Nyfiken i en strut

I tisdagas var jag hos veterinären med Lilly och fick henne steriliserad. Min stackars lilla tjej vad hon mådde dåligt. Hon var alldeles groggy när vi kom hem men det första hon gjorde var att vingla till lådan och kissa, så duktig!! Sedan vinglade hon omkring här och tittade på mig med sina stora ögon som om hon försökte säga: Varför?! Fy vad dåligt samvete jag haft. Man får ju så ont i hjärtat när de inte är glada, och med den där tratten på huvudet är Llly definitivt inte glad. Men hon spinner och sover tätt intill på natten så hon hatar mig nog inte iaf. Tratten ska ju sitta på i 10 dagar (7 dagar till) innan vi kan ta av den och ta bort stygnen. Hon har haft det lite besvärligt att dricka och äta men vi har löst det med att ha vattnet i ett glas och torrfodret på en tallrik så hon har listat ut hur hon ska bära sig åt. Det värsta för henne är nog att hon inte kan tvätta sig.
Jag känner mig så elak som utsat henne för det här. Men det var nog det bästa för henne i längden. Så behöver hon inte vara orolig och marsa eller få cancer i äggstockarna.
 
 
 

Förlovningsringarna

Idag var förlovningsringarna klara så Christer var och hämtade dem efter jobbet.
Det känns väldigt ovant att ha en ring på sig, jag har aldrig ring annars. Inte Chruster heller för den delen^^ Men vi vänjer oss nog snart båda två <3
 
 
 

Vilken härlig dag.. lalalala lalalalalalala!!

Vilken underbar dag den här tisdagen varit. Och då syftar jag framför allt på vädret. Solen skiner på en klarblå himmel. Det är inte särskilt varmt men solens strålar gör ju så gott. Jag riktigt känner hur vårkänslorna bubblar^^
Jag och Spike har varit ute en långg stund och njutit idag. Det gäller ju att samla på sig lite D-vitamin nu efter vintern.
Har ni lika underbart väder som vi denna tisdag?
 
 
 
 
 
 

Tre från idag

Och så var det söndag. Denna förmiddag har vi varit lika effektiva som igår och hunnit med en massa så resten av dagen får bli lugn.
 
 
Efter frukosten for vi in till stan för att storhandla. Älskar när kylen och krysen är full, det gör mig såå lycklig!!
 
 
Sedan lagade jag lite mat innan jag gick ut för att köra in ved. En maskin tvätt har hunnits med också och så har jag rensat i min garderob. Allt som inte kommer användas innan flytten har packats ner och det jag inte längre använder har rensats bort.
Härligt att få det gjort.
Så, hur har er söndag sett ut so far?
 
 

Tips på växter tack!

 
Jag behöver tips på bra växter som är fina och lättskötta. Jag är ju så dålig på att komma ihåg att vattna dem^^ haha Speciellt nu när vi fixar och donar så mycket inför flytten så har jag helt glömt av det så hälften av alla mina växter har nog dött. SUCK! De som klarat sig är orkidéerna, murgrönan, denna ovan och en till liknande som jag inte vet vad den heter. Har ni några andra bra förslag på bra och tåliga växter? Helst inte palmer för dem tuggar katten på^^
 
 

Myser

 
Nu ligger jag, Spike och Lilly i sängen och myser. Jag brukar sitta i soffan i vardagsrummet och blogga och kika på film men nu när sofforna är sålda får sängen bli platsen för det tills vi flyttar^^
Vi har ju en soffa på övervåningen men det är så himla tråkigt att sitta där uppe själv, längtar så tills vi kommer i ordning i huset så vi får ett riktigt tv-rum på nedervåningen och ett gemensamt datarum/kontor/hobbyrum till mig och Christer.
 
 
Jag såg att de lagt ut första säsongen av Disneys Luftes hjältar på netflix så jag var ju bara tvungen att se några avsnitt av det. Älskade den serien när jag var liten^^
 
 

Effektiv lördag

 
Dagen började med att vi vaknade strax efter 8, sedan gick jag upp och fixade frukost och så åt vi frukost i sängen. Mysigt! Gissa vilken del av brickan som är min och vilken som är Christers?!
 
 
Vid halv 11 kom mina föräldrar hit, pappa och Christer har jobbat jätte hårt och sågat upp all ved så nu är det bara klyvning och stapling kvar.
Jag och mamma har plockat här inne, dammsugit, packat lite lådor och så har det varit folk här och hämtat lite möbler som jag sålt. Utöver det har jag fixat fika och middag som även min bror och hans tjej kom hit på. Idag blev det fläskstek, ris, gräddsås och grönsaker.
 
Nu i eftermiddag tänker jag bara ta det lugnt, och ikväll blir det nog melodifestivalen. Tycker inte det är så kul att kolla på i år dock, tycker de flesta artisterna varit helt värdelösa och programledarna som jag hade så höga förväntningar på har inte alls levt upp till dem. Så tråkigt. Vad tycker ni om mello förresten?
 

Från en dag till en annan..

Februari månad alltså, ena dagen är det rena vårvädret och nästa är det vinter igen. Igår vaknade jag till en vit vintervärld men idag på morgonen var det regning och blött. Kan inte vädret bara ta och bestämma dig?!
 
 
Igår var vi ute och lekte i snön men idag kommer vi hålla oss inne tills det är dags att åka iväg och jobba. En liten promenad kommer det väl bli, Spike måste ju ut, men den får inte bli lång för fy vad jag hatar det här ruggiga blöta vädret. Jag vill ha vår och strålande sol nu!!!
 
 

Filmtips

Jag har kikat på den här filmen ikväll.
En varm och härlig komedi om en familj som är allt annat är "normal".
Se den vetja!
 
 
 
 

Vad händer?

Jag har inte särskilt mycket att blogga om just nu, jag jobbar och resten av tiden jag står och trampar och väntar på att nästa vecka ska komma för då kommer det hända massor!
På måndagen ska jag jobba som vanligt.
På tisdagen ska jag med Lilly till veterinären och få henne stereliserad, chippad och vaccinerad. Sedan ska jag jobba kvällen.
På onsdag kommer kronofogden till huset och hämtar alla förra ägarens tillhörigheter. Sedan ska jag jobba hela dagen.
Någon gång i mitten på veckan kommer förlovningsringarna också <3
På torsdagen ska jag jobba till kl 16 och kl 18.30 ska jag vara med på en tillställning och sälja mina smycken (www.johannasmumsigasmycken.blogg.se).
På fredagen jobbar jag från 9-16.
På lördagen jobbar jag 14-19.
Och slutligen på söndagen kanske vi hinner åka till huset och börja riva tapeter eller ta bort något av golven som skall bytas. Annars får det bli en lugn dag för sedan är det jobb på måndagen igen.
 
Ja nu är det verkligen fullt upp framöver. Men det är väl bra att  ha mycket att göra, då går tiden snabbt och så är våren snart här och inflyttningsdatumet i slutet av april! Som jag längtar!!
 
Bilden har ingenting med inlägget att göra men jag tycker att det är så tråkigt med inlägg utan bild så här kommer en på Spike <3
 
 

När mamman är borta..

... ligger djuren i hallen och väntar.
Den här bilden tog Christer tidigare idag när jag var på jobbet. När jag kom hem hade katten lagt sig i soffan hos Christer men Spike låg kvar och väntade på mig, som han alltid gör. Han gör i stort sett ingenting när jag inte är hemma. En riktig mammegris är vad han är min lille skrutt^^
Himla tråkigt för Christer dock när Spike är så osocial men vad ska man göra åt det? Han försöker ju busa med honom och tar med honom till soffan osv och där kanske han stannar i fem minuter innan han går tillbaka till hallen och väntar på mig. Och när de går ut så går Spike fram till ett träd o kissar lite innan han vill in och lägga sig i sin korg igen.
Någon annan som har en hund som inte är super lycklig då inte hela familjen är samlad?
 
 

Present tips!

Häromdagen snubblande jag över en hemsida som heter www.webbshop.majascottage.com
Där finns en massa vackra inredningsprylar men de jag direkt fastnade för var ljuslyktorna. När man köper ljuslyktor går en viss % av pengarna till barncancerfonden så för mig var det ingenting att tveka på, jag klickade hem ett 2-pack med ljuslyktan Home för 169kr och igår kom de hem i brevlådan. 
Jag är helt kär i den här lyktan, tycker den är så vacker. 
Texten som är graverad på just den här lyktan lyder:
 
Home is where love recides, memories are created, friends always belong, and laughter never ends.
 
Så himla vackert tycker jag. Precis så jag vill att mitt hem ska vara.
 
Så om ni känner någon som fyller år snart tycker jag absolut att ni ska klicka hem dessa vackra ljusstakar.
Eller varför inte till morsdag? Eller som jag gjorde, till mig själv^^ De kommer bli så fina i nya huset!!
 
 
 

Dagens outfit

Så här ser jag förresten ut idag, eller såg ut innan när vi åkte till stan iaf.
Nu har jag bytt ut jeansen mot mjukisar^^
 
 

Förlovning <3

 
Åh vilken alla hjärtans dag det varit. Den bästa någonsin!!!
Kvällen igår avslutades med ett frieri från Christer. OM JAG BLEV FÖRVÅNAD!!
Han har aldrig velat fira alla hjärtans dag, eller andra högtider heller för dn delen och trots att jag påminde honom i måndags om att det är alla hjärtans dag på fredag så trodde jag inte att han skulle bry sig om det. Men han tog tillfället i akt och passade på när jag minst av allt anade det. Det finns visst en liten romantiker där inne någonstans ändå <3
Han sa att nu när vi köpt hus och allt är det väl lika bra att vi förlovar oss också. Nu finns det ingen återvändo^^ Haha Alltid med en gnutta humor, aldrig 100% allvarlig, det är min Christer det. Fan vad jag älskar dig!!! <3 <3
 
Idag skulle Christer jobbat men han tog ledigt, så tog vi en lång mysig sovmorgon innan vi åkte in till stan för att beställa ringar och äta en romantisk middag för två på Donken^^ hihi
Ringarna kommer om ca 1,5 vecka, längtar!!
 
 

Johanna vill ha...

Sitter och kikar en massa på saker jag vill ha till nya huset. Det finns ju så mycket fint!! Men mycket nytt kommer det inte att bli, det kommer ju kosta en hel del med nya tapeter, golv och färg så det andra får vänta. 
Men några saker jag sitter och drömmer om just nu är dessa:
 
En vit ryamatta till sovrummet
 
 
Vita transparenta gardiner till altanen
 
 
Hissgardin till köket
 
 
Ljuslykta till altanen
 
 
Matta till vardagsrummet
 
Klädhängare till hallen
 
 
 
Skohylla till hallen
 
 
 

Wuzzlarna

  Någon som kommer ihåg Wuzzlarna?
Tydligen så skapade Disney Wuzzlarna och Bumbibjörnarna samtidigt och lät en säsong av varje visas samtidigt för att se vilken som blev populärast. Som ni kanske förstår så vann Bumbibjörnarna. Wuzzlarna gjordes det endast en säsong av bestående av 13 avsnitt. Tyvärr är det näst intill omöjligt att få tag i dem men det första avsnittet har jag i alla fall lyckats hitta på Youtube.
 
 
Tycker ni att det var rätt att det var Bumbibjörnarna som det gjordes fler säsonger av?
 Det tycker nog jag, dock hade det varit kul om de gjort fler säsonger av båda.
 

Vår i luften

Nu känns det som vår i luften. Jag hoppas mildvädret håller i sig och att det inte kommer någon mer snö förrän i december^^ Nu vill vi ha vår!!!
 
 
 

Drömresmål

Har ni något drömresmål?
Mitt har länge varit Machu Picchu, men det är både långt bort och väldigt dyrt. Men idag hittade jag en ny plats jag bara måste besöka!! Neuschwanstein Castle i Tyskland!! Hur vackert är det inte??
Det här är slottet som inspirerat till slottet i Disneys Askungen. Det går ju liksom att bila dit. Och då kan man ju passa på att besöka vw fabriken också som Christer alltid velat. Jag får väl stå ut med det om han ställer upp på att besöka ett prinsesslott^^ Ge och ta var det ja. Vi får väl se när detta kan tänkas bli av, antagligen inte i sommar eftersom vi precis köpt hus och kommer ha massor att göra där. Men någon gång i framtiden så!
 
(Bilderna är tagna från google)
 
 
 
 
 

Katten i lådan, katten i lådan, vad har du för dig?

 
Lilly lever i sitt eget lilla himmelrike just nu med alla lådor överallt. Spike däremot tycker inte att det är lika roligt när hon ligger i en låda utan han står utanför lådan o gnäller på henne att komma ut och leka. Sötisar!!!
 
 
 
 
 

Loppis lördag

Hej!!!
Idag har jag hunnit med mycket och klockan är bara strax efter två!
För det första så är Spikes mage mycket bättre, han har sovit hela natten och jag också så idag vaknade vi ordentligt utvilade, så skönt!
På morgonen idag for jag iväg till staden och mötte upp min kusin Sofia och hennes dotter Ellen (bilden nedan), världens sötaste!!!! För att gå på loppisar. Fyndade gjorde vi båda två. Några av sakerna jag hittade kan ni se nedan.
 
Sedan jag kom hem har jag hunnit med att dammsuga nedervåningen, det går ganska fort nu när halva golvytan består av flyttlådor^^ haha
Sedan har jag varit ute med Spike, kört in lite ved, tvättat, satt igång en diskmaskin, lagat och ätit lunch. Idag blev det potatisgratäng och kassler. Gottigt värre!
Förresten så tror jag att jag gjort lite väl mkt nu på förmiddagen för när jag skulle ställa in potatisgratängen i ugnen så öppnade jag diskmaskinen för att ställa in den där, det tog till och med några sekunder innan jag fattade att det var något som inte stämde^^ haha Övertrött kanske?!
Christer var inte riktigt vaken i morse han heller, istället för att hälla mjölk i kaffet hällde han i apelsinjuice^^ HAHAHA!! Det är mkt i huvudet på oss båda nu med flytten och allt.
 
 
Jag har ju hur många glas som helst, men de här Disney glasen skriker ju mitt namn så jag kunde inte lämna dem där på loppishyllan.
 
 
Barnböcker fick jag med mig hem också, det fick Sofia också. Favoriten av de jag hittade är denna! Älskade det barnprogrammet när jag var liten! Har försökt att hitta dem på DVD men den gavs tydligen inte ut i Sverige, så dåligt! :( Någon annan som kikade på Wuzzlarna som liten??
 
 

Finally Friday!

Äntligen är det fredag och jag är ledig! Så gött!
Dock har jag inte sovit speciellt mycket på tre nätter då Spike varit lös i magen och behövt gå ut med två timmars mellanrum, stackarn!! Rådfrågade veterinären häromdagen o då föreslog de kokt fisk som han ätit i två dagar utan att ha blivit bättre så det första jag gjorde på morgonen idag var att åka in till veterinären för att köpa blötmat och en pasta som gör att magen binder sig. Så nu hoppas vi att detta ska funka så Spike slipper ha ont i sin lilla mage och vi båda får sova gott den kommande natten.
 
Jag har även hunnit med att hälsa på en sväng hos Therese (en kompis från grundskolan) på förmiddagen och blivit bjuden på lunch. Hemmagjort potatismos, varmkorv och köttbullar bjöds det på, här snackar vi husmanskost! ^^ Och fasiken vad potatismos är gott alltså, det äter jag alldeles för sällan eftersom Christer inte tycker om det.
 
Annars har jag faktiskt inte tänkt göra så mycket idag. Packa någon mer låda kanske. Ni ser ju på hyllan i bakgrunden på bilden nedan att det börjar bli tomt, men jag vill inte packa ner riktigt allt än. Vi ska ju ändå bo här april månad ut. Bilden nedan är för övrigt tagen idag så där ser ni dagens outfit också.
Stretchjeans från Gekås, jeansskjorta från Gekås och mintgrönt linne från H&M.
 
Vad har ni för fredagsplaner förresten?
 
 
Trevlig fredag allihopa!!
 

Lampskärms piff

Idag fick jag mig ett ryck och gjorde om en tråkig lampskärm lite. Jag hade lite myggnät liggandes som jag slippte till och limmade fast på skärmen och vipps så vart det en "ballerina" inspirerad lampskärm istället^^
Vad tycker ni, hiss eller diss?
 
 

Den tar jag sa Lilly!

 
I helgen hann jag med att riva fram några av lådorna som stod på snedgarderoberna. Lika bar att ta fram allt som ska med i flytten så man inte glömmer något sen när man är stressad^^ Jag kikade iaf igenom lådorna snabbt och hittade lite gamla leksaker. Bland annat små mjukisdjur jag fått i Happy Meal lådan på Mc Donalds. Den ena, föreställande en Digimon, (Kommer ni ihåg dem? Det var ju de som påminde om Pokémon men som aldrig blev riktigt lika populära, inte hos mig iaf^^ hihi) Den norpade iaf Lilly åt sig direkt och det är just nu hennes favorit leksak.
 

Bra start på veckan

Jag är inte särskilt förtjust i måndagar men i år har jag bestämt mig för att tänka positivt!
Är det måndag betyder det att det snart är fredag, och när det är fredag är veckan snart slut och en ny vecka väntar. Veckorna går ju så himla fort så snart har vi äntligen våren och sommaren här! Som jag längtar!!
Idag har det faktiskt känts riktigt vårigt och härligt ute, termometern visade +4 grader och solen värmde hela dagen. Underbart!!
 
Dessutom började jag dagen med den mumsiga skålen nedan fylld med iskall mjölk, flingor och färska jordgubbar. Bara där visste jag ju att dagen inte kunde bli annat än bra. ^^
 
 

Att packa ner sitt hem

Just nu bor vi i en enda flyttröra. Väggarna är kala, hyllorna tomma och kartongerna står överallt. Men Lilly verkar trivas^^ Nu kan hon klättra överallt utan att det är saker ivägen vilket hon verkligen verkar uppskatta. Hon är både högt och lågt och spanar och utforskar! Söt kissen <3
 
 
 

Lördag morgon

När jag var och handlade igår köpte jag faktiskt med mig jordgubbar hem, egentligen smakar ju de här spanska jordgubbarna inte mycket mer än vatten. Nej, solvarma svenska jordgubbar ska det ju egentligen vara men det finns ju inga än på nästan ett halvår! Och då får man ta det näst bästa. Frusna jordgubbar klarar jag inte av, tycker konsistensen blir så äcklig när man tinar dem :/
 
Så denna morgon blev det iaf vaniljyoghurt och jordgubbar till frukost.
 
 
De här två sötpluttarna håller mig sällskap. Christer har åkt iväg till nya huset med min far, de ska såga isär oljetanken till den gamla pannan så vi kan få in den nya pelletspannan istället. Själv ska jag iväg och jobba om en stund men innan dess skall det hinnas med lite packning, en promenad, lunch och eldning. Åh så skönt det ska bli att slippa veden sen! Ikväll är vi dessutom bjudna på kalas så det blir fullt ös hela dagen!
 
Vad har ni för lördagsplaner?
 

RSS 2.0