Barnmatstankar

Hej allihopa!
Huvudet har inte varit helt på topp idag, lite småsegt sådär, men betydligt bättre än igår!! 
Idag har vi lekt här hemma, fotat lite, tagit en kort promenad innan lunch och en längre promenad på en timme efter lunch ihop med mamma/mormor i det fantastiska vädret.
 
 
Till lunch idag fick Alma smaka på kokt korv och potatis, det fick tummen upp av den lilla damen. Det är inte lätt att hitta på mat till henne, hon ratar både ris och pasta, morot och allt med tomat. Så både köttfärssås och korvstroganoff spottar hon ut. Inte heller broccoli har hon tyckt om. Men allt med potatis och palsternacka har funkat hittills. Och så majs, korv, kalkon, lax, rödspätta och torsk.
Någon dag i veckan ska jag laga till sötpotatis och kyckling tänkte jag så får vi se vad hon tycker om det. Det gäller ju att inte stressa för mycket med ny mat tror jag, magen blir nog väldigt upprörd och orolig annars och Almas mage har ju varit gasig och besvärlig den senaste tiden ändå. 
När det kommer till frukost så får hon gröt, ibland havregröt och ibland risgröt. Till det får hon mosad banan, hemmagjort äppelmos, mosade hallon, päron, persika eller katrinplommonpure. Hon har också fått smaka på vattenmelon, majskrokar och smörgåsrån. 
 
Vad gav ni era barn för mat i början när de var 6-7 månader?
 
 
Lite hemmagjord mat till Alma på bilden ovan och nedan ser ni bilder från idag. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Det har varit trögt här med maten. Det är inte förrän nu vid nio månader som jag tycker att hon får i sig mer. Nu ammar vi bara på natten och sen äter hon gröt till frukost, lite frukt på förmiddagen, burk eller Hemlagat till lunch, smörgås eller likande på eftermiddagen, middag sammasom lunch och sedan välling innan läggdags. Hon gillar frukt, gröt o välling mest och när hon får sitta o pilla själv med lite bitar. Låt det ta den tid det tar, det tar lite tid för dem att lära sig att hantera maten. :-)

2015-03-03 @ 22:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0