Specialdesignat

Jag fick för mig att jag skulle sy någonting till Alma, ett klädesplagg alltså. Och det blev en liten topp. Lite stor i halsen blev den men då har jag lärt mig det till nästa gång. Den duger till att leka i i alla fall. 
Jag ska försöka ge mig på att sy ett par shorts någon dag när jag får en stund över också, hur det går får vi se^^
 
 
 
 
 
 

Min första morsdag

Idag och i år firar jag min allra första morsdag som mamma. Mamma till världens finaste dotter!! Livets största gåva är du och att just jag får vara din mamma. <3
Vi har inte firat något speciellt idag. Min pappa har varit här så han och Chruster har nytt fönstret och balkongdörren i vårt sovrum. Jag och Alma har lekt och sen gjord ejag hemmagjord pizza till lunch. Jag fick nämligen en pizzamatta i morsdagpresent så var ju tvungen att testa den. Den ska funka som en pizzasten och göra bottnen extra krispig, fast mattan är gjord i silicon istället så den smidigt ska gå att lägga undan. Jag tyckte inte att det blev så stor skillnad på pizzabottnen, men jag hade kanske behövt ha inne den lite längre i ugnen, eller också bakat med jäst istället för med bakpulver. Ska testa det en dag! 
 
Hoppas ni andra mammor dör ute har en riktigt mysig morsdag och ett bra avslut på helgen <3
 
 
 

Lördags burgare

Ikväll blev det hamburgare på middag. En riktigt saftig och god hamburgare kan ju vara bland det godaste som finns! Mat mat mat!!! ^^ Haha 
På våra hamburgare hade vi ketchup, sallad, gurka, cheddarost och bacon. Nam nam nam!
Själva hamburgaren är gjorde jag på nötfärs blandat med lite ströbröd, vispgrädde, salt, peppar och chiliepulver. 
 
 

Familjelördag

Idag har vi bara ägnat tid till oss själva. Busat med Alma, hon har busat med Spike och sen övat en massa på att både krypa och gå. Efter lunch åkte vi hem till min mamma för en dag för tidigt morsdagfirande eftersom hon inte kommer vara hemma i morgon. Ja det har i stort sett varit vår dag. 
Hur har er lördag varit?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ta tre betala för två

När det hade ett super erbjudande på Kappahl för två veckor sedan kunde jag inte låta bli att åka dit och köpa lite som jag spanat på länge. Newbie kläderna är ju bara sååå fina! De här så hängsleshortsen alltså, älsk på dem!!! <3
 
 
 
 
 

Småskor

Almas allra första skor börjar bli för små, i alla fall när hon har tjockare strumpor på sig. Så jag beställde ett par i nästa storlek från H&M. Förut hade hon storlek 16/17 så nu beställde jag ett par i storlek 18/19. Men shit vad stora de var!! Typ 2,5 cm för stora så foten åker ju rakt ur när hon lyfter på den. Blev så besviken!! Men men, hon kommer ju växa i dem men kan som sagt inte ha dem än på ett tag. Så det blir att ge sig ut på skojakt igen och den här gången åka och prova! Konstigt ändå att det ska vara så stor skillnad från en storlek till nästa. 
 
 

För tidig 1årspresent

Alma har fått en alldeles egen bil, ingen mindre än en beetle sparkbil. Det ni! Så nu är vi vw ägare allihopa i familjen. Jag med min Beetle-66á, Christer äger passaten och Alma har den moderna version av beeteln. En bil som jag faktiskt vill ha sen när Alma blir äldre och passaten behöver bytas ut. Då får Christer köpa en ny passat och jag köper mig en modern beetle. Drömbilen är den här, älskar den här babyblue nyansen. 
 
 
Det var tänkt att Alma skulle få sin bil i 1 årspresent, men Christer tyckte att hon skulle få den redan nu och den är ju så fin så jag får väl hålla med honom. Synd att gömma undan den i två månader liksom. Hon är ju lite liten än för att kunna åka på den själv så just nu får den stå på hennes rum och mest vara fin, och så får hon åka på den ibland när vi knuffar på^^ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paket från Lekmer

Vi har hunnit med mycket idag. Efter lunchen och en stund med lek så gick vi iväg till affären för att hämta utt ett paket till Alma. Paketet innehöll en gunga som jag skickat efter nu när vi målat om gungställningen. Jag ska försöka få tag i en gunga till så gungställningen blir helt färdigställd innan jag fotar den, men sen så ska ni få se. Håll ut ;) Öppna paket var i alla fall roligt tyckte Alma. Man får göra vad man kan för att underhålla den otåliga lilla damen^^
 
 
 
 
 
 
 

Sen lunch och efter vilan bus

När vi kom hem från babycafét så var det dags för Almas vila. Så under tiden som hon sov tog vi en promenad med Spike och så hann jag laga mat. Lagom tills min mat var klar så vaknade hon så hon fick sitta på golvet och terrorisera Spike medan jag åt upp^^ Spike gömde sig under köksbordet och Alma hasade sig fram till min stol och satt där och gapade och sträckte sig efter honom. Stackars Spike, snart har han ingenstans att gömma sig längre. Å andra sidan tror jag att han kommer tycka att det är jätte roligt ju rörligare Alma blir för då har han någon som han kan jaga och busa med. Alma tycker ju redan nu att det är jätte roligt att hålla i Spikes leksaker och ha dragkamp med honom. Hela hon bubblar av skratt! Det är så underbart att se. 
Efter att jag fått i mig maten så lekte vi en stund på golvet så Alma fick klättra av sig lite. Det är det som större delen av hennes vakna tid går åt till nu, att klättra på mig och gå omkring. Så det blir inte mycket tid över till annat för min del just nu. Jag kan ju säga att den här perioden är tuff både för henne och för mig. Jag är helt slut i huvudet framåt eftermiddagen och så trött!! Det tar verkligen på ens energi att hålla igång och försöka underhålla från morgon till kväll. Men det är ju så värt det, för trots att hon är frustrerad och arg stundvis så är hon ju samtidigt så glad och nyfiken på världen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En ny dag gryr

Alltså fy vilken kväll och natt Alma gav oss igår. Hon somnade i vår säng vid 19 tiden, sen försökte jag lägga över henne i spjälsängen när jag gick upp strax efter kl 22 vilket jag inte skulle ha gjort för hon vaknade och gallskrek sen i flera timmar. Jag var trött och visste inte vad jag skulle ta mig till en stund. Till slut lade jag henne på mage på mitt bröst och då somnade hon till slut. Det MÅSTE vara tänderna som spökar nu! Och antagligen en massa tankar och nya upplevelser som snurrar i huvudet som hon måste bearbeta. Det händer ju så mycket nu och hon vill ju så mycket hela tiden min lilla tjej. När vi vaknade strax efter kl 8 så kände jag mig ändå rätt utvilad så efter begav vi oss in till stan och babycafét för att träffa våra kompisar och leka av oss. 
En riktigt bra start på dagen!
 
 
 
 

Mini mow hos Netto

Förra veckan så kom det ut en kollektion med barnkläder på Netto. Dessverre var jag helt pank efter Ullaredstrippen tidigare den här månaden så jag åkte aldrig dit och kollade eftersom jag säkerligen skulle bli så besviken över att jag inte kunde köpa något. Men idag efter att vi varit och fått bilbarnstolen installerad i bilen så åkte jag förbi Netto för att köpa muffinsformar. Jag gör så att jag handlar lite till Almas blivande 1 årskalas varje månad, dels för att jag inte ska bli så stressad på slutet över att behöva hitta allting på bara några dagar och dels för ekonomins skull. Hellre dela upp det och köpa lite varje månad några månader innan än att behöva punga ut med en större summa på en gång. Smart tycker jag^^ 
Jag hade i alal fall inga förhoppningar om att det skulle finnas några kläder kvar på Netto när jag kom dit idag, men vet ni vad? Det gjorde det!! Åh så glad jag blev och vad mycket fint det fanns! 
Jag hade lätt kunnat köpa ett av varje plagg, men jag fick faktiskt säga nej till mig själv! 
Vad fick följa med hem då? 
En pyjamas och två 2-pack med bodys. Långärmade som passar nu och kortärmade som hon har att växa i till hösten. Alltså pyjamasen är ju bara för fin! Jag älskar den!
 
 
 
 
 
 
 

Klängapa

Jag tycker veckorna går så himla for! Det är redan onsdag idag och snart är det helg igen. Rätt vad det är så kommer sommaren vara förbi och Alma är över året gammal. Jösses!! 
Idag har jag haft en väldigt klängig och klättrig liten tjej. Just nu övar hon sig på att resta sig till stående från sittande genom att klättra på mig. Att hon kan klättra på möbler har hon inte förstått än, eller också vill hon inte för det är bara mig hon ska klättra på, HELA TIDEN! Roligt, men lite frustrerande också^^
Vi har varit ute och gått en del i det sköna vädret men sen gick vi in och jag satte igång ett långkok på spisen som fick stå och puttra i 2,5 timmar. Köttgryta på nötkött med dillsås och färskpotatis till. Jisses så gott det blev!!
Efter maten fick jag ett ryck och tog fram dammsugaren och skurmoppen. Städade ur soffan och drog bort några av överdragen som behövde tvättas. Så idag har jag verkligen gjort mer än tillräckligt! Vilket betyder att jag inte behöver tänka på det i morgon, skönt!
 
 
 
 
 
Johannas dillkött

 

Du behöver:

1 förpackning nötgrytbitar

1 gullök

ca 5 färska champinjoner

2-3 morötter

1 köttbuljongtärning

ca 2msk hackad dill färsk/frusen

2 lagerblad

ca 2/3 dl vispgrädde

salt, peppar, vatten, vetemjöl (till redning), smör att steka i

 

 

Gör så här:

 

1. Dela champinjonerna i 4-6 delar och fräs dem tillsammans med köttet tills köttet fått fin färg runt om. Salta och peppra efter smak.

 

2. Häll på vatten så det nästan täcker köttet. Lägg i lagerblad, buljongtärningen och den gula löken som du delat i fyra delar. Låt puttra på svag värme (2:an) i ca 2 timmar.

 

3. Tvätta/skala morötterna och dela dem i ca 2cm stora bitar och lägg ner dem i grytan. Låt puttra i ytterligare ca 40 minuter.

 

4. Plocka ur lagerbladen ur grytan och plocka sedan isär köttet till strimlor med hjälp av två gafflar. Blanda till redning på mjöl och vatten. Tillsätt redningen till grytan så såsen blir lagom tjock. Häll i grädden och dillen och låt puttra ihop i ca 5 minuter.

 

5. Smaka av och peppra eventuellt lite extra om du tycker att det behövs.

 

Klart!

*Den här rätten brukar jag göra till Alma också, men då använder jag ingen lök, salt eller buljongtärning. Annars är det bara att göra precis lika dant och servera ihop med kokt potatis.

 

Axkid bilbarnstol

Idag har vi äntligen fått bilstolen installerad i bilen så nu kan vi lägga undan babyskyddet. I 9,5 månad blev det använt och den senaste tiden var Alma så arg varje gång vi satte henne i det, trångt så klart, så nu hoppas vi att hon kommer vara mindre gnällig under bilfärderna framöver. Vi köpte vår bilbarnstol genom Länsförsäkringar då det ger en rabatt på va 1000kr, det tackar man ju inte nej till som småbarnsförälder. Det finns ju mycket annat man kan behöva de pengarna till menar jag! Den här stolen kan hon nu ha tills hon väger 25 kilo eller tills huvudet börjar sticka upp ovanför stolen. De säger att det är tills hon är ca 4 år, men brås hon på mig så kommer hon inte väga 25 kilo förrän hon är 9-10 år^^ haha Men hon har ju sin pappas gener också så hon kanske blir lång, och då kommer den ju säkert behöva bytas innan hon är så pass gammal i alal fall för att hon ska kunna få plats. I vilket fall så har vi nu en riktigt bra och säker bilbarnstol i flera år framöver. Det känns super bra!
 
 
En nyvaken tjej efter första åkturen i nya bilstolen. 

Efter regn kommer solsken

Efter min och Almas promenad så kändes det mycket bättre. Alma var på bättre humör, skrattade och jollrade och jag bestämde mig för att inte låta mig påverkas av allt annat utan vara vara och göra det jag känner för just precis nu. Strunt samma om disken behöver tas om hand eller toaletten städas, känner jag inte för det så SKIT SAMMA! Nu när solen väl tittade fram ville jag inte gå in och tänka på alla tråkiga "måsten" utan vi hämtade Spike och så var vi ute och lekte i trädgården tills det var dags att gå in och äta mellanmål och för Alma att sova sin eftermiddagsvila. Så idag har vi helt enkel bara varit. Och ska jag vara ärlig så är de just de dagarna som jag värdesätter allra mest. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som balsam för själen

Ibland har jag dagar då jag känner att det blir lite för mycket. Idag har det varit en sån dag för både mig och Alma. Alma har varit jätte grinig och en riktig liten terrorist som inte blivit nöjd vad jag än gjort och jag har känt mig stressad och upprörd över precis allt. Minsta lilla sak har fått det att börja bubbla inom mig och allra helst hade jag behövt ge ifrån mig ett vrål typ för att bli av med all irritation, men så kan man ju inte bete sig när man har ett litet barn. Så istället satte jag den trotsiga lilla ungen i vagnen, tog på mig promenadskorna och så gick vi ut och gick en lång stund efter en av dagens regnskurar. Så skönt. Att promenera får i alla fall mig att tänka på annat, eller snarare att inte tänka utan bara andas och vara i nuet. Vi gick till smältebäcksparken och satt där en stund och lyssnade på vattnet, fåglarna som kvittrade och andades in den härliga luften som bara blir precis efter regnet. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terrorist Alma

Vilken kväll och natt vi haft! Alma somnade gott strax efter kl 19 men vaknade strax efter kl 21 och gallskrek. I flera timmar!! Det enda som fick henne lugn var att hålla henne i händerna och låta henne gå bort och fram i sovrummet, vilket Christer gjorde. Jag har vid flera tillfällen trott att det är tänder på gång, men än så länge har vi haft fel och inga tänder har spruckit igenom. Men nu är hon ju ändå över 9 månader så det kanske är tänderna som spökar på kvällarna?! Det återstår att se. Jag fick inte mina första tänder förrän jag var 10 månader så det kanske dröjer ett tag till för Alma också. I vilket fall så hoppas jag att den kommande natten blir lugnare. Både för hennes och för vår skull. Alma somnade till slut mellan oss men det har inneburit att jag inte fått många timmars sömn. Jag är så orolig att Christer ska lägga en arm eller täcket över henne i sömnen så hon inte får luft så jag ligger och halvsover och vaknar flera gånger i timmen och kollar att allt är som det ska. En typisk mammagrej? Vaknade gjorde vi första gången vid 6 och sen somnade vi om till strax efter kl 8 och låg kvar och myste i en halvtimma innan vi gick upp.
Morgonen är den mysigaste stunden på dagen tycker jag. Att få vakna upp med två stora blå ögon som är fulla med bus tittandes på en och ett stort tandlöst léende. Det finns inget bättre!
 
 

Härliga söndag

Vi hade inga planer för den här dagen när vi vaknade i morse och jag tycker att sådana dagar är så sköna. Inga måsten över huvudtaget. Det finns en massa som jag skulle behöva göra, men vissa dagar finns liksom inte lusten där och då är det bättre att bara låta det vara. Så idag har vi hängt ute i det sköna vädret och tittat på när Christer mekat med bilen, jag har hunnit baka lite så jag har något i frysen om vi skulle få plötsligt besök, lagat mat och lekt med Alma. Mycket mer än så har det faktiskt inte blivit. 
Vad har ni gjort idag?
 
 
 
 
 
 
 

Lördagsgöra

Idag har vi faktiskt fått en massa gjort. Och underbart väder har vi haft, äntligen! Den här våren och försommaren har ju varit såå kall! Jag har varit duktig och rensat ogräs, klippt kanter och runt träd och buskar med trimmern. Sen har jag och Christer målat klart gungställningen. Super fin blev den, ni ska få se när gungorna är på plats! Sen har mina föräldrar varit här en stund så Christer och pappa satte dit plåtar runt fönstret och dörren på altanen medan jag och Alma var ute i trädgården med mormor. Spike var med ute han också så klart.
Nu blir det lite kvällsbus innan det är läggdags för lillan och det blir Eurovisionmys för mig!! :D
vad har ni gjort denna lördag?
 
 
 
 
 
 
 

Lila syren

Vi har en massa syrenbuskar i vår trädgård som så småningom ska grävas bort, om det hinns med i år eller inte återstår att se. Jag har i alla fall varit ute och klippt av några kvistar och satt i en vas på köksbordet. Nu känns det som sommar på riktigt. 
 
 
 

Million dollar smile

Äntligen är fredagen här! Just den här fredagen har jag längtat extra mycket efter. 
I flera års tid har jag kämpat med att få mina tänder fixade. Tanden till höger om min framtand fick jag laga när jag var 10 år och så gick något snett och tanden började ruttna och så fick de ta bort halva tanden och sätta dit en plastbit. Sedan fick jag dra ut fyra kindtänder i tonåren för att tänderna inte fick plats i munnen när visdomständerna började komma upp och så hade jag så trångt mellan tänerna att jag fick ha tandställning för att få ordning på det. Sen när tänderna äntligen var raka så var det bara den där hemska framtanden kvar som jag kämpai i flera år medatt få fixad. De lovade att de skulle stå för kostnaden eftersom det var en tandläkare som gjorde fel när han lagade tanden då för 16 år sedan, men nu sa de helt plötsligt att jag skulle få betala själv. Vilket jag ju vägrade! Det är ju inte billigt att gå till tandläkaren liksom! Men nu fick de en ny tandläkare och eftersom jag har tandvårdsförsäkring så sa hon att de skulle fixa tanden åt mig gratis. ÄNTLIGEN!! Tur att jag inte betalade då för två år sedan utan väntade. Och nu, 16 år efter att tanden förstördes har jag äntligen fått mitt "million-dollar-smile"!
 
Under tiden som jag var hos tandläkaren så var min syster barnvakt. 
 
 
 

Bubble world

Igår hämtade jag ut ett paket med saker jag vunnit i en tävling på facebook. Paketet innehöll bland annat pussel och såpbubblor. Pusslen ska läggas undan så får Alma dem när hon fyller år, men en av flaskorna med såpbubblor kunde jag inte låta bli att använda idag och fota lite. Dock var det svårare än jag trodde att blåsa bubblor och fota samtidigt! Så nästa gång får jag nog hålla mig till kameran och ta hjälp med bubblorna^^ 
Några bra kort fick vi till i alla fall och det sista är favoriten, så klockren tajming! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dubbelt upp av söta bustjejer

Vilken kanon dag vi haft jag och Alma!
Dagen började med att hon somnade om och gav mig sovmorgon till kl 8. Sedan gick vi upp och åt frukost, lekte en stund på hennes rum och fotograferade lite. Bilder från fotograferingen kommer! 
 
 
 
 
 
Sen gick vi ut i trädgården och jag började ett nytt projekt, nämligen att måla om vår gungställnig som varit i den klassiska men ack så tråkiga kombinationen mörkgrön och orange. Resultatet får ni se när den är klar!
Sen gick vi in och åt lunch och efter det somnade Alma gott i vagnen. Sedan mötte vi upp en annan mamma och hennes dotter, vi har hittat varandra via instagram och följt varandra då våra döttrar är nästan precis lika gamla. Nio dagar skiljer det mellan dem, Alma är född dagen då Meja var beräknad och Meja föddes dagen innan Alma var beräknad. Så himla komiskt! Vi tog en promenad till en lekplats så tjejerna fick gunga lite och sitta i gräset och leka. 
Alma är förresten så duktig när hon gungar nu. Om man ger henne en liten puff så tar hon fart själv sen med benen och lutar sig fram och tillbaka. Såååå duktig är hon mitt lilla hjärta <3
Alma och Meja verkade trivas jätte bra ihop och var precis lika busiga båda två^^ Och jag hade super trevligt jag också, en himla bra matchning med andra ord. Så de här goa tjejerna lär vi ju träffa fler gånger. Super kul!
 
 
 
 

Torsk och äggsås

Idag blev det potatis, torsk och äggsås till lunch, både för mig och Alma. Jag gjorde inte rätten helt enligt recept utan lite av en egen variant. Vill du göra samma rätt gör du så här:
 
*Lägg torskfiléer i botten på en ugnsfast form, salta och peppra (salta inte om du ska göra barnmat av det) häll sedan över matlagningsgrädde så det precis täcker filéerna.
* In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
* Koka potatis och ägg. Äggen skall vara hårdkokta.
* Dela äggen i små små bitar och hacka dill.
* När fisken är klar tar du ut den ur ugnen, smaka av med (salt) och peppar och rör ner ägg och dill. 
Klart!
 
Ska du göra barnmat är det bara att mosa potatisen och blanda ihop alltsammans. Lätt som en plätt!
 
 
 
 

My own little Cinderella

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En sagolik vinst

Gissa om jag blev glad när jag hämtade posten idag och ett stort rosa paket låg där och väntade!? 
Paketet innehöll en tyllkjol från http://www.houseofdreams.se/ som jag vunnit i en tävling som http://biskopsdotter.vimedbarn.se/ höll i. 
Visst är kjolen helt underbar!? 
Jag var tvungen att ta på Alma den med detsamma och fota henne så ni behöver bara vänta en liten stund så kommer det ett helt inlägg med sagolika bilder <3
 
 
 
 
 

Kyckling- och baconpytt

 
Idag gjorde jag kyckling- och baconpytt till lunch. 
Det blev super gott!
Tärna bara råa potatisar, baconet och kycklingfileérna i små små bitar. 
hacka dill och öppna en burk med majskorn.
 
 
 
Börja med att steka kycklingen så inget rått kött är synligt men stek inte för hårt då potatisen behöver en stund på sig att bli klar sen.
När kycklingen fått svag färg runt om tillsätter du potatisen i pannan och steker tills den blivit mjuk och fått fin färg. Tillsätt baconet och sist dillen. Glöm inte att salta och peppra!
Servera ihop med stekt ägg och inlagd gurka. 
 
 

Häckklippning

När vi kom hem från mammadaten som vi var på i förmiddags så gick vi in och hämtade djuren och så gick vi ut på baksidan. Alma satt på en filt och lekte medan jag gav mig på häcken som var i akut behov av en frisering^^ Det var tänkt att vi skulle klippa den i helgen så vi lånade en bensindriven häcksax av mina föräldrar, men den vägrade starta. Så himla typiskt!! Men idag har det varit fint väder och jag var så trött på alla skott som stod rakt upp att jag inte kände för att vänta tills vi köpt oss en egen häcksax, så jag gav mig på den med säckatören^^ Nästan en timme tog det att fixa till den men solen sken och Alma var på glatt humör så det var ju inga problem. 
 
 
 
Före och efter
 
 
 
 
 

Lunchdate med mamma gänget

I förmiddags åkte jag och Alma hem till Hanna och Gustav där vi träffades några i mamma gänget för en promenad på berget och lunchdate. Alma sov bort i stort sett hela besöket men vaknade som tur var en liten stund innan vi skulle åka hem så hon fick leka lite med kompisarna hon också. 
 
 
 
 
 
 
 

Uppdaterad header

Idag bestämde jag mig för att det var dags att uppdatera headern med nya bilder. Alma växer ju så fort och sommaren är snart här så då kändes några av de gamla bilderna inte så aktuella längre. Samtidigt bestämde jag mig för att göra bilderna i lite olika storlekar och inte bara kvadratiska som jag haft innan. 
Så vad tycker ni, hiss eller diss?
 
 
Ny header ovan och gammal header nedan. 
 
 

Min köksträdgård

Jag, Alma, Spike och Lilly klädde på oss och gick ut i trädgården direkt efter frukost idag. De har varnat för regn under dagen så jag ville hinna med att fixa i ordning min köksträdgård och så alla fröer idag. Pallkragarna ställde jag på plats i fredags och fyllde på lite jord, så idag har jag fyllt dem med resten av jorden, satt dit ett kompostgaller som ärtorna ska kunna klättra på och så sått fröerna då så klart. 
Jag har ingen stor köksträdgård och kan inte så så mycket, men jag tycker inte om att ligga på knä och rensa ogräs, tycker att det finns roligare saker att göra med min tid^^ haha Men ett litet trädgårdsland som är lättrensat vill jag faktiskt ha och det har jag nu. 
Det jag valt att så i år är morötter, ärtor, dill och plocksallad. 
Sedan har vi en massa fruktträd, bärbuskar och annat i trädgården också. Vi har äppelträd, körsbärsträd, päronträd, plommonträd, jordgubbar, björnbär, krusbär, rabarber, vinbär och så har jag sått tomater. De har börjat växa men de är väldigt små ännu så vi får väl se om de hinner växa till sig under sommaren^^
Jag tycker att det är jätte kul att ha mycket ätbart i trädgården. Blommor är ju också fint men jag tycker som sagt inte om att rensa i rabatter, men ett blomland ska jag göra i ordning här hemma snart. På baksidan av huset utmed husväggen, där ska alla blommor som är utspridda i trädgåren flyttas så det blir tätt och trångt så inget ogräs får plats är det tänkt^^ Resultat när det är klart kommer. Men först, några bilder från idag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gå träning och spelkväll

Den här helgen har verkligen känts jätte lång i och med de två extra lediga dagarna. Igår kändes det som söndag fast det bara var fredag^^ Idag har Christer varit ute och fixat lite i trädgården och klippt kanterna med trimmern. Sen skulle han klippt vår häck men maskinen startade inte, så himla typiskt!! Så vi får se om det hinns med nu i helgen eller en dag i veckan.
Jag och Alma har myst inne på förmiddagen, tränat på att gå bland annat och när hon sov sin förmiddagsvila passade jag på att åka och köpa lite plantjord och fröer så jag kan få ordning på köksträdgården. 
När jag kom hem lagade jag mat och passade på att göra ett storkok till Alma. Idag blev det potatis, köttbullar, gräddsås och kokta grönsaker. Det gick verkligen hem!!
 
På eftermiddagen fick vi besök av Christers bror och hans flickvän som stannade fram tills tio nu ikväll så det blev en riktigt trevlig kväll med frågespel och massa gott att tugga på. 
 
 
 
 
 

Vackraste födelsetavlan

 
Alma har fått världens finaste födelsetavla av sin farmor. Hon är så himla pysslig och jätte duktig på att brodera, sticka och virka. Innan så har Alma fått bland annat en pippi-tröja, virkade converse, ett sett med mössa, vantar och sockar, benvärmare och en klänning som hon snart vuxit i.
Jag tycker att det är jätte roligt med sådana här personliga presenter då man ser att personen verkligen lagt ner tid och energi på att göra något som ska passa just dig och som är unikt. Jag har själv sytt babyfiltar, vimplar och babynest och gett bort till vänner när de fått barn. Självklart är det inget fel med att köpa en present och ge bort, det säger jag inte. men när man får en sån här present så värmer det lite extra i hjärtat så där.  
 
 
 

9 månader

Idag blir den här lilla tjejen 9 månader. Det betyder bland annat att hon varit längre tid här ute i stora världen hos oss än vad hon var inne i magen. Helt otroligt!! De här 9 månader har utan tvekan varit de bästa i mitt liv. <3
 
 

En förmiddag på djurparken

Idag är det röd dag och Christer är ledig. Så vi passade på att hitta på något roligt ihop och eftersom det varit fint väder så åkte vi upp på berget till djurparken, hälsade på djuren och hade picknick i gräset. Jätte mysigt! Efter att vi fikat åkte vi till Skövde och Christer shoppade loss ordentligt. Först på Biltema och sedan på Elins Esplanad där han köpte sig nya jeans, hörlurar och skor. En riktigt härlig dag har vi haft. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kläder från mormor

Almas mormor var ju med oss på Gekås förra torsdagen och hon köpte lite sommarkläder till lillan hon också som jag tagit kort på nu. Två t-shirts, ett par shorts och leggins. Ja vi behöver ju inte oroa oss för att Alma ska behöva gå naken i alla fall, för kläder, det har hon så det räcker och blir över^^ 
 
 
 
 

Det går som hejsan

 Idag slutade pappan i huset tidigt och gick på långhelg. Härligt att ha honom hemma ända tills på måndag!
Dagen har spenderats med lek och bus, matlagning, promenad och soffhäng^^ Idag har vi övat en del på att gå vilket är Almas absoluta favoritsyssla. Så fort hon kommer upp på fötterna så skiner hon upp som en sol. Hon är lite för ivrig bara just nu och har svårt för det där med att hitta balansen, men det kommer väl^^ Vinkat har vi gjort idag också, jätte mycket! Jösses så söt hon är när hon vinkar!!
 
 
 

Ansökan om förskoleplats

Det var med en klump i magen som jag igår lade pappret om ansökan till förskoleplats på brevlådan.
Jag mår faktiskt lite illa av tanken på att jag faktiskt inte kommer att få vara hemma med Alma längre än året ut, att NÅGON ANNAN ska vara den som får spendera dagarna med med MIN dotter. Det är SÅ JÄVLA ORÄTTVIST att samhället är format på det här sättet. Ja jag vet att det finns vårdnadsbidrag som man kan ansöka om, men nej, en inkomst på 3000kr för min del räcker faktiskt inte Jag vet att jag kan jobba helger och kvällar samtidigt, men det är ju den tiden vi kommer ha ihop hela familjen så det är liksom inte värt det. Jag blir bara så himla arg och ledsen. 
Så nu är det bara att hoppas att Alma i alla fall får komma in på den avdelningen som jag har som förstahandsval. Annars kan jag lova att jag kommer åka och ta mig ett ordentligt snack med den där Helena som är chef för förskolan!! Det är ett löfte! Det är nämligen två av pedagogerna som jag känner mest tillit till och det skulle kännas tryggast om Alma fick hamna på just den avdelningen. Jag säger inte att de andra avdelningarna inte är bra, för det är de säkert. Men man får ju sina favoriter liksom. Jag jobbade som vikarie på förskolan ett tag efter gymnasiet och då såg man ju hur de var med barnen, hur kontakten var gentemot föräldrarna osv. En del borde enligt mig inte jobba på en förskola utan söka sig till någon annan form av arbete... Men som tur är finns det ingen som jag uppfattat på det sättet på förskolan Alma kommer gå på i alla fall så det känns himla skönt. Så nu håller vi tummarna för det bästa och njuter så mycket vi bara kan av de här 8 månaderna av heltid som vi har ihop jag och Alma innan livet går över i nästa skede... 
 
 
 

Askar till lekrummet

Titta vilka fina askar jag hittade på Gekås!! Just de här askarna fanns även i blått, grönt och grått. De hade en massa andra fina askar inne nu också, men det här var de jag föll för. Den mellersta har jag ställt i Almas rum och lagt minnes saker i, bland annat hennes födelsepapper, första nappen, alla kort hon fått vid namngivningen och födseln, hennes första fot- och handavtryck, id-banden från BB, sidenbandet som satt i namngivningsklänningen och lite annat. De andra två ska få stå i lekrummet sen. Den lilla ska det nog få vara kritor i tänker jag. 
 
 

Badhus premiär

Oj så roligt vi haft idag, speciellt Alma! Vi följde med några av våra mamma-kompisar till badhuset och Alma älskade det. Och så duktig hon var sen, hon sparkade jätte fint med benen och simmade när jag höll upp hennes huvud. Fler besök till badhuset lät det ju bli. Snart öppnar dessutom utebadet här där vi bor så vi får hoppas på en varm sommar med många härliga baddagar. 
 
 
Här är Alma och Molly, en av tre kompisar som var med till badhuset idag. 
 
 

Från Gekås till Almas garderob

När vi var på Gekås förra veckan så tyckte jag att jag hittade jätte mycket fint till Alma. Jag ahr hört många säga att det var dåligt med barnkläder, men när vi var nere tyckte jag som sagt att det fanns jätte mycket fint både på tjej och killavdelningen. Eftersom Alma har en hel del kläder redan så köpte jag faktiskt lite i större storlekar så hon ska kunna ha hela sommaren och till hösten. Så kläderna nedan är i storlek 74, 80 eller 86. 
 
T-shirten kostade 39,95kr
 
 
Set med t-shirt och shorts för 59,95kr
 
Klänning för 39,95kr
 
Byxor för 79,95kr
 
 
Hoodie för 69,95kr
 
 
Jacka för 59,95kr
 
 
Hängslebyxa för 99kr
 
 
Bodytunika för 59,95kr
 
 
Pyjamasar för 59,95kr/st
 
 
Kortärmade bodys för 39,95kr/st
 
 

Lära gå vagn

Det jag var och hämtade igår som jag köpt till Alma på en köp- och säljsida på facebook var en lära gå vagn. Det var meningen att Almas morfar skulle göra en till henne, men det har inte blivit av än och nu var det verkligen dags att börja använda en så då köpte jag en begagnad. 
 
 
 

Måndag

Vi har hållt på i ett jag och Alma idag. Dagen började med att vi tog oss lite sovmorgon, sen gick vi upp och åt frukost. Efter frukost lekte vi en stund och sen klädde vi på oss och gick ut. Alma satt i vagnen, Spike satt bredvid och vaktade medan jag körde sten och lassade på kärran. Japp, här ska det byggas muskler^^ haha Skämt åsido, men vi har en hel del sten kvar i trädgården och vi vill få med det mesta till tippen i morgon. 
Efter en stund började Alma protestera och då gick vi in och åt lunch och sov midag på soffan. Sedan passade jag på att göra matlådor tills i morgon och ett storkok med mat till Alma som jag frusit in. Efter det gick vi ut igen och körde några kärror sten till och nu har jag landat i soffan medan Alma leker på golvet. Mer än så tänker jag faktiskt inte göra idag tror jag^^
Har ni en bra start på veckan?
 
 
 
 

Sommarlek

När vi var på gekås i torsdags så köpte jag lite bra att ha saker ingör sommaren till Alma. Ett par badtrosor för runt 60kr, glassformar för ca 20kr, strandleksaker för 19.95kr och en pool som bara kostade 29.95kr!!!! 
 
 
 
 

Söndagen den 10:e maj

Idag fick vi sovmorgon av den lilla tjejen till kl 08.20. Ja hon vaknade i och för sig en gång vid 1 och en gång vid 5 och ville äta men sen somnade hon om igen. Det här med att hon har börjat äta om nätterna hoppas jag att hon lägger av med snarast! Måtte det bara vara en tillväxtperiod... 
Idag tar vi det lugnt här hemma efter flera dagar borta. Vi började dagen med frukost och ett bad och sen åkte vi in till stan och hämtade en present till Alma som jag köpt via en köp- och säljsida på facebook. Vad det är får ni vänta lite med att se^^ Sen passade vi  på att handla lite också när vi ändå var i stan och Alma fick sitta i sitsen på kundvagnen för första gången. Vilken lycklig tjej hon var!
 
 
 
 
 
 
 

En torsdag på Gekås Ullared

Här kommer bilderna från Ullareds trippen i torsdags. Med tanke på all shopping så glömde jag faktiskt bort att fota, men några mobilbilder fick vi till i alla fall. En toppen dag hade vi. Det var lite folk i butiken, Alma skötte sig exemplariskt och vi fick med oss mycket fint hem. 
 
Alma och mormor är redo för shopping!
 
 
 
 
 
 
 
 

Konfirmationsbjudning

Idag har vi varit på Christers kusin Ninnis konfirmation. 
Alma skötte sig jätte bra och överröstade prästen när hon predikade. Ledsen var hon inte i alla fall utan jollrade bara högt och ljudligt^^ haha
Efter kyrkan åkte vi till Nettans Café där det var bjudning efteråt. Smörgåstårta och annat gott bjöds det på. 
Efter en heldag borta bar det av hemåt med en trött liten tjej. Det har varit några händelserika dagar för henne nu. I  den kommande veckan får vi ta det lugnt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag förmiddag

 God morgon! 
Jag hade hoppats på sovmorgon idag eftersom jag kom hem strax efter halv ett i natt, men Alma ville ha mat kl 5 i morse så det vara bara att lyfta upp henne i sängen och mata. Sen somnade hon tack och lov om till kl 8. Men snart ska vi iväg på konfirmation här så det blir ingen vila här på förmiddagen utan nu blir det pannkakslunch!
Kvällen igår med Alma och pappa hade gått super bra! De lekte kurra gömma och tittut under en filt och sen hade hon slocknat kl 19 och sov som sagt tills 5 i morse. Så nu på morgonen har det varit fullt ös på lillan!
 
 
 
 
 

Tjejkväll med mamma-maffian

Igår hade jag den roligaste kvällen på länge. Jag och tre av de andra mammorna i "mamma-maffian" som vi kallar oss träffades hemma hos Therese för en kväll med gott att äta och dricka. Kvällen bjöd på många skratt och vi låg dubbelvikta på soffan flertalet gånger. Så magmusklerna fick verkligen jobba! Underbart! 
Bilder från kvällen kommer här.
 
 
Så här var jag klädd..
 
 
 
Jag hade med mig snittar.
Tunnbrödssnittarna med lax, philadelphia, gräslök och pepparrot mumsade LInda glatt i sig av xD
 
 
 
 
 
 
 
Therese hade fixat naglarna med en ny typ av teknik kvällen till ära. Om ni vill boka en tid för att fixa era naglar eller bara se vad hon gjort hittar ni henne på instagramhttps://instagram.com/nagelparadiset/
blogghttps://nagelparadiset.wordpress.com/  

*Nagelparadiset startade 2005.

Nagelparadisets företagsfilosofi är att genom erfarenheter och kunnande alltid sträva efter att erbjuda er kunder det senaste, snyggaste och alltid med den högsta kvalitén av material och produkter för att just dina händer skall vara lyxigt vackra.

Nagelparadiset jobbar alltid med produkter som är noga granskade och godkända av läkemedelsverket.

 
 

Till små fossingar

Det har inte blivit något bloggande på flera dagar nu, jag har haft fullt upp! 
I torsdags var vi på Gekås Ullared hela dagen, igår var det tjejkväll och nu ska vi snart iväg på konfirmation, men jag var tvungen att slänga in två inlägg här först innan jag skuttar in i duschen^^
Ni ska få se bilder från Ullaredsresan samt bilder påa llt jag köpte i ett inlägg inom kort. Men de här små skorna som jag hittade kunde jag inte vänta med att visa. Visst är de bara för söta!? <3 Tänk när Alma springer omkring i de här. Åhh!! <3
 
 
 
 

Härliga fredag

Idag är det fredag och pappan i huset slutar tidigt så just nu leker vi för fullt här hemma innan förmiddagsvilan så tiden ska gå fort. När Alma vaknar och Christer kommit hem får vi äta lunch ihop hela familjen, mys! 
Ikväll ska jag iväg på tjejkväll. Den första på flera år om man bortser från Baby showern jag var på förra helgen, så det ska bli riktigt kul! 
Vad har ni för fredagsplaner?
 
 
 
 

Onsdag mitt i veckan

Idag gör vi inte mycket. Vi är hemma och grejar och leker. 
 
 
 

Kvällsbad

Alma har precis fått sig ett kvällsbad och nu leker hon här på golvet intill mig. Hon ska snart få sin kvällsvälling och sen är det läggdags. Men det får inte bli för tidigt för två kvällar i rad nu har hon somnat tidigt och sen vaknat efter ca en timme och haft svårt att somna om igen. Inatt slog hon verkligen rekord och vaknade mer än en gång i timmen fram till klockan tre. Då gick jag ner och gjorde välling och efter den somnade hon och sov i fyra timmar. Sen hade vi sovit klart enligt henne. Jag blir så trött. Men då försöker jag tänka att det är bara just nu det är så här, i morgon är det säkert bättre och om inte, så kommer det ändå inte vara så här för alltid. Tiden går ju så russligt fort! Så även om hon är gnällig och inte vill sova så försöker jag tänka positivt. Hon gnäller ju inte utan anledning liksom, det är ju något som inte är som det ska, och i det här faller verkade det ju som att hon var hungrig. Så hon kanske har en tillväxtperiod igen? Eller så är det tänderna som börjat spöka? Ja vem vet, huvudsaken är iaf att hon vet att vi finns där när hon är ledsen. 
Men ikväll hoppas vi som sagt på en smidig läggning och att hon och vi får sova gott hela natten.
 
 
 

Älskade jordgubbar

Om det är någonting som jag skulle kunna leva på så är det jordgubbar. Jag tror inte det finns något godare!! 
Och nu sommartid så kommer jag äta det heeeela tiden^^ Det är verkligen en smak som jag inte kan tröttna på. 
Den här asken med söta goda jordgubbar och den ljuvliga chokladen kom Christer hem med efter jobbet idag <3
Har ni någonting som ni kan äta hur mycket som helst av utan att tröttna?
 
 
 
 

Summer dresses

Jag tycker att det är så himla fint med klänningar på barn, speciellt sommarklänningar med färgglada mönster. I sommar hoppas jag att det blir fint väder så Alma kan ha klänning ofta! Inte till vardags kanske, då är det väl mer praktiskt med byxor, men om vi ska iväg någonstans så kommer det nog få bli klänning en hel del. Sen när hon lärt sig gå så kommer det ju vara minst lika praktiskt med klänning som byxor så då kan hon ju använda det oftare. De här två klänningarna nedan köpte jag av en bekant för 50kr och de ser knappt använda ut. Så himla fina! Jag tror att den blå kommer vara extra fin på Alma och framhäva hennes stora klarblå ögon <3
 
 
 

Petter & Kajsa body

 
Idag inviger Alma sin Petter & Kajsa body med katter på som hon fått av sin mormor. 
Det är hennes första och enda Petter & Kajsa plagg hittills men kvalitén verkar jätte bra och tyget väldigt mjukt och skönt, så det blir nog mer kläder därifrån om jag hittar något fint. 
Har ni något favoritmärke när det kommer till barnkläder?
Jag gillar ju de mesta kläderna från Lindex, tycker verkligen om färgerna. Newbie från Kappahl är ju också fina, men lite dyrare. H&M har ju också en massa fina kläder till väldigt bra pris. Sen har jag köpt kläder både på Cubus och Gekås också som jag gillat. Så jag har nog inget absolut favoritmärke, inte än i alla fall.
 
 
 

Nevrijas babyshower

Igår eftermiddag kidnappade och överraskade vi min vän Nevrija med en babyshower. Bebisen är beräknad till början på juni så det är en dryg månad kvar. Kvällen blev i alla fall jätte lyckad och det var hur trevligt som helst med gott fika, god mat, roliga lekar och en massa bebisprat. 
Av mig fick hon ett babynest som jag sytt. Och så var jag liksom alla andra med på blöjtårtan. 
Ett bildregn från kvällen kommer här. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sysslingbesök

Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll och jag är helt slut!
I förmiddags så kom Christers kusin med familj hit så idag har Alma fått busa med sin syssling och vi vuxna har fikat, ätit mat och umgåtts. Strax innan kl 16 så åkte jag iväg och lämnade Christer och Alma ensamma för allra första gången. Jag har nämligen varit iväg på en överrasknings babyshower för en vän. Jag har haft en jätte trevlig kväll och var borta i drygt fem timmar. Här hemma hade det gått jätte bra, Alma hade ätit, de hade lekt och sen var hon jätte trött och somnade redan strax efter kl 18, inte konstigt då vi haft besök hela dagen och hon hållt igång. Men sen hade hon vaknat efter en stund igen och somnade om precis innan jag kom hem nu kl 21. Så det blev inget pussande på min lilla tjej ikväll, men det hade jag inte räknat med heller^^ Så himla skönt känns det att allt gått bra. Som mamma blir man lite nervös trots att jag vet att Alma är lika trygg med sin pappa. 
 
 
Idag har Alma haft på sig sina nya leggins från Lillabusfrö som jag vann i en tävling på instagram. Lillabusfro heter hon där för en som vill kika på alla fina kläder hon syr. 
 

de här två <3

 
 
 
 

Ikväll är jag ledsen..

Ledsen för att jag har människor i min omgivning som envisas med att ständigt hitta fel hos andra.
Hitta brister och påpeka dem för att på något konstigt sätt själv må bättre.
Att tycka och göra saker precis tvärt om bara för att jävlas.
Just nu vet jag inte vad jag vill göra. Men om det fortsätter så här så vill jag inte ha den här människan i mitt eller min dotters liv. Alma ska inte behöva vara kring folk som alltid kommer leta efter hennes "fel och brister" och påpeka dem för henne. I mina ögon har hon inga fel eller brister. I mina ögon är hon den mest perfekta människan i världen. Och det gör så fruktansvärt ont när man får höra andra påpeka saker som har med henne att göra på ett negativt sätt. Det kanske är menat som ett skämt från deras sida, men man skämtar inte om någon annans barn! Och inte om sitt eget heller för den delen! Jag är så jävla trött på att bli nedklankad på!! Att få höra att man är en elak mamma och att det är så synd om Alma som fick så elaka föräldrar för att ens barn inte får äta tårta eller glass när hon bara är 8 månader. Vem fan är det egentligen som är en elak förälder i den här situationen?! Den föräldern som inte låter sitt spädbarn äta glass eller den föräldern som säger till sitt barn att det är elakt?!
Jag vill inte att min dotter ska växa upp och se människor omkring henne säga elaka saker till henne eller hennes mamma. För som mamma så är jag automatiskt hennes största förebild. Hon ska inte tro att det är okej att behandla någon annan på det sättet eller låta sig behandlas så av någon annan. Bara för att man råkar ha en annan åsikt eller smak så betyder inte det att jag eller den personen som tycker annorlunda är dum i huvudet! Men det är det man ständigt får höra. Jag är så jävla trött på att alla tror att den här människan är så jävla trevlig. Ni skulle bara veta hur mycket skit som kommer ur dennes mun som handlar om er. Om alla. För alla är dumma i huvudet och den här personen är perfekt och kan och vet precis allting. Enligt sig själv. 
Jag är så jävla trött på all negativitet och att all energi liksom sugs ur en så fort man varit i närheten.
Jag är så trött på hur jag låter mig påverkas och själv bli negativ. 
Trött på att jag inte bara kan skaka av mig det och inte bry mig.. 
Jag är så trött och ledsen på allt!

Första maj middag

Idag har Alma varit uppklädd i hårband och sin fina jordgubbsklänning när vi var bortbjudna på middag. Jag hade bakat en kladdkaka som jag hade med mig till efterrätt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

1:a maj

God morgon! 
Idag vaknade Alma kl 03.30 och skulle äta. Sen somnade hon tack och lov om till strax efter kl 7 och då gick vi upp och gjorde frukost. Gröt till Alma och amerikanska pannkakor till mig och Christer. Är det helg så ska man lyxa till det ordentligt! Efter frukost så fick Alma ett bad. jag tog en massa kort med systemkameran men när jag skulle lägga över dem på datorn så hängde sig alltihopa och korten försvann! Så himla typiskt! Men två mobilbilder på en nybadad bebis hade jag i alla fall så lägger upp dem istället. Jag älskar hennes grimaser!! <3
 
Nu ska vi iväg på middag! Hoppas ni får en fin 1:a maj. 
 
 
 
 

RSS 2.0