i min omgivning har haft fullt upp med sina egna känslor att jag tänkt att de inte ska behöva ta hand om och bearbeta mina också. 
 
När jag och Christer började träffas var han jätte kärleksfull och kramig. Jag var precis tvärtom! Inte för att jag inte tyckte om honom och inte ville kramas och ligga och mysa. Utan för att jag var rädd. Rädd för att bli sårad. Någonting som jag inte reflekterat över men som Christer sa sen var att han då tolkade det som att jag inte var en sådan person som tycker om närhet. Så han slutade med det lagom tills jag kände mig säker på vår relation och kunde öppna upp mig och vara mer kärleksfull och kramig som jag egentligen är. Allting blev så himla fel liksom. Bara för att jag inte vågade öppna upp och visa vem jag egentligen var från början. Vi redde ju ut det när jag fick förklarat hur jag tänkte, men det är en sådan där sak som är så onödig och som man kunnat undvika. Men så är det inte alltid så lätt att argumentera med den där rösten i bakhuvudet, den som säger att man ska vara på sin vakt. Vara försiktig och inte känna för mycket för då kan man bli sårad. Förnuftet som säger "bätrre att ha älskat och förlorat än aldrig ha älskat alls", den rösten är inte lika stark, tyvärr. 
 
Men det är något som jag måste jobba på! Att våga känna!
För hur mycket av livet missar man inte annars?! Massor!
 
Så ni som läser det här och är gravida eller inte varit gravida ännu. Njut när ni väl kommer dit!!! Våga glädjas och känna lycka. Ja det kan gå åt helvete. Men man är bara gravid för första gången en gång. Så ta tillvara på det! De känslorna du känner just precis då, de kommer du aldrig att känna igen. Så tillåt dig själv att känna dem. Våga vara lycklig!
 
 

Inbjudningskort

Idag har jag börjat pyssla med inbjudningskorten till Almas namngivningskalas. Jag tycker att det är roligt att pyssla ihop egna kort och inte köpa färdiga. Det känns mycket mer personligt och jag blir själv så mycket gladare när jag får ett kort som jag vet att någon suttit ner och lagt tid på att göra. Korten är inte klara än, med en bebis som äter varannan timme och min egna mage som kurrar emellanåt så får man räkna med att det inte går på ett tjilevipp! Men några kort har jag färdigställt i alla fall och dem kan ni se här nedan.
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag förmiddag

Sovmorgnarna fortsätter. Idag vaknade Alma kl 6 för att äta och somnade sedan om till kvart i tio. 
Då gick vi upp och åt frukost båda två sedan somnade hon en stund till så då skuttade jag in i duschen och sedan tog vi bilen och åkte in till stan där vi träffade min kusin och köpte lite saker till Almas namngivning. Bland annat saker för att kunna göra inbjudningskorten. 
 
 
En glad fis som ska åka bil <3
 
 

På ytterdörren

Min vår- och sommarkrans har tagits ner från dörren och ersatts med ett hjärta jag köpte på Gekås förra året. Sedan har jag pimpat den med några röda härliga höstlöv. 
 
 

Bvc update

Idag har vi varit på bvc.
Alma har gått upp 230g på 1,5 vecka och väger nu 4710g.
Hon har vuxit 1cm på längden och är nu 56 cm lång.
Hon följer kurvan jätte bra och ligger på samma kurva för både vikt, längd och huvudmått så hon är väldigt proportionelig. 
 
Natten tills idag sov Alma 10 timmar!! WOW!!! haha 
Dock var mina bröst som två knöliga stenhårda bowlingklot när hon äntligen vaknade. Det ena bröstet tömde hon direkt, klart hon var hungrig när hon sovit så länge, men det andra fick vänta 2 timmar till tills hon var hungrig igen. Det är jätte skönt att hon sover länge och bra, men som sagt, jobbigt för boobisarna^^
 
 
 

Julkalender 2014?

 Jag funderar på att ha en julkalender här på bloggen i december månad med en ny lucka varje dag där det under varje lucka gömmer sig någon form av inspiration, tips, recept, pyssel eller en och annan tävling för att göra tiden fram till jul extra mysig. 
 
Vad tror ni om det? 
 
Jag vill ha lite respons på idén redan nu för i så fall behöver jag börja fixa lite smått med kalendern så den blir klar.^^
 
Här är tre bilder från förra julen. I år blir det julfirande i vårt nya alldeles egna hus <3
Längtar jätte mycket!!

Instagramvinster

För några dagar sedan visade jag väskorna hag vann genom en tävling på Instagram. Jag har vunnit två mössor också i två olika tävlingar. Den första är en virkad mössa från "my sweet lilli" och det andra en leopardmössa från "glada barn". Ni hittar dem båda på instagram och facebook. Mössorna är i större storlek så Alma ska kunna ha dem nästa år. Hon kommer bli så fin!!!
 
 
 
 

Att prioritera

Ett dygn består av 24 timmar, det är inte mycket tid om man vill hinna med allt som man vill, bör och ska göra på ett dygn. Speciellt när man är nybliven mamma märker man att dagarna flyger förbi. Därför gäller det att prioritera det som är viktigt. Och just nu väljer jag att prioritera min dotter! Vilket jag dessutom antagligen kommer att fortsätta med för resten av mitt liv. Städning och dylikt kommer liksom i andrahand, precis som det bör. Men för vissa är detta svårt att förstå. Hemmet ska helst vara helt fläckfritt. Det ska vara som ett visningshus där det inte finns ett spår av att någon bor där. Men jag har varken tid eller lust att ha ett sådant hus, jag är nöjd med mitt hem precis som det är. Klart jag önskar att jag haft tid att pula och fixa mer, men jag har faktiskt varken tiden eller orken. När jag får en stund över vill jag bara få sitta ner och vara. 
 
Vårt dygn brukar se ut ungefär så här: 
Alma vaknar kl 5-6 på morgonen och äter och somnar sedan om till kl 8-10 då vi går upp. 
Vi går ner och jag fixar frukost till mig som jag äter samtidigt som jag ammar henne igen. Sedan borstar jag tänderna och klär på mig och Alma så vi kan ta en promenad med Spike, nu är klockan mellan 11-12. Vi promenerar i 20min till 1 timme beroende på väder. När vi kommer in äter Alma igen, nu är klockan mellan 12-13. Sedan ligger hon i babygymmet medan jag fixar lunch till mig. Ibland hinner jag även med att plocka i och ur diskmaskinen, ta en vals med handdammsugaren över den värsta skiten och/eller starta en tvättmaskin. Sedan äter jag och när det är gjort är Alma hungrig igen. Nu är klockan mellan 14.30-15.30. Sedam sitter vi i soffan och myser tills Christer kommer hem. Då ska Spike ut på en promenad igen, tvätten ska hängas upp och det ska eldas. Christer brukar elda, jag tar tvätten och Spike blir lite varannan gång. Efter en stund är kl 18-19 och då äter Alma igen. Sedan tar jag mig något att äta och vipps så är klockan 21-22. Då äter Alma igen, sedan lägger jag henne och går ut med Spike, om inte Christer varit ute med honom innan han lagt sig. När hunden är kissad och bebisen matad är det dags för sängen för min del också. Somnar gör jag mellan kl 22-24 beroende på om Alma har ont i magen eller inte. Oftast somnar vi vid 22-22.30. Och nästa dag är det samma sak igen.
 
Så det här med putsade fönster och skinande golv, det är inte någonting som jag hinner med varje dag. Det räcker väl om det är storstädat till kalas och fönstren blir putsade innan advent och påsk?! Det räcker iaf för mig. Och jag klagar då inte när jag kommer hem till andra på hur de städat. Jag tittar inte ens på andras fönster! Jag vet ju som sagt själv att det finns så mycket viktigare saker att prioritera. Och nej jag vill inte ha någon städhjälp, att ens erbjuda det är för mig så otroligt nedvärderande! Stör du dig på mina fönster och golv så titta inte på dem! Titta på väggarna, de är alltid rena! Och kan du inte låta bli att titta så ha iaf hyffs och säg inget, för det är fan inte roligt med människor som är högfärdiga och gnäller.
Det är väldigt ohyffsat att gnälla på andra, för du vet inte hur deras vardag ser ut.
Vissa människor prioriterar städning, andra relationen med sin partner, sin hund, sina barn, sitt jobb, mycket sömn, att träna, träffa vänner eller en hobby.
Alla är vi olika och vi har ingen rätt att dömma varandra utifrån hur städade våra hem är! 
Eller vilka val vi gör i livet överhuvudtaget för den delen. Varför är detta så svårt för vissa människor att förstå? Att mitt val är mitt val och du behöver inte tycka likadant. Det är okej att tycka och prioritera olika!
 
Tacka vet jag mörka höst och vinterkvällar då man kan släcka alla lampor och tända en massa ljus. Då syns inte dammråttorna i hörnen^^
 
Alma, du är min prio 1, nu och för alltid! <3
 
 

Kvällsmys med tända ljus

Jösses vad trött jag är! Vi fick en ordentlig sovmorgon i morse, ända till kl 10 och ändå är jag dötrött nu kl 21^^ Vi sitter iaf i soffan och myser, Spike, Alma och jag. Om en stund ska hon äta igen och sen tror jag vi går och lägger oss alla tre. Ja Lilly också för den delen, hon brukar följa med. Christer däremot blir nog uppe ett par timmar till. Jag har aldrig varit någon nattmänniska, nej kl 22-23 vill jag lägga mig, senast! haha
 
 
 
 

Ellens 1 års kalas

I eftermiddag har jag och Alma varit på kalas hos min kusin. Hennes dotter Ellen fyller nämligen 1år!!! Vi fick gott fika och Ellen fick många fina presenter. Av oss fick hon en dockvagga. Tror hon kommer ha massa roligt med den!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alma och mormor

Min syster kom hit vid lunchtid och sedan kom min mamma förbi efter jobbet så medan jag lagade mat så underhöll de bebis och hund. Alma har börjat räcka ut tungan väldigt mycket, här fick mormor sig en krimasch^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Hon vet vad hon vill

Alma blir starkare och starkare i nacken och ska helst sitta upp i knät och titta på allt. Men att ligga på mage i mer än fem minuter gillar hon inte! Nej, det blir alldeles för jobbigt och då protesterar hon direkt^^ Hon har en vilja av stål och vet allt vad hon vill fast hon är så liten. Lite lik mig kanske^^ hihi
 
 
 

En nöjd bebis

Alma har nu blivit av med morgonens spyor som satte sig i håret i nacken och luktar nu gott igen^^ Det är så mysigt att bade henne eftersom hon verkligen gillar vattnen. Sedan beror det nog mycket på hur och när man badar också. En tjej bad mig om tips angående badandet eftersom hennes son inte gillade det alls och Alma älskar det. Så jag sa att vi brukar bada när Alma ätit och sovit, då hon är som mest nöjd liksom.
Hon brukade bada sin son innan maten men testade att göra som vi och nu är han också jätte nöjd i badet. Tänk att en sådan liten sak kan göra så stor skillnad.
Det gäller verkligen att testa sig fram och tillbaka för att hitta ett sätt som passar för just ens egna bebis. Alla är ju verkligen små individer som vill ha det på ett visst sätt och det är ju som förälder inte så lätt att veta till en början. Jag är väldigt förundrad över hur snabbt man faktiskt lär känna sitt barn och dess tecken. Vad de olika skriken och ansiktsuttrycken betyder och vad det är de vill. Jag har utgått från mig själv och hur jag skulle vilja ha det när det gäller det mesta, ibland funkar det och ibland stämmer det inte alls. Men som när man ska ta ett bad tex, då vill jag ju inte vara hungrig och trött, det gör det ju inte det minsta trevligt. Nej, mätt och nöjd ska man vara så blir de flesta aktiviteterna roliga.
 
 
 

Tävlingsvinst

Jag har deltagit i flera tävlingar på instagram den senaste tiden. På två veckor har jag haft turen att vinna hela fem stycken! Jag ska visa er vinsterna lite undan för undan, alla har inte kommit ännu. Men efter vår promenad nu ikväll kollade jag brevlådan och där låg ett stort paket!
 
 
 
 
Paketet innehäll ett set med två jätte fina väskor till Alma. Jag fullkomligt älskar dem! Ni kan hitta dem på http://rutansinterior.se/
 
 
 
 
 
 

You and me, me and you

 
 
 
 
 
 
 

Fikabesök

I förmiddags kom min kusin och hennes dotter bus-Ellen hit och hälsade på. Sofia hade bakat cupcakes som vi mumsade på ihop med en kopp med dunder-té! Tack för en trevlig förmiddag tjejer! <3
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag med tjejligan

 Idag har jag och Alma varit och träffat de andra brudarna i tjejligan. Tjejligan är vi i mammagruppen och våra små flickor. Vi träffades hemma hos Therese och Nathalie och åt lunch, fikade, pratade dop/namngivningsplaner, ammade och bytte bajsblöjor. Alma bajsade 4 gånger!!! Haha Helt sick!! Till och med de andra tjejerna som ibland bara bajsar någon gång per vecka bajsade, så det kanske smittade av sig^^ hihi Min lilla skitunge <3 Sen gick vi ut på en promenad, alla utom Caroline som var tvungen att åka hem.
Tack för en super trevlig dag!
 
 
 
 
 
 
 

Detaljer i Almas rum

Idag har jag och Alma haft en liten fotoshoot. Vi har nämligen fotat årets julkort. Det blev sååå fint!! Längtar så tills de dimper ner i brevlådan så jag får se dem. Hoppas de som får ett julkort tycker att det är lika fint som jag gör^^ När julkorten var tagna fotade jag några av mina favoritdetaljer i Almas rum. Tänkte filma någon dag också så ni får se helheten. Men jag väntar tills det inte är så grått och mulet ute för jag vill ha så bra ljus som möjligt.
 
 
Klänningarna hade jag som liten.
 
 
Disney-tavlan är köpt på loppis för 5kr och bilen lekte jag med som liten.
 
 
Bambi-gardinen är sydd av ett tyg jag köpt på loppis för 15kr.
 
 
Pompoms och fjärilar som hänger över skötbordet.
 
 
Den lilla giraffen köpte jag när Alma låg i magen. Tavlan bredvid är ett tidningsurklipp med reklam för Indiska med kattungar som jag satt i en ram.
 
 
 
Radion är köpt på Claesohlsons, boken köpt på loppis för 10kr och skorna har Almas farmor virkat.
 
 
Plåtväskan och speldosan är loppisfynd för 5kr/st.
 
 
 
Brio leksakerna fick jag som liten och dockan heter Fredrik och var min pappas. 
 
 
Husburken i plåt är ett loppisfynd och Dumbo-tavlan är en plansch köpt på Ö&B satt i en svart fotoram.
 
 
Byrån var i furu så den har jag slipat och målat om.
 
 
 
 
Himmelsägen är en spetsgardin köpt på loppis.
 
 
 
Massa loppisfyndade böcker och en plåtburk det varit kex i.
 
 
Elefanten Nils är köpt på en hantverksmässa.
 
 
 
Filten med mormorsrutor hade Christer när han va liten.
 
 

Portal cake

Christer hade ett väldigt specifikt önskemål om födelsedagstårta. Förra året fick han en VW tårta och i år skulle det vara en tårta inspirerad av tårtan som finns i datapelet Portal. Originaltårtan och min version ser ni nedan.
 
 
 
Jag har använt vanlig sockerkaksbotten till tårtan och tre olika fyllningar.
Första lagret är vit chokladmoussé.
Andra lagret hallongrädde (vispad grädde och mosade hallon).
Tredje lagret är vaniljkräm blandat med lite vispgrädde.
Tårtan är spacklad med cream cheese frosting (50g smör, 150g philadelphia, 1dl kakao, 3dl florsocker)
Sedan har jag hackat 150g mjölkchoklad och täckt tårtan med och slutligen toppat den med vispgrädde och jordgubbar. Tårtan fick sedan stå och dra sig i kylen under natten så den blev riktigt saftig och god. En torr tårta är ju bland det värsta som finns!
 
 

Mer kläder till Alma

 Det var inte bara Christer som fick presenter idag. Christers mormor hade skickat med ett paket till Alma med ett par sparkbyxor, en pyjamas, sockar och haklapp. 
 
 
Christers mamma hade med sig en påse med kläder till Alma också. Några av kläderna som låg i påsen var bland annat den här koftan.
 
 
En söt vårjacka.
 
 
Flera vita bodys.
 
 
Och en pyjamas. Pyjamasar går åt massor nu för hon har en tendens att spy ner pyjamasen varje natt eller morgon då hon somnar om innan hon hunnit rapa och då kommer lite av maten upp igen när hon vaknar igen. 
 
 

Christers födelsedagskalas

I morgon fyller Christer år så vi har haft kalas nu i eftermiddag.
Vi bjöd på kaffe och tårta. Mer om tårtan kommer i ett annat inlägg. Christer fick presenterna från mig och Alma idag också, en tröja och en verktygsvagn. Så i morgon på födelsedagen får han nöja sig med pussar och kramar^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugnet efter stormen

Efter att ha haft en riktig skrikfest halva dagen så har Alma äntligen somnat. Hon var så övertrött det sista att ögonen gick i kors på henne. Det är så typiskt att det ska vara så när man verkligen inte har tid med det. Christer har varit i källaren med min pappa hela dagen och bilat upp golv och grejat för vi har fått stopp någonstans i avloppet. Så på måndag blir det att ringa en rörmokare som kan komma hit och kika närmare på det. I morgon ska vi ha kalas för Christer som fyller år på måndag så jag har bakat en tårta idag, detta hann jag som tur var med på förmiddagen innan skrikfesten började. Allt annat som jag tänkt göra, dammsuga, duka fram och fixa, det får vänta tills i morgon förmiddag. 
 
 

Kalas för lillebror

Igår var vi på födelsedagskalas för min lillebror som fyllde 23 år i torsdags. Kalaset hölls hemma hos våra föräldrar eftersom min brors hem än nedpackat i flyttlådor just nu^^ Det bjöds på smörgåstårta och glasstårta som vår mamma gjort.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Te tips!

En stor kopp te är ju aldrig fel såhär på hösten!
Jag har blivit tipsad om två olika sorters te som jag måste tipsa vidare om. 
Ett som heter Dunder som bygger upp immunförsvaret och förhindrar förkylningar. Hon som tipsade mig om det har inte haft en förkylning på fyra år, så detta var jag ju tvungen att testa! 
Sedan ett Hallonbladste som skall drickas under graviditet och amning. Dock får man inte dricka för mycket av det. En kopp om dagen eller till och med varannan dag eller mer sällan. Detta te ökar nämligen mjölkproduktionen, så har man otur kan det bli lite för mycket av det goda ;) Under graviditeten ökar det blodflödet i kroppen och hjälper äver till att förbättra immunförsvaret, både hos dig och bebisen i magen. 
Smakar gott gör de också!
Så, det var ett litet tips från mig. Hoppas det kan vara till hjälp för någon^^
 
 

8 veckors bebis

God morgon!!! 
Igår var Alma inte alls sugen på att somna på kvällen. Jag som hade hoppats på att hon skulle somna lika lätt som tidigare i veckan så jag och Christer kunde få lite egentid på kvällen och mysa bara vi två. Igår hade vi nämligen varit tillsammans i 4 år. Men mina planer gick helt i stöpet för Alma kom inte till ro förrän närmare midnatt och då sov Christer redan gott. Typiskt eller hur!? Aja, så är det väl att  ha barn, det går inte planera något för man vet aldrig hur det blir. Det är en liten dam som bestämmer i den här familjen numera^^ Denna lilla dam blir dessutom 8 veckor idag. I morse var hon en lika glad skit som vanligt. Hon låg där i babygymmet i sin pyjamas och jollrade och under tiden hann jag äta frukost i lugn och ro. Värsta lyxen!
 
Och till dig som kommenterade gårdagens inlägg och sa att du får rysningar av att jag låter min hund sitta på bordet. Här kommer en bild till som du kan få rysa av! ^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Bvc update

I morgon blir Alma rdan åtta veckor. Det är ju inte klokt!! Idag har vi i alla fall varit på bvc för mätning och vägning. Hon hade gått upp 105g sedan förra veckan och väger nu 4480g och är 55cm lång. Nästa gång vi ska dit blir om två veckor. 
 
 
 
 
 
 

Puppy eyes

Alltså vem kan motstå den här blicken? Inte jag i alla fall!! Så här står han när jag ska äta och då vill han få komma upp på bordet. Och inte har jag hjärta att neka honom det. Speciellt inte sedan Alma kom då han numera måste dela min uppmärksamhet med ännu en familjemedlem. 
 
 
 
 

God morgon

Vilken sovmorgon Alma bjöd på idag. Inte förrän vid 9.30 slog hon upp sina stora blå och låg där i nästet och jollrade och skrattade. Så jävla söt och go är hon min glada lilla fisunge <3 Mamma-hjärtat smälter verkligen varje gång hon ler ett sådant där underbart leende. Fy bubblan vad jag älskar henne!
 
 
 
 
 
 
 

Kärlek

Titta va fina de är mina älsklingar! 
Jag är så lyckligt lottad som har er <3
 
 

Från dröm till verklighet

Först en evig längtan och väntan efter någon vi bara kunde fantiera om. Och sedan kom du <3
 
 

Julklänning

Jag är en sådan person som måste planera saker. Jag kan va spontan också, men jag blir lätt stressad om jag inte planerar. Julen tex har jag börjat planera i huvudet sedan någon månad tillbaka. Hur jag ska duka, vad jag ska laga för mat, vad jag ska ge till vem i julklapp osv. Sedan har jag hållt ögonen öppna efter en julklänning till Alma, och i måndags hittade jag en på Lindex. En stickad klänning som jag tänkt att hon ska ha en vit body och grå strumpbyxor under. 
 
 

Johanna hissar och dissar

 
 
Hissar:
 
* Alla tjocka mysiga tröjor man kan ha nu i höst
Bebiskläder med luvor som har öron <3
*Mössa och halsduk/skarf.
* Levande ljus och mys
* Sovmorgnar!
* Julmusik
* Instagramtävlingar. Vilket jag har vunnit två stycken på bara några dagar :D 
* Julfilmer
* En varm dusch
* Bebisfötter
 
Dissar:
 
* Folk som knakar sina leder, jag får äckelrysningar av det!
* Folk som inte har trafikvett och blinkar i sista sekund eller inte alls!
* Blåst och regn!
* Lättprodukter. Speciellt lättmajonnäs.. BLÄ!!
* Huvudvärk!
* Att mina håriga familjemedlemmar fäller så!!
* Lussebullar. Jag hatar saffran.
* Att Alma växer så fort! Snart är hon inte bebis längre!! :(
* Att föräldrapenningen är så låg.
* Alla sjukdomar och förkylningar som går nu. 
* Att noppa ögonbrynen. Jag klarar av det mesta, föda barn och tatuera hela ryggen. Men smärtan som kommer när man rycker ett hårstrå över ögat, den klarar jag helt enkelt inte av. Jag börjar störtlipa! 

Snälla grannar

Vår granne var här och knackade på för en stund sedan. Hon hade rensat ur sin 1 åriga dotters garderob och lämnat påsar med kläder till några som nyss fått barn och var snäll och tänkte på oss också. En tjocktröja, klänning, pyjamas och flera bodys och byxor. Så himla snällt! Kläder går ju alltid åt i den här åldern då det blir en del spy... 
 
 

Rosa gunghästar

Jag har bloggat himla mycket om bebiskläder det sista, men det är i stort det, amning och blöjbyten som mitt liv kretsar kring just nu^^ 
Det här fina kläderna fick Alma häromdagen av Evelina, Klas och deras son Melwin. Det är Evelinas mamma som sytt dem. Så himla fina!!! Och färgerna är ju dessutom helt i min smak^^
 
 

Fika på stan

Idag har vi inte varit hemma något. Efter frukost åkte vi in till stan för att träffa Emma och lilla Sigrid. Vi slog oss ner på café Mormors skafferi och satt och pratade i några timmar. Sedan gick vi en vända på stan och fönstershoppade lite. Så vi kom hem nu vid 16 tiden. Alma är så himla lugn och behändig att ha med sig. Hoppas verkligen att det fortsätter så. 
Alma sov förresten jätte bra natten tills idag också. Hon somnade i vaggan vid 22.30 och vaknade vid 5 för blöjbyte och mat. Sedan somnade vi båda om till kl 9.15. Lyxigt värre!!!
 
 
 
 
 

Far & dotter

God morgon! 
Ny vecka, nya tag!
Här kommer några bilder på Christer och Almas söndagsmys framför datorn igår kväll^^ Mina fina älsklingar, ni är de bästa som finns!! <3
 
 
 
 

Eftermiddag hos mormor och morfar

Efter maten tog jag, Alma och Spike en promenad hem till mina föräldrar. Där blev vi kvar i ett par timmar innan det blev kväll och dags att gå hem och göra oss iordning för kvällen. Alma håller på att somna här nu så det är väl bäst att vi går och lägger oss. Man vet ju aldrig hur natten blir^^ 
Lite bilder från eftermiddagen kommer här...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min ögonsten

Nätterna den här veckan har verkligen varit jätte bra. Igår somnade hon i min famn i soffan vid 21, vid 22 lade jag ner henne i vaggan och lade mig jag också. vid 00.30 vaknade jag av att hon bajsade så då var vi upp och bytte blöja och så fick hon mat. När hon ätit ville hon inte somna om i vaggan utan hon fick ligga intill mig och där sov hon till 7 då det var dags för blöjbyte, sedan somnade hon om till strax efter 9 då vi gick ner och åt frukost båda två. Det är så skönt att hon sover om nätterna! Hon är i och för sig klängigare och äter oftare på dagarna, men då är man ju ändå vaken. Är så himla glad att få sova på natten så då gör det ingenting om jag inte hinner plocka och fixa så mkt på dagarna längre. Det får jag göra på eftermiddagarna när Christer kommit hem. Har ett nytt projekt till min walk in closet på gång. Så när det är klart ska ni få er en titt. 
 
Jag var tvungen att fota Alma i sin fina klänning i morse. Här är några av bilderna jag tog. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagsflickor

Idag är vi söndagsfina jag och Alma. Hon har på sig klänning för första gången för nu har hon äntligen vuxit i den minsta hon har. Strumpbyxorna däremot sitter inget vidare, Almas ben är för korta och hennes fötter för stora^^ hehe Lägg märke till hur långhårig hon är i nacken förresten! Hon har massa tjockt hår där och på resten av huvudet är det jätte tunt. Mina hårgener på huvudet och pappas i nacken^^
 
 
Jeans från Gekås Ullared
Tunika med spetskant från gekås Ullared
Spetslinne från Ginatricot
Snöret/skärpet köpt i en sytillbehörsaffär
 
 

Virkade ugglor

Kolla vilken fin barnvagnsmobil Gabriella har virkat till Alma. Jag bad henne att göra en när Alma låg i magen och i torsdags möttes vi upp på marknaden. Visst är den fin!? Hon har gjort ugglorna helt på frihand. Så duktig är hon!
 
 
 

Nybadad

Alma är nybadad och har fått på sig pyjamasen. Nu är det fredagsmys på riktigt!
Hon älskar verkligen vattnet. Hon tittar storögt på en och sprattlar för fullt med benen och flaxar med armarna. Sötbebis!!! <3 Det ska bli så kul sen när hon blir större och man kan sitta länge och leka i vattnet och sitta ute i en uppblåsbar bebispool till sommaren och leka med hink och badanka. 
 
 
 

Fredag

 Idag var tredje morgonen i rad som vi vaknade riktigt utvilade. Alma åt kl 22 igår, somnade kl 23, dock i vår säng för vaggan ville hon inte ligga i. Men det gjorde absolut ingenting med tanke på att hon sov ända till kl 6 i morse. 7 timmar i sträck!! Hallelujah!!!! Haha
Sedan somnade vi faktiskt om kl 7 och sov till kl kvart över 9. Den här mamman bugar och bockar för sin duktiga dotter <3 
Här kommer lite bilder från idag.
 
 
 
 
 
 

Höstmarknad

Idag var det höstmarknad i vår stad. Almas första marknad. Vi åkte in med min mamma och kikade runt, handlade lite och träffade folk. En mycket trevlig eftermiddag. Dock tycker jag att det är lite jobbigt med alla barn som springer omkring och gapar och tutar i sådana där horn på burk. Kan inte folk ta hand om och uppfostra sina barn typ! Speciellt en kille i 10-års åldern ville jag ta i nackaskinnet när han tutade med den där jävla burken precis intill oss när vi gick förbi med barnvagnen!!! Men utöver detta var det en bra marknad.
 
 
 
 
 
Både jag och Almas mormor shoppade loss.
Jag köpte godis, chips, ett par nya skor och ett namntåg.
Almas mormor köpte en t-shirt och body till henne. 
 
 
 
 
 

Dagens sötnos & bvc update

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Men det har vi orkat med för Alma har sovit jätte bra inatt också. Våran duktiga tjej <3
Bvc besöket gick bra. Hon har dock inte gått upp lika mycket som innan. Det minsta hon gått upp tidigare är 195 g och nu hade hon bara gått upp 130g. Barnmorskan trodde att det kan bero på att hon kan ha en lindrigare förkylning i kroppen, och hon har faktiskt varit lite täppt om kvällarna så det kan nog stämma. Så nu ska jag ta tempen på henne morgon o kväll för att hålla lite koll och så skulle jag köpa nässpray i form av koksaltlösning att ge henne om det behövs. Men så länge hon går upp mer än 100g i veckan så är det ingen fara. 
 
Sedan tyckte hon att eftersom hon helammas skulle jag köpa en bröstpump och börja ge henne i flaska då och då, dels för att hon inte ska vägra flaskan sen när jag ska sluta amma och så för att jag ska kunna åka iväg och handla eller liknande utan Alma.
Men jag gillar det inte alls! 
Jag vill inte åka någonstans utan henne ju! Och dessutom är jag rädd att hon inte ska vilja ta bröstet mer om hon får äta ur flaska. När man ammar måste hon ju anstränga sig för att få maten men från en flaska rinner det ju till av sig självt. Så hon kanske blir bekväm liksom och det vill jag absolut inte!
Det är ju så smidigt att alltid ha maten med sig vart man än går och slippa sitta och pumpa. Så nej, jag tänker faktiskt vänta med flaska tills hon i alla fall är 3-4 månader. Och det är ju dessutom rätt snart, nej usch, nu får jag ångest!!
Nog om det!
Alma väger nu 4475g och är 54cm lång.
 
Såhär söt har hon varit idag.
 
 
 
 
 
 

Dagens lunch

Alma sov så gott efter vår förmiddagspromenad så jag hann laga till en riktigt god lunch, som även blev matlåda till Christer tills i morgon. 
 
 

Vitt och grått

Idag har jag och Alma matchat varandra, båda klädda i vitt och grått. Det är kanske lite töntigt men det är ju så kul med kläder. Speciellt bebiskläder!! ^^
 
 
 

Mysbyxor

Mysbyxor är väl det skönaste att gå omkring i en regnig och blåsig höstdag hemma!? Jag har iaf köpt två mysbyxor till Alma. De grå i storlek 56 och de leopardmönstrade i storlek 62. De är handgjorda och tyget är hur skönt som helst. Det finns bycor, leggins, skarfs mm i massa fina färger och mönster. Vill ni beställa kläder hittar ni dem här: https://www.facebook.com/maniacdesignmref=profile
 
 
 

Småfåglar

Fönstret i Almas rum har vi nyss fått bytt men vi har inte fått dit fodret på utsidan ännu utan isoleringen sticker fram. Åh så bra med gratis isolering till min holk i vinter tänkte talgoxen och blåmesen och var där och norpade åt sig lite^^
 
 
 
 
 

Till en prinsessa

Åh jag blir alldeles rörd av alla fina människor som köper så mycket fint till vår Alma. 
Min kusin var förbi här en sväng idag och lämnade en present till vår lilla prinsessa. Kolla bara så fint!!! <3 Tusen tusen tack igen!!! <3
 
 
 
 
 
Jag hängde speldose-kaninen i babygymmet och när den började spela fick Alma jätte stora ögon och "sa" Oooo! Så söööt är hon min lilla gullunge <3 Och kaninen älskar hon!
 
 

RSS 2.0