Flötigt och onyttigt tips

Jag är inte så förtjust i snabbmat och halvfabrikat, men ibland får jag ett väldigt starkt sug efter "Donkens" chicken mc junior burgare^^ Men den är ju lite torr, trots att det är någon vit dressing på så jag köper alltid en cheddar cheeze dipp till som jag klenar på. Det smakar väldigt mycket ost och blir faktiskt otroligt gott!
Inte nyttigt för fem öre, men ibland får man faktiskt äta sånt här också.


Dagens visdomsord

Many roads we take, some to joy some to heartache.
Anyone can loose their way.


En toppen helg lider mot sitt slut..

Trots att jag har jobbat en massa den här helgen så har den varit toppen! Jag har tagit till vara på dagarna riktigt ordentligt och hunnit med en massa roligt.
I fredags slutade jag jobbet vid 20.30 och sedan åkte jag hem till Josephine och hade myskväll med chips, dipp och en massa prat och skratt.
På lördagen tog jag det lugnt på förmiddagen och städade upp lite här hemma, vid lunchtid åkte sambon iväg till en kompis som han skulle stanna över natt hos. Kl 14 började jag jobbet och när jag slutade vid 20.30 kom Niklas förbi. Det blev filmkväll med chips, gott att dricka och en massa prat om allt.
Den här söndagen började med att vi tog en långpromenad med Spike, käkade frukost och såg en film. Sedan for Niklas hemåt och Christer kom hem. Jag har också hunnit med en långpromenad till och pratat med Josephine i telefon, ätit pannkakor, lagat mat tills i morgon, dammsugit och nu blir det soffläge resten av kvällen.

En riktig toppen helg!




Disney burk

Den här fina Disney plåtburken fick jag också igår. För mig som älskar både Disney och plåtburkar kunde det ju inte bli bättre än så här! ^^ Jag var tvungen att ta flera kort för att ni skulle få se alla de söta figurerna, så här kommer de.





Vimto plåtburk

Jag har ju hur många plåtburkar som helst, emn jag tycker inte att jag kan få för många, inte än ia alla fall^^
Den här burken fick jag av min förra granne igår när jag var på väg till jobbet. Himmlans vad roligt det är med sådana spontana överraskningar! Och det är kul att veta att när folk ser en viss grej så tänker de på mig! :D Att det finns de som faktiskt läser vad jag skriver här på bloggen om vad jag gillar osv, det känns väldans bra och man blir faktiskt lite rörd^^



Jag gillar den här burken skarpt!
Har aldrig sett någon likadan förut och det är ju extra roligt!!


My tattoos

Jag har ju lagt ut bilder på utvecklingen av min ryggtatuering (som inte är klar än, måste verkligen få tummen ur någon dag och ringa och boka en ny tid!!). Men mina andra tatueringar tror jag inte att jag visat? Jag har tre små som jag gjorde för några år sedan.

Hjärtat med vingar gjorde jag när jag fyllde 18, alltså 2007.



Blomman på magen gjorde jag när jag var 19, alltså 2008.



Sköldpaddan på foten gjord ejag när jag var 21, alltså 2010.
Alla de här tatueringarna har jag förresten ritat själv och fått tatuerade av tre olika tatuerare.



Och här är mitt ryggprojekt som det ser ut nu. Bara vita moln och bergstoppar kvar och så ska vattenfallet bli blått, sen så! :D


Old village shop

Den här teburken hittade jag också på loppisen igår. Jag har flera burkar som ser ut som små hus och affärer och jag tycker att de är så söta^^ Den här lilla sötingen betalade jag 13kr för.



Festliga naglar

Jag köpte ett silverglitter nagellack i Ullared förra veckan och jag tyckte det blev riktigt snyggt när man målade utväxten på naglarna med den. Festligt och snyggt men ändå ganska diskret.



Det var svårt att få en snygg bild, det syns mycket bättre i verkligheten men här får ni ett hum om resultatet i alla fall.


Fynd till 50% rabatt

Fram till den 3/3-12 har de 50% på alla varor på röda korsets secondhand i Falköping. Jag var inne en sväng idag och kikade och kom hem med bland annat de här två skålarna som jag betalade 20kr för.


Vissa dagar känner man sig extra effektiv!


Whoopies

Idag har jag bakat mina första whoopies. Jag har inte smakat på de här kakorna innan men de ser ju så goda ut. De jag gjorde blev himmelskt goda kan jag lova!!!



Du behöver: (till ca 40st=20 dubbla)

* 100g rumsvarmt smör
* 1 1/4 dl strösocker
* 1 ägg
* 3dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 1 1/2 tsk vaniljsocker
* 1 1/2 msk kakao
* 1/2 dl mjölk

Fyllning:

* 50g rumsvarmt smör
* 100g philadelphiaost
* 3dl florsocker
* 1tsk vaniljsocker
* 1 droppe röd karamellfärg

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa smör och socker fluffigt
3. Vispa snabbt ner ägget
4. Blanda de torra ingredienserna och vispa snabbt ner dem i fluffet. OBS! Vispa så kort stund som möjligt annars kan kakorna bli platta och resa sig dåligt i ugnen!
5. Spritsa en klutt lite större än en 5-krona på ett bakplåtspapper som på bilden nedan.




6. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
7. Låt svalna och rör ihop krämen under tiden.



8. När kakorna svalnat helt är det bara att spritsa fyllning på hälften av kakorna och lägga på de andra kakorna så de blir fina dubbel kakor. OBS! Tryck inte dit den övre kakan för hårt för då sipprar krämen ut!



Woalla!
Ta en tugga och känn dig välkommen till himmelriket!


En rejäl portion!

Så här ser Christers matlåda ut idag. En stor bit kött, hemmagjorda pommes, en rejäl portion med grönsaker beståendes av morötter, ärtor och gröna bönor och så bearnaise sås till det. Blir han inte mätt av detta så vet jag inte vad! ^^




En hel outfit för under 500-lappen!

Så här ser jag ut idag. Allting jag har på mig är köpt i Ullared, inklusive underkläderna. Hela outfiten kostar någonstans runt 450-500kr. Det ni!


Snart kommer våren!

Det är helt otroligt vilket härligt väder vi har här idag! Rena rama våren faktiskt. Solen skiner, himlen är blå, fåglarna kvittrar tittu tittut och snön är på väg bort. Jag bara sprudlar av vårkänslor just nu och har så mycket energi!!! Knäppte några bilder när jag och Spike var ute på promenad nyss. Nedan ser ni smälterbäsks parken, visst är det fint nu när gräset börjar kika fram!?





Idag var första dagen sedan slutet av november då jag tog en promenad utan tärmobyxor!!! Lycka!



Isen smälter i smälterbäcken.


Blåbärs smoothie

Nu på morgonen har jag invigt min mya mixer och gjort en super god blåbärs smoothie.
En riktigt bra start på dagen det!
Nu ska jag ner till tvättstugan och sedan äta en lite stadigare frukost beståendes av kokt ägg och knäcke macka!


My new blender

När jag var i Ullared så passade jag på att köpa mig en mixer. Jag har inte haft någon innan och jag har varit så sugen på att kunna göra smoothies på morgonen så nu var det verkligen på tiden att jag köpte mig en!
Jag gillade verkligen designen på den här, den är stilren och enkel och tar inte så mycket plats. Priset var ju helt otroligt det också, endast 149kr.


Söndagsfika

Igår så jobbade jag mellan 8.15-14.30, när jag slutade kom Josephine och hämtade mig och så åkte vi hem för att äta upp de fina cupcake´sen jag bakade i lördags.
De blev riktigt goda faktiskt, så jag tycker absolut att ni ska testa receptet.





Spike försöker charma alla som vanligt^^


Vanilj cupcake med chokladgömma

Recept på vaniljcupcakes med chokladgömma och rosa frosting.



Du behöver: (till 12st)

* 75g smör
* 2 ägg
* 2dl mjölk
* 2dl strösocker
* 4dl vetemjöl
* 2tsk bakpulver
*2 tsk vaniljsocker
* 1krm salt
* 12 rutor mjölkchoklad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
4. Vispa ägg ihop ägg och mjölk, tillsätt sedan de torra ingredienserna och smöret och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
5. Fyll formarna med hjälp av två matskedar, först en liten klick i varje. Lägg dit chokladbiten och fyll sedan formarna till 2/3 så chokladbiten döljs av smeten.




6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.



7. Låt muffinsen svalna och gör frostingen under tiden.



Du behöver: (frosting)

* 200g philadelphia ost
* 50g rumsvarmt smör
* 1 msk vispgrädde
* 4-5dl florsocker (testa dig fram till en bra konsistens)
* 2tsk vaniljsocker
* någon droppe röd karamellfärg

Gör såhär:

1. Rör ihop de rumsvarma smöret och philadelphia osten.
2. Tillsätt grädden och vaniljsockret.
3. Prova dig fram till hur mycket florsocker som behövs genom att tillsätta 1dl i taget. Frostingen får inte vara för lös för då blir den svår att spritsa och flyter bara ut.
4. Tillsätt till sist karamellfärgen.
5. När muffinsen svalnat helt är det bara att spritsa på frostingen på valfritt sätt.




Dekorera med valfritt strössel för extra fint resultat.


Nya kläder från Gekås

Här kommer bilder på några av inköpen på Gekås igår. Jag tyckte inte att jag köpte någonting onödigt den här gången faktiskt, känner mig riktigt duktig^^

Den virkade tröjan nedan kostade 179kr.



Den svarta toppen kostade 89.95kr.



Två bikini överdelar blev det också.
Den svarta kostade 69,96kr och den färgglada 59,95kr.


Presenter till Spike

Självklart så köpte jag lite presenter till Spike när jag var iväg idag. På Gekås är ju allt så billigt så då kan man passa på^^ Han fick en reflexväst som passade super bra. Dock blev jag lite förvånad när jag läste på storlekslappen som sa Large (!?) Hur fan kan min chihuahua ha storlek Large!? Haha^^


Nu behöver vi inte oroa oss för att inte synas när vi går ut på kvällarna.



Eftersom Spike är bäst på att bita sönder och döda alla sina leksaker så köpte jag en ny idag, vi får se hur länge den håller. Det ena ögar har redan bitits bort och den har blivit lite tilltuffsad^^



Spike gillade sin nya pelekan pippi!




En fredag på gekås...

Tidigt i morse bar det iväg mot Ullared. Jag, mamma, lillasyster och en kompis till henne var vi som åkte och det har varit en mycket trevlig dag med massa fin shopping och god mat. Vad jag köpte ska ni få se så småningom, inte allt dock för lite är presenter och det kan hända att de som ska få dem kikar in här, så de får visas efter att de givits bort istället.
Här är några bilder från idag!

Jag i provhytten med dagens klädsel.


Efter en stunds shopping kurrade magen så då gick vi upp till restaurangen där jag åt en räkmacka.



Vid halv tre var vi halvvägs hem och stannade för att köpa med lite take away från kinesen i Ulricehamn.



De har dessutom världens godaste räkchips på den restaurangen!
Jag köpte med mig en påse hem för 10kr!


Nya berlocker

Här ser ni några nya berlocker jag gjort, måste köpa mer kedja innan jag kan göra fler armband så de får ligga i lådan så länge. De armband jag lade ut i början på veckan finns fortfarande kvar så passa på!
Du hittar dem längre ner under kategorin Mina smycken.

Tekannan är jag extra nöjd med, tyckte den blev riktigt söt^^

Sedan gjorde jag en cupcake, klubba, bok, rulltårta bit och dammsugare.


Kärlek av mamma

Jag och Christer fick en ask med gelehjärtan av min mamma på alla hjärtans dag.
Nu är de slut^^
Jätte goda var de. Tack så mycket! <3


Lunch sallad

Dagens lunch bestod av räksallad med pasta.
Super gott!


Snöig promenad

Jag och Spike tog en promenad i snön förut för att gå och lämna matlådan till Christer.
Idag blev det lasagne till lunch och i morgon blir det hasselbackspotatis och köttfärslimpa som just nu står i ugnen.
Ikväll blir det jobb så det blir minsann inget alla <3 dag firande för mig inte. Men det gör mig inte nått för jag har aldrig firat den här dagen ändå. Jag tycker mest att det är en onödig dag som är skapad för att butiker ska få sälja en massa blommor och choklad. Älskar man någon ska man visa det varje dag, och visst är det mycket roligare att få någonting eller hitta på något speciellt med sin älskling en vanlig dag istället? Det tycker jag i alla fall. Det gör det hela mycket mer speciellt.

Här kommer lite bilder från dagens långpromenad.



Spike har fått syn på någonting vid träden...



Massa söta små ankor <3


Christer fyndar!

Christer fyndade också på loppisen i lördags. Han hittade en Blaupunkt derby 660 radio från år 1966, samma år som vår bubbla. Radion är batteridriven och jävlar vilket bra ljud det är i den! Tänk att den skulle stå på vår skänk över 40år efter att den byggts och vara lika bra och fin som när den var ny. Det kallar jag för kvalite!
Nu för tiden får man vara glad om elektronik och annat håller i 2-3 år.
Det har funnits ett fäste till radion som gör att den går att hänga under instrumentbrädan i bilen, men det fattas tyvärr till den här. Men den ska allt få följa med oss på semester i sommar i alla fall och ställas på vårt fina origo bord.



I wanna rock!!!


Bullfest armband

Det här armbandet har fått namnet bullfest. Det består av fyra berlocker föreställande en cupcake, donut, tårtbit och en kanelbulle.
Det kostar 50kr inklusive frakt. Det är först till kvarn som gäller och det finns endast ett exemplar.
Är ni intresserad så lämna en kommentar med din mail eller blogg adress så jag lätt kan komma i kontakt med dig.


Fastfood love

Det här läckra armbandet kallar jag fastfood love. Det består av fyra berlocker föreställande pommes, hamburgare, tacos och en pizza slice.
Priset är 100kr inklusive frakt.
Det finns endast ett exemplar och det är först till kvarn som gäller, så passa på!
Är du intresserad så lämna en kommentar med din mail eller blogg adress så jag lätt kan komma i kontakt med dig.


Princess birthday

Det här armbandet har jag valt att kalla Princess birthday, för jag föreställer mig att det här är ungefär vad en prinsessa skulle vilja äta på sin födelsedag. Berlockerna föreställer en donut, tårtbit, cupcake och glasstrut med grädde och rån.

Armbandet kostar 100kr inklusive frakt.
Det är först till kvarn som gäller och det finns endast ett exemplar!
Är du intresserad så lämna en kommentar med din mail eller bloggadress så jag lätt kan komma i kontakt med dig.


Sweet candy armband

Det här armbandet kallar jag sweet candy, det består av fyra berlocker varav två av dem föreställer lakrits konfekt, en skumkantarell och en polkagrisstav.
Armbandet kostar 100kr inklusive frakt och det är först till kvarn som gäller. Det finns endast ett exemplar!

Är du intresserad är det bara att lämna en kommentar med din mail eller blogg adress så jag kan få tag i dig.




Rosigt fynd

Den här sötingen till plåtburk hittade jag på loppisen i Götene igår. Det var massa folk som var där och sålde saker och det fanns en massa fint. Men den här gången nöjde jag mig med den här burken. 25kr fick jag betala för den, ett mycket rimligt pris.


Fullspäckad lördag!

Gårdagen spenderades tillsammans med Angelica och Robert, en toppendag blev det!
Först åkte vi iväg till Götene på loppis och fyndade lite, sedan bar det av hem till dem. Grabbarna spelade guitar hero och vi åkte in till stan och handlade lite. Sedan var det dags för käk och efterrätt. Det blev en hel del prat om det stundande bröllopet också, åh vad jag ser fram emot det! Det ska bli så roligt!! Temat är rosa så nu ska jag ut på jakt efter en passande klänning och skor.



I köket var det trångt när maten skulle fixas.
Båda hundarna och lille kissen skulle se så allt gick rätt till^^





Tacos på G!





Efterrätt, jordgubbar och glass... MUMS!!





Myser i värmen framför öppna spisen.


Café drömmar!

Jag drömmer om att öppna ett eget café.
Jag har delat med mig av denna information till någhra stycken och de flesta tycker att jag ska satsa! Men... nu vill jag ha era åsikter också. Berätta om era erfarenheter och positiva respektiva negativa saker med att starta eget.
Jag är mest orolig för att inte kunna ta ut någon lön i början och hur det verkar med att ha ett café där hundar är välkomna. Vad som krävs för det osv.. Så alla åsikter och tips från er är varmt välkomna!


Sommrigt mellanmål

Underbart god fruktsallad av jordgubbar, vindruvor och äpple. Så uppfriskande och gott!!


Att ha en vinnare!

Vinnaren av armbandet jag lottade ut blev Jennie, stort grattis till dig!
Hennes blogg hittar ni genom att klicka på/kopiera länken här nedan:

http://jenniecarinaandersson.blogspot.com/2012/02/jag-vann-en-tavling.html



Bilden är lånad från Jennie's blogg!

Fest linne

Det här linnet (som bilderna inte alls blev bra på) köpte jag på Gina Tricot i fredags. Det är lite ryschigt i fram och har tre guld detaljer. Gillar den öppna ryggen, jag vill ju visa tatueringen så mycket som möjligt nu när jag lagt så mycket pengar på den^^
Så det här kommer bli klädseln vid nästa fest antar jag.
Det var i alla fall rea på linnet så betalade endast 50kr för det, jag är bäst på att fynda!!! ^^




Kött och svampgryta

Dagens och morgondagens lunch ser ni nedan.
Klyftpotatis och köttgryta med en massa kantareller och champinjoner! Gott gotti gott gott!


Nytt gömställe

Det här soffbordet köpte jag när jag flyttade in i lägenheten, ett halvår senare köpte jag Spike och nu har jag haft honom i 1,5 år men aldrig innan har han lagt sig i soppbordet. Jag undrar vad det är som flugit i honom nu? Men jag antar att det är ett ganska bra gömställe, och praktiskt då man lätt kan ta sig från ena sidan bordet till den andra utan att behöva gå hela vägen runt.
Söt hund!!


Jordgubbar och mjölk

Jordgubbar, mjölk och Top model Sverige.
Ett bra slut på en bra tisdag!


16-års present på väg!

Det här armbandet lade jag på brevlådan igår och det är just nu på väg till min kusin Linnéa som fyllde 16 år härom dagen. Hon vet inte om att hon ska få det så jag hoppas hon blir glatt överraskad^^
För er som har dålig syn kan jag berätta att berlockerna föreställer en glass, donut, cupcake och ballerina kaka.



Fler armband kommer att komma upp här på bloggen inom kort, de kommer vara till salu för 100kr/st inklusive frakt och det är först till kvarn som gäller!!
Så håll utkik!!

Smältebäcks parken

Igår tog jag och Spike en promenad, vi gick förbi smältebäcks parken. Där var jag mycket och lekte när jag gick på förskolan och det är ett perfekt ställe att ha picnic på.
Det låg ett tunt lager med is på backen men här och var hade det gått hål på den och man kunde se och höra vattnet pårla där under, älskar ljudet av pårlande vatten. det är så fridfullt.




Laddar upp för sommaren

Jag har laddat upp lite inför sommarens garderob, bland annat med de här jeans shortsen som jag köpte på Gina tricot för 149kr.



Jag ber om ursäkt för de vita benen, men det är faktiskt vinter^^


Vintage termos

Just nu finns de här ursöta termosarna på en 1/2 liter att köpa på Bilisten och andra Frendo stationer.
Vi har dem på jobbet just nu och de kostar 89kr/st.
De finns i två varianter som ni kan se nedan. Jag tycker att de är helt underbara!
Perfekt att ha till sportlovet då man tillbringar några timmar i backarna och behöver tinas upp med en kopp varm choklad, kaffe eller thé.


Den här fick följa med mig hem.


Midnatt i Paris med lillasyster

Igår jobbade jag till kl 20.00, sen stack jag snabbt hem för att kika på melodifestivalen, se en film och käka chips och godis med min lillasyster som redan var på plats. Jag tyckte inte särskilt mycket om något av bidragen igår, och filmen vi sedan såg var helt okej, ingen höjdare men den gick att se. Midnatt i Paris heter den.


Omega 3

Lördagens middag bestod av en omega 3 rik lax kryddad med citronpeppar, kokt potatis och kall dillsås.
Dillsåsen gör jag väldigt enkelt av gräddfil och dill.



Lidköping

När vi fikat klart i fredags så begav vi oss ut i det svinkalla vädret. Fy faaan säger jag bara, jag tror aldrig jag har frusit så! Vi tog oss in i några klädaffärer i alla fall och handlade lite, vad jag köpte får ni se senare.


Sedan köpte vi lunch inne på Hemköp. De har en salladsbar där så det är bara att plocka till sig det man vill ha för 9kr/hg. Det fanns massor att välja på och det var fräscht och gott så det rekomenderar jag. Ett nyttigare alternativ till hamburgare eller pizza som det annars lätt kan bli när man är ute och vill ha mat snabbt och billigt.


Ingas café

I fredags när jag och Josephine var i Lidköping så besökte vi Ingas café som jag blivit tippsad om.
Det är ett litet mysigt café som ligger mitt emot tåg- och busstationen.
Som ni ser på bilderna är det precis som att ta ett kliv tillbaka i tiden när man går innanför dörrarna.
Vi betygsatte fiket och det får 4+ av 5 möjliga. Det som var riktigt bra var stämningen, det hembakade fikat, servicen, priserna och den otroliga Inga her self. Hur trevlig som helst! Så detta fik rekomenderar jag starkt!
Det som drog ner poängen lite var att det är lite dumma öppettider, det är öppet till kl 20.00 på torsdagar och till kl 14.00 övriga dagar. Toaletten var dessutom väldigt trång, jag som är 158cm lång och väger 45kilo kunde precis vända mig där inne, så är man lite större är det svårt att kunna gå på toaletten, vilket jag tror att de flesta gör när de sörplat i sig kaffe, thé eller saft.









Vi åt en gudomlig god smulpaj av blåbär, hallon, jordgubbar och björnbär med riktig hemmagjord vaniljsås med äkta vanilj i, så gott!











Tavlan föreställer fiket från utsidan, så nu vet ni hur det ser ut om ni vill ta er dit.


En kopp kaffe?

Igår bar det av till Lidköping med Josephine, det var svinigt kallt och blåste isande kyla men vi överlevde!
Vi gick på café, second hand, shoppade lite kläder och åt lunch.
De här söta kopparna hittade jag på en second hand i Skara på vägen hem.
20kr/st betalade jag för dem, och nu står de så fint i mitt vitrinskåp.


Middags lyx

Idag åt jag snabbmat på jobbet så när jag kom hem var jag så hungrig och sugen på "riktig" mat.
Så jag slängde ihop potatisgratäng, kött, sallad med fetaost och kall sås. Riktigt mätt blev jag och gott var det!


Tips!! Tänk på att gnida in kryddorna i köttet ordentligt och låt det ligga och dra åt sig av smakerna en stund innan du steker det.


Rävunge?

Om det inte hade varit för att han är så ljus i färgen så hade man nästan kunnat missta honom för en liten rävunge här.
Den finaste som finns <3


RSS 2.0