Sista mars

Då lider sista dagen i mars mot sitt slut. Alltså vart tog den här månaden vägen?!
Idag har vi fått korten från gårdagens fotografering, så nu gäller det att sätta sig och gallra ut de bästa. Två förstoringar, en på 18x24 och en på 21x30 ingick i vinsten och sen får vi se hur många kort det blir av de andra. Alla kort var jätte fina, men ekonomin tillåter inte riktigt att vi köper alla så det får bli 5-10 favoriter bara tror jag. Jag hade velat köpa dem digitalt, men det var alldeles för dyrt för oss så det får bli i storlek 10x15 istället och så får vi köpa en fin ram och sätta in dem i till Alma. 
 
Vad har vi gjort mer idag då? Vi har varit ute i det fina vädret och tagit lite påskiga kort. Ett av dem visar jag här nedan, resten får ni se längre fram i veckan. 
 
 
Resten av dagen har vi lekt, varit på promenad, lagat mat, dammsugit, ätit och nu innan läggdags fick Alma ett kvällsbad.
 
 
Bilden ovan med blixt och bilden nedan utan. Vilken skillnad det blir!
 
 

Fotografering och träning

Idag har vi haft fullt upp jag och Alma. Vi hade en lugn morgon med strömavbrott under en halvtimma, men strömmen kom tillbaka lagom till lunch så jag kunde laga mat, TUR! 
 
Efter lunch åkte vi iväg till en fotograf för en mor och dotter fotografering samt fotografering av Alma i en av mina gamla klänningar. Jag vann en fotografering där det ingick två förstoringar i en tävling på instagram strax efter jul och idag var det dags. Fotografen som vi var hon går under namnet fotojohanna https://www.facebook.com/Fotojohannna?fref=ts på instagram och facebook. Kolla in hennes sida, hon är sjukt duktig! Alma var på jätte bra humör under första delen av fotograferingen, men när vi skulle byta om på henne till min gamla klänning så vlle hon inte vara med mer. Vi fick säkert något bra kort i klänningen men sen blev hon så ledsen så det var bara att avbryta. Trots att hon sovit på förmiddagen så var hon jätte trött efter fotograferingen och somnade så fort jag satte henne i bilen. 
 
När vi kom hem började jag med middagen, pasta och köttfärssås blev det och jag gjorde en stor sats med mat till Alma också. Äntligen så äter hon ju köttfärssås. Det är så kul att man kan ge henne något annat än potatis nu^^ 
 
Efter middagen åkte jag, Alma och min mamma iväg till gymmet. Ja ni läste rätt, jag som hatar att träna har insett att jag faktiskt måste börja träna upp ryggen och buken så jag orkar bära runt på lillan. Sen vill jag gärna tighta till magen lite och bli av med den överflödiga huden sedan graviditeten. För den försvinner ju inte av sig själv, inte på mig i alla fall, så istället för att gnälla om det får jag ju ta tag i saken och göra något åt det. Den här månaden har vi extra mycket utgifter och dessutom är det både påsk och jag fyller år så träningskläder blir det inga köpta den här månaden i alla fall. Men det funkar väl med mjukisbyxor och ett vanligt linne så länge. Huvudsaken är ju att jag kommer dit! Hur det går med träningen återstår att se. Önska mig lycka till!
 

Veckans mat

Nu har jag lyckats samla ihop några maträtter som jag kommit ihåg att fota så nu kan jag göra ett veckans mat inlägg igen. Fast det här är en samling av mat från de senaste tre veckorna. Vi har bland annat ätit:
 
 Fiskbiffar, potatis och kall sås. 
 
 
Pressad potatis och hjortköttgryta. 
 
 
Potatis och köttgryta på fläskytterfilé. 
 
 
 Pastaröra.
 
 
Tacogratäng med nachochipstäcke.
 
 
Pulled pork
 
 
Köttsoppa
 
 

You light up my life

Det där leendet alltså. Hjärtat smälter verkligen <3
 
 

Påskpyssel

Idag har jag tagit in lite mer påskris och pysslat lite här hemma. Jag gjorde lite pappersblommor av solkespapper till påskriset. Ett jätte lätt pyssel men som blir så fint tycker jag. Klipp bara en bit silkespapper, knyckla ihop den till en blomma och vira lite ståltråd längst ner på den så den håller ihop och går att fästa i riset. 
Så nu är matbordet färdigpyntat och klart. Jag har inte pyntat så mycket, jag har ställt fram någon kyckling och hare men mer än så är det inte. Ni ska få se resten en annan dag. 
Har ni påskpyntat något än?
 
 
 
 
 
 
 

Våffellördag

Äntligen har vi fått tillbaka det härliga vårvädret! 
Efter frukost gick vi ut på en promenad hela familjen och sen åkte Christer hem till en jobbarkompis för att hjälpa till och såga ved, då kom min kusin och hennes dotter hit på lite våffellunch. Vi har försökt få till en träff i tre veckor nu och idag passade det äntligen^^ Det är inte lätt att få ihop det där livspusslet alla gånger. När de åkt så fixade jag middag, pulled pork blev det idag och sen har vi tagit en långpromenad i det härliga vädret nu på kvällen jag, Alma och Spike. Alma sover just nu i vagnen och jag har gottat mig med lite lyxig choklad. Hoppas hon vaknar snart så hon kan få sin kvällsgröt och somna om för kvällen. 
När vi vaknar i morgon bitti har vi dessutom förlorat en timme, för ni glömmer väl inte ställa om klockorna inatt?
 
 
 
 
 

Almas sommargarderob

Nu tänkte jag visa vad vi köpte till Alma under shoppingturen igår. Förutom strumpor och strumpbyxor så köpte vi det på bilderna nedan. Åh jag är så nöjd med allt!! Jag hade lätt kunnat komma hem med lika mycket till^^ haha Men man får faktiskt sansa sig och tänka efter lite, hon ska ju hinna använda allt också!
 
 
 
 
 
 

Shopping i Skövde

Idag har vi varit i Skövde jag, Alma och min mamma och shoppat sommarkläder till lillan. Mycket fick vi köpt, sommarklänningar, hennes första skor, solbrillor, t-shirts, byxor, strumpor och strumpbyxor. En jätte trevlig dag hade vi och gott fika åt vi. Morotskaka <3 MUMS!!! Sen åkte vi hem till till mina föräldrar för att visa min pappa vad vi köpt, fikade vi lite till och busade. 
Tack för idag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tröttis

Idag var det tänkt att vi skulle åkt in till babycafét, men när jag vaknade kände jag inte alls för det. Klockan halv sex slog Alma upp sina stora blå, då lyfte jag över henne i vår säng och lade henne intill mig och fick henne att ligga kvar i en timme och mysa, men sen var det färdigmyst tyckte hon så bara att gå upp. 
Då blev det frukost, sen gjorde jag bananplättar till henne till mellanmål vilket hon tyckte var jätte gott. Efter det var jag uttråkad så då åkte vi hem till mina föräldrar och åt lunch. Efter lunch somnade Alma hos mormor en stund och när vi kom hem var hon helt slut så då låg hon på golvet i köket medan jag gjorde några portioner mat till henne så vi har i frysen. Inte undra på att hon varit trött idag, jag har själv varit helt slut. Tror det beror på att det soöregnat och varit så mörkt och grått hela dagen. det gör en ju inte piggare precis^^ 
Vad har ni gjort idag?
 
 
 
 
 
 
 

Öppna förskolan

Det finns så himla många öppna förskolor här omkring och idag följde vi med ett par vänner till en vi  inte varit på innan. Vi var fyra föräldrar med barn där så ingen stor grupp precis men trevligt var det! 
 
 
 
 

Smygstartar påskpyntandet lite

Nästa vecka är det påsk men redan nu har jag börjat "pynta" lite här hemma. Jag är inte så mycket för det gula, men jag brukar ta in lite ris i alla fall för det tycker jag känns så vårigt och härligt! När vi klippte äppelträden förra helgen så tog jag tillvara på några smågrenar innan de kördes iväg till tippen så i år blir det äppelblommor i påskriset. Sedan hittade jag så fina små plåtägg på netto att hänga i riset så dem kunde jag inte låta bli^^
På trappan har jag satt en kruka med påskliljor, det är ju ett måste!
 
 
 
 
 

Gårdagens fynd

När jag och min syster var i stan igår så handlade vi lite mat men jag fyndade även lite annat. Ett par fodrade gallonbyxor till Alma i storlek 12-24 månader hittade jag på Lidl för 79.90kr. De blir perfekta till hösten!
Jag hittade även något till mig själv inne på netto, nämligen två muffinsplåtar. Jag bakar en del cupcakes men har inte haft någon sådan här plåt innan, vilket gör att man måste ha minst dubbla formar för att cupcakesen ska få en fin form. Men nu kan jag baka hur många fina cupcakes som helst! Att plåtarna dessutom är i mina absoluta favvo färger gör ju inte saken sämre!
 
 
 

Lunch och långpromenad

Idag har vi ätit fisk till lunch. Jag gjorde fiskbiffar, potatis och kall sås till mig och Alma fick lax och potatis som jag gjort tidigare och frusit in. Hon fick även testa något nytt idag, avokado som hon tyckte var jätte gott. 
Jag blir så himla glad och stolt varje dag över att ha fått en sån duktig och underbar dotter. Tänka att hon är min. Att jag haft sån tur. Det är ju inte klokt!! 
 
 
 
Idag har vi underbart väder här så efter lunch begav vi oss ut på en långpromenad. Spiek var överlycklig, Alma sov gott i vagnen och jag, jag klädde på mig alldeles för mycket så jag var genomsvettig :P haha Men härligt var det ändå! ^^
 
 
 
 
 

Det är inte så svårt som man tror

Alma är en liten otålig människa som väldigt lätt blir uttråkad. Ibland vet man inte vad man ska hitta på för att få henne nöjd. Som i förmiddags när jag stod i köket och skulle göra i ordning lunchen. Då dög inga leksaker!! Men då kom jag på att hon kan ju få leka med några köksredskap, det har hon ju inte gjort innan så det borde ju vara nytt och spännande en stund. Det var det också, hon underhöll sig med en slickepott och en salladsslev och jag fick laga mat i lugn och ro. Ibland är det de enklaste av lösningar som faktiskt funkar. Jag tror att man som förstagångsförälder lätt blir insnöad på samma vägar och har svårt att faktiskt tänka utanför boxen. 
 
 
 
 

Hej måndag

Då var helgen slut och vi har en ny vecka framför oss. Idag har vi haft grått, blåsigt, blött och tråkigt väder. Usch! När det var uppehåll tog vi en promenad hem till min mamma som är sjukskriven för tredje veckan nu. Hon har haft hemsk huvudvärk så just nu går hon på starka tabletter och väntar på att få röntga huvudet så de kan se om de hittar felet. själv tror jag att hon måste ha någon nerv i nacken som hamnat i kläm. Men sjukgymnasten kunde inte göra något då hon var så spänd utan hon ska äta de här dundertabletterna ett tag först. 
Så idag knallade vi som sagt dit i motvind för att lämna lite nybakade kakor och tidningar hon kan bläddra i. 
Sedan åkte jag och min syster in till stan för att handla och istället för att krångla med att gå hem och hämta bilbarnstolen och sådär så fick Alma och Spike vara ensamma med mormor och morfar för första gången. Min pappa jobbar natt så han är hemma dagtid. I nästan två timmar var jag ifrån Alma. Första gången sedan hon föddes för över 7 månader sedan. Det hade gått jätte bra. Alma hade fått ny blöja, ny body eftersom hon spytt ner sig och så hade de dansat till Måns Zelmerlöv^^ Sen knallade vi hem och strax efter det kom pappan hem från jobbet. Nu sitter vi här i soffan och ska snart gå och lägga oss. En bra dag har vi haft jag och mina små hjärtan. 
Hur har er start på veckan varit?
 
 
 
 

Choklad- och kolasnittar

Idag var vi uppe med tuppen. Att vakna tidigt och sedan ta både en tupplur på förmiddagen och eftermiddagen är Almas nya melodi. Men så länge hon sover på nätterna så gör det inte mig något att behöva gå upp tidigt, inte nu när det är ljust ute i alla fall^^ 
Efter frukost fiick jag för mig att baka lite. Vi har haft besök i helgen men jag hade ju ingenting hemma att bjuda på, så pinsamt ju. Men nu har jag en hel burk med småkakor i frysen som jag kan ta fram nästa gång vi får besök. 
 
 
Receptet kommer här;
 
Du behöver:
 
* 200g smör eller margarin
* 1 äggula
* 4,5dl vetemjöl
* 1,5 dl strösocker
* 1/2 dl farinsocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 1 msk sirap
* 2tsk bikarbonat
* 50g hackad choklad
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ihop, ägg, socker och farinsocker med en elvisp
3. Tillsätt smöret/margarinet, sirap, bikarbonat och vaniljsocker.
4. Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda till en jämn deg.
5. Knåda sist ner den hackade chokladen
6. Dela degen i 4 bitar och rulla ca 30cm långa längder som du lägger två och två på en plåt med bakplåtspapper. Se till att lägga dem med bra mellanrum eftersom de kommer smälta ut. Platta till rullarna lite så de blir ca 2 cm breda.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 
8. Ta ut kakorna och skär dem med en vass kniv på tvären medan kakan fortfarande är varm, hinner den kallna så spricker de bara och går sönder. 
 
 

Vår helg

Söndagen är här. Den här veckan har gått så fort tycker jag! 
Igår hade vi besök av Christers kusin och hans pojk, Almas syssling alltså. Min bror kom också förbi en stund och hälsade på och busade med Alma. Vi fick lite snö här under gårdagen också, det snöade från och till under hela dagen men det var ingenting som lade sig som tur var. Hela nästa vecka ska väl bli lite kallare vad jag har hört, så trist nu när våren hade kommit. Idag ahr vi haft en gnällig tjej här på förmiddagen. Klockan sex vaknade hon, jag lyckades dock få henne att ligga kvar och mysa til halv sju innan vi gick upp och åt frukost. Christer fick sovmorgon till strax innan klockan 9 då vi gick upp och väckte honom. Sedan har det som sagt varit väldigt gnälligt, Alma somnade en stund mellan klockan 10-11 men sen var det gnäll igen. Ingenting man gör duger. Tänder tänker jag men jag vet inte. Efter lunch så bajsade hon i alla fall och sen har hon faktiskt varit nöjdare, just nu sitter hon i babysittern här intill mig och jollrar, så det kanske var magknip bara. Ibland är det så himla svårt att veta vad som är fel. Jag längtar så tills Alma kan berätta varför hon är missnöjd! 
Så idag blir det en lugn dag hemma med någon promenad, mys och lek. 
Alma åt förresten morotspure idag. Hon harspottat ut morot innan men idag åt hon det. Min duktiga tjej. 
 
Vad har ni gjort i helgen?
 
 
 
 
 

Sloggi zebra bikini

Tidigare i veckan vann jag en bikini från märket sloggi i en tävling på instagram. 
Jag valde den här zebramönstrade bikinin med några gröna virvlar. Dessvärre var överdelen väldigt liten i storleken så den passade inte tyvärr. Så den har jag gett bort. Men underdelen var precis lagom så den behåller jag och använder tillsammans med mina två svarta bikiniöverdelar som jag har sedan innan. 
Så i sommar ska det badas!!
 
 
 

Söndagsbebis

God morgon!
Idag inviger vi zebrabyxorna från Kappahl. De är fortfarande lite stora men det är ju bara bra, då kan hon ha dem ett bra tag till^^
 
 
 

Mannafrutti till mellis

I morse vaknade vi tidigt, så efter frukost ställde jag mig och kokade ihop lite mannagrynsgröt som tillsammans med lite mosade hallon och blåbär blev perfekt mellis. Det var första gången jag gjorde hemmagjord mannagrynsgröt men det fick godkänt av lillan så det var skönt. Hon har ju börjat vakna tidigare nu så det blir en tidig frukost och då behövs ett mellanmål innan det är dags för lunch. 
 
 
Så här gjorde jag mannagrynsgröten
 
Du nehöver:
 
* 5dl mjölk
* 2msk grädde
* 4msk mannagryn
 
Gör så här:
 
1.Koka upp 4 dl mjölk, tillsätt mannagrynen och koka i ca 10 minuter under ständig omrörning så det inte bränns vid. 
2. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare ca 3 minuter under omrörning.
3. Dra kastrullen från plattan och rör ner den sista mjölken. 
4. Låt svalna och servera sedan med mosade bär eller frukt. 
 
 
 

Ha begär

Just nu har jag ett riktigt ha begär efter olika saker. Bland annat de här kläderna från H&M till Alma. Tänk så söt liten sommartjej <3 
 
 

Torsdagstjej

Idag ser min lilla älskling ut så här, i tre nyanser av rosa <3
Nu ska vi packa in oss i bilen och ge oss iväg till stan och babycafét. 
 
 
 
 

Ett försök att fånga våren

 Jag hörde på vädret igår att det ska bli vinter igen till helgen, så när vi vaknat idag och ätit vår frukost så begav vi oss ut direkt för att hinna njuta så mycket som möjligt. Vi var ute enda fram till lunch då vi gick in och åt och sen gick vi ut igen, satte oss i bilen och åkte in till stan för att hämta min syster i skolan.
Vi var där en stund innan hon slutade så vi gick till lekplatsen och gungade en stund medan vi väntade. Sedan passade vi på att handla lite mat, katt- och hundfoder hos veterinären och så var jag ju bara tvungen att köpa frozen yoghurt! De har en sån maskin inne på Coop nämligen. Mumsigt värre!! Man fick förresten köpa en 10-liters hink med frukt inne på Coop måndag-onsdag den här veckan för 59kr, så det passade vi på att göra också. Man vick inte välja vilken frukt man ville vilkt jag tyckte var lite tråkigt, det gällde bara bananer, äpplen, apelsiner, päron och kiwi. Men bananer äter ju Alma så det, äpplen och päron köpte vi. Nu har vi kommit hem och landat, Alma har fått lite mat igen och nu tänkte vi bege oss ut en sväng till innan kvällen, hunden behöver rastas. 
 
Har ni haft en bra dag?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tidig tisdag

Hej hej!
De senaste dagarna så har vi haft tidiga morgnar här. Alma vill inte längre somna om efter att hon vaknat kl 6 som hon gjorde innan utan nu ska hon bara upp. Kanske har det att göra med att det är ljust ute nu? En tidig morgon blev det som sagt och jag var helt slut. Igår kväll lyckades jag lyfta över Alma till hennes säng när hon somnat och hon sov där någon timme innan hon vaknade och var helt rosenrasande!! 
Jag bytte blöja, erbjöd bröster, vaggade och allt annat jag kunde komma på men hon slutade inte skrika. Inte var hon gasig heller så efter att vi försökt lugna henne både jag och Christer så gjorde vi ett nytt förök att lägga ner henne mellan oss och satte på hennes favoritlåt https://www.youtube.com/watch?v=dxTNqYAWISs och då somnade hon äntligen om. Efter en stund stängde Christer av musiken men då vaknade hon direkt så han fick sätta på den igen och så fick vi sova någon timme tills det var dags att gå upp.
Ingen höjdarnatt med andra ord, men nu sover hon middag i vagnen efter vår promenad så då hinner jag lägga mig i soffan en stund och koppla av.
För övrigt hann jag med en hel del i förmiddags eftersom vi gick upp så tidigt, ingenting ont som inte för något gott med sig! Jag gjorde matlådor till Alma och frös in. Både sötpotatis och kyckling och potatis och fisk. Så nu klarar vi oss en vecka till. Har några andra maträtter i frysen redan så vi kan variera oss.
Efter frukost gick vi upp till Almas rum och läste en bok och lekte. 
Tänk vad roligt det kommer bli när hon är lite större och börjar leka mer på riktigt och inte bara stoppa in allting i munnen, slå med leksakerna eller kasta dem^^ 
 
Bilder kommer det som vanligt i mängder här...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vår måndag

En jätte bra start på veckan har vi haft. Härligt väder och en glad bebis, bättre kan det inte bli! 
Efter lunch så packade jag ner lillan i vagnen och så begav vi oss ut på en promenad hem till mormor och morfar. Där blev det bus, mus och mellanmål innan vi sedan begav oss hem igen för att börja med middagen.
 
När vi satt och åt middag så låg Alma på rygg på golvet och vipps så hade hon vänt sig till mage. Det har hon inte gjort på över två månader. Hon gjorde det ett par tre gånger precis när hon lärt sig det, men eftersom hon inte tyckt om att ligga på mage så har hon inte gjort det sedan dess utan vi har fått lägga henne på mage. Men de senaste vekorna har hon kunnat ligga på mage utan gnäll en längre stund och nu verkar hon ju till och med gilla det eftersom hon vände på sig självmant. Tummen upp för det! Vi kanske får en krypbebis till slut trots allt^^
Här kommer bilder från besöket hos mina föräldrar idag.
 
 
 
 
 
 
 

Det ena eller det andra

När jag går hemma på dagarna nu så hinner jag fundera jätte mycket på inredning, renovering och annat som jag skulle vilja göra med huset i framtiden. Det jag funderar mest på just nu är nog lekrummet. En sak som jag vet att jag ska köpa är de här hyllorna nedan från Ikea. Frågan är bara i vilken av färgerna. Mintgrönt och babyrosa är ju båda mina favoritfärger. Och nej, jag vill inte ha en av varje. Inte som det ser ut i mitt huvud just nu i alla fall.^^ Men vem vet, vi kanske slutar där sen i alla fall!? 
 
Vad hade ni valt?
 
 
Rosa hyllor med gröna förvaringsboxar eller gröna hyllor mer rosa förvaringsboxar?
 
 
Den här tapeten kommer vi förresten ha som fondvägg i lekrummet.
Visst är den söt!?
(färgerna är starkare i verkligheten)
 
 

Mom's one line a day

Jag är väldigt mycket för att bevara minnen, händelser och känslor både på bild och i text. Sedan Alma föddes tycker jag att det är ännu viktigare. Jag tycker själv att det är så himla tråkigt när jag frågar min mamma om vissa saker från när jag var liten och man får som svar att "det kommer jag inte ihåg". Därför tar jag kort på Alma varje dag, har en "baby book" som jag fyller i allteftersom nya saker händer, jag har tänkt göra en bok om hennes första år så småningom, jag har gjort en bok om graviditeten, jag bloggar och jag har nu köpt en dagbok som sträcker sig fem år framåt i tiden där man varje dag kan skriva några rader om vad som hänt i Almas liv.
En bok som både jag och hon i framtiden kan bläddra i och minnas och se vad som hände och när det hände.
Att skriva ner några ord innan man lägger sig tar ju inte många sekunder, och en sådan här sak är ju så mycket värd. Tänk att Alma någon gång kanske kommer sitta med sina barn eller barnbarn och bläddra i just den här boken. Så himla fint <3
 
 
 

Gungpremiär på 7 månadersdagen

Hej hej! Har ni haft en bra helg?
 
Vi har haft en jätte härlig söndag. Dagen började inte allt för bra, jag vaknade med huvudvärk, öm nacke och lite smått illamående. Det sistnämnda antagligen för att jag haft lite svårt att äta i några dagar på grund av matförgiftningen eller kräksjukan vilket det nu var jag drabbades av i onsdags eftermiddag. Men efter att ha fått i mig frukost och en alvedon så blev det bättre. Skönt!
I förmiddags satte vi igång att städa hela huset. Christer städade toaletten, dammade nere, dammsög soffan o hela nerevåningen och jag städade i köket, dammade uppe, putsade fönstret i Almas rum och dammsög ovanåningen. Skönt att ha det gjort. Sen åt vi lunch, Alma sov och när hon vaknade fick hon en sen lunch.
Efter det gick vi ut en stund till lekplatsen och Alma fick premiärgunga idag på hennes 7 månadersdag.
Tänk att hon redan är sju månader, det är ju inte klokt!!! Att gunga fick tummen upp i alla fall, hon kisade en del med ögonen på grund av blåsten, men annars verkade hon tycka att det var kul. Fast roligast var det nog att pappa var hemma och med. Hela dagen har hon kunnat hänga med pappa vilket man verkligen märker på henne att hon älskar. Det blir ju bara några timmars pappatid på eftermiddagarna på veckorna så helgerna när pappa är hemma blir ju väldigt speciella. 
Här kommer en bildbomb från idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A som i Alma - Bokstavslampa

 Igår låg det ett stort paket i brevlådan. Att få paket måste väl vara bland det roligaste som finns!? 
Paketet innehöll en jätte fin bordslampa som jag vunnit i en tävling på instagram. Tjejen som tillverkar dem har ett konto under namnet 100kvadratmeter, så vill ni beställa en lampa kan ni kontakta henne där. 
Både jag och Alma tycker att lampan är jätte fin och vi är så nöjda med vår vinst. Den passar perfekt in i hennes rum och står så fint på hennes nattduksbord nu. 
 
Batteriet till systemkameran sitter på laddning så jag tog några mobilbilder, jag ska ta lite bättre bilder en annan dag. 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdagsplaner

Underbart vårväder har vi idag igen och vi har bestämt träff med en kompis och hennes lille Rasmus som är tre månader. Promenad och en kopp té i solen är planen. Men först frukost medan mina små ögonstenar leker på golvet. 
 
 
 

Barnmat - Tankar och recept

Att gå från helamning till att börja ge Alma mat var ett stort steg, i alla fall för mig. Och det tror jag nog att det kan vara för många förstagångsföräldrar. Det är ju ännu en helt ny värld man kliver in i. Och det finns ju så många riktlinjer och åsikter från alla håll om hur man ska göra, vad man ska mata dem med osv. Det kan lätt bli för mycket! Vilket jag kände att det blev ett tag. Men då tog jag ett steg tillbaka och bestämde mig för att ta det lugnt med maten. Bara för att "alla andra" har bråttom med att sluta amma eller sluta med ersättning så behöver ju inte vi ha det. Så vi började med smakportioner en gång om dagen, bara någon tesked. Efter någon vecka gav vi henne ett mål mat om dagen och nu när hon har en knapp vecka kvar tills hon är 7 månader så har hon börjat få två mål mat om dagen. 
 
Nu ser hennes matschema ur så här:
 
Frukost- Gröt
Lunch- Mat
Mellanmål- Amning
Middag- Mat
Kvällsmat - Amning eller välling 
 
Innan åt hon gröt även till middag men igår gav jag henne mat istället och det funkade fint. Så småningom ska ju amningen försvinna på kvällen och ersättas med välling, så då känns det konstigt att ha ett mål med gröt och välling efter varandra, därav införandet av mat där redan nu. 
Sedan ska ju amningen på dagen ersättas med något annat också så småningom, kanske smörgås och frukt, eller ägg, pannkakor, yoghurt? Ja jag vet inte riktigt... så långt har vi inte kommit än. ^^
Ni kanske har något bra mellanmålstips för barn under 1 år?
 
 
Nu kommer vi till nästa fråga, ska man köpa barnmat eller laga den själv?
Jag tycker att man ska göra det som är enklast för en själv. Känner man sig osäker, ja men köp då maten. Du är ingen sämre människa eller förälder för det! 
Jag har valt att laga maten till Alma själv, jag har köpt någon burk för att testa, men det är ju så enkelt att göra barnmat. Bara att koka och mixa liksom. Och det blir ju så sjukt mycket billigare att göra maten själv!! 
 
Vad lagar jag då för mat?
Jag har testat lite av varje när jag har lagat mat, en del saker har Alma tyckt om direkt, en del har man fått testa flera gånger innan det gått ner och en del saker får hon kväljningar av direkt! 
Saker hon får kväljningar av har varit morot, tomat, broccoli, köttfärs och ris. Jag vill inte att mat ska vara någonting som hon ser som en negativ sak, det ska ju vara roligt, mättande och spännande så de sakerna väntar vi helt enkelt med nu och testar igen om ett tag. 
Det positiva är i alla fall att när hon tycker att någonting är gott så är hon ett riktigt matvrak och oj så arg hon blir när maten tar slut^^ 
 
 
Jag tänker dela med mig av några "recept" här nedanför. Det är så olika hur mycket mat jag gör åt gången så jag har inga speciella mått utan jag tar några potatisar och en bit korv liksom^^ Sen får man se så konsistensen blir bra och testa sig fram.
 
Vegetariskt (bra att börja med som smakportion)

Potatis och palsternacka
 
*Koka en palsternacka och två potatisar och mixa sedan ihop dem till en jämn pure med stavmixern, tillsätt lite vatten (och eventuellt någon droppe rapsolja) för att få en bra konsistens. 
 
Potatis och majs 
 
* Koka potatisen och pilla ut majskornen ur sitt "skal". Tillsätt lite vatten (och någon droppe rapsolja) och mixa till en jämn pure med stavmixer. 
 
Potatis, blomkål och ärtor 
 
* Koka potatisen, blomkålen och ärtorna, pilla ut ärtorna ur sitt "skal" , tillsätt lite vatten, några droppar rapsolja och mixa till en jämn pure. 
 
Potatis och morot

* Koka potatisen och moroten, tillsätt vatten och olja och mixa till en någotlunda jämn pure.
Det blir inte helt slätt med moroten, det kan vara därför min dotter inte tycker om just morot, men ni kan ju testa. Alla barn är ju olika. 
 
Fisk
 
Potatis, lax och dill
 
* Koka potatis och en laxfilé. Tillsätt vatten, olja och dill och mixa sedan ihop till en jämn pure.(Ibland har jag även haft palsternacka tillsammans med detta).
 
Potatis, dill och torsk/rödspätta

* Koka fisken och potatisen, mixa ihop till en jämn pure ihop med dillen och lite vatten och olja. 
 
Kött och Fågel

Korv och mos 
 
*Koka potatis och en bit falukorv. Tillsätt vatten och olja och mixa sedan till en jämn pure.
 
Potatis, palsternacka och kalkon 

* Koka potatisen, palsternackan och kalkonen som du skurit i mindre bitar. 
Tillsätt vatten och olja och mixa till en jämn pure. 
 
Sötpotatis och kyckling 

* Koka sötpotatisen och kycklingen som du skurit i mindre bitar. Tillsätt vatten, olja och eventuellt majs och mixa till en jämn pure. 
 
Spagetti och köttfärssås

* Koka pastan.
* ta fram en kastrull och häll i lite margarin, låt det smälta och tillsätt sedan färsen. Den får inte bli bränd! Häll sedan i passerade tomater, kokt morot, oregano (vitlök) och någon matsked grädde och/eller mjölk. Koka ihop ordentligt och mixa sedan ihop det med pastan. 
Det här blir en lite tjockare och grynigare pure. 
 
Korvstroganoff och ris

* Koka riset ordentligt
* Skär korven i mindre bitar och koka den. Häll den sedan i en kastrull med passerade tomater och någon matsked grädde och låt det koka ihop. Mixa det sedan ihop med riset. Även det här blir en tjockare och grynigare pure. 
 
 
Det här är den maten vi testat än så länge. Jag kan göra fler inlägg allt eftersom vi testar nya saker. 
Utöver maten så äter Alma en del frukt och bär till gröten eller ibland till efterrätt.
Vi har testat:
 
* Hemmagjort äppelmos
* Päronpure
* Persikopure
* Mosad banan
* Hallon
* Katrinplommonpure
 
Hon har även fått smaka lite på en hemmagjord våffla, kokt ägg och vattenmelon. 

Nattduksbord till lillan

Vad var det då jag köpte på netto idag? 
Jag köpte ett nattduksbord till Alma. Inte för att hon har någon användning för det än, men hittar man något fint så är det lika bra att köpa på sig innan det försvinner. De fanns även i andra färger men jag är så glad att jag fick tag i ett rosa! Jag hade hoppats få tag i en tillhörande väggspegel också i samma färg, men de var tyvärr slut. 
Jag är såå nöjd med bordet!! Visst är det fint, eller vad tycker ni?! =)
 
 

Underbara vårdag

Alltså fy fasiken vilket underbart vårväder vi har haft idag. Ingen blåst och solen värmde så underbart skönt!
 
Vi hade en lite småjobbig natt med flera uppvak där det behövdes både matas, stoppa in napp i munnen och bytas blöja. Men Alma gav mig sovmorgon till klockan halv nio så hon gottgjorde mig på så sätt. Att jag dessutom fick vakna till att hon låg bredvid och snattrade och sa mam mam mamma gjorde det hela ännu bättre. Älskade lilla unge <3 
Efter frukost åkte vi en tur till stan ihop med min syster för att besöka netto och köpa en sak ur veckans erbjudande, sen åkte vi hem och åt lunch. Efter lunch tog vi en promenad på en timme i det härliga vädret. Jag älskar tiden vi har framför oss nu med allt ljus. Det är som att hela världen väcks till liv igen och kroppen fylls av någon form av lyckorus, vårkänslor kallas det väl. 
Efter promenaden lagade jag till lite middag och Alma och Spike satt och pratade vid köksbordet. Det är så härligt nu när solen väller in genom fönstren och man inte behöver ha lamporna tända inomhus under dagtid längre. Som jag ser fram emot den här våren och sommaren. Den kommer bli sååå bra!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans mat

Söndag kväll är här och det innebär veckans mat inlägg. Den här veckan har vi ätit följande...
 
Pekings special från kinaresturangen i stan. 
 
 
Äggvåfflor
 
 
Köttgryta och ris
 
 
Potatisgratäng och kalkon 
 
 
Pytt i panna 
 
 
Hemmagjord pizza 
 
 
BLA sandwish (Bacon, sallad och äpple)
 
 
Kycklinggryta och ris
 
 
Köttfärslimpa och klyftpotatis
 
 
Pasta, kycklingfilé, bacon, äpple och gräddfil
 
 

Internationella kvinnodagen brunch

God morgon!!
Idag är det internationella kvinnodagen. Dagen började klockan sex då jag vaknade av att Alma låg och sa mamma mamma mamamam mamam i sin säng. Så underbart att vakna till!! Vi har övat på det här med "mamma" så snart kanske hon förstår vad det är jag är ute efter och vad ordet faktiskt betyder^^
När vi gått upp och Alma fått sin gröt så tog vi en promenad hela familjen och sen gick vi in och åt våfflor. Alma har fått sitta i sin hokuspokusstol och gunga lite nu också, Christer kom på det häromdagen att hon inte använt den som annat än matstol än. Vad som händer resten av dagen återstår att se, vi har ju fint väder idag igen, dock lite plåsigt, men solen skiner. Så vi kanske beger oss ut om en stund. 
Vad ska ni hitta på denna söndag?
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsmys

Efter att ha varit borta hela dagen så var vi trötta både jag och Alma, jag försökte gå upp och natta henne efter att hon ätit sin kvällsgröt men hon ville inte alls somna. Så istället fick hon följa med ner till soffan igen och där somnade hon gott medan jag och Christer åt chips och dipp och kollade på "How I met your mother". Verkligen en av mina favoritserier!!  Vi såg nog fyra eller fem avsnitt på raken innan vi bestämde oss för att spara de tre återstående avsnitten till en annan kväll. Nu när jag är mammaledig så plöjer jag serier hela tiden, inte lika mycket nu som de första månaderna i och för sig, men då satt jag ju verkligen i soffan och ammade hela dagarma emellanåt. Så det fanns inte så mycket annat att göra^^ Numera ammar jag ju bara två eller tre gånger på en dag så det blir lite skillnad. Men nu ligger Alma i alal fall i sin säng och sover, Christer bar upp henne medan jag gick ut med Spike så nu är det dags för mig att sova också känner jag. Det har varit en lång dag.
 
 
 
 
 

Lördag hos farmor

Idag har vi varit hos Almas farmor och hälsat på. Vi åt pizza, kollade i gamla fotoalbum och fikade på en tårta som jag bakat och tog med mig. 
 
 
 
Tårtan är en mix av några andra tårtor som jag valt att kalla för "snabbtårta" då den går så fort att göra.
 
Du behöver:
 
* 2pkt ballerinakladdkaka kakor
* 6msk smält smör
* 2,5dl vispgrädde
* 2tsk vaniljsocker
* 200g philadelphiaost
* 1 pkt hallonmoussé
* riven/hackad vit choklad
 
Gör så här:
 
1. Smöra insidan av en form med avtagbara kanter
2. Mixa ballerinakakorna så de blir smulor, smält smöret och blanda ihop i en skål. Tryck sedan ut degen i botten på formen och ställ in i kylskåpet i fem minuter.
3. Vispa grädden, tillsätt sedan philadelphian och vaniljsockret och vispa ihop. Häll i formen så det blir ytterligare ett lager och ställ sedan in i kylen i fem minuter.
4. Vispa ihop hallonmoussén enligt förpackningens anvisningar, häll den sedan över de andra två lagren, riv eller hacka vit choklad och strö över och ställ sedan in i kylen tills det är dags att äta. Helst 60 minuter eller mer behöver den stå i kylen så moussen sätter sig ordentligt. 
OBS! Skär tårtan med en vass kniv då botten blir väldigt hård.
 
 
Alma var väldigt faschinerad av farmors lampa som bubblade, skiftade färg och innehöll en massa fiskar som simmade.

Vår fredag

I morse hade vi jätte tråkigt väder, regigt och grått men efter lunch sprack solen igenom molnen och då tog vi oss en promenad till affären. Till lunch idag fick Alma förresten testa något nytt, sötpotatis och kyckling. Det gick verkligen hem och hon blev jätte arg när jag tyckte att hon ätit tillräckligt! ^^ Till efterrätt fick hon lite mosad banan och persika. Mumsigt värre. Idag har hon varit på betydligt bättre humör, inte alls lika gnällig. Eftersom hon vaknade så tidigt i morse så blev det en tupplur innan lunch istället för efter lunch som det i vanliga fall brukar bli. Hon har inte sovit sedan klockan 11, om man bortser från att hon slumrade till i tio minuter när jag ammade klockan tre och nu är klockan snart halv sex, så det blir nog en tidig kväll idag tror och hoppas jag. 
Hur ser era kvällsplaner ut?
 
 
 

Fredag morgon

Vi började dagen tidigt jag och Alma. Redan klockan 6 vaknade hon av att hunden och katten väsnades. Om jag hade lust att slänga ut dem i regnet? Ohja! Inte ville hon somna om heller men vi låg kvar och myste en stund ändå innan vi gick upp och åt frukost. Idag fick Alma smaka på kokt ägg, äggvitan var god men inte äggulan^^ Förutom ägget så fick hon gröt och hemmagjort äppelmos till frukost. Gröt är den absoluta favoriten.  
 
 
 
 
 
 

Nettofynd

En av de roligaste butikerna tycker jag är Netto. det finns alltid någonting kul att köpa bland veckokampanjerna. Den här veckan fyndade jag bland annat fem bodys till Alma för 10kr/st, ett påslakanset till spjälsängen med ett rådjurskid och ett cupcakeset som antagligen kommer användas på Almas 1 årskalas i sommar. Nästa vecka kommer de sälja små bord och speglar i fina pastellfärger, om jag ska köpa något av dem har jag inte bestämt än så vi får se. Det hade varit fint i Almas rum annars..
 
 
 
 
 

Dagen fortsätter

När vi kom hem från babycafét så sov Alma en stund och under tiden hann jag äta lunch. Idag blev det rester från igår. Sedan fick Alma lite lunch innan min syster kom hit och följde med oss ut på en promenad i det fina vädret för idag har jag inte haft den minsta lust att vara inomhus. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Babycafé

Idag vaknade Alma en timme tidigare än vanligt, redan klockan halv sju. Men eftersom det var ljust ute så kändes det helt okej. Dessutom hann vi ju äta frukost tidigare och göra oss i ordning så i sista minuten bestämde jag mig för att vi skulle åka in till stan och babycafét där några av våra mamma-bebisvänner skulle vara idag. Det var första gången vi åkte dit och om man bortser från att Alma var lite gnällig och trött så var det jätte trevligt. Himla roligt när det var många barn och när alla var i samma ålder. Här kommer bilder från vår förmiddag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya pyjamasar och linnen

Idag låg ett paket från H&M i brevlådan innehållande två pyjamasar och små linnen med spets. Man fick 10% rabatt om man beställde på deras hemsida förra veckan så jag kunde inte låta bli när jag sett de här söta plaggen. Pyjamasar går ju alltid åt eller hur!? Och nu när hon har två linnen kan hon ju använda sina koftor. Innan har jag tyckt att det varit för varmt med långärmad body och kofta över inomhus. 
 
 
 
 
 

Onsdagsbebis

Idag har vi haft finbesök jag och Alma. Molly, Linda, Hanna och Gustav från vår mamma-barngrupp har varit här och hälsat på. Vi började med en promenad i det fina vädret och sen fick vi in för att äta lunch. Super mysigt. Alma var super trött när de åkt hem och somnade som en stock. Sen vaknade hon och var grinig på mig. Jag känner inte alls igen henne. Vart har min nöjda och lugna lilla Alma tagit vägen? Det måste vara tänder på gång för nu har hon varit gnällig i flera dagar. Hoppas bissingarna bryter igenom snart så jag slipper det här gnället för det är smått påfrestande faktiskt. Som tur är så äter och sover hon fortfarande bra så det är jag glad för. Men hon har blivit väldigt bestämd och lite smått aggressiv när hon är vaken. Och så svårt att hålla nöjd i mer än fem minuter!! Hon sparkar, rivs, nyps, drar mig i hårt och slår sig själv och allt annat hon får tag i. Nej, det här är inte den Alma jag lärt känna hittils. Jag hoppas verkligen att det bara är en fas hon  är inne i. 
 
 
 

Barnmatstankar

Hej allihopa!
Huvudet har inte varit helt på topp idag, lite småsegt sådär, men betydligt bättre än igår!! 
Idag har vi lekt här hemma, fotat lite, tagit en kort promenad innan lunch och en längre promenad på en timme efter lunch ihop med mamma/mormor i det fantastiska vädret.
 
 
Till lunch idag fick Alma smaka på kokt korv och potatis, det fick tummen upp av den lilla damen. Det är inte lätt att hitta på mat till henne, hon ratar både ris och pasta, morot och allt med tomat. Så både köttfärssås och korvstroganoff spottar hon ut. Inte heller broccoli har hon tyckt om. Men allt med potatis och palsternacka har funkat hittills. Och så majs, korv, kalkon, lax, rödspätta och torsk.
Någon dag i veckan ska jag laga till sötpotatis och kyckling tänkte jag så får vi se vad hon tycker om det. Det gäller ju att inte stressa för mycket med ny mat tror jag, magen blir nog väldigt upprörd och orolig annars och Almas mage har ju varit gasig och besvärlig den senaste tiden ändå. 
När det kommer till frukost så får hon gröt, ibland havregröt och ibland risgröt. Till det får hon mosad banan, hemmagjort äppelmos, mosade hallon, päron, persika eller katrinplommonpure. Hon har också fått smaka på vattenmelon, majskrokar och smörgåsrån. 
 
Vad gav ni era barn för mat i början när de var 6-7 månader?
 
 
Lite hemmagjord mat till Alma på bilden ovan och nedan ser ni bilder från idag. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godnattsaga

Alltså fy fasiken vilken dålig start på veckan! 
Igår vaknade jag med huvudvärk efter en natt då Alma vaknade tre gånger och hade ont i magen så jag fick gå omkring och vagga henne och få ur all luft ur magen. Precis när vi vaknat så ringde min mormor och frågade om hon fick komma och hälsa på en stund så hon dök upp en stund senare och stannade fram tills lunch. När hon var här så drack jag en massa vatten och tog en alvedon med huvudvärken ville ändå inte släppa. Dessutom var Alma gnällig så jag lade henne i vagnen och tog en sväng ut i friska luften och hoppades på att det skulle göra att huvudvärken släppte, men inte då. När vi kom in så sov Alma en stund så då lade jag mig på soffan men Alma vaknade fort och var sedan jätte gnällig och vid det här laget hade huvudvärken övergått till migrän och jag var både skakig och spyfärdig. Nu var klockan halv fyra så det var inte länge kvar innan Christer skulle komma hem så det var bara att bita ihop.
Så fort Christer kom innanför dörren fick han ta över Alma och jag gick upp och lade mig och somnade i två timmar. Det behövdes verkligen och när jag vaknade var den tryckande känslan och illamåendet borta men huvudet var fortfarande tungt. Men vid det här laget var jag hungrig så jag gick ner och gjorde lite kvällsmat, matade Alma och sen satte vi oss och myste och läste en godnattsaga innan vi somnade gott allihopa. 
Nu hoppas vi på att resten av veckan blir betydligt bättre. 
 
Hur har er start på veckan varit?
 
 
 

Veckans mat

Ja men jag fortsätter med söndagsinläggen där jag visar vad vi ätit under veckan. Är det något som ni är sugna på receptet på så är det bara att hojta till!
 
Den här veckan har vi ätit bland annat:
 
Kebabtallrik
 
 
Pasta och korvstroganoff på ost- och baconkorv
 
 
Spagetti och köttfärssås
 
 
Ris och kycklinggryta med kokosmjölk
 
 
Ris och fläskfilé 
 
 
Potatis och köttgryta på fläskkött, ett riktigt långkok. 
 
 
Potatismos och panerad torsk
 
 
Bacon- och broccolipaj
 
 

Bokrean

När vi var i stan igår så var vi inne på bland annat Ica Maxi. De hade jätte bra priser på sin bokrea och det fanns jätte många böcker som jag hade velat köpa både till Alma och mig själv. Men Alma har redan en massa böcker och jag också så jag fick faktiskt ta mitt förnuft tillfånga. Men två små böcker för 9kr/st fick faktiskt följa med hem. Med tanke på priset så gör det ju ingenting om hon har sönder dem så de här kan hon bläddra själv i bäst hon vill. Kanon bra ju!
 
 
 
 

RSS 2.0