Stora kalasdagen

 
Då var lördagen för mitt 25 års kalas här.
Jag har fixat och haft mig hela veckan, man orkar ju inte göra allt för mycket efter jobbet så jag har delat upp det och gjort lite var dag istället.
Jag hade ju ett litet kalas på min födelsedag för närmaste familjen så idag var resten av släkten och några vänner här. Dock kunde inte alla komma idag vilket var himla tråkigt, men de får komma på fika en annan dag.
Baka är ju alltid roligt^^ hihi
Jag hade dukat i vardagsrummet och i vårt uterum. Precis när gästerna var på ingång brakade åskan loss och regnet öste ner. Så det är tur att vi har stort hus så alla fick plats inomhus. Spike brukar förresten aldrig reagera på åska men idag när det brakade loss precis över oss kom han springandes som ett spjut rakt igenom folkmassan av gäster till mig. Mamma är trygghet!
 
Bilder från kalaset kommer här:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mumsigt fikabord

Idag har vi haft mitt försenade 25 års kalas för släkt och vänner.
Mer bilder från kalaset kommer i nästa inlägg men här ska ni få se fikabordet.
 
Jag har bakat hela veckan.
Det blev:
 
Hallonmums
Rulltårtsbakelse med lemoncurd fyllning
Choco chip cookies
Vanilj, hallon och blåbärsbullar
Kladdiga choklad cupcakes
 
 
 
 
 
 
 
 

Förberedelser och fix

Fullt ös medvetslös är en mening som sammanfattar denna dag!
Vi har fått gjort massor! Bakat bullar, klippt gräs, mossrivit gräsmattan, diskat, dukat inför morgondagens kalas, varit på långpromenad, lagat mat, fått två fönsterbrädor på plats, fått dit dörren på städskrubben, satt handtag på några garderober, gjort chokladdekorationer till morgondagens bakelser, fått upp hyllor i köket, fått upp några tavlor på väggarna, tvättat och säkert något mer som jag glömt.
Så i morgon skall vi bara dammsuga, torka golv, städa toaletten och sammansätta bakelserna innan gästerna kommer klockan fyra. Blir nog bra detta. Nu blir det soffläge resten av kvällen!!
 
Bilder från kvällens långpromenad.
 
 
 
 
 
 
 

Hemmagjord potatissallad bland annat

Ikväll åt vi hemmagjord potatissallad till middag som blev över från gårdagens grillning. Den var faktiskt godare idag då den fått stå och dra till sig alla smaker. Till detta blev det lövbiff och lite färsk frukt. Somrigt och mumsigt värre!
 
 
Jag brukar variera min potatissallad lite men den här gången hade jag i:
  • ca 1/2 kilo kokt färskpotatis som jag skivade när den kallnat.
  • 4dl gräddfil
  •  2msk majonnäs
  • 1 äpple hackat i små bitar
  • 1/2 förpackning fetaost i tärningar
  • 1dl smörgåsgurka som jag finhackade
  • dill
  • paprikapulver
  • svartpeppar
 
 

Rakt ner i brevlådan

 
Jag fick paket med posten häromdagen. I paketet låg en beställning från Gina tricot. Nämligen den här sommarjackan och strandklänningen. Jackan kan jag inte knäppa men det är väl inget måste nu i sommar^^ hihi
Klänningen sitter löst och är så himla skön! Den kommer användas flitigt i sommar om vädret tillåter. Annars kan jag ju matcha den med ett par leggins och en kofta också för den delen.
 

Härliga sommarkväll

 
Igår var vi bjudna hem till Elina och Robert på grillning. De har flyttat in i huset vi hyrde förut så det var kul att komma dit och se hur de fått det. Spike var så glad över att få springa lös men han tyckte nog att det var lite konstigt att vara tillbaka där först, han skällde lite på Robert som han brukar göra när folk kommer och hälsar på så han var nog lite förvirrad där ett tag^^ Men sen fick han ett ben av köttet vi grillade så då var han sysselsatt i en halvtimma eller så^^
 
 
 
 
 
 

Barngalgar med Bambi

I förra veckan hittade jag två galgar genom en av facebooks köp- och säljsidor och nu har jag vunnit en auktion på tradera med ytterligare fyra barngalgar från bambino. Så nu har jag två gröna, två röda och två orangea.
Tycker de är såå fina!
 
 

Maj och juni blommar mest

 
 

Loppade tunikor

 
Idag kom två paket med posten. I det ena låg de här tre tunikorna som jag köpt på en av facebooks köp- och säljsidor. Så himla smidigt! 99kronor betalade jag för de här tre, rena rånet ju^^ hihi Jag har köpt flera tunikor och klänningar i den här stilen nu, de är så sköna och smidiga på sommaren. Speciellt nu när jag har en stor kalaskula. Kläder som sitter åt är inte bekvämt i värmen! Klänningen till vänster går i brunt och den till höger är militärgrön, dock ser de väldigt lika ut på bilden.

Promenadskor

 
När jag skrev in mig på mvc fick jag rådet att skaffa ett par riktigt bra promenadskor. Dels för att jag går till jobbet varje dag och står upp där hela dagen och så för att avlasta ben och höfter lite när det blir tungt och foglossningen sätter igång.
Nu när det är tre månader kvar till bf har jag äntligen fått tummen ur^^
 
De är så sköna att gå i så det är inte sant!!
De kommer användas flitigt på promenaderna både nu innan förlossningen och på alla promenader med hund och barnvagn sen.
 
 
Vad tycker ni om färgkombon då?
 I love it!! Tycker det är så himla härligt med alla starka färger som kommit på träningsskor nu.

Gravidvecka 28

Nu börjar det kännas att jag är gravid. Jag har haft det himla lätt hittills tycker jag men nu börjar jag förstå vad det är alla pratar om som är jobbigt^^
  • Halsbrännan på kvällarna har övergått till ordentliga sura uppstötningar, så ofräscht.
  • Revbenen har börjat ömma när jag sitter ner. Det trycker liksom uppåt och bak mot ryggen och ibland får jag svårt att andas. Bebisen börjar ta ordentligt med plats nu, det märks.
  • Jag tycker att linjen under naveln börjat synas lite lite lite. Vi får väl se om den blir mörkare.
  • Jag har blivit mer känslosam, kan börja lipa för ingenting. Men oftast kan jag hålla tillbaka tårarna trots att jag känner att de är på väg.
  • Vi har investerat i en badrumsvåg. Har dock märkt att min vikt varierar 2 kilo upp och ner beroende på om jag väger mig på morgonen eller på kvällen. På morgonen visar den 50,5kg och på kvällen 52,5kg. Men så kanske det är för alla? I vilket fall så vägde jag 47kg innan så jag har gått upp mellan 3,5-5,5kg sedan inskrivningen.
 
Ni som inte gått in på det här inlägget: http://joherman.blogg.se/2014/may/nere-pa-tvasiffrig-nedrakning.html och gissat kön, vikt, längd och födelsedatum än får jätte gärna göra det så lägger jag till er på listan. Ju fler gissningar desto roligare!
 
 

Något gott till kvällen

Jag har precis mumsat i mig den här tallrikens ljuvliga innehåll. Nu får det bli en promenad med Spike och sedan soffläge igen tills det är dags att krypa ner i sängen.
 
 

Tiden räcker inte till

Alltid är det för mycket att göra och för lite tid att göra det på. Dygnet har inte tillräckligt många timmar!! Efter jobbet har man ju bara ett få timmar att hinna med allt som måste göras och sedan ska man sova också så man orkar upp igen dagen efter. Ja jösses!
Idag har jag i alla fall fått lite gjort. Jag ska ha kalas i helgen och det skall bjudas på fika så jag tänkte att jag skulle bara en sorts kaka om dagen nu i  veckan för att få det klart.
När jag bakat klart dagens kaka bäddade jag rent i sängen, slängde in alkanen i tvättmaskinen, hängde dem på tork och skuttade in i duschen. Det finns 100 saker till som jag skulle behöva göra men nej, nu får det vara bra för idag!
 
 
 
 

Mjao

Jag har fått en ny leopardklännong från Ullared. Mamma köpte den när hon var nere sist men tyckte inte riktigt om den så jag tog hand om den. Den är i tunnt härligt tyg med resår under bysten. Perfekt då magen får plats under^^ Sedan har den två fickor också med dragkedja. Så himla bra när man ska gå på promenad med hunden o bara vill ha med bajspåse och mobiltelefon.
 
 
 

Till liten från morbror, Ellinore och Linda

När jag kom till mina föräldrar igår för morsdagfirandet så fick jag också en present. Eller jag och jag, bebisen fick^^ Min bror hade med sig ett urgulligt pippi-set som hans sambo Ellinores mamma stickat.
Tänk vad söt bebisen kommer vara i det här i vinter och vår!!
Tack så jätte mycket!!
 
 

Morsdagfirande

Kvällen spenderades hemma hos mina föräldrar för lite morsdagfirande. Vi hade med oss en liten blomma, mamma hade bakat tårta och så bjöds det på hembakade småkakor. Efter fikat gick vi ut i det härliga vädret och så fick Spike springa av sig och jaga mammas katt Felix lite^^
En riktigt händelserik och härlig söndag har vi haft med andra ord.
Hur har ni spenderat dagen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barnvagns shopping

 
Idag har vi varit i Skövde och shoppat loss^^ En massa nödvändigheter fick vi med oss hem. Som tex: ett väggfäste till tv:n, nya dörrhandtag till innerdörrarna, lås till toalettdörren, tapeter till barnrummet, tavellister, solstolar, badrumsvåg, duschmunstycke och lite annat smått och gott.
 
Sedan passade vi även på att kolla på barnvagn. Christer visste direkt vilken färg han ville ha då han fick se den, jag å andra sidan fick stå i en dryg halvtimma och känna efter innan jag sa okej, vi tar den. Det är ju jätte svårt!! Vi ville inte ha en vanlig "tråkig" vagn i svart, mörkblått, rött eller grått. Den ska ju kännas lite unik och vi liksom. Men jag tror vi kommer bli mycket nöjda med vår vagn. Den var smidig att fälla ihop och byta mellan de olika delarna. Så nu har vi beställt en Emmaljunga barnvagn med ligg- och sittdel i färgen caramelle som skall hämtas upp på vägen hem från BB sen. Jag tyckte först att den var bebisbajs-färgad, men efter en stund så övergick den mer i gräddkola färg i mina ögon^^ haha Tyget på insidan av sufletten är förresten vitt med små kaniner, så gulligt^^
 
Bilden ovan är tagen ur katalogen och gör inte riktigt färgen rättvis, bilden nedan däremot stämmer bättre överens med verkligheten.
 
 

Tre månader kvar

Idag är det den 25:e maj, alltså exakt tre månader kvar till beräknad förlossning.
Längtar så efter att få träffa vår lilla bebis!! Men inte än, det finns mycket som måste hinnas med nu i sommar innan du får kika ut.
Nu, iväg till Skövde för lite shopping!
 
 

Myskväll

Jag jobbade kvällen igår och stängde klockan åtta. När jag kom hem hade vi en riktig myskväll i soffan. Lyssnade på musik och bara tog det lugnt. Christer pratade och sjöng för bebisen och den levde verkligen rövare där inne i magen!! <3
Livet känns så himla bra just nu. Jag skulle inte kunna vara lyckligare.
Allting känns så himla rätt.
 
 
Världens bästa!! <3

Onödigt men roligt

Jag har fått värsta shoppingsuget. Det finns så himla mycket jag vill ha. Handlade ju ingenting på flera månader innan vi flyttade så antar att allt bubblar upp nu när sommaren är här och vi börjar komma iordning i huset^^ Jag skickade efter lite kläder igår, ni ska få se när de kommer. Sedan var jag inne i stan och handlade lite shampoo och annat nödvändigt och fick se några saker som jag kanske inte behöver just nu men jag kunde inte låta bli^^
 
En av sakerna jag köpte var denna slickepott med cupcakes <3
 
 
Sedan hittade jag en jätte fin trasmatta till det blivande barnrummet.
 
 
Ett bedset för barn med en ankunge på fick också följa med hem^^
Påslakanet ärl lite för stort så jag vet inte om jag ska spara det eller om jag ska sy in det lite så det passar till spjälsängen. Hur hade ni gjort? Täcket vi har är 100x110cm och påslakanet 115x135cm. Det tåls att tänka på^^
 

Efter maten chill

 
När jag var inne i stan i förmiddags sålde de svenska jordgubbar på torget. Jag köpte tre liter! Haha xD Så nu har jag att äta hela helgen^^ Jag åt några nu efter maten och oj vilken sommarkänsla!! De både luktar och smakar som de ska. Jag älskar sommaren!! Och jag älskar mitt hus och min lilla familj. Ni är världens finaste! <3
 
 
 
 
 
 

Grillat till lunch

 
På sommarhalvåret slutar Christer tidigt på fredagar och jag börjar inte förrän klockan fyra så då kan vi äta lunch ihop. Mysigt!! Idag grillade vi lite korv snabbt och lätt.
 
 
 
 
 

Dags att vakna

 Det är en riktig bus bebis i min mage. Igår morse fångade jag rörelserna nedan på film. Den buffar så hårt och intensivt nu emellanåt. Den tar liksom i och buffar åt ena hållet så hela magen spänner sig. Så häftigt, men den börjar bli stark nu för ibland gör det till och med lite ont^^ Då masserar jag lite på magen och säger att nu får du lugna dig. Så mycket som den tränar sina muskler så kommer det nog vara en riktigt stark bebis som kommer ut sen. 
 
 
Älskade lilla bebis <3

Pannkaks dille

 
Jag har fått dille på pannkakor! Om jag är hungrig så vill jag ha pannkakor, så är det bara. Men jag försöker att inte äta det allt för ofta, vill ju inte föräta mig på det.
Jag gissar att detta är en så kallad gravid craving, eller vad tror ni? ^^
 
Jag stekte iaf pannkakor idag och så satt vi och hade det mysigt i uterummet, lyssnade på musik och bara hade det allmänt chill. Sådana dagar behövs, speciellt efter en VARM dag på jobbet då man är slut i både kropp och knopp.
 
 
 
Vi fick testat en ny Ben & Herry´s glass idag också. Frozen yoghurt Greek style jordgubb & shortcake. Supergod!!!
 
 
 
 

Hokuspokus

Förra helgen fyndade jag en hokuspokusstol på Falköpingstorget.se. Eller det var min far som hittade den och jag var hemma hos dem vid tillfället så han bad mig ringa och en kvart senare var jag iväg och hämtade den. 100kr fick jag betala. Vilket fynd!
 
 
Det är ingen idé att ställa undan den innan vår bebis kan använda den för vi har en del vänner som har småbarn nu så det blir ju perfekt när de kommer och hälsar på.
 
 

Bambino galgar

 
Häromdagen läste jag en blogg där kvinnan i fråga hade fått ett gäng med barngalgar från bambino. De tillverkades tydligen på 70-talet men man har tagit upp tillverkningen igen. Dock är det ju roligare om man kan hitta de gamla originalen^^ Så jag satte mig vid tradera och lade ut en förfrågan på facebook där jag genast fick napp om två galgar. Så dessa var jag och hämtade i tisdags och betalade 10kr/st för. Hoppas att jag vinner traderabudgivningen också nu så jag får ett gäng till till minis garderob^^
 
 

Sommaren är här!!

Ojojoj sommaren har verkligen kommit med buller och brak! Vilken värme vi haft idag. Underbart!!
På vägen hem från jobbet åt jag en glass och när jag kom hem lade jag mig på en filt i gräset, bläddrade i en tidning och löste korsord. Så härligt efter en heldag inomhus på jobbet.
Här kommer lite bilder på mig, Spike och preggomagen.
 
 
 
 
 
 
 

Är sommaren här nu?

Det ser ut att bli riktigt fint väder idag. Hoppas hoppas hoppas att sommaren är här för att stanna!!!
Nu sitter jag och äter frukost och alldeles strax ska jag promenera iväg till jobbet.
Vad ska ni göra idag?
 
Två bilder från gårdagen.
 
 
 
Spike vet hur man njuter av sommaren han^^

Bambi babynest

 
Ikväll har jag sytt klart babynestet. Det blev väl lite snett, vint och inte helt perfekt, men vem eller vad är det å andra sidan?! Huvudsaken är att det är jag som gjort det och att det är vår lilla bebis som kommer sova där snart. Känns helt overkligt!
Om jag kommer göra ett babynest igen är väl tveksamt, det var pilligt och tidskrävande så vi får se. Än så länge behöver vi ju bara ett^^
Tyget med Bambi är jag helt kär i. Det har jag dessutom fyndat på röda korsets secondhand för 30kr. Och mer tyg finns det, filten jag sydde för ett tag sedan har jag redan visat och så ska det bli en gardin också i samma tyg. Kommer nog bli himla bra tror jag.
 
 
 
När babynestet var klart sprang jag ner för att visa Christer så jag lade det på golvet och fortare än kvickt var Spike där för att provligga. Jag tror att det blev godkänt för när jag sa att det inte var hans och att han fick kliva ur så tittade han frågande på mig. Min lille tokhund! <3
 
 
Spike: Vadå inte mitt? Du sa ju att det var till bebisen?! Jag är din bebis!!

Ta det lugnt

 
Om det är något jag måste lära mig så är det att slappna av. Jag har 100 saker i huvudet som jag vill göra på en och samma gång. Men nu för en stund sen fick jag faktiskt säga stopp till mig själv, så jag tog med mig en tidning ut och lade mig i gräset en stund. Riktigt skönt. Nu? Dags att fixa lunch!
 
 
 

Ny vecka igen

 
God morgon!
Idag kliver vi in i vecka 27, härligt!!
Veckorna flyter på bra och tiden går väldigt fort nu tycker jag.
Bebisen sparkar och har sig för fullt där inne, så mycket som den tränar kommer det nog vara en stark liten plutt som kommer ut sen^^
Halsbrännan har minskat faktiskt, himla skönt. Men några sura uppstötningar framåt kvällen får jag allt ändå.
Jag vägde mig i söndags då vi var hemma hos Christers bror, vi äger ju ingen våg så jag passar på när jag är hemma hos någon som har en. +4kg sedan jag blev gravid visade den.
Annars så mår jag bra, blir lättare andfådd bara när jag är ute och går, speciellt nu när det varit så varmt i helgen. Men det hör väl till.
Foglossningen har också blivit bättre, jag har inte känt av någonting på flera dagar nu. Lite i söndags men annars ingenting.
Läste om den här gravidveckan på 1177´s hemsida och det stod att man kan börja få bristningar nu. Jag håller alla tummar och tår för att de ska hålla sig på mils avstånd från mig!! haha
När man kikar på magen nu så ser det ut som att det kanske börjar bli en liten rand under naveln, vi får väl se vad som händer de kommande veckorna.
 

Katten i fönstret

 
Stackars Lilly, vi har ännu inga fönsterbrädor sedan renoveringen. Det är en av sakerna som återstår^^ Men i uterummet har vi många fönster med breda fönsterbrädor så där trivs hon bra lilla Lilly.
 
 
 
 
Jag har fått upp fönsterspegeln i ena hörnet av uterummet också. Tyckte det blev riktigt bra.

Små små kläder

 
Att vår bebis ska behöva gå naken är ingenting vi behöver oroa oss för^^ Vi har kläder i massor nu!
Var hemma hos mina föräldrar i lördags och gick igenom lådorna med babykläder som jag och mina syskon haft, och här ovan ser ni vad jag fick med mig hem. En del som passar till en flicka och en del som passar båda. Så någon dag framöver ska jag tvätta upp allt och sortera i högar efter storlek. Så får vi se vad som kommer till användning sen.
Här är några av mina favoriter:
 
Den här haklappen fick mamma av en kollega när jag var nyfödd, men hon tyckte att den var för fin för att användas så den är helt orörd.
 
 
Massa söta knyttröjor i olika storlekar. En del enkla och en del med spetskrage.
 
 
De här byxorna hade jag på mig på väg hem från BB, det var det första klädesplagget som mina föräldrar köpte.
 
 
Sjömansdress och en solhatt som det står !I LOVE DADDY" på.
 
 
Hängslebyxor med små kaniner.
 
 
Tre små byxdressar, en med ankor, en med nyckelpigor och så en med små kycklingar bland annat.
 
 
En ljusrosa body med en broderad clown, en vit klänning med broderad kant och så två överklänningar eller vad man ska kalla det^^
 
 
En tröja som mamma stickat och en matchande mössa och halsduk.
 

Kalas söndag

I eftermiddag har vi varit på kalas hos Christers storebror som fyller år.
Här ser ni min kalasoutfit. Tycker att det är så himla svårt med kläder nu. Har jag en stor topp ser den ut som ett tält till mina smala ben och har jag för tajt så sitter allt konstigt. Nej det är inte lätt minsann.. men idag fick jag iaf på mig en blommig klänning som jag drog en svart kjol över. När jag bara hade klänningen såg jag ut som en gigantisk regnskog typ^^ haha Usch vad det är svårt. Hur klär/klädde ni er när ni väntar/väntade barn?
 
 
 
Kalaskulan och lite bling bling
 
 
Tårtorna hade jag beställt från vårt lokala bageri och tagit med- Jag bjöd på dessa när jag fyllde år och de vart tydligen så uppskattade att Tommy ville ha dem nu han också.
 
 
 
När de andra åkt så stannade vi en stund extra och käkade pizza ihop med Emma och Tommy. Spike höll noga uppsikt över maten^^
 
 

Springande Spike

 
Ett av mina största orosmoment med att vi flyttade från landet in till samhället var att Spike inte längre skulle kunna springa lös som han är van vid. Men som tur är så finns det ett jätte stort grönområde i vårt kvarter med en lekplats, stor gräsplan med fotbollsmål mm och det är omringat med stenmurar som övergår till åkermark. Så underbart! Här kan Spike springa hur mycket han vill. Bättre än så kan det inte bli.
Här är tre bilder från denna morgon.
 
 

Nere på tvåsiffrig nedräkning

 
Nu är det mindre än 100 dagar kvar till beräknad födelse. Känns underbart, snart är vår bebis här!!!
 
Vad tror ni, kommer jag föda före bf eller kommer jag gå över? (Är beräknad till den 25:e augusti.)
Vilket kön gissar ni på att det är på mini? Jag tror det är en flicka, har haft den känslan från början men det återstår att se.
 
Jag föddes ca 2 veckor innan BF, var 47 cm lång och vägde 2870gram.
Christer vägde 3600gram och var 51 cm lång.
 
Tänkte att jag skulle göra en liten sammanställning med gissningar av kön, vikt, längd och födelsedatum så får vi se vem som kommer närmast. Är ni på?
 
 
Gissningar:

Angelica Johansson: Tjej, 23 augusti, 50 cm lång, 3150g :)
Josephine Everhag: Kille, 19 augusti, 50 cm, 2900 g :)
Fiia Johansson: Tjej, 16 augusti, 49cm, 3220 g
Therese Alden: Tjej, 27 augusti, 3432g, 52 cm lång :)
http://jjosefinehallgren.blogg.se/ Kille, 30 Augusti, 49 cm lång, 3168 g
http://jagskrivervadsjuttonjagvillimin.blogg.se/ Tös, 26 augusti, 50 cm och 2950 g
http://sarungen.blogg.se/ Pojk, 31 augusti, 3390 gram, 51 cm
Sofia: Pojk, 10;e augusti, 3065g och 49cm

Vaniljpannkakor till frukost

 
När jag vaknade i morse var jag så himla sugen på pannkakor!!! Jag som hatar frukost måste numera äta ordentligt när jag vaknar, jag är så himla hungrig!!! Dock är detta enda gången på dagen då jag känner mig hungrigare än innan så det kan jag vara glad för. I övrigt äter jag som innan fast något extra mellanmål som en frukt eller så. Hur ändrades era matvanor när ni var gravida?
 
Jag stekte iaf ett gäng pannkakor i morse och receptet för den som vill ha det kommer här...
 
Amarikanska vaniljpannkakor recept: (ca 10st)

  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl standardmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2 msk strösocker
  • smör att steka i
Gör såhär:
 
1. Blanda de torra ingridienserna i en skål/bunke
2. Tillsätt mjölken och vispa väl
3. Tillsätt det smälta smöret och slutligen ägget och vispa till en jämn smet.
4. Värm stekpannan och häll i lite smör.
5. Använd ett decilitermått, 1/2 dl smet per pannkaka. Låt steka ca 1 min på vardera sida på lite över medelvärme, du får helt enkelt testa dig fram. ^^
 
 

En riktig sommardag

 
Denna härliga lediga sommardag har vi fått en massa gjort. Vi har handlat present till Christers bror, tråd till grästrimmern, kattlåda med tak, fyndat en hokuspokosstol, promenerat, gått igenom en massa barnkläder jag och mina syskon hade som små, ätit massa god mat, Christer har klippt gräset, hämtat tårtorna till kalaset vi ska på i morgon och så har Christer fixat det sista på Golfen så jag kan tvätta, besiktiga och sälja den. En massa har blivit gjort med andra ord. Här kommer två bilder på min lille pälskling från en av dagens promenader <3
 
 

Till bebis från mormor

Det var inte bara Lilly som fick presenter igår. Bebisen i magen fick en massa fint av sin blivande mormor.
Kolla bara på den här söta snutte kaninen, den är ju så söt så man nästan dör!!!
 
 
Kläder hade hon köpt med också. Det är ju så fruktansvärt billigt i Ullared, ca 30kr/plagg. Förstår att det är svårt att låta bli att handla. Jag börjar bli lite orolig för hur min plånbok kommer må efter att vi varit där i juni! ^^ haha
 
 

Kattgym

 
Igår var min mamma på Gekås i Ullared med sina arbetskollegor. Med sig hem hade hon bland annat en present till Lilly, ett kattgym. Så fint!! Det kommer Lilly ha mycket kul med vill jag lova.
 
 
 

Tio kronors bodys

Köp och säljsidorna på facebook är som jag sagt tidigt så himla bra tycker jag! Jag har gått med i flera grupper, bland annat en som heter köp/byt/sälj barnsaker och där kan man verkligen fynda! De här två bodysarna, varav den till vänster är helt oanvänd, köpte jag för tio kronor styck av en tjej. Så himla bra!!! De är i storlek 62 så de kommer inte att användas direkt, men brunt är ju himla fint till hösten så det blir ju perfekt! ^^
 
 

Fredags outfit

 
Mina klädval är så himla tråkiga nu för tiden. Kanske beror på att hälften av kläderna inte passar längre^^ Hela dagarna går man i arbetskläder och när man kommer hem åker leggins eller mjukisbyxor på. Aldrig blir det att man klär upp sig. Så idag när jag inte börjar jobba förrän klockan fyra fick det bli ändring på det!
Jag drog på mig en färgglad t-shirt, leggins och kjol.
 
 

Mjuka bakverk

Aså hur mycket roligt finns det inte att köpa till barn!?
När jag surfade runt på nätet hittade jag de här mjuka barverken från http://bombadilldesign.com/
 
Jag vill köpa ALLT till barnrummet^^ haha
Men jag ska allt hejda mig, men vem vet, det kanske blir en glasstutsskallra som första julklapp eller en donutkudde att lägga på golvet i barnrummet. Vi får se.
 
 
 
 

Morgongympa i magen

 Morgonen började med en massa bök på mini i magen, morgongympa gissar jag på^^ Och för första gången lyckades jag fånga några buffar på film!!! <3 
 
 
Efter frukost hade jag tid på mvc för kontroll. De kollade blodtrycket som såg bra ut, magen mättes och jag låg bra till på kurvan. Slutligen så lyssnade vi på bebisens hjärta. Det var lite svårt för henne att räkna hjärtslagen eftersom bebisen rörde sig så mycket, så hon fick flytta runt den där apparaten en del^^ Men att det är mycket rörelser är bara positivt sa hon och hjärtat lät som en galopperande häst, precis som det ska. Så skönt att höra!! Nästa tid är i början på juni. Ska bli lika spännande det! 

Dagens middag...

...och morgondagens lunchlåda består av färskpotatis, lövbiff, grönsaker och kantarellsås.
Behöver jag berätta hur gott det var!? ^^
 
 
 

Fullbokad vecka

 Den här veckan är det fullt upp varje dag.
Hittills var det en massa ärenden som uträttades igår plus jobb.
 
Idag har jag jobbat och sedan varit på föräldragruppen. Idag pratade vi om förlossning och såg på en förlossningsvideo. Jag kan fortfarande inte få in i mitt huvud hur lång tid det verkligen tar med en förlossning. 12-48 timmar liksom. Nej nej, så lång tid kan det väl inte ta. Det tänker jag intala mig själv iaf^^ Haha
 
I morgon, torsdag, ska jag börja dagen med ett besök på mvc, det är mitt andra besök där sedan jag blev gravid. Var där i vecka 12 senast så nu är det väl dags för mätning av magen och lyssna på bebisens hjärta gissar jag. Sedan ska jag iväg och jobba.
 
På fredag ska vi till banken för att göra om vårt lån till huslån. Sedan ska jag jobba eftermiddagen och kvällen.
 
På lördag ska jag på loppis, är fortfarande ute efter en liten byrå och bokhylla så vi får se om jag fyndar något. Sedan ska jag hämta tårtorna som jag beställt till min svåger och på eftermiddagen ska jag hem till mina föräldrar och gå igenom lådor med bebissaker.
 
På söndag ska vi på kalas till min svåger som fyller år. Och det är väl det vi har planerat för den dagen.
 
Vad ska ni göra resten av veckan?
 
 
 
Dagens outfit.
Jag börjar känna mig riktigt tjock nu!!

När jag var liten...

 
Igår eftermiddag var min mamma här och lämnade av lite bebissaker som jag och mina syskon haft. Bland annat madrassen, täcket och kudden till spjälsängen. Bärselen, några påslakanset och lite kläder. Mer finns dock att hämta och det ska vi börja gå igenom nu i helgen så vi vet vad vi behöver köpa. Ska bli såå kul!!
 
Den stickade koftan ovan och mössan stickade tant Vera till mig när jag var liten. Får vi en liten flicka ska hon absolut få ha dem, blir det en pojke kommer jag dock inte ta på honom dem. Jag försöker vara könsneutral när det kommer till det mesta men det finns gränser. Och det här lila stickade koftan med rosetter, där går min gräs! Och det får ni tycka precis vad ni vill om!
 
Bäddsetet med de små kattungarna nedan kommer vi dock att använda oavsett om det blir en pojke eller flicka.
Visst är det gulligt!?
 
 
Har ni återanvänt mycket till era små eller har ni köpt allt nytt?

Massa ärenden

Jag har fått jätte mycket gjort nu på min lediga förmiddag!
Först åkte jag och hämtade mammas katt som skulle till veterinären, sedan hämtade jag upp mamma på hennes jobb och så släppte jag av dem på kliniken medans jag gjorde några ärenden.
Jag har beställt tårtor till min svågers kalas, hämtat ut en reservdel till min bil, handlat mat på Willys, kikat in på en loppis, var ute efter en spetsgardin, mindre byra och bokhylla emn hittade bara gardinen. Bättre lycka nästa gång^^ Sen så åkte jag förbi en sytillbehörsaffär och köpte några band som jag ska ha till en sak och slutligen hämtade jag upp mamma och katten och passade samtidigt på att köpa med mat hem till Spike och Lilly.
Så, nu blir det en promenad med Spike innan lunchen och sedan ska jag iväg och jobba.
 
Vad gör ni idag?
 
 
En osminkad och nyvaken Johanna denna morgon^^
 
 

Gravidvecka 26

Då kan vi bocka av ännu en vecka i kalendern för idag kliver vi in i vecka 26. 
 
 
Det känns som att det hänt ganska mycket sen senaste veckan, kanske inte fysiskt men mentalt.
Det var nog först igår kväll när jag lg i soffan och bebisen bökade runt där inne som mest som jag insåg att shit, jag kommer inte att vara gravid för alltid. Snart har vi en bebis här!! Det är så stort att det nästan inte går att förstå. Men snart så är all den där längtan och drömmen verklighet! <3
 
En annan sak som jag insett under de senaste dagarna är att jag snart kommer ha två läckande bröst och bli tvungen att sova med både bh, inlägg och handdukar om jag förstått det rätt. Det känns ju inget vidare men jag antar att det ingår..
Vad har ni för erfarenhet av det här? Läckte ni mycket? Bara i början eller under hela tiden som ni ammade?
 
Och en annan sak som jag funderat på är det här med amningsbh. Hur vet jag vilken storlek jag ska ha?!?! Alla säger ju att man sväller upp jätte mycket efter förlossningen och jag som redan svällt tre bh storlekar, hur ska detta gå?! Tänk om jag köper flera bh:ar och så är de för små sen!! Eller det kanske inte ens kommer finnas någon i min storlek! Jag är ju så himla smal runt, när jag kikat runt på nätet är den största kupan med 70 i omfång en F och det är ju vad jag har nu!? Kommer jag bara att kunna ha sådana där mjuka sportbh:ar?
Åh, ångest och förvirring hejsan!!!
Ska ta upp det här med barnmorskan vid nästa besök nu på torsdag!!
 
Annars då?
Foglossningen känns inte av så mycket längre (ta i trä).
Halsbrännan är fortfarande hemsk på kvällarna men jag överlever.
Täppt i näsan blir jag bara när jag ligger på höger sida så det är tur att vänster sida är den jag brukar sova på^^
Jag har fortfarande ett himla sug efter frukt och Loka crush citron är min senaste last, sååå god!!
 
 

Tre från söndagkvällen

 
Lilly var så himla mysig igår, hon ville helst ligga på magen men jag tycker det blir jobbigt efter en stund så jag puttade ner henne intill mig istället och där satt/låg hon sen en bra stund medans jag läste bloggar och kikade på supernatural. Bra söndagkväll med andra ord!!
 
 

Spontant födelsedagsfirande

 
Nu är det ju två veckor sedan jag fyllde år men alla har ju inte hunnit fira mig ännu. I morse ringde Iréne (min farmors syster) och sade att hon och hennes man Erland (min farfars bror) kommer förbi i eftermiddag om vi är hemma. Absolut sa jag, ni är välkomna! Så vid fyra kom de hit på lite söndagsfika och överlämnade en jätte fin födelsedagspresent. Inéne gör handmålat porslin och jag fick en jätte fin tomte hon målat. Perfekt för mig som älskar julen^^ hihi Himla bra när släkt och vänner känner en så man får saker som man verkligen tycker om.
Det var iaf himla trevligt med lite besök, till och med Lilly som brukar gömma sig när folk hon inte träffat förut kommer hit höll sig i köket där vi var och lade sig till och med i Erlands knä en stund. Spike satt hos Christer och sov, himla ansträngande med söndagsfika är det^^ hihi
 
 
 

Eurovision song contest 2014

 
Igår var jag riktigt laddad för att mysa ner mig i soffan framför eurovision finalen. Christer hade en speldate med en polare över nätet så jag visste att jag skulle få ha tv:n och allt mumsigt på brickan ovan för mig själv^^ Moahahah!! Och nej, jag åt inte upp allt!
Jag tyckte faktiskt att det var många bra bidrag med i år, och bebisen verkade gilla Montenegros låt för det var värst vad den sparkade i magen under det framträdandet. Jag förstod ju inte ett dugg eftersom den framfördes på deras modersmål (vad talar de för språk där??), men melodin var ju fin i alla fall^^
Sedan var jag visst tröttare än vad jag trodde igår för ca 20 låtar in i programmet så somnade jag^^ haha Christer kom och väckte mig och så gick vi upp och lade oss i sängen istället. Så omröstningen kikade jag faktiskt på idag på morgonen. Kul att Sverige kom på en 3:e plats. Och vinnaren var bra. Jag hade dock ingen favorit så tyckte inte att det spelade så stor roll vem som vann^^ Känns lite som att Österrike fick många röster ur en politisk synvinkel och kanske inte för att det var den bästa låten. Låten var bra, men jag vet inte om jag tyckte att den var bäst. Men som sagt, de var helt klart värda att vinna.
 
Såg ni finalen igår? Hade ni någon absolut favoritlåt?
 
 
 
 

Gravidhormoner hejsan!!

Hittills har jag tack och lov inte känt av de där gravidhormonerna som alla pratar om. Andra kanske har märkt något på mig?? Men jag tycker att jag varit ungefär som vanligt rent känslomässigt. Tills i fredags kväll vill säga...
Då gick jag omkring här hemma och kände att jag var sugen på något, men kunde givetvis inte komma på vad. Så jag frågade Christer om han var sugen på något speciellt, men nej det var han inte. Då kände jag hur tårarna var på väg så jag sa till Christer att nu börjar jag snart gråta för att jag inte kommer på vad det är jag är sugen på! Hej känslo-berg-och dalbana liksom! Men då sa Christer att nu går vi till Ica så får du komma på där vad du vill ha, så sagt och gjort så knallade vi iväg.
Väl där fyllde jag en korg med både det ena och det andra. Det blev passionsfruktläsk, smultrondryck, jordgubbar, vaniljyoghurt, nektariner, popcorn, ett storpack med isglass och en Marabou jordgubb 200g.
 
Någon annan som känner igen sig? ^^
 
 
Gårdagens preggo outfit

Pannkakslunch

 
Christer är i full gång med att klippa gräset och jag ska alldeles strax iväg till jobbet. Jag passade på att steka lite pannkakor nu så Christer fick en paus i arbetet. Himmelriket hejsan!!
 
 
 
 
 

Det finns för mycket fint!

Varför finns det så mycket fina babykläder?! Åh jag får sån himla shoppinglust!!! Men jag ska INTE köpa något mer. Inte förrän vi åker till Gekås^^ Och dessutom kommer säkert bebisen få en massa sen så vi knappt hinner använda allt ändå^^ Men här är i alla fall några godbitar jag hittat på nätet som jag mer är gärna skulle klä vår lille bebis i sen. Färgglatt och mönster ska det vara!
 
 
 
 
 
 

Mer spets!!

I höstas köpte jag några innerkuddar i Ullared som jag tänkt sy fodral till. Men sedan kom en massa imellan och tiden har helt enkelt inte funnits. Igår förmiddag fick jag dock ett ryck och letade fram ett spetstyg som ajg tänkt sy ett av fodralen av. Men... då ville inte symaskinen vara med. Så himla typiskt. Först ville den inte mata fram tyget, sen trasslade undertråden och så gick övertråden av hela tiden. Jag var tvungen att sy i snigelfart för att det skulle bli någotlunda okej. Ändå ser sömmarna katastrofala ut! Mamam ska komma hit idag och se om hon kan lösa problemet, annars blir det väl till att lämna in den hos någon. Jag har ju en massa saker som jag tänkt sy nu, gardiner, kuddar, babynest osv. Så jag behöver verkligen min symaskin!!
 
Jag fick iaf ihop en kidde igår som jag lade i kökssoffan på altanen.
Vad tycks?
 
 
 
 

Linne i spets

Köp- och säljgrupperna på facebook är inte fel. Där kan man hitta både ett och annat. Bland annat det här linnet som jag köpte för 45kr häromdagen och som landade i brevlådan i måndags. Mycket smidigt!
 
 
 

Låååång frukost

Det bästa med lediga dagar är att man i lugn och ro kan sitta och njuta av frukosten. Jag går ju gärna inte upp en halvtimma tidigare bara för att föt att få äta frukosten i lugn och ro när jag ska till jobbet uta ligger helst kvar så länge det går och slänger sedan i mog något lite snabbt bara. Jag har dock blivit lite bättre på detta sedan jag blev gravid eftersom jag är hungrigare än vanligt när jag vaknar. Men ändå, frukosten vid lediga dagar är den bästa.
 
 
 

Inte många knop

Ikväll gör vi inte många knop.
Vi har precis ätit några hemmagkorda minipizzor och nu degar vi i soffan framför "halv åtta hos mig".
Efter det blir det "köksmästarna". Kvällens tv-program går alltså i matlagningens tecken^^  Ett av mina favorit teman! Matlagningsinspiration kan man inte få för mycket av!!
 
 

Regnet det bara öser ner...

 
Å det regnar och regnar.
Denna morgon var jag uppe med tuppen, kvart över fem närmare bestämt.
Så gick jag ner och åt frukost i kugn och ro, diskade, borstade tänderna och var ute genom dörren klockan sex. I morse var det uppehåll och riktigt ljummet i luften till skilnald mot igår då det var svinkallt och blåsigt. Det var ju en positiv överraskning. Jag öppnade på jobbet idag men eftersom jag var klar redan klockan sex så tog jag en lite längre promenad med Spike på morgonen, andades in den härliga luften som blir efter regnet och hann vakna till ordentligt innan jag var på plats på jobbet klockan halv sju. Jag vaknade med en riktig härlig känsla i magen idag och bestämde mig direkt för att det här skulle bli en bra dag, och ännu har jag inte haft fel.
Nu sitter jag i soffan och lyssnar till regnet som smattrar mot rutan, jag och Spike klarade oss precis innanför dörren innan regnskuren kom nu för en stund sedan.
I morgon är jag ledig men jag jobbar hela helgen istället. Så vi får se vad jag hittar på nu ikväll och under morgondagen, antagligen inte speciellt mycket^^ Jag kan behöva vila mig lite!
 
 

Alla har åsikter..

Sedan jag blev gravid har jag märkt att i stort sett alla har åsikter, råd och tips om både det ena och det andra som de delar med sig av utan att man ber om det. Klart det kan vara bra men ibland blir det för mycket. Och jag är väl inte född igår!? Ibland verkar det som att folk tror det. Jag har väl lite egna instinkter och vet vad som händer och kommer att hända efter att bebisen kommit. Och dessutom kommer varken min graviditet, förlossning eller bebis vara som någon annans så varför ens anstränga sig?? Jag vet att folk gör det för att vara snälla men om jag inte ber om råd så vill jag antagligen inte ha det. Undrar jag något så frågar jag. Och om jag gör det vänder jag mig till de jag litar mest på, som min mamma, svärmor, barnmorska eller någon annan vän. Ja ni som har fått frågor av mig vet vilka ni är^^
Det konstigaste av allt är när karlar utan vidare påpekar för mig att "Du vet väl vad du gett dig in på? Det kommer göra ont!"
Jasså tänker jag då, och hur många gånger har du fött barn? Klart som fasiken att det kommer göra ont. Jag är väl inte dum heller! Men jag är kvinna. jag är skapt för att föda barn och tåla den sortens smärta, till skillnad från dig!
Det är precis som att de ser mig som en liten späd varelse som piper för minsta myggbett. De skule bara veta hur envis den här kvinnan är! ^^ hehe
 
Så, nu har jag fått gnälla av mig lite. Det behövdes^^
Vad har ni andra som fött eller väntar barn för erfarenhet av att folk ska lägga sig i??
 
 
Här har det hänt lite.
Bilden till vänster är tagen den 21:e december då jag +ade och den till höger är tagen för två veckor sedan.

Föräldraträff - första mötet

I eftermiddag har vi varit på vår första föräldraträff. Vi skall träffas fyra gånger nu under maj månad. Idag gick vi mest igenom vad vi ska prata om under de andra tre tillfällena (förlossning, samlevnad och amning) och så lite kort om positiva och negativa saker med att vänta barn.
Bebisen i magen buffade från och till under de två timmarna vi var där och man kunde se hur de andra mammorna strök sig över magen och kände buffar de också. Så mysigt!
Jag ser fram emot de andra träffen. Ska bli kul att lära känna de andra paren också och förhoppningsvis kanske man klickar med någon som man sedan kan umgås med. Vore ju himla kul att kunna följa varandra och barnens utveckling när de kommer vara så nära i ålder med varandra.
 
Vad har ni för erfarenhet av föräldraträffar?
 
 
 
Jag har rotat fram min poncho, den är så himla skön att dra på sig när man kommer hem från jobbet.

En present till huset

 
När Christers familj var här sist hade de med sig en inflyttningspresent som nu har kommit upp på väggen över soffan.
 
 
Eventuellt ska vi ha upp en eller två hyllor på den andra väggen också, men vi ska känna lite på det innan vi borrar en massa hål i de nya tapeterna^^
 

Soppa på rester

 
I helgen åt vi tacos och fick lite köttfärs över. Köttfärsen blandade jag ner i en kastrull med vatten, passerade tomater, grädde, chilisås, majs och kryddor och sedan kokade jag upp lite makaroner som jag hade i. En soppa på rester med andra ord. Jag hatar att slänga mat och försöker ta tillvara på alla rester. Och med köttfärs som blir över kan man ju göra hur mycket som helst!
 

Att göra innan bebisen kommer

Här kommer en lista på saker som jag vill hinna göra innan bebisen kommer och jag har max 15 veckor på mig, om jag inte går över tiden då vill säga.
  • Renovera barnrummet (riva tapeter, måla tak, måla lister och foder, spackla, slipa, tapetsera, lägga nytt golv).
  • Inreda barnrummet.
  • Sätta upp träpanelen i trappan och trappräcket.
  • Sätta in pelletsbrännaren i pannan och få ordning på det.
  • Få trösklar och fönsterbrädor på plats.
  • Ha mitt 25års kalas för släkt och vänner (31:e maj).
  • Få iordning på trädgården. Framför allt jämna till gräsmattan.
  • Åka till Ullared (den 14:e juni) och köpa det sista nödvändiga till bebisen och några taklampor.
  • Se ut en barnvagn.
  • Sy gardin till barnrummet och tyg till skötbordet.
  • Plocka fram mina gamla bebiskläder från garderoben hemma hos mina föräldrar, gå igenom dem och tvätta upp det vi tänkt använda.
  • Hämta spjälsängen hos mina föräldrar och sätta ihop den.
  • Gå på min systers student den 5:e juni.
  • Åka till Mantorp den 8:e juni på Bug Run (bubblaträff).
  • Åka upp till Sala över en helg och hälsa på Josephine. Vill hinna kika på allt vi inte hann med förra sommaren. Strosa runt i butiker och ha picknick i parken^^
  • Åka på någon auktion eller loppis och fynda en fin byrå till barnrummet.
  • Äta en massa glass och svenska jordgubbar.
  • Åka på dagsturer.
  • Hälsa på Christers kusin och hans familj i deras nya hus.
  • Spendera massa tid med vänner och familj, grilla, bada och bara ha det bäst!
  • Köpa amnings-bh och amningsinlägg mm
Är det något jag glömt tro??
 
 

Gravidvecka 25

Ytterligare en vecka har gått.
Det är nu 15 veckor kvar till BF och 10 veckor kvar att jobba innan jag går på semester. Tiden verkligen springer iväg! Vi får allt ta och sätta igång med barnrummet snart så det är klart tills liten kommer. Fast det gör ju ingenting om det inte blir klart innan heller, bebisen kommer ju sova i vårt sovrum den första tiden. Men det skulle ändå vara skönt att få det klart nu innan när vi har lite mer tid, jag känner på mig att det kommer bli lite brist på det sen när bebisen väl är här^^
 
Vad har hänt sedan förra veckan då?
  • Jag har börjat få muskelryckningar i benen när jag går och lägger mig på kvällen. Antingen om jag lägger mig en stund i soffan eller när jag lagt mig i sängen för kvällen. Himla obehagligt och det går väl inte göra så mycket åt antar jag? Läste någonting om att man kunde behöva extra magnesium? Någon annan som har erfarenhet av detta?
  • Det känns otroligt skönt att ha nått vecka 25. Vid det här laget finns det ju en chan att bebisen överlever om förlossningen skulle sätta igång.
  • Jag tycker inte att det har hänt så mycket sedan förra veckan, magen har väl blivit något större, jag tänker inte så mycket på det som ser den hela tiden men sambon är noga med att påpeka detta^^ haha Liten buffar och rör sig, det syns allt mer på utsidan men oftast så är det när Christer inte är i närheten så han missar det. Bebisen verkar oftast sova när han lägger handen på magen, men men, han hinner nog känna. Bebisen ska ju inte ut än på några månader hoppas vi! <3
  • Magen har nog blivit lite bredare, förut var den mest bara putig men nu har den börjat gå ut på sidorna lite mer. Bebisen börjar ta plats^^
 
 
Hihihi kolla mina smala ben!! Christer har nog rätt angående sin teori om att jag kommer se ut som en golfboll på den där lilla pinnen inom kort^^

Nöjd katt

Lilly verkar vara så himla glad och nöjd sedan vi flyttade. Riktigt harmonisk. Hon var ju tyvärr ensam mycket under tiden då vi renoverade så hon är nog överlycklig över att ha oss hemma mer nu. Hon ligger och myser lite överallt i huset, ibland nära och ibland i ett helt annat rum. Nöjd verkar hon iaf vara och det är det viktigaste.
 
 
 
 
 
 
 

Spontanbesök

En stund efter att jag kom hem från jobbet så knackade det på dörren och utanför stod min väninna Veronica. Hon hade sagt att hon skulle kika förbi en dag i veckan och se hur vi fått det i huset. Jätte trevligt med lite spontanbesök, det var det verkligen brist på när vi bodde ute i skogen^^ hehe
Vi fick visat vad vi gjort i huset och så fikade vi och pratade en massa. En super trevlig eftermiddag med andra ord.
 
 
Veronica hade med sig jätte vackra inflyttningsblommor till oss. Så gulligt!!
 

Babypanda

Jag köpte faktiskt ett av de 2-pack med pyjamasar som jag sett på Kappahl. De andra jag sett på nätet fanns inte i butiken annars hade de nog fått följa med hem de också^^ Tycker den längst fram med bebispandorna är sååå söt!! Längtar efter att få klä en nybabad bebis i dessa. <3
 

Filmtips - 1800-tals kärleks drama

Igår kväll hade jag, Spike och Lilly filmmys i soffan. Christer spelade datorspel med en polare så då passade jag på att kika på något jag visste att han inte skulle vilja se. Den här filmen blev det och den var riktigt bra! Älskar kärleks drama som utspelar sig på 1800-talet! Så om ni gillar den typen av filmer tycker jag absolut att ni ska se den här. Den var 2 timmar och en kvart lång så se till att ni har tiden bra ;)
 
 

Fyra från idag

Här kommer några bilder från dagens utevistelse.
Gräsklippning och promenad till parken.
Eftermiddagen har spenderats inne med bland annat chocolate chip cookie bakning. Nom nom nom!!
Nu blir det film och mys i soffan.
Hur har ni spenderat denna lördag?
 
 
 
 
 

Mer och mer hemtrevligt

 
Det blir bara mer och mer hemtrevligt för var dag som går i nya huset. Idag har Christer fixat ute, grävt bort några stubbar och klippt gräs.
Sedan har vi fixat lite inne, fått upp en lampa i vardagsrummet, några hyllor, tavlor och så har jag påbörjat fixa i min walk-in-closet. Åh så roligt det är med inredning!! Allting blir så himla fint. Jag är verkligen super nöjd!!
Ni ska få se allting allt eftersom det blir klart.
 

Babyskydd-Be safe iZi Go

Igår köpte vi vårt babyskydd. Det är ju lite över tre månader kvar tills bebisen är beräknad att komma men eftersom vi visste vilken stol vi ville ha så var det lika bra att köpa den nu när det var extrapris på den. Vi har valt en Be Safe iZi Go, en av de lättaste stolarna som finns på marknaden. Vi måste ju tänka på mina klena armar^^ haha Den här stolen fäster man med hjälp av bilbältet som redan finns i bilen så den är lätt och smidig att flytta från bil till bil. Den har även fått bäst i test i säkerhet vilket känns väldigt viktigt.
Vi vet att man kan hyra stol, men eftersom vi i stort sett inte kommer att behöva köpa något annat till bebisen, inga av de dyra sakerna i alla fall så som barnvagn, spjälsäng, vagga, skötbord mm så tyckte vi att vi faktiskt kunde lägga pengar på en riktigt bra och smidig bilbarnstol.
 
Åh tänk att det kommer sitta en liten bebis i den här om några månader.
Vår lilla bebis <3

Nya byxor x 2

Mjukisbyxor är ju ett väldigt behagligt plagg att ha när man är gravid, dock är de väl inte alltid så snygga. Men nu har det ju kommit ut sådanan där tunna sköna byxor med härliga mönster i var och varannan butik. Love it! Jag hittade faktiskt två par på torgmarknaden igår som jag fick till ett himla bra pris efter att ha prutat lite ;) De ser väl mest ut som pyjamasbyxor här med det svarta linnet till men med en snygg topp så kommer de bli mina basicplagg i sommar då det är för kallt för att gå barbent.
 
 

American pancakes

 
Idag åt vi pannkakor till lunch, American style med massa goda tillbehör.
Här är reseptet jag använde mig av:
 
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ägg
2 msk smält smör
2 1/2 dl mjölk
 
Gör såhär:
 
1. Blanda de torra ingredienserna i en tillbringare eller bunke.
2. Tillsätt mjölken, sedan det smälta smöret och slutligen ägget. Vispa ordentligt.
3. Häll 1/3 dl av smeten per pannkaka i pannan och låt gräddas ca 1-1 1/2 min på vardera sida.

Shopping, finbesök och amerikanska pannkakor

 
Vilken bra fredag jag har haft hittills. På förmiddagen åkte jag och Christer in till stan för att köpa lite småsaker till huset, kontakter mm. Vi passade faktiskt på att köpa babyskyddet idag också eftersom det vi kikat på var på extrapris nu och skall utgå ur sortiment. Vad det blev skall ni få se i ett annat inlägg.
Sedan släppte Christer av mig vid torget där jag mötte upp min kusin Sofia och Ellen för lite shopping.
Jag handlade två par byxor och jordgubbar på torget. Sedan var det 25% för medlemmar på Kappahl idag så jag fick köpt mig nya strumpor och ett 2-pack pyjamasar till bebisen. Kunde inte låta bli nu när det var billigt^^ Sedan gick vi till Lindex där Sofia handlade lite sommarkläder till Ellen för ett presentkort hon hade.
 
När vi shoppat klart åkte vi hem till mig och åt pannkakslunch och efter det tog vi en promenad till lekparken här i närheten där Spike och Hubbe fick springa av sig.
Tack så mycket för en jätte trevlig dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maj månad

 
Idag säger vi hejdå till april med en liten tillbakablick från månaden på instagram och hälsar underbara maj månad välkommen!

Bambifilt och söta tavlor

 
För ett tag sedan hittade jag ett jätte sött Bambityg på kupans secondhand. Det har jag hittills sytt en babyfilt av och det är tänkt att det ska bli en hissgardin och tyg till skötbordet av samma tyg också.
 
När jag var på Ö&B i förra veckan hittade jag två jätte söta affischer i 30x40 format för 29kr/st som jag inte kunde låta bli att köpa, så när mamma var på Gekås i helgen fick hon köpa två svarta ramar till dem.
Eftersom vi inte vet om det är en liten tjej eller kille som växer i magen fick det bli både en rosa och en blå tavla.
Vilken tycker du är finast!?
 

RSS 2.0