Våffel-kalas!!

Eftersom det är lördag så bestämde jag mig för att lyxa till det lite med våfflor till frukost, mums mums mums!! Den som tyckte att det var allra smarrigast var nog lille Spike^^


Smaka lite...



Mumsigt!!!


Rygg-tatuering steg 1

Äntligen har jag påbörjat projektet med min ryggtatuering. Har funderat på hur den ska vara i flera år nu och för ett tag sedan kom jag fram till ett riktigt bra resultat och hittade en tatuerare som jag kände kunde förverkliga min idè. Tatueraren blev Fredrik och han jobbar på "Hi hi tatuering", för mer info om studion och de som jobbar där, besök deras hemsida: http://www.hihitatuering.se/

Eftersom jag ska ha ett ganska stort projekt på ryggen så får jag göra tatueringen i olika faser. Igår började vi med att skissa upp det centrala i tatueringen, vilket är ett sagoslott ur Disneys film "Skönheten och odjuret". Vi hann också med att tatuera hela slottets konturer och skuggningen. Sedan kommer jag ha en text i en banderoll över slottet och grenar med körsbärsblommor som ramar in hela slottet. Är såååå förväntansfull och längtar efter att få se slutresultatet!!


Bilden på Skönheten och Odjurets slott som vi har utgått ifrån.



Skissen på slottet


"Nygaddad"
Tydligen så har jag väldigt bra hud att tatuera på, den blir inte så irriterad och jag blöder ingenting.
Fredrik var väldigt nyfiken på att se hur det kommer att se ut när det läkt helt, och eftersom jag har så bra läkkött så har vi bokat in nästa tid om 3 veckor, då blir det antagligen banderoll, text och blommor som kommer påbörjas.



En lite närmare bild på slottet.
Längtar efter att få se allting i full färg när det är klart.
 


Ha en "shrekligt" god stund!

Har du långtråkigt eller ligger hemma och är sjuk?
Fördriv tiden med en bra film, som till exempel någon av Shrek filmerna. De är hur bra som hellst, tycker i alla fall jag^^ Mitt barnsliga jag älskar alla klockrena karaktärer i de här filmerna och deras relationer till varandra.
Så ta dig tid och få en avkopplande stund full av skratt.  


Torka disken med stil

Inhandlade en ny kökshandduk på Lagerhaus i Skövde häromdagen. Just nu har de ett ta tre betala för fyra erbjudande, men jag kände inte riktigt att jag hade så mycket pengar att köpa handdukar för just nu, så jag nöjde mig med en för 35 kr.



Den nya handduken är den ljusblå med bakelser till höger, hur söt som helst!!


Alla hjärtansdag!

Idag är det alla hjärtans dag, någonting som jag aldrig riktigt firat och det blir inte annorlunda i år. Jag tycker inte riktigt om att det ska finnas en speciell dag då man ska visa varandra kärlek, jag tycker att det betyder mycket mer när det kommer som en överraskning. Och dessutom tycker jag att man ska visa för dem man tycker om att man tycker om dem hela tiden, på så sätt finns det ingenting att ångra senare i livet. 
Mamma var i alla fall här idag och lämnade ett sött godishjärta till mig och Christer och det tackar vi så mycket för!! Min mamma är bäst!
Resten av kvällen kommer tillbringas i soffan med mina godingar och det är Top model, Det okända och moffa chips och dipp som gäller^^


Vardagslyx

Ibland så tycker jag att man ska få unna sig något extra. Men inte för ofta för då blir det inget speciellt och då tappar det ju helt den betydelse det ska ha.



Mumsigt godis!!!




Vattenmelon som ger en riktigt somrig känsla!


Improvisationsgryta

Jag visste inte riktigt vad jag skulle laga för mat idag så jag tog mig en titt i kylskåpet och bestämde mig för att improvisera lite utefter vad som fanns hemma. Slutresultatet blev en god köttgryta och ris. Tycker du att det låter/ser gott ut och vill göra detta själv så följ punkterna nedan. Lycka till!

Du behöver:
* Fläskfile eller annat kött
* Färska champinjoner
* Morötter
* Grädde
* Salt och peppar
* Köttbuljong
* Soya 



 Gör såhär:
1. Skär köttet i bitar, stek och salta/peppra det.
2. Lägg köttet åt sidan och stek de skivade champinjonerna.
3. Lägg i köttet i stekpannan igen, fyll på med vatten, lägg i 1/4 köttbuljong och morötterna som du skurit i bitar. Låt detta puttra i ca 10 min.



4. Häll i redning (mjöl och vatten) för att göra såsen tjockare.
5. Häll i ca 1dl grädde och några droppar soya.
6. Krydda lite mer om det behövs.
7. När riset är färdigkokt är det bara att äta.
Smaklig måltid!


Svampsås

Häromdagen åt vi hemmagjorda klyftpotatis, kött och svampsås, och jösses vad god såsen blev!!!! Jag stekte först köttet, sedan stekte jag skivade färska champinjoner i fettet som blev kvar i stekpannan efter köttet, hällde i lite vatten och en halv köttbuljong, sedan hällde jag i redning för att såsen skulle bli tjock, massa grädde för att få en krämig sås och sedan ekströms soya för färgens skull. Mums mums mums... jag älskar gräddsås!
För fler goda matrecept, som till exempel hur man gör hemmagjorda klyftpotatis, besök min andra blogg: www.knubbiz.blogspot.com


Massa bilder på Spikes första månader med mig!

Klicka på bilderna för att se i full storlek.



Jag hämtar hem Spike den 2:e september 2010





Bebis Spike





Myyys^^



Jag och Spike i november 2010







Spike och tomten (jag)



Hey, How u doin? ;)





Sova^^





Spike i underbart fint februariväder.


Hemmagjord snabb-pizza

Den perfekta fredagsmaten måste väl ändå vara pizza? Här är ett tipps på supergod hemmagjord pizza som dessutom går snabbt och enkelt att göra.


                            


Du behöver:
* Hönökaka
* Pizzasås/ketchup
* Ost
* Pizzakrydda
* Kebab-/bearneisesås
* Valfri fyllning som tex: skinka, kärkor, champinjoner, köttfärs, musslor, bacon, lök, kyckling, kebabkött, fetaost, köttfärs, lök med mera..

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Lägg hönökakorna på ett bakplåtspapper på en plåt
3. Bred på pizzasåsen/ketchupen, fyllningen och osten på pizzan
4. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills osten smält
5. Skär i bitar och ÄT!!!

 


Bra läsning!

Här är en tidning som jag verkligen vill rekomendera till alla som är inredningsintresserade, ALLT i HEMMET, utan tvekan den bästa tidningen som finns! Den kommer ut en gång i månaden och varje nummer har ett specifikt tema, den här månaden är det kök, mitt favvo rum!!!
Förutom inredningstipps innehåller tidningen smarriga recept, pyssel, tipps på hur du hittar snygga inredningsdetaljer till riktigt bra priser och en massa annat skoj. 
Jag har läst den här tidningen ett bra tag nu, jag jobbar i en butik så jag har läst den på fikarasten på jobbet^^ Men nu när min pojkvän flyttade in så tyckte jag att jag kunde få unna mig att börja prenumerera på den så jag har alla bra tipps nära tillhands. Dessutom är det perfekt att ha den här tidningen liggandes hemma om man får tråkigt, för den håller verkligen till att bläddra i en hel månad, varje gång man tar fram den så hittar man något nytt man missat förra gången man läste den. Så är det i alla fall i mitt fall. Jag brukar alltid skumläsa tidningen första gången, andra gången går jag tillbaka och läser artiklarna som verkade mest intressanta, tredje gången kollar jag var man kan köpa de olika sakerna och fjärde gången läser man igenom tidningen ordentligt och upptäcker allt man missade de tidigare gångerna man bläddrade igenom den. Och ibland så händer det att man läser den ett par gånger till bara för att^^



Vill du veta mer om tidningen eller börja prenumerera på den du också?
Besök deras hemsida: www.alltihemmet.se


A new beginning

Idag har jag startat en ny blogg eftersom min gamla skulle börja kosta pengar om jag velat fortsätta att blogga på den, och så roligt är det inte att jag tänker betala för det.
Men att starta en ny blogg är kanske inte en så tokig idé med tanke på allt nytt som hänt i mitt liv de senaste månaderna. I september 2010 köpte jag Spike, i oktober började jag lära känna Christer och i november flyttade han in hos mig. Med andra ord så har väldigt mycket ändrats på väldigt kort tid, och det känns bra. Det är nu mitt "riktiga" liv kan börja.


RSS 2.0