Sista lördagen i januari

Den här lördagen har vi inte gjort någonting, vi har ätit, sovit och suttit i soffan. Jag har varit riktigt uttråkad men inte kommit på något roligt att göra, så störande. Men i kväll ska vi i alla fall på kalas, dumt bara att det är så sent att vi bara kan stanna en kort stund, vi har börjat få Alma att somna tidigare nu och jag vill inte förstöra det. 
I morse myste vi i alla fall till det med pannkaksfrukost och av pannkakorna som blev över gjorde jag köttfärsfyllda crêpes till lunch.
 
 
När det är lördag så får man lyxa till det med glass, jordgubbar och chokladsås till pannkakorna. 
 
 
 
Så här gör du crêpes:
 
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Stek pannkakor
3. Stek köttfärs och champinjoner. Tillsätt tacokrydda och majs.
4. Lägg ca 1dl fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg på rad i en ugnsfast form och riv över ost. 
5. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Servera med en god sallad och kall sås eller gräddfil. 
 
 

Klädpaket från H&M

Häromdagen beställde jag lite sommarkläder från H&M till Alma. Det fanns jätte mycket fint jag ville köpa, men en del plagg, som jacka och skor, tänker jag är lättare att åka till butiken och prova när det väl är dags. Så jag beställde bara hem några T-shirts, sockar och ett par byxor. 
Jag är kär i vartenda plagg!! 
 
 
 
 
 
 
 

De vackraste av ögon

 
 
 

Klädställning

Jag har länge velat köpa en klädställning till Alma att ha hennes finaste kläder på. Så när en vän skulle till Ikea förra helgen bad jag henne köpa med betjänten MULIG och idag var jag och hämtade den. Jag satte ihop den så fort jag kom hem och det blev så fint!! 
 
 
 
 

Pappamys

När vi kom hem från shopping och storhandlingsturen i stan så hade pappa kommit hem och Alma blev jätte glad. Så nu har de dansat loss här i vardagsrummet och sitter nu i soffan och busar. Mina finisar <3
Snart ska Alma få sitt kvällsmål och sen är det dags för sängen. Igår somnade hon vid 21 så vi får se när hon somnar idag. 
 
 
 
 
 

Nya kläder till lillan

Idag har jag och Alma varit i stan med mamma/mormor och shoppat lite.
Jag köpte nya pyjamasar på Kappahl och mormor köpte en jätte söt kofta och leggins på rean på Lindex. 
 
 
 
 

Vårskor

Nu vill jag faktiskt att snön ska smälta bort så marken kan få bli bar och torr så jag kan börja använda mina nya converse som jag i en tävling på instagran innan jul. 
Jag har bara haft ett par converse innan, som jag sparade till och köpte när jag gick i 7:an. Sedan dess har jag varit snål och köpt de billiga kopiorna. För jag älskar verkligen de här skorna men har väl inte tyckt att jag haft riktigt råd att lägga så mycket pengar på just tygskor... Så gissa om jag blev glad när jag hade turen att vinna de här!? :D Ge mig vår och torr asfalt nu!!
 
 
 

Mummy's girl

 
Det är himla bra att ha två sängmobiler ibland, då kan lillan ligga där och kika en längre stund utan att bli uttråkad och så hinner jag ta hand om tvätten.
För det är ju inte alltid hon vill sova på dagen så man kan ta hand om sådana saker då, nej för det mesta så tar hon bara 2-3 powernaps på 15-20 minuter och sen är det livat igen^^ Och under de där tupplurarna brukar jag hinna med att slänga i mig mat eller gå på toaletten i stort sett^^ Hon brukar somna i vagnen när vi går ut med hunden men oftast vaknar hon igen så fort vi kommit in. Så de få dagarna då hon faktiskt sover i 45 min - 2 timmar mitt på dagen är väldigt sällsynta. Men vad gör egentligen det när hon sover så bra på natten? Nej, jag ska inte klaga!

Mini Donuts

 
Idag invigde jag min mini donut-maker. 
Jätte lätt och smidigt var det och donutsen blev bra på första försöket, sådant gillas! 
Jag valde att doppa mina i 70% choklad istället för att göra glasyr, men man kan givetvis dekorera dem precis som man vill. 
 
Här kommer grundreceptet (till ca 20st)
 
* 4dl vetemjöl
* 1dl strösocker
* 2tsk bakpulver
* 1tsk salt
* 2 vispade ägg
* 1msk smält smör
* 1dl mjölk
 
 
Gör såhär:
 
1. Sätt i sladden till donut makern så den blir varm
2. Blanda de torra ingredienserna väl
3. Tillsätt mjölken, äggen och smöret och blanda väl till en tjock smet.
4. Klicka ut smet i formarna, lite mindre än till hälften.
5. Grädda i ca 3 minuter tills de fått fin färg.
6. Låt svalna och dekorera sedan på valfritt sätt, låt fantasin flöda!
 
 

Blivande bästisar

Spike verkar tycka att det är roligare och roligare med Alma och hon verkar verkligen börja tycka om honom. Hon skiner upp som en sol och skrattar när hon får se honom och sträcker ut handen för att känna på honom. När jag lade ner Alam på soffan en stund förut så kom Spike och satte sig intill henne och sedan lade han sig ner bredvid och tog sig en tupplur. 
Mina små älsklingar!! <3 
Nu ser man verkligen hur liten Spike är också. Jag har inte tänkt så mycket på det innan eftersom jag är så van, men om man är liten i gämförelse med en bebis, ja då är man verkligen liten^^ 
 
 
 

Veckans mat

Jag har varit så oinspirerad till att laga mat det senaste och tyckt att det varit så tråkigt. Ett ont måste helt enkelt. Men den här veckan har jag försökt att anstränga mig vissa dagar och laga till något gott och här är lite av det vi ätit under veckan..
 
Kycklingtacos
 
Hemmagjorda hamburgare
 
Stekt torsk, ugnsrostade rotsaker, broccoli och kall sås
 
Kokt potatis, hemmagjorda köttbullar, gräddsås och grönsaker
 
Stekt ägg, stekt potatis och minimajs
 
Vad har ni ätit i veckan?

En febrig helg

Hej!
Igår fick Alma sin första feber. Först hade hon 38,4 grader som gick ner till 37,5 när jag ammat henne och som höll sig där hela dagen. På kvällen hade hon 38.1 och sedan gick det ner till 37,5 igen innan läggdags. Stackars liten har väl fått ett släng av min hemska förkylning. Men hon sov gott hela natten i alla fall så det var skönt.
 
Jag däremot vaknade strax innan midnatt av att det kändes som att huvudet skulle sprängas. Det bara small till verkligen. Så Christer fick hämta alvedon och vatten och jag bara satt och skakade och grät för det gjorde så fruktansvärt ont. Ett tag kändes det verkligen som att jag var på väg att dö. Men så satte jag mig upp och andades lite som man fick lära sig inför förlossningen och då lättade trycket i huvudet efter en stund och jag kunde somna.
 
 
När vi vaknade i morse så ammade jag Alma och sedan låg vi och myste en lång stund. Det är så himla mysigt nu när hon tar tag i ansiktet på en och gosar in sig nära nära. Älskade lilla unge <3 Sen gick jag upp och tog en morgonpromenad med Spike och då låg Alma kvar och myste med pappa. 
När jag kom in ordnade jag med frukost så sen var det bara för dem att komma ner och sätta sig. En mysig söndagsfrukost vid köksbordet hela familjen. 
 
 
Alma åt gröt och vi åt annat gott^^
 
 
 
Resten av dagen har vi inte gjort så mycket. Alma har varit lite kinkig till och från, antagligen på grund av att hon inte är helt kry. Hon blev till och med ledsen när hon badade vilket hon älskar i vanliga fall! :(
Så vi har tagit det lugnt, lagat mat, myst och vilat en massa. Hoppas att hon inte blir sämre utan att hon slipper må så dåligt som jag gjort. men idag känns det tack och lov mycket bättre, efter en hel vecka som varit otroligt påfrestande påde fysiskt och mentalt. Det är så jobbigt när huvudet vill men kroppen inte orkar. 
 
 
 

Jag kan inte få nog!

Nu kommer ännu mer bebisbilder för er som precis som jag inte kan få nog av min lilla prinsessa. 
Ni andra kan bara scrolla förbi^^
 
 
 
 
 
 
 

Prima ballerina

Det blev måååånga fina bilder och det var svårt att välja ut bara tre-fyra stycken att visa er, så här kommer ett helt gäng! Min lilla ballerina <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vippiga kjolar och lull lull

Jag är så himla trött på att vara sjuk nu! Den här förkylningen vill bara inte ge sig! 
Jag är så uttråkad av att bara vara inne och ligga på soffan, men jag har inte haft mycket ork till annat heller.
Men nu i förmiddags var jag så uttråkad och då gjorde jag någonting som man faktiskt kan göra inomhus, som är roligt och inte kräver särskilt mycket energi. 
Jag fotade Alma^^ hehe Precis som jag gör alla andra dagar. Fast idag tog jag på henne en ballerinakjol och fotade med systemkameran. Bäst att passa på när hon är mätt och glad och när pappan inte är hemma.. 
Innan Alma föddes så var Christer väldigt bestämd med att bebisen inte skulle behandlas stereotypiskt som tjej eller kille utan som ett barn och inte bara ha rosa och lull lull om det blev en tjej och inte bara blått och leka med bilar om det blev en pojke. Vilket jag också höll med om. Men de allra flesta har ju köpt presenter till Alma i rosa och hon är ju så förbaskat söt i sina hårband och kjolar! Tycker ni inte? 
Så jag tycker faktiskt att jag kan få klä upp henne i vippiga kjolar och rosa nu när hon är bebis^^
Men när hon blir större och har en egen vilja så får hon så klart leka med vilken typ av leksaker hon vill och ha den typ av kläder som hon själv vill ha. Det är ju hon som ska testa sig fram och hitta vem hon är under sin uppväxt och som föräldrar är det ju vår uppgift att hjälpa henne med det. Men tills dess får hon vara min lilla prinsessa lite då och då <3 
Jag kan ju tillägga att jag tog av kjolen och hårbandet så fort vi fotat klart och satte på henne ett par byxor istället, så nu vet ni det. 
 
Här kommer ett smakprov av de 126 bilder jag knäppte^^
Jag ska välja ut några fler och visa er i ett senare inlägg när Alma somnat.
 
 
 
 

Denna dag...

När vi gick upp i morse  och tittade ut så föll det stora fluffiga snöflingor från himlen, det var så vackert och såg ut precis som i en saga. 
När vi ätit frukost så ville Alma inte ligga i soffan som jag tänkt mig utan vi hamnade istället på golvet och satt och kastade leksaker till katten och hunden. Som Alma skrattade! Det var glädjetjut efter glädjetjut och det var så underbart att se. Tänk vad roligt hon kommer tycka att det är om några månader då hon kan leka med Spike och Lilly ordentligt. Det ska bli så kul att se! 
Sen var det dags för lunch och efter det behövde Spike ut så det var bara att pälsa på sig och ge sig ut. Hade jag inte varit sjuk hade jag kunnat vara ute och gå i en timme men näsan rinner som en öppen kran så det blev bara ett snabbt varv runt kvarteret och in igen. Alma hann dock somna i vagnen så medan hon sov i 1 timma och 45 minuter så hann jag lägga mig på soffan och vila lite. Det var välbehövligt, dock känner jag mig inte särskilt kryare, men hade jag inte vilat hade jag väl känt mig ännu sämre kan jag tänka. Nu sitter vi i soffan och väntar på pappan som snart kommer hem. Då ska han få underhålla lillan lite och jag ska försöka vila lite till. Hela ansiktet känns svullet och näsan är helt skinnflådd på insidan av allt snytande. Fy satan för förkylningar, måtte den ge med sig snart!!
 
 
 
 
 

Allt och lite till

 
Att vara småbarnsmamma och sjuk är då inte lätt! Jag är så otroligt tacksam för att inte både jag och Alma är sjuka. Otroligt tacksam för att jag fått ett barn som oftast är glad och lättroad. 
 
Jag vaknade i natt och hade feberfrossa, svettades och skakade av köld omvartannat. Jag gick upp och tog en alvedon och gick sedan och lade mig igen, bävade inför morgonen. Hur skulle jag orka en dag till med den här envisa förkylningen som bara blir värre och värre?! Det onda i halsen har försvunnit men det har satt sig i näsan och i höger öga som är alldeles svullet och rinnigt, ja jag ser ut att ha haft sju svåra år typ.. 
 
Morgonen kom, Christer åkte till jobbet och jag försökte tänka positivt fast jag inte hade någon som helst ork i kroppen. Men så tittar jag på Alma som ligger intill mig och tittar tillbaka på mig med sina stora blå ögon, sträcker ut sina händer mot mig och i det ögonblicket känner jag att jag orkar vad som helst. För dig orkar jag allt och lite till. 
 
 

Förkylningen från helvetet!

 
 
Alltså fy satan vilken förkylning jag har åkt på! Det började natten mellan söndag och måndag och jag har knappt sovit något på flera nätter nu på grund av snuva och tjock hals. Jag har helt enkelt inte kunnat komma till ro. Dessutom får jag alltid tandvärk när jag blir förkyld så alvedon, nässpray, halstabletter, te, nyponsoppa och hushållspapper har varit mina bästa vänner de senaste dagarna. Helst av allt skulle jag bara vilja ligga under en filt hela dagen och plöja serier, vilket jag nästan har gjort men med en liten tjej på 5 månader är det inte särskilt lätt. Nej för hon vill ju inte ligga i soffan och ha tråkigt utan ska underhållas med lek, sång och dans. Och hon ska matas och blöjorna ska bytas... jag är verkligen helt orkerlös känner jag!
Tack och lov har inte Alma blivit sjuk än i alla fall och jag hoppas verkligen att hon ska slippa!!
 
Nej nu gallskriker lillan här så det är nog matdags... igen! 
 
Sen blir det ett avsnitt av min nya favvoserie: Call the midwife. 
En serie som verkligen framkallat tårar. Både av glädje och av sorg.
Den handlar om en grupp barnmorskor i ett slumområde i England på 50-talet. 
Varje avsnitt handlar om olika mammor eller blivande mammor och ibland slutar avsnittet med glädjetårar men i vissa fall går något snett och barnet överlever inte, blir sjukt eller så tvingas mamman lämna bort sitt barn.
Som nybliven mamma kan ni förstå att den här serien direkt väckte känslor hos mig, vissa avsnitt har varit så hemska att jag inte velat se dem men jag har heller inte kunnat låta bli. 
Jag kan ju säga att jag är otroligt tacksam för att jag fick föda barn i dagens samhälle, den saken är säker!
 
 
 

Måndagsbebis

Idag har Alma på sig de nya volanglegginsen från Lindex.
Älskar den där lilla blöjrumpan <3
 
 
 
 

Två ombyten senare...

Efter att ha spytt ner två ombyten med kläder innan klockan slagit 10 så blev det till slut det här Alma fick ha på sig idag. Den här lilla damen verkar tro att hennes mammas favoritsyssla är att tvätta men jag kan tala om att så inte är fallet! ^^ Men många tvättmaskiner blir det på en vecka...
 
 
 

Lördagens mat

Jag har riktig mat-torka. Känner mig helt oinspirerad till att laga mat. Jag som brukar tycka att det är så kul tycker just nu bara att det är ett tråkigt måste varje dag. Det blir så lätt samma mat från dag till dag och det känns så tråkigt. Jag har kollat i kokböcker och matbloggar men de flesta recept jag hittat som jag tycker verkar goda tar så lång tid. När man har en liten bebis vill man gärna göra mat som antingen är klar på 15 min eller som klarar sig själv i ugnen. 
Så har ni några bra förslag så hit me! Jag behöver inspiration!!
 
Idag blev det snabbmakaroner, bacon och ostsås till lunch..
Snabbt och enkelt men inte så roligt precis...
 
 
Tallriken är ju i alla fall vacken, det är alltid något^^
 
 
Till middag gjorde jag tacogratäng som vi åt med nachos, sallad, gurka och gräddfil. Sååå gott! Tacos i alla varianter går ju alltid hem.
 
 
 

Pruttunge!

Idag har vi haft en riktig slappdag. Ätit mat, legat i soffan, tagit en promenad och så har Almas mormor varit här och hälsat på en stund. Alma har gjort pruttljud med munnen hela dagen! Min lilla tokfia! <3
Lite bilder från dagen kommer här. 
 
 
 
 

Canvasfotografierna

Nu har förstoringarna av Alma kommit upp på väggen ovanför soffan och vi är jätte nöjda. Så himla fina är de! De är beställda från photobox, jag beställer alltid almanackor och andra fotoprodukter där på grund av att de varit bäst i test på kvaliten i flera undersökningar jag sett, bland annat i Plus på SVT. 
Vi valde att göra förstoringarna i svart/vitt så kommer de alltid att passa in vilka andra färger vi än väljer att ha på övrig inredning. Tavlorna är i storlek 50x76cm.
 
 
 
 
 
 

Frukostbröd och cupcakebebis

 God morgon! 
Här började vi dagen med att ligga kvar i sängen en timme och mysa efter amningen, sedan gick vi ner till köket och så bakade jag scones till frukost medan Alma låg på en filt på golvet och jollrade. Bättre start på helgen och dagen än så blir det inte!
Jag tycket att det är kul att lyxa till frukosten lite extra när det är helg, speciellt nu när jag är mammaledig. Dagarna flyter så lätt ihop när man är ledig hela tiden tycker jag, men gör man något extra vid tex frukosten på helgen så känner man verkligen att det är helg. Så idag blev det som sagt nybakta scones med gottigt pålägg och apelsinjuice. 
 
 
 
 
 
 

Bambi pillow

Om jag gillar Bambi? Varför tror du det?! ^^ haha
Jag älskar Bambi!! I Almas säng har det blivit riktigt Bambi-tema med filten jag sydde när hon låg i magen, påslakansettet, en mjukis-Bambi som skrattar när man nyper honom i svansen och nu ett jätte fint kuddfodral som jag köpt från fantastiska sagas ateljé som ni kan hitta på både instagram och facebook. 
Utöver dessa vackra kuddfodral designar hon även tavlor som är helt magiska! Jag älskar ju sagornas värld och det är lite av hennes tema, så ni kan förstå att jag är kär i allt hon gör!  
Hade jag varit rik som ett troll så hade jag köpt varenda tavla och kudde tror jag^^
 
Visst är kudden fantastiskt fin!?
 
 
 

Dagens sötnos

Så här fin i blått och mörkrosa har Alma varit idag.
Att fixa med babyoutfits är ju sååå roligt! ^^ Ibland slänger man bara på henne det som är närmast till hands, oftast spyr eller bajsar hon ju ner kläderna i alla fall^^ Men ibland är det roligt att tänka till och matcha lite extra. 
 
 
 
 

Idag är ingen vanlig dag...

för idag är det Almas 5 månaders dag!!
Det är ju inte klokt någonstans! Var det verkligen fem hela månader sedan som jag låg där på förlossningen?! Det känns inte så. Fortsätter det i den här takten så har hon ju snart flyttat hemifrån. 
Det händer nya saker hela tiden, de senaste dagarna har hon verkligen "hittat" sina fötter och grejar med dem mest hela tiden, speciellt när hon ligger på skötbordet.
Hon har också fått börja med smakportioner igen eftersom hon går upp bra i vikt nu med två mål gröt om dagen. Vi har testat potatis och majs vilket det fick tummen upp av den lilla damen!
Förutom att hon blir arg om hon inte får mat tillräckligt fort eller att hon inte alltid vill somna på kvällen utan ska ligga vid bröstet och snutta i timmarvissa kvällar så är hon en väldigt glad och lugn bebis. Hon skrattar, pratar, leker och visar tydligt med handen att hon vill ha mat genom att gapa stort och stoppa in fingrarna i munnen och låta på ett speciellt sätt^^ Hon har börjat kramas också!! När man håller henne mot sig så trycker hon till med armarna om halsen och kör ner huvudet mot axeln eller mot halsen och gosar in sig och säger mmmm, så mysigt så man nästan dör!! 
Ja hon är verkligen helt underbar min lilla unge! Den bästa lilla människan som finns <3
Kärleken är så stor att den inte går att beskriva med någon form av ord!
 
 

Fotovägg

Igår satte jag upp en massa foton som jag låtit framkalla. Det blev en fotovägg i sovrummet med svartvita kort enbart. Jag tycker att det är snyggast med svartvita kort om man ska flera i en grupp så som jag har valt att ha, med flera olika färger så kan det lätt bli rörigt för ögonen.
Under fotoväggen står vaggan än så länge men senare är det tänkt att jag ska ha min klädbyrå här som nu står inknödd i min garderob, och där byrån står nu ska jag ha en skohylla. Det kommer bli så bra! 
Men det blir inte förrän Alma ska börja sova i eget rum, vilket nog kommer dröja några månader till om jag får bestämma^^ Alma äter ju inte på nätterna och har inte gjort det sedan hon var några veckor, så egentligen finns det ju inga hinder för att hon skulle kunna sova i sitt egna rum redan nu, men jag vaknar ändå ett par gånger varje natt oh kollar att hon andas så då känns det bättre att ha henne intill sängen än att behöva gå in i nästa rum för att kika, för så skulle det ju bli annars.
När började era små sova i eget rum?
 
 
Jag framkallade ett litet kort i färg också som jag satte i en liten hjärtformad träram på mitt nattduksbord. 
 
 
 

Dagens gladfis

 
 
 

Sleeping beauty

Titta på mina små sötisar! De låg och myste på köksgolvet i förmiddags och eftr en stund somnade Alma så då passade jag på att städa kylskåpet. Det är verkligen en syssla man borde göra oftare, men vår kyl brukar vara ganska full och då är det så besvärligt att plocka ur och i alla matvaror. Men idag ekade den nästan tom så då passade jag på så det blev gjort innan jag ska åka och handla i morgon. 
 
 
Vi har varit på bvc idag också, för extra viktkontroll eftersom Alma hade gått upp dåligt sist. Det hade hon tagit igen nu kan man säga, två portioner gröt om dagen + intensivamning gjorde susen och hon hade gått upp 545g på två veckor så nu följer hon sin kurva igen och väger 6295g. 
Det har faktiskt känts i min rygg den senaste veckan att hon lagt på sig lite för nu börjar hon bli tung^^ 
 

Snowy day

Vilket busväder vi haft även idag, blåsten avtog ju men som det snöat! Och inte en plogbil såg vi förrän nu på eftermiddagen. Vi trotsade i alla fall de oplogade vägarna och gav oss ut på en promenad bort till parken för att Spike skulle få springa av sig lite. Det fastnade så mycket snö i hjulen på barnvagnen att Christer fick skjuta på den som en kälke istället^^ Inget optimalt barnvagnsväder med andra ord, men nästa år kan vi köpa en pulka och sätta henne i när det blir snö, det ska bli kul! Idag fick Alma se snön på riktigt också och inte bara från liggande läge i vagnen, ögonen var stora som tefat på henne. Min lilla älskling <3
Utöver en promenad i snön så har vi inte gjort någonting idag utan det har fått vara en lugn söndag med soffmys och soppmiddag. En varm soppa är aldrig fel en kall vinterdag.
 
Hur har er söndag varit?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diamonds are a girls best friend

Vi har blivit med nya taklampa i vardagsrummet. Innan hade vi en vit rund plastlampa från Ikea som jag köpte när jag flyttade hemifrån för fem år sedan, men nu var jag så trött på den och ville ha en elegantare och "vuxnare" lampa och då hittade jag en jätte fin i svart tyg med kristaller när vi var på Gekås i Ullared. 
Jag är super nöjd med lampan. Dock har jag blivit lite missnöjd med den vi har över matsalsbordet nu, jag tycker att den är lite för liten... den ser liksom fjuttig ut över bordet. Så nästa gång kanske det blir en ny lampa dit också, om inte Christer säger ifrån :P Så får jag se om jag sätter den lilla takkronan vi har där nu i ett annat rum eller om jag säljer den. Den är super fin, men rent proportionerligt så ser det inte rätt ut tycker jag. 
Lampor gör väldigt mycket gör helhetsintrycket tycker jag. Tycker inte ni?
 
 
 
 

2 årskalas och stormen Egon

God morgon! 
 
Vilken kväll och natt det varit! 
Igår åkte vi hem till Christers syster på 2 årskalas för Almas kusin Melwin. Det bjöds på fika och Alma fick träffa en av sin farmors systrar och Christers mormor för första gången.
 
Melwin fick massa fina presenter. Vi hade köpt en plansch med Monsters Univercity, en T-shirt, jeans och en ljudbok till honom. Tänkte att han säkert skulle få så mycket leksaker i alla fall och visst var det så^^
 
 
När vi sedan skulle hem på kvällen hade stormen Egon tilltagit ordentligt och det blåste verkligen orkan ute. När vi bara var en liten bit hemifrån fick vi vända och ta en annan väg eftersom det låg ett stort träd över hela vägen. När vi åkt en bit på den andra vägen och snart var hemma så låg det ett stort träd över vägen öven där. Så typiskt! Så Christer backade bilen så vi stod med åkrar på vardera sida om bilen och inga träd och så satte han på varningsblinkers och så ringde vi mina föräldrar. Eftersom trädet inte var så grovt så tänkte vi att pappa kunde kommit ut med en såg så vi kunde fått bort trädet ifrån halva vägen iaf så det gick att ta sig förbi. Men under tiden som vi stod där och väntade på dem så kom en bil och körde om oss trots att vi hade varningsblinkersen på och bara några meter framför oss föll ett till träd knappt en meter framför den bilen. så jävla läskigt! Så att såga sig fram var ju inte att tänka på vid det här laget, och vår plan B som var att ställa bilen och springa till mina föräldrars bil var inte heller att tänka på när det nu hade fallit ännu ett träd. Den risken tar man inte med ett litet barn. Men pappa sprang till vår bil för att åka med och försöka hitta en annan väg hem medan mamma fick vända och åka hem själv. 
Det blev en omväg på över 10 mil eftersom vi inte vågade ta några mindre vägar utan höll oss på de stora vägarna där risk för fallande träd var som minst. Det ryckte som satan i bilen hela vägen hem och hemresan som i normala fall tar ca 50 minuter tog istället över 3 timmar. 
Tack och lov så sov Alma gott i bilen hela vägen hem.
 
Sömnen i natt har varit reletivt god trots att det lät som att huset skulle blåsa omkull ett tag, tur att vi har tegelhus! Jag hade dessutom migrän igår på vägen hem så jag satt i bilen och försökte hålla mig från att spy. Inte det lättaste när det ryckte så i bilen men det gick. Så så fort vi kom innanför dörren i natt så gick jag och Alma upp till sängen, hon fick mat och sen somnade vi gott. 
Nu har det börjat snöa här och det skulle tydligen komma en del under dagen. Skönt att blåsten dragit förbi i alla fall.
Hur har ni drabbats av Egon??
 
 
Finklädda tjejer igår innan kalaset, matchande outfits i puderrosa <3
 
 
Och så lite kalasbilder.
 

H&M wanties

När jag inte kunde sova inatt så surfade jag runt lite på nätet och hamnade bland H&M's barnkläder. Det finns massor som jag vill köpa till Alma som hon kan ha i slutet av sommaren då hon förhoppningsvis lärt sig att gå. Men det är ju lite som att veta redan nu vilken storlek hon kommer ha då, speciellt på skor. Så det får allt vänta. Men visst är sakerna jag spanar in fina?! 
 
 

Morgonmys och lunchtime

Nu har Christer kommit hem från jobbet så då har jag tid att sätta mig vid datorn en stund innan jag ska börja med maten. 
Idag har vi hunnit med en hel del jag och Alma faktiskt. Alma sov till strax efter kl 8. Sedan låg hon och Spike och myste i sängen medan jag hängde upp en maskin tvätt som jag satt igång en timma tidigare då jag vaknade. 
När det var klart gick vi ner för att äta frukost, duscha och sedan tog vi en promenad till affären, gick in och hämtade Spike och gick en sväng till. 
När vi kom in fick Alma gröt och jag åt pastasallad.
Sen fick jag ett ryck och kastade ut granen.
När granen var ute var Alma hungrig igen så då satte vi oss i soffan så jag kunde amma och samtidigt titta på Masterchef Canada. Sedan var klockan fyra och Christer kom hem från jobbet och ja, nu sitter vi här i soffan och lyssnar på musik och myser. 
Det kommer bli en lugn kväll här, mat och sedan sängen för i morgon ska vi på kalas.
 
Hur har er fredag varit?
 
 
 
 
 

Choklad fudge brownie

Igår hade jag med mig en brownie med fudgetopping till mammaträffen. Den blev super god så jag tänkte dela med mig av receptet.
 
 
Du behöver:
 
Till brownien: 
* 150g smör
* 2,75dl strösocker
* 1,5dl kakao
* 0,5tsk salt
* 1tsk vaniljsocker
* 2 ägg
* 1dl vetemjöl
* 1dl minimarshmellows
 
Till fudgen:
 
* 150g mörk choklad
* 1,5dl vispgrädde
* strössel
 
Gör såhär: 
 
1. Sätt ugnen på 160 grader
2. smöra kanterna på en form, ca 20x20 cm med avtagbara kanter och lägg ett bakplåtspapper i botten.
3. Smält smöret.
4. Häll socker, vaniljsocker, salt och kakao i en bunke och häll över det smälta smöret. Rör ihop.
5. Blanda sedan i mjölet och äggen ett och ett. Rör sist ner minimarshmellowsen i smeten och häll sedan upp smeten i formen.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Under tiden gör du fudgen. 
7. Koka upp grädden, dra kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad smält och ställ sedan åt sidan. 
8. När kakan är klar låter du den svalna innan du häller på fudgen, obs! ta inte ut kakan ur formen!
9. Ställ in kakan i kylen så fudgen stelnar innan du tar ut kakan ur formen och serverar den. 

Sonny Angels

Alma har börjat samla på Sonny Angels, en samlardocka som finns både som djur, växter, frukt, grönsaker mm. Jag tycker dock att djuren är sötast och än så länge har hon lejonet och pandan. 
De som jag tycker är sötast och som jag antagligen kommer köpa härnäst är:
 
Sälen och pingvinen..
 
 
Grisen, isbjörnen, musen och kanariefågeln..
 
 
Kaninen, koalabjörnen, elefanten och jeparden.
 
 
Chihuahuan, räven och ankan.
Alla är super söta, men just dessa är mina favoriter. 
Vilka är era favoriter? 

Mamma-bebis träff

Idag har jag och Alma tillbringat hela dagen hemma hos Therese och Nathalie tillsammans med de andra mammorna och bebisarna. Dessvärre kunde inte Linda och Molly komma då de åkt på en riktigt segdragen förkylning. Men istället var en ny mamma, Ella och hennes 10 veckor gamla Thor med så nu har vi en liten kille i tjejligan också. Vi började med en timmas promenad innan vi gick in och åt lunch och därefter fikade.
Bilder från dagen kommer här.
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 

Mer från Ullared

Jag kom på att vi köpte lite mer saker till Alma på Gekås när vi var där sist som jag glömt visa. 
Vi köpte en sängmobil som snurrar och spelar, innan hade hon bara en i trä men nu har hon två^^
Sen köpte jag en ljusslinga i vitt, grått och mintgrönt som vi hängde upp på hennes gardin och ett litet rosa rådjur som spelar en liten melodi som hänger i barnvagnen.  
 
 
 
 

Nytt i vitt och rosa

Nu ska jag visa er Almas nya kläder. Tunikan och sockarna på första bilden fick hon av min faster igår och de andra kläderna köpte jag på Lindex idag. Jag köpte i storlek 68 och 74 så har hon lite att växa i. Just nu har hon storlek 62 men det är snart för litet. 
 
Till mig själv köpte jag en bodymist och bodylotion som jag hittade för 15kr/st på Netto. De doftar verkligen underbart så skynda er dit och köp! Det fanns i flera olika dofter. 
 
 
 
 
 
 
 

Presentjakt

Idag har jag, Alma och min syster varit i stan på presentjakt. Vi ska på kalas på lördag till Almas kusin som fyller 2 år så det var någonting till honom vi var ute efter. När man letar presenter till en 2 åring är det svårt att inte titta på saker till Alma också, så ja, vi fick med oss lite nya kläder hem^^ Jag är hopplös! 
Jag hittade även något litet till mig själv för 30kr, det tyckte jag att jag kunde få unna mig^^ Ni ska få se i nästa inlägg. När vi gjort stan så var vi hungriga så vi köpte med oss kinamat hem. Jösses så gott det var! 
 
Idag skippade vi förresten barnvagnen och tog bärselen istället. Alma tittade storögt på allting och verkade verkligen gilla den. Min rygg däremot gillade den inte alls, antingen så får jag börja träna ryggen eller också var det här sista gången bärselen användes för shit vad tung hon blev! Och då väger hon knappt 6 kilo + kläder... Eller också får jag sälja den bärselen vi har och investera i en sådan där dyr med extra stöd runt midjan, den vi har nu sitter ju bara som ett x över ryggen. Så den ger ju inget särskilt bra stöd tyvärr... Vi använder den ju faktiskt inte så mycket så jag vet inte om det är någon idé att köpa en ny. Hon är ju snart fem månader liksom så hur många gånger till man hinner använda den isf vet jag inte. 
 
 
 

Tiden springer iväg

Ja inte blir det mycket tid över för mig att sätta mig ner vid datorn. Jag har haft saker och har fortfarande saker uppbokade alla dagar utom på fredag den här veckan, för då ska jag vila^^ Ja om lillan tillåter såklart. 
 
Idag har jag bakat en kaka som jag skall ha med mig till dejten med tjejgänget på torsdag, sedan har vi haft besök av min faster som inte träffat Alma ännu så hon hade med sig en present också. En jätte fin tunika och ett par söta små sockar. Jag ska ta kort och visa er!
 
Igår fick Alma förresten sitta med oss vid bordet för första gången när vi åt och inviga sin hokuspokusstol. Hon tittade storögt på oss när vi åt, men det som var allra mest intressant var att titta ut genom fönstret. 
 
Att mata henne när hon satt där var däremot inte så lätt för hon skulle titta på allt annat och kunde inte koncentrera sig på maten. Så nu ikväll satte jag henne faktiskt i babysittern när jag gav henne gröten så hon skulle få i sig den. 
 
 
 

En orolig fullmånenatt

God morgon!
Hur har ni sovit inatt? Vi har sovit dåligt allihopa, ja förutom Christer, han skulle kunna sova genom ett krig så han har legat och snarkat och haft det gott^^
Alma har vänt och vridit på sig, vaknat till och tjutit till men somnat om så fort hon fått nappen. Djuren har levt rövare och sprungit omkring och ja, jag har inte kunnat sova särskilt bra på grund av detta. 
Kan det ha varit på grund av fullmånen tro?
 
Bjuder på några bilder från igår. 
 
 
 
 

Fotografering

Jag har tänkt beställa två canvastavlor med Alma som motiv, så jag fick pengar av mina färäldrar i julklapp så jag kunde beställa det och nu är det gjort. Vi hade en liten fotoshoot här hemma i förmiddags och tog en massa kort. Vi passade på att ta ett familjekort också eftersom vi inte har något på oss alla tre. 
Alltså shit vad liten jag ser ut! Haha
Familjen helan och halvan typ^^
Undra hur lång Alma kommer bli... 
Jag såg först nu att jag och Christer klätt oss nästan likadant idag. Synd att vi inte har några jeans och någon mörkgrå tröja till Alma. Det hade varit roligt med ett sånt kort annars. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens Alma

Idag har Alma på sig en loppad body med fjärilar, byxor från Kappahl och en Newbie klänning som hon fått av mormor och morfar.
Världens sötaste lilla unge!! <3
 
 
 
 
 
 
 
 

På besök i Svinbohult

Igår var vi och hälsade på Christers kusin med familj. Lika trevligt som alltid. Tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra att det inte kan bli oftare, senast vi sågs var i oktober så nu var det verkligen på tiden! 
Här kommer några bilder från igår. 
 
 
 
 
 

Nya miner

Jag fullkomligt älskar alla Almas söta miner!
Nyaste grejen är att suga på underläppen eller suga in kinderna.
När man gör grimascher åt henne så iakttar hon en ordentligt och sen försöker hon göra likadant. Det är så gulligt så man dör sötdöden varje gång!! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första dagen på det nya året

Det nya året började på bästa möjliga sätt. Sovmorgon för hela familjen med en super glad bebis som fick komma upp i vår säng och ligga och mysa en stund innan vi gick upp. 
Till frukost åt vi pannkakor med glass och grädde. Sedan fick lillan bada och hon sparkade riktigt ordentligt med benen idag så det skvätte vatten överallt^^ 
Efter badet plockade jag undan alla kläder som Alma vuxit ur och lade dem i papplådor för förvaring i vindsgarderoben. Det var lite känslosamt faktiskt. Det var ju inte längesedan jag plockade fram allt och tvättade upp det och nu skulle det plötsligt packas undan igen. Man insåg liksom att hon aldrig kommer att vara sådär liten igen. Och hur mycket och snabbt hon faktiskt vuxit. Min lilla lilla tjej. Jag är glad att människobebisar inte utvecklas lika snabbt som katter eller hundar för då hade hon varit redo att flytta hemifrån vid det här laget! Ja, mycket tankar blev det när jag satt där på golvet och vek alla små kläder och lade ner dem i lådorna. 
Sen var det dags för lunch, det blev korvstroganoff och sedan började jag 
plocka ner julpyntet, ja jag har faktiskt tröttnat på det nu. Det är så mörkt och murrigt med allt rött så nu ville jag ha fram alla mina ljusa och våriga pastellfärger på gardiner och övrig inredning. 
Granen får dock vara kvar ett tag till...
 
Alma har varit jätte pratig idag och tjattrat riktigt ordentligt. Jag tror dessutom att hon är inne i en tillväxtperiod igen för hon äter gröt med väldans god aptit och vill helst amma med max 2,5 timmars mellanrum. Så förhoppningsvis kommer hon ha gått upp lite mer tills vi ska tillbaka till bvc för vägning om 2 veckor. Ja hon hade ju förresten gått upp lite dåligt sedan sist så nu ska vi ge gröt 2 ggr om dagen och så ska jag amma så fort hon visar tecken på att hon vill äta. Men hon är ju väldigt aktiv och ligger ju inte stilla precis utan sparkar och vrider på sig från sida till sida hela tiden så hon gör nog åt en massa energi också. Dessutom är ju jag väldigt liten och vägde knappt 9 kilo när jag var 1 år så hon har ju inte så mycket att brås på från min sida^^ 
När vi var på bvc i tisdags på 4,5 månaders kontroll så vägde hon 5750g. Men hon hade vuxit lika mycket som innan på längden, så hon har väl sin pappas kropp, lång och smal. 
Vi skulle iaf testa att mata så ofta som möjligt och se om det gör n¨gon skillnad eller om det bara är så att hon är liten rent genetiskt, vilket jag tror att hon är. 
Nej nu hamnade jag på ett sidospår, det var ju inte det jag skulle berätta om utan om vad vi gjort resten av dagen, vilket inte är särskilt mycket faktiskt. Nu på kvällen åt vi pizza, som säkert 90% av svenska befolkningen gjort idag^^ Sedan har jag satt upp en lampa som vi köpte på Gekås i helgen. Jag ville ha något nytt över soffbordet, den vi hade där innan köpte jag på Ikea när jag flyttade hemifrån så jag var lite trött på den nu. Den kommer i alla fall hamna inne i lekrummet sen när vi gjort iordning där. Ni ska få se bilder på den nya lampan i morgon om jag hinner.
 
Vad har ni gjort denna första dag på nya året?
 
 

Nyårsafton 2014

Ja då har ännu ett år gått och det med en himla fart! Jag tror aldrig att ett år har gått så fort som detta, det har verkligen bara flugit förbi. men det beror antagligen på allt som hänt och att vi haft att göra hela tiden. 
Det kommer bli väldigt svårt att slå 2014, men 2015 kommer innehålla så mycket fantastiskt det också och jag ser så mycket fram emot det. 
Almas första födelsedag, hennes första ord, hennes första steg, första riktiga sommar som hon faktiskt kan uppskatta på annat vis än att ligga i vagnen och sova^^ Jag ser verkligen sjukt mycket fram emot detta året. 
 
Nyårsaftons kväll spenderades hemma hos mina föräldrar. Vi åt gott, spelade bingolotto och stod i fönstren och tittade på raketerna vid tolvslaget. Egentligen tycker jag inte om det här med fyrverkerier, speciellt inte i tätbebyggt område men det är det ju tyvärr ingen som bryr sig om. Nej, tomtebloss tycker jag är bäst! Dock fick vi inte tag i några då alla ställen vi tittade på i förrgår hade slutsålt. Så typiskt när man är ute i sista minuten.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0