Valborg

Valborgsmässoafton idag. Vi har faktiskt inte firat. På förmiddagen var vi på babycafét och sen åkte vi och handlade lite mat. Christer slutade tidigt idag så han var hemma när vi kom hem från stan. Alma sov jätte länge idag! Från det att vi åkte från babycafét och 2,5 timmar framåt! Nu ikväll är det en eld här i byn men de skjuter raketer också så hunden går ju inte att ta med sig dit, dessutom är den ju så sent när det blivit mörkt och det känns dumt att dra upp Alma nu när hon sover, så vi blir hemma och myser i soffan med den mumsiga brickan nedan. 
Hur har ni firat?
 
 
 

Mys i soffan dag

Idag har vi haft en riktig mysdag här hemma. Jag har till och med haft myskläder hela dagen, det händer inte ofta kan jag säga! I love my jeans <3
I morse var det jätte fint väder men sen när vi skulle gå ut efter frukost så regnade det, så det blev bara en snabb sväng runt kvarteret och sen in igen. När vi kommit in kom en riktig hagelskur! Tur vi hann in innan den kom!
Sen passade jag på att starta en tvättmaskin, fixa disken och lite annat sånt som måste göras och under tiden satt Alma på golvet och lekte. Efter lunch lade vi oss i soffan båda två för lite vila och sen har vi blivit liggandes här. det var meningen att jag skulle gå till affären och hämta ut ett paket, men det får nog bli sen när Christer kommit hem om ca 1 timme. Fast inte innan kl 17 för då kommer en person hit och hämtar lite saker som jag lagt ut till försäljning i en köp- och säljgrupp på facebook. Himla smidigt med de där grupperna tycker jag. 
1,5 rulle tapet som blev över då vi tapetserade Almas rum och en handduksstång med sugproppar som aldrig blivit använd är det jag har sålt. Bra att bli av med det, så himla tråkigt när saker bara blir liggandes. det finns ju alltid någon som har användning för det.
 
Nej nu har Alma både möblerat om med soffbordet här i vardagsrummet och öppnat en av luckorna på vår tv-bänk och börjat slänga ut alla dvd-filmer på golvet så det är bäst att jag tar henne! ^^
 
 
 
 
 

Ny soffkudde

Den här söta kudden köpte jag på Dollarstore i fredags när deras nya butik öppnade här. Eller köpte och köpte, de första 100 kunderna fick ett presentkort på 500kr och min syster hade turen att vara en av dem som fick ett, så då "betalade" hon den här kudden åt mig med sitt presentkort. 
Vi har bara haft vita kuddar i vår mörka soffa och jag har velat ha något lite färggladare men inte riktigt hittat någon som passat in. Men den här kudden passar perfekt ihop med både soffan, tapeterna och de turkosa gardinerna. 
 
 

Lila trådkorg

Idag har vi haft en lugn förmiddag hemma jag och Alma, efter lunch åkte vi en sväng till stan och handlade lite mat och så sprang jag på en lila trådkorg som jag var tvungen att köpa till Almas leksaker. Just nu verkar hon tycka att korgen är roligare än själva leksakerna^^ Hon plockar i och ur dem och välter korgen, ställer den upp och ner och håller på för fullt. Det är så kul att bara sitta bredvid och iaktta henne. 
Korgen är förresten köpt på Netto. Den finns i tå storlekar och det här är den lilla för 49kr. Den lite större kostade 69kr. Men jag tyckte den här kändes lagom, då kan Alma bära omkring på saker i den sen när hon blir lite större också. 
Vad har vi hunnit med mer idag då?
Vi har varit på tippen, bäddat om i sängen och tagit några promenader. Mer än så har det inte blivit och det har känts precis lagom. Nu ska jag försöka få någonting i magen innan det blir för sent. Ikväll blir det nog en smörgås för jag känne rinte för att ställa mig vid spisen just nu.
 
Har ni haft en bra tisdag?
 
 
 
 
 
 

Kvällslek

 Här kommer några kort från ikväll. Innan läggdags så lekte vi en stund på Almas rum och nu sover hon gott. 
Har ni haft en bra måndag?
 
 
 
 
 
 

Måndagsfika

Ja den här dagen blev ju inte tråkig trots att ingenting var planerat i förväg. Min mormor, farmor och farfar kom hit på en spontanfika för att fira min födelsedag så här en dag i efterskott. Väldigt trevligt. Jag hade inget annat än kolakakor hemma så jag fick springa bort till affären och köpa mumsmums och en kanellängd också så jag hade något att bjuda på. Jag får ta och baka lite en dag och frysa in så jag har något hemma tills nästa gång. 
 
 
 
 
 

Som ett oskrivet blad

Måndagen är här och vi har en helt ny vecka framför oss. Den här veckan har jag bestämt att jag inteska planera in någonting utan ta varje dag som den kommer och göra det jag känner för just den dagen. Det ska bli otroligt skönt kan jag säga! Jag kan vara väldigt social när jag är bland folk men jag är nog lite av en ensamvarg också tror jag. Det skulle lätt kunna gå två veckor utan att jag pratade eller träffade någon och jag skulle inte ha ont av det alls. Sen går det så klart i perioder det där och just nu känner jag att jag har rätt så lagom med saker inplanerade framöver och då får de andra dagarna som sagt bli som de blir. 
Så vad den här veckan har att erbjuda återstår att se.
 
Vad har ni för planer?
 
 
 
 
 

Födelsedagspresenter

När vi hade främmat här igår och grejade i trädgården så fick jag mina födelsedagspresenter. 
Några av dem var inslagna i det här fina presentpappret, det är ju sååå jag! :D hihi
 
 
Jag fick de här jätte söta glasen i plast av min syster, perfekta inför sommarens picknickar och grillningar!
 
 
En blomma av mamma och en fruktskål i smide av Christers moster.
 
 
De här ljusstakarna som går att variera som ni ser på bilderna nedan fick jag av Christers familj. Antingen med vanliga ljus eller med de tillhörande lyktorna som man kan sätta ett värmeljus i.
 
 
 
Sen fick jag två träd av mina föräldrar och min bror, ett magnolia och ett plommon. 
 
 
Tack så mycket allihopa. 

Födelsedagssöndag

Japp, idag är det min födelsedag. Det har faktiskt inte firats alls. Jag hade gärna velat bli lite extra bortskämd och uppassad på, men mannen jag lever med är inte den som jublar över bemärkelsedagar eller högtider så eftersom jag inte ordnat något åt mig själv (som jag gjorde förra året, då köpte jag en tårta som jag ställde i kylskåpet och sa åt honom att ge mig på sängen morgonen efter) men i år skippade jag det, jag hade en bit kvar av tårtan sen igår som jag tänkt äta, men när Christer skulle hämta den så tappade han den på golvet, så blev det helt enkelt inget firande eller extra utöver det vanliga. Tråkigt, men jag får väl lära mig att leva med det. det viktigaste är att Alma blir uppmärksammad på hennes födelsedagar och det ska jag definitivt se till att hon blir! 
Vad har vi gjort idag då?
Vi har grejat lite till i trädgården, ätit potatisgratäng och schnitzel, jag har gjort ett storkok med mat till Alma och frusit in, jag har dammsugit hela huset, tvättat, diskat och så vidare.. 
Efter middagen gick vi en sväng till affären och köpte en glass och nu ska jag ge Alma hennes kvällsvälling. Förhoppningsvis somnar hon så vi kan se en film och äta lite chips innan det är dags att lägga sig. 
det tycker jag att jag är värd på min födelsedag!
 
Hur har er söndag varit?
 
 
Alltså Almas min på bilden till höger, helt oslagbar! Typ: Sa du att jag skulle le? Eh, okej :D
 
 
 
 
 

Stora trädgårdsröjnings-dagen

Oj oj oj vilken dag!!
Vi har haft halva släkten här idag och så har vi röjt i trädgården och påbörjat det stora projektet att få ordning på den. Vi började kl 10 och nu kl 19 for de hem så det blev verkligen en heldag. Men vi har verkligen fått gjort massor! Så härligt att det äntligen händer något. Trädgården var inte skött av den förra ägaren över huvudtaget och de bodde här i fem år. De hade bara en massa bilar ståendes tvärs över gräsmattan så ja, det såg ut som en bilskrot. Så idag påbörjade vi projektet att fylla ut ojämnheter i gräsmattan efter däckspår mm. Vi grävde bort buskar vi inte vill ha kvar, stubbar och bar bort en massa sten som legat i högar här och var i trädgården samt utmed hela baksidan av huset. Just nu ser ju trädgården inte så rolig ut med jordfläckar lite här och var, men när vi fått sått gräs så kommer det bli så fint! Och det känns så härligt att ha fått bort i stort sett alla sten. Det är lite kvar men det ska vi ta hand om i veckan. Just nu är släpkärran full med buskar och annat som ska till tippen så det måste lastas av först innan vi kan fylla den på nytt.
Vi får mycket att göra i sommar. Taket på framsidan av huset måste dessutom bytas upptäckte vi igår, några av pannorna har spruckit i vinter och pappen under är helt slut. Så där fick vi ännu ett sommarprojekt. 
Tur man har familj och släkt som ställer upp och hugger in när det finns arbete. Vem behöver gå till gymmet när man är husägare liksom?
Här kommer bilder från idag.
 
 
Alma var så himla duktig hela dagen och satt snällt i vagnen och tittade på när vi arbetade. Efter en stund fick min bror och hans Ellinore gå en sväng med henne och då somnade hon gott, sen satt hon i vagnen och kikade igen. Undantaget från några blöjbyten inne så var hon med ute precis hela dagen. Hon fick till och med mellis ute idag. Våran duktiga tjej <3 
 
 
Eftersom jag fyller år i morgon så bjöd jag på tårta idag. En chokladmoussetårta blev det. 
 
 
 
Efter fikat var det bara att jobba vidare..
 
 
 
 
 
 
 
 
Grillad korv till lunch
 
 
 
 
 
 
Klockan 17 började det regna så då gav vi upp för dagen, gick in och satte oss på altanen och drack kaffe och spelade ett frågesportspel medan regnet smattrade mot taket. Ett bra avslut på en väldigt effektiv dag!
Tack så mycket för hjälpen allihopa!

Lördagsfin

 
 
 
 

Alma i vitsippsbacken

Här kommer korten som jag tog på Alma i vitsippsbacken idag. Hon var så faschinerad av alla vackra blommor att det inte blev så mycket tittande in i kameran och inte ett enda leende fick vi till, men jag är nöjd med korten ändå. Även om hon har sin suris-min så är hon ju världens sötaste i mina ögon min lilla tjej <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Till dig mamma"
 
 
 
 

Picknick bland vitsipporna

I förmiddags mötte vi upp Linda och Molly för en fotografering av småtjejerna bland vitsipporna och picknick. 
Jätte mysigt var det och det är så himla fint uppe på berget i mössebergsparken. Fler picknickar och promenader där lär det bli i sommar! Här kommer några kort från fikastunden. Jag tog så många kort så korten från "fotograferingen" kommer i nästa inlägg. 
 
 
 
 
 
 
 
Titta Molly, jag har en kanin! Den får du inte låna (ego Alma)!
 
 
Molly däremot var jätte snäll och räckte Alma skallran när hon lekt klart med den.
 
 
 

Pippitröjan

Idag har vi haft ännu varmare än tidigare i veckan och eftersom de sagt på vädret att det ska bli lite svalare i morgon så har vi varit ute och njutit en massa idag! Istället för jacka så tog jag på Alma pippitröjan som hennes farmor stickat när vi gick ut. Jag älskar Pippitröjor på barn, de är ju så sjukt fint!! Annars har vi inte gjort så mycket idag, bara det vanliga. Promenader, lek, mat och vila. Jag hann skura golvet medan Alma sov en stund och så har vi varit uppe på mitt jobb och pratat lite. Annars inget utöver det vanliga som sagt. Rätt skönt faktiskt tycker jag. 
Har ni haft en bra dag?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En sommardag (?) i april

 
Dagen började som vanligt med att Alma vaknade strax innan kl 6. Alltså det leéndet man får när man kikar ner i spjälsängen och säger god morgon slår precis allt! Då glömmer man direkt bort hur tidigt det faktiskt är och att man egentligen gärna skulle vilja sova i alla fall en timme till^^ Att få vakna och ha en sådan glad och frisk liten skrutt att lyfta upp i famnen, det är verkligen ovärderligt! 
Efter en mysig amningsstund i sängen så gick vi upp så jag kunde äta frukost. Idag gjordet det i soffan framför nyhetsmorgon. Sen skuttade jag in i duschen innan det var dags för Alma att äta sin morgongröt kl 9. Efter hennes andra frukost gick vi upp och bytte från pyjamas till kläder och så tog vi på oss ytterkläderna och tog med oss hunden ut på en morgonpromenad. Det blev en promenad på en halvtimma ungefär och Alma sov sin förmiddagsvila i vagnen. Hon brukar sova någon gång mellan 10-11 på förmiddagen. När vi var tillbaka vid huset så fick Alma sova kvar i vagnen i trädgården och jag satte mig på trappan och gottade mig i solen tills hon vaknade. Då var det lek och bus utomhus som gällde fram till lunch.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilly har börjat vara ute varje dag nu och verkar trivas jätte bra med det. Dock är hon jätte rädd för fok och bilar, vilket jag tycker är bra, så hon håller sig i trädgården och springer in på altanen så fort hon hör eller ser någon^^ Hon har inte ens vågat sig till framsidan av huset ännu^^ Men insekter, det har hon jagat idag! 
 
 
Jag ville ta ett fint kort på oss ihop men Alma var inte på humör^^
 
 
Världens sötaste lilla suris som putar med underläppen <3
 
 
 
 
Idag blev det ugnsstekt lax till lunch. Alma fick också lax, fast kokt och med potatismos och dill. Jag passade på att göra en större portion med mat till Alma när hon ändå var lugn och på bra humör så nu finns två portioner till med lax och potatismos i frysen.
Jag passade även på att göra lite aprikospure att ha till vällingen och gröten. Jag tog bara en påse med torkade aprikoser som jag kokade i ca 10 min och sen mixade jag dem med lite vatten till en slät pure. 
 
 
Efter lunch bytte vi till en tunnare sommarjacka och så tog vi en långpromenad på 1 timme i det härliga vädret. 
När vi kom hem satte vi oss i trädgården på en filt igen och inväntade att pappan skulle komma hem. Efter att ha sagt hej till honom så for han iväg till tippen och jag satte Alma i vagnen igen och promenerade bort till affären. Jag har varit så sjukt sötsugen hela dagen så jag var tvungen att gå och köpa mig en fet godispåse^^ Ibland får man faktiskt unna sig fast det är mitt i veckan tycker jag! 
 

Glasmuggar med lock

När vi var på Dollartore tidigare idag så fyndade jag så otroligt fina glasburkar med lock och sugrör för ynka 10kr/st. De fanns i färgerna turkos, rött och grönt och jag valde de turkosa. Dessa blir perfekta nu i sommar för att undvika att få insekter i drickan när man sitter utomhus. Jag har sett liknande, fast som flaskor, på lagerhause som 6-pack för 99kr så det här blev ett riktigt kanonfynd!
Just nu står de i vitrinskåpet i köket och gör mig glad när jag går förbi. Vem var det som påstod att materiell lycka inte är riktig lycka?! Bullshit säger jag! ^^ haha 
 
 
 
 
 
 
 
Här står de bland lite andra av mina ögonstenar^^ 
Bland annat de sex glasen nedan med små forgetmigej som jag fyndade på en loppis för några år sedan. Och vet ni vad?! Dagen efter var jag på en annan loppis där jag sprang på den tillhörande saftkannan! Ödet eller vad? :D
 
 
Några av mina favorit kokböcker
 
 
Underbara små tekoppar som jag fyndat för 5kr/st på pingstkyrkans secondhand.
 
 

A unicorn of my own

Idag när vi var på Dollarstore så gjorde jag några fynd. Bland annat en badmatta till badkaret för 60kr. Det behövs nu när Alma inte får plats i badbaljan längre. Badkaret är ju så glatt så hon glider ju gärna annars. 
Sen fick hon faktiskt en onödig sak också men jag kunde inte låta bli. Hon fick en liten enhörning! Alltså hur söt är den inte då?! Det som är extra bra med den här är ju att den har en svans och en man som hon kan rycka och dra i hur mycket som helst, så nu kanske hon låter mitt hår och hundens svans vara ifred. Hoppas kan man ju i alla fall^^
 
 
 
 
 

20:e april

Hej allihopa!
Har ni haft lika fantastiskt väder som vi haft idag? Klarblå himmel, skinande sol och närmare 20 grader i solen har vi haft. Underbart!!
Idag tog Alma sovmorgon till kl 7, tummen upp för den! När hon vaknat tog jag upp henne i sängen och så låg vi och myste medan vi vaknade till ordentligt. Direkt efter frukosten klädde vi på oss och gav oss ut på en morgonpromenad på 1 timme. Redan då strax efter kl 9 var det jätte varm och skönt ute. Nu måste väl ändå våren vara här för att stanna?
 
 
 
 
 
När vi kom in så lekte vi en stund och sen var det dags för lunch. Efter lunch åkte vi in till stan och hämtade upp min syster när hon slutade skolan och så åkte mot Skövde och Dollarstore.
En liten lagom dagstripp sådär.
 
 
När vi kom hem var det dags för mellis och sen gick vi ut i trädgården och lekte med Spike och Lilly medan vi väntade på att pappan skulle komma hem.
 
 
 
 
 
 
Efter ytterligare lite bus ute gick vi in för att äta middag. Efter maten busade vi lite till och nu har Alma fått sin kvällsvälling som hon somnade medan hon åt. Så nu ligger hon här intill mig på soffan. Jag hoppas att hon har somnat för natten nu och inte vaknar om en timme och ska vara vaken i flera timmar. Men det lär vi märka.
 
Hur har er dag varit?

En söndag i april

Idag har farbror Tommy, Emma och Trulls varit här och hälsat på. Vi har fikat, lekt, vait på promenad och ätit tacogratäng. Alma blev jätte rädd för Tommy när de kom men efter en stund gick det bättre. Med Emma var det däremot inga problem. Det är någonting med män som barn tycker är läskigt, kan det vara skägget kanske? Har ni upplevt liknande med era barn, att kvinnor går bra men att män kan vara läskiga?
 
Innan de kom var jag och Alma uppe på hennes rum och lekte lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blå jeans och glittertröja

Idag har jag och Alma matchat varandra i blå jeans och rosa glittertröja. Fast hon blev så himla varm i koftan efter en stund så då fick jag ta av henne den. 
 
 
 
 
 

Härlig lördag

En härlig lördag har vi haft. Vi hann med en massa på förmiddagen och medan Alma sov förmiddagsvila så gjorde jag några burkar mat till henne. Korvstroganoff och risoni blev det den här gången vilket hon fick till lunch när hon vaknade också. efter lunch kom mina föräldrar hit. Christer och pappa murade igen golvet i källaren och jag och Alma hängde med mamma i trädgården. Grävde upp lite blommor som vi flyttade på och tog en promenad. Sen bjöd jag på mat innan de åkte hem. Hemmagjord potatissallad, kassler och ost- och baconkorv. 
 
Hur har er lördag varit?
 
 
 
 
Lilly låg och passade på Alma medan hon låg i vagnen och sov. 
 
 
 
 
Fabulous!! <3
 
 
 
Ute och går med mormor
 
 
 
Det är så himla kul när man kan sätta ner henne på gräset nu och hon sitter kvar utan att välta 
 
 
 
En litn nyckelpiga fick vi syn på också..
 
 

Badbebis

God morgon! 
Här har vi varit vakna dedan 05.45. Då vaknade Alma och ville käka. Sen somnade hon om en stund och då tog jag en morgonpromenad med Spike. Kl 06.45 hade Alma sovit klart så efter att ha legat kvar och myst en stund så gick vi upp. Då käkade jag frukost och Alma fick gröt, sen hann jag starta en maskin tvätt, skala och koka potatis så den hinner kallna tills lunch (jag ska göra potatissallad), jag hann dammsuga nerevåningen, tömma kattlådan, hänga upp tvätten, klä på mig och Alma, sminka mig, borsta tänderna, vi hann leka en stund på Almas rum och nu sover hon sin förmiddagsvila på baksidan i vagnen efter ännu en promenad. 
Känner mig jätte hurtig och duktig! :D
 
De här bilderna hade jag tänkt ladda upp igår kväll men Alma ville inte somna och det slutade med att jag somnade när jag nattade henne^^ Så här kommer några bilder från gårdagens kvällsbad.
 
 
 
 
 
 

Almas önskelista - 1 års kalas

Jag har börjat fundera över Almas 1 årskalas som kommer äga rum i augusti. Vad jag ska baka, hur det ska dukas, dekoreras osv. Sen har jag funderat på vad vi ska köpa till henne, om vi ska köpa något mer än lektältet som vi köpt och lagt undan. Ett rosa lektält kommer hon få. Sen kom jag på att det kanske är fler som funderar på vad de ska köpa till henne så jag har slängt ihop en lista här med lite saker. Det finns ju hur mycket roligt som helst som man kan köpa till barn så listan hade kunnat bli väldigt lång. Så för er som har idé torka så kommer några förslag på saker här. Och nej, det behöver inte vara exakt det som är på bilderna, det är som sagt bara förslag. 
 
Pussel (elefanten och flodhästen vann jag i en tävling så de kommer hon få av oss)
 
 
Leksaksmat
 
 
 
Leksakskista
 
 
Födelsedagståg
 
 
Verktygslåda i trä
 
 
Gungmoped eller gungdjur
 
 
 
 
Sparkbil
 
 
 
Den här underbara sänghimlen från Kid concept
 
Dragleksaker
 
 
Den här mjuka kanindockan som heter lilla kanin som finns i flera olika färger
 
 
Lego duplo
 
 
En docksäng
 
 
 
 
 

Korten från fotograferingen hos fotografen

För några veckor sen var jag och Alma som jag berättat tidigare iväg på en fotografering som jag vann. Jag hade tänkt köpa några av korten digitalt men 500kr/st var alldeles för dyrt för vår budget, så jag valde två kort som var gratis i och med vinsten och sen tre små kort att sätta i en ram. Alma var inte på toppen humör under fotograferingen så ska jag vara helt ärlig är jag inte toknöjd med resultatet, men några kort ville jag ändå köpa. Sedan ville min mamma ha ett kort, min pappa ett annat och så fick Christers syster välja ett kort som de ska få också.
Igår kom korten och jag vill jätte gärna vise er dem så jag fick ta kort på dem, därav den lite dåliga kvalitén. Men här är dem i alla fall. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Playdate med mormor och moster

När vi kom hem från babycafét så kom min syster till oss och så tog vi en promenad. Sen gick vi in så jag fick äta en sen lunch och Alma fick mellis. Bananpannkakor och äppelmos blev det för lillan och en ost- och skinkpaj med broccoli till mig. Sen kom Almas mormor över en stund och då hoppade vi över eftermiddagsvilan och lekte istället så nu på kvällen var Alma jätte arg för att hon var så trött. Hon bröt ihop totalt mitt under middagen så jag fick ta upp henne ur stolen och lägga ner henne på golvet en stund tills hon lugnat sig. Sen fick jag i henne resten av middagen genom att ha henne i knät och mata henne och så fort hon ätit upp så lade jag ner henne i vagnen och gick ut. Hon slockanade innan vi hann utanför dörren. Sen sov hon en halvtimme ungefär innan hon vaknade igen så då fick hon kvällsvällingen och nu sover hon gott sen lite över en timme tillbaka. Jag är rätt trött efter en hel dag full med påhitt så nu ska jag gå ut med Spike och sen kryper jag till kojs. 
 
Har ni haft en bra torsdag allihopa?
 
 
 
 
 
 
"Åh den där fen ser god ut!"
 
 
 

Babycafét

Idag är det torsdag, vilket innebär en tripp in till babycafét. Idag var det många barn där vilket var jätte kul och vädret var underbart så innan vi gick dit så tog vi en promenad med vårt babycafé sällskap Linda och Molly. Jag vill inte ta en massa kort på andras barn och lägga upp här utan lov så det får räcka med de här tre bilderna på Alma från idag. 
 
 
 

Baby mine

 
Tänk att man kan älska någon så mycket som man älskar sitt barn. Den här lilla tjejen alltså, så mycket känslor hon väcker inom mig. Jag vill vara både en tigermamma som kan skydda henne från allt ont och en stor björnmamma med en famn hon alltid kan söka tröst i. Jag vill vara hennes ljus i mörkret som hon alltid kan vända sig till för råd eller vägledning. En mamma som lyssnar när hon behöver bli hörd och som stöttar oavsett vad. Jag vill att hon alltid ska veta hur mycket jag älskar henne och att hon för mig är den absolut finaste människan i världen. Det får hon aldrig någonsin tvivla på! Jag vill vara den bästa förebilden jag bara kan och jag hoppas att hon en dag kommer vara stolt över att vara just min dotter och att hon fick mig som sin mamma. 
Det är min strävan här i livet.
 
 
 

Idag är ingen vanlig dag..

för idag är det Almas 8 månader dag!!
Den har vi firat med playdate hemma hos Ella och lille Thor tillsammans med Hanna och hennes Gustav och Therese och hennes Nathalie. Det blev runtvisning i huset eftersom vi inte varit där förut, bus, prat, lunch och fika. Therese hade bakat jätte goda små mini muffins med äpple som hon bjöd på.
Alma somnade som en stock på vägen hem men vaknade så fort vi kom innanför dörren. Sen fick hon hänga lite med pappa som fick ge henne middag medan jag lagade mat till oss. Hon var så hungrig att hon inte kunde vänta till kl 17 som hon i vanliga fall gör. Så eftersom hon inte sovit jätte mycket idag tror jag att det blir en tidig kväll. Just nu har jag satt henne i lära-gå bilen så hon ska göra av med en massa energi så jag kan ge henne kvällsvällingen snart. Sedan slocknar hon förhoppningsvis för natten så jag kan få en stund i soffan innan jag kryper till kojs jag också. 
Hur har er dag varit?
 
 

8 månaders kontroll på BVC

Idag har vi varit på bvc för 8 månaders kontroll. Vägning, mätning, hörseltest, syntest, genomgång av mat, barnsäkerhet i hemmet och utveckling. 
Alma är nu 68,5cm lång och väger 7960g. Hon följer sin kurva på längden men hade faktiskt ökat lite på viktkurvan. Min lilla knubbis <3 Det såg i alla fall bra ut alltihopa och hon gick igenom besiktningen.  Jag fick dessutom en massa beröm för att jag lagar hennes mat själv. Vilket jag ser som en självklarhet. Men får man beröm är det bara att suga åt sig! :D Nästa gång vi ska dit är i juni. 
När vi kom hem åt vi lunch, eller vi och vi, Alma gjorde. Jag har försökt äta i över en timme men Alma är övertrött och vägrar sova så just nu ligger hon intill mig i soffan och lyssnar på musik. Jag tror faktiskt att hon håller på att somna nu, så så fort jag skrivit klart det här ska jag se till att få mat i magen så jag orkar med eftermiddagen. Då ska det lagas middag, kasslergryta tänkte jag och sen kommer en som ska hämta kylskåpet som vi har i köket på övervåningen.
Vårt hus har ju varit två lägenheter så vi har ett kök på vardera plan, vilket vi inte har användning för så nu blir vi i alla fall av med kylskåpet som står där. 
Någon som vill ha en spis? I så fall har vi en extra 😉
 
 

Måndag

Den här veckan började ju inte jätte bra. Christer är fortfarande sjuk och var hemma från jobbet idag också. Alma har varit super gnällig i två dagar nu och idag har hon verkligen slagit rekord! Jösses! Jag önskar att hon kunde prata så jag kunde förstå vad som är fel. Jag har tänkt tänder, eftersom hon kliar sig massor i munnen. Men det har hon gjort under en längre tid utan att några bissingar kikat fram så jag vet inte. Sen har hon varit lite snorig så jag tänkte att Christer kanske smittat henne och att det är därför hon är gnällig. Eller så är det för att hon sovit för lite. Hon har bara somnat i 10 minuter några gånger under dagen och sen vaknat igen. Hon har inte velat mysa med varken mig eller pappa. Nej, ingenting har fått henne nöjd liksom. Vi har läst böcker, varit ute, lekt med husdjuren och med alla leksaker jag kunnat hitta och det har varit roligt, i typ 5 minuter.. Fy vad jobbigt det är när man inte kan hjälpa henne. Så himla otillräcklig känner man sig. Men nu på kvällen, efter att jag ammade så har hon faktiskt varit glad. Men nu är hon så pigg att hon inte vill sova. Så det blir nog en sen kväll, men vad gör det nu, så länge hon är glad och nöjd igen.
 
Jag har i alla fall hunnit laga både mat och mellis till Alma idag. Till middag blev det en köttgryta på fläskytterfilé som fick koka i vatten med ett lagerblad, kryddpepparkorn, en morot och en tesked tomatpure i tre timmar. När det kokat klart hade jag i en skvätt grädde och basilika och så mixade jag ihop det med potatis och sötpotatis till en jämn pure. Det blev super smarrigt! 
Till mellis fick hon en bananpannkaka och äppelmos. Det blev ju några pannkakor på en sats pannkakssmet så nu har vi mellanmål i några dagar framöver.  Perfekt!
 
Här kommer några bilder från dagens glada stunder. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans mat

Den här veckan har Christer varit sjuk och inte haft någon matlust, vilket har gjort att jag inte haft någon vidare lust att laga mat så det ahr blivit hämtpizza, rester och så maten nedan.
 
Ugnsstekt lax, broccoli och gräddfil
 
 
Pasta, bacon, äpple, cremefraish och kryddor
 
 
Lycklinggryta och bulgur
 
 
Ris och kassler
 
 
Bakpotatis och skinkröra
 
 
Ost- och skinkpaj med broccoli
 

Little Miss Alma had a farm, ia ia oooo!!!

Hej på er! Har ni en bra söndag?
Här har vi varit uppe sedan 06.30 fast det är helg, ingen sovmorgon får man^^ 
 
Alma fick smaka på bulgur idag till lunch, det gick hem. Hon fick det tillsammans med kycklinggryta som jag gjorde på kycklingfile som fick koka ihop med en morot, peppar, paprikakrydda och ett lagerblad. Sedan tillsatte jag en broccolibukett som fick koka så den blev mjuk, en skvätt grädde och passerade tomater. Det mixade jag sedan med stavmixern och serverade med bulgur. 
Efter lunch gick vi upp till Almas rum och lekte med hennes bondgård. Det är så kul nu när hon kan sitta själv och plocka med sakerna utan att man behöver räcka dem till henne. Sen använder hon både händerna och fötterna när hon leker, det är rätt kul att se^^ Men jag vågar inte gå ifrån henne än när hon sitter för rätt vad det är så gör hon en för hastig rörelse och ramlar omkull. Så det gäller att sitta precis intill så man hinner fånga henne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarvärme

Vilken lördag vi haft! Riktig sommarvärme, 18 grader var det uppe i som mest och jag blev till och med svettig när vi tog en promenad, och då hade jag ingen jacka utan bara en långärmad tröja. Nu håller vi tummarna för att det här vädret håller i sig för jag älskar det!
Dagen började med jordgubbar till frukost. En bättre start än så kan man ju inte få. 
 
 
Efter frukost satte jag igång och städade på altanen, torkade ur fönstren, dammsög och fixade. Sen hade det hunnit bli lite varmare så då gick vi ut i trädgården och njöt av det underbara vädret. Sen var det dags att gå in och äta lunch och efter lunch tog vi en promenad och köpte glass. Jag testade en av årets nyheter. En Magnum som skulle smaka hallon, ja hallon smakade den men den var otroligt söt! Lite för söt för min smak faktiskt. 
 
 
 
 
 
När vi kom hem sov Alma en stund så då satte jag mig på Altanen och läste några bloggar. Men hon ville inte sova länge så snart var det matdags igen. Efter maten gick vi ut igen. Alma har varit så otålig idag. Jösses!! Men att vara ute var inte roligare än att vara inne så till slut satte jag henne i vagnen och tog en promenad. Då somnade hon och sov i ca 20 minuter. Sen var det gnälligt igen^^ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har hon fått i sig lite kvällsgröt och sitter här i soffan mellan mig och Christer. Hon är verkligen jätte trött så förhoppningsvis så somnar hon snart. Annars ska jag testa att ge henne lite välling också. Jag fick ett tips om att ha i lite fruktpure i vällingen för att det ska smaka bättre. Det funkar faktiskt. Slurp säger det bara så är vällingen i magen. 
 
Hur har er lördag varit?

HON SITTER!!

Alma sitter äntligen själv på golvet utan stöd!! Wohoo!! Av bilderna att avgöra ser ni att hon inte är riktigt lika entusiastisk över detta som sina föräldrar, men jag är SÅ STOLT!! 
Jag tror att hon tycker att det är jätte tråkigt att sitta. Hon sträcker sig bara efter våra händer och vill att vi hjälper henne upp och håller henne så hon kan gå. Så vi får se hur länge det dröjer innan hon kan stå själv utan stöd. Inte allt för länge om jag gissar rätt. 
 
 
 
Vad har vi gjort annars idag då? 
Vi började dagen med ett bad ihop jag och Alma. Bästa starten på dagen enligt henne tror jag för hon var överlycklig i vattnet och sträckte sig efter badleksakerna och plaskade för fullt. 
Sen åt vi frukost, tog en promenad till apoteket för att köpa slemlösande tabletter till Christer som är sjuk, åt lunch, hoppade lite i hoppgungan, tog en promenad till, åt mellanmål, busade och nu ska jag börja med middagen medan Alma går lite i sin lära-gå bil. 
 
Vad har ni gjort denna fredag?
 
 

Saker jag inte gör - listan

Jag har sett på flera bloggar att de gjort en lista över saker som de inte gör, så nu när Alma tar sin förmiddagsvila tänkte jag göra en likadan, i brist på annat att blogga om.
 
 
*Jag dricker inte kaffe. Har aldrig gjort och kommer antagligen aldrig att göra. Tycker att det liktar så fruktansvärt illa.
* Jag dricker inte alkohol. Har druckit en gång sedan jag var 21år och kommer antagligen inte att göra det igen. Jag tycker inte att det är gott och det är definitivt inte värt pengarna! Alkohol och barn hör dessutom inte ihop enligt mig. 
* Jag äter inte lök, för att det kliar och rinner i mina ögon samt näsan när jag gör det.
* Jag tycker inte om lakrits.
* Jag äter inte korv, undantaget bupilsnerkorv och scans ost- och baconkorv.
* Jag är inte vidare förtjust i halvfabrikat utan lagar helst maten från grunden. Bortsett från typ buljong, det köper jag gärna.
* Jag trivs inte i storstan, det kan väl vara kul att gå omkring där under en dag men jag skulle aldrig bosätta mig där. Allt finns ju inom räckhåll och så, men det är ändå inte värt det.
* Jag tvättar oftast inte bort mitt smink innan jag går och lägger mig. Jag vet att det inte är bra för huden men jag skyller på att jag är trött.
* Jag är varken en katt- eller hundmänniska trots att jag har båda. Jag tycker om mina djur och vissa andra individer eller raser, men det finns definitivt flera hundraser som jag inte klarar av. Tex schäfer, jag tycker att de är jätte jobbiga.
* Jag tycker inte om sport. Är inte intresserad över huvudtaget. Jag höll på med bågskytte ett tag när jag var yngre, det var riktigt kul faktiskt, emnsen började jag högstadiet och hade inte tid längre, det fanns annat som var ännu roligare, så då lade jag av med det. 
* Jag tycker inte om höga ljud, därav att jag inte går på fest och så. Tystnad är underbart!
* Jag tycker inte om stark mat, att det gör ont när man äter är inte njutbart för mig. 
* Jag tycker inte om trädgårdsarbete, det är inte värt tiden liksom. Därför ska vi fixa i trädgården i sommar och så igen alla rabatter. Några krukor med blommor och en pallgrage med lite sallad, dill och ärtor räcker för mig! 
* Jag köper aldrig något utan att kolla vad det kostar. ALDRIG! Är det för dyrt så struntar jag i det eller lägger tillbaka något annat jag har i kundvagnen. Oftast köper jag bara sådant som jag brukar köpa, men ibland kommer det ju ut nyheter som man kanske vill testa, men då är det oftast priset som avgör om jag testar eller inte. Samma sak gäller kläder. Hittar jag något snyggt men tycker att det är för dyrt så blir det automatiskt fult direkt. 
* Jag äter inte skalet från popcornkärnorna när jag äter popcorn, de sitter jag och petar bort. Men detta har jag fått skärpa mig med för min sambo störde sig på att se mig sitta som en ekorre och äta ur popcornskålen^^
* Jag tycker inte om färgerna orange, röd och grön. Mintgrönt älskar jag så den är ett undantag. Rött går an vid jul men annars är det ett big no no! Min mamma älskar däremot grönt så hon köper gröna saker till Alma och min pappa älskar rött så han köper röda saker. Så lite av dessa färger får jag  ändå stå ut med..
* Jag ger inte folk komplimanger, inte så ofta som jag borde i alla fall. det är verkligen en sak som jag behöver bättra mig på!
* Jag noppar inte ögonbrynen. Den smärtan klarar jag inte av! 
 
Vad finns det för saker som ni inte gör men som "alla" andra gör?

Att gå ner sig i ångestträsket

 
Som människa är jag inte särskilt spontan, jag blir nervös och orolig när jag inte planerar eller vet vad som väntar eller hur jag vill ha saker och ting. Vissa dagar så går jag verkligen ner mig i mina tankar och ångestträsket. Igår var en sådan dag. Sedan Alma blev till så har jag funderat extra mycket över alla beslut jag fattar, för det är ju mina beslut som kommer att påverka hennes uppväxt och hur hon blir som människa. Det är ett STORT ansvar man har som förälder. De flesta tänker säkerligen inte alls på det på det viset utan livet flyter på och när ett beslut ska fattas så gör man det ganska lätt. Jag däremot analyserar det mesta. Väger för och nacktdelar mot varandra om och om och om igen i mitt huvud. Ena dagen kan jag vara säker på min sak och nästa dag är jag osäker igen. Jag säger inte att jag går omkring och är orolig jämt och ständigt, men vissa dagar väller liksom de där för mig jätte viktiga frågorna över mig som en våg och då kan jag inte bara släppa det. 
 
Jag tänker inte gå in i detalj på vad det är jag funderar över eller hur jag tänker kring saker. För vad jag än kommer att skriva här så är det någon som jag kommer att trampa på tårna. För alla tycker och tänker vi olika beroende på vår uppväxt och våra livserfarenheter. 
 
I det stora hela så var det jag funderade över igår följande:
* Om, när och hur mycket Alma ska gå på förskola. 
* Hurvida vi kan leva det livet vi vill leva om jag skulle jobba 50% i några år.
* Vill vi försöka ge Alma ett syskon eller ska hon vara ett endabarn? Vad är för och nackdelarna med att ha eller inte ha syskon? 
* Vad skulle hända om jag dog under en eventuell ny graviditet eller förlossning? Vill man verkligen ta den risken? 
* Ska man utesluta vissa människor ur Almas liv pga att de får mig att må dåligt och att risken finns att de även kommer påverka henne?
Osv osv...
 
Hur jag tänker kring de här frågorna kommer jag inte att ta upp här, för jag vill inte ha några kommentarer eller tillrättavisanden om att så kan du ju inte tycka, tänka eller resonera. Att jag är dum i huvudet som tänker eller gör si eller så det har jag redan fått höra under hela mitt liv så det räcker. 
Jag var tex dum i huvudet när jag skaffade hund. För nu kunde jag ju inte ut och resa och göra vad jag vill när jag vill.
När vi valde att inte döpa Alma i kyrkan pga att jag och Christer inte är religiösa var jag också dum i huvudet. För det är ju en tradition och så SKA man göra. 
 
Jag är SÅ trött på alla människor som talar om för andra hur de ska leva sina liv. Jag skulle aldrig få för mig att säga åt en människa att si och så kan du inte göra, så länge det inte är något olagligt då. 
Jag förstår verkligen inte hur folk känner att de har rätt att döma andra och deras val?! 
Vad fan ger dig rätten att bete dig så?! Är det för att du är äldre? För att du själv har barn? För att du minsann har mer livserfarenhet och att dina föräldrar lärt dig det? Det finns inga ursäkter! Du har inte rätt att lägga dig i någon annans liv! 
 
Varför gör vi så då? För att vi själva mår bättre av att kunna klanka ner på andra? För att vi är duktiga och bättre när vi har ett skinande rent hem? När vi sliter röven av oss på jobbet och jobbar så många extratimmar som vi bara kan och barnen får vara på förskolan från kl 6-18 så vi kan åka på utlandssemester en gång per år, ha dyra märkeskläder, köpa julklappar för flera tusen till våra barn och dricka vin och äta räkor varje lördagkväll?
Är det verkligen det som gör oss till bättre människor?
 
Vad jag än kommer att fatta för beslut i livet så gör jag det baserat på vad som känns rätt i hjärta och själ. Utifrån vad jag tror är bäst för min familj. Det är inte och kommer inte att bli lättare att fatta de där livsavgörande besluten, för ja, så ser jag det. Varje beslut jag tar är på ett eller annat sätt avgörande för hur mitt och min dotters liv kommer att bli. Både stora och små beslut. Beroende på vilken förskola man väljer så kommer hon få det på ett visst sätt. Eftersom det är olika pedagoger som arbetar där och fast de fått samma utbildning så är de olika individer som tänker olika. Så är det ju bara. Och det kommer vare sig jag vill eller inte att påverka Almas liv. Som förälder vill jag kunna ge henne de bästa förutsättningarna jag bara kan. Jag vill att hon ska känna sig sedd, älskad och få möjlighet att utforska världen och sig själv. Och framför allt vill jag att hon ska känna sig trygg. Trygg i sig själv och i vetskapen om att hon har föräldrar som alltid finns där. Som utan tvekan släpper det de har för händerna och finns där för henne när hon behöver det. För en sån förälder vill jag vara. En närvarande förälder som gör så gott jag kan och lyssnar på vad det är mitt barn behöver. För barn har också behov, behov av att hävda sig och känna sig som egna individer och inte bli tillsagda vad de ska och inte ska göra hela tiden.
 
Det här går ju att diskutera hur länge som helst och jag ha så många tankar och åsikter om just ämnet föräldraskap. Men som förälder behöver man inte kritik, man behöver positiv respons. Man behöver precis som barn få höra att man är duktig och gör ett bra jobb. För att vara förälder, det är faktiskt inte alltid så lätt.
Men trots det så är det enligt mig det allra bästa som finns! 

Trädgårdshäng

I förmiddags var vi iväg på öppna förskolan jag och Alma och efter lunch har vi hängt i trädgården och på altanen. Det har varit så himla varmt och skönt i solen idag. På eftermiddagen gick vi en sväng till lekplatsen också och gungade. Nu hoppas jag att våren är här på riktigt och att vi får en riktigt härlig sådan med en massa sol! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma fotoshoot

Förra veckan var ju jag och Alma hos en fotogtaf och tog kort. Jag ville ha både kort på oss ihop i kläderna vi hade när vi kom dit och kort på Alma i en av mina gamla klänningar. Tyvärr så blev Alma på jätte dåligt humör efter ombytet så det blev inte alls så bra kort på henne i klänningen som jag hade hoppats på. Så himla synd för det var ju riktigt fina kort på henne i just den klänningen som jag ville ha. Men barn är barn och deras humör går inte att styra så jag bestämde mig häromdagen för att försöka ta några kort på henne i klänningen här hemma istället. Hon ville inte titta in i kameran eller sitta ordentligt utan lade sig ner som en säck potatis på de flesta korten, men några kort blev okej i alla fall. Alma som brukar vara så glad jämt när jag tar kort, det måste vara klänningen som är problemet^^ 
 
 
Kolla in de goa knubbiga små låren!! <3
 
 
 
 

Glasskallra

När Alma låg i magen så hittade jag så fina glasskallror på nätet men det blev aldrig av att jag köpte någon. Sen tänkte jag att det kan ju inte vara så svårt att göra en själv så det har jag gjort nu.
Allt som behövdes var filttyg, stoppning, sytråd och lite brodyrgarn för att sy dit strössel. Bjällran jag lagt inuti är från kattens halsband. Den blev lite i minsta laget men jag ska nog sy någon mer tror jag. De här kan hon ju leka med även när hon blir större om hon vill leka kiosk eller affär. 
 
 
 
Så här glad blir man när man får en ny leksak som mamma har gjort!
 

Annandag påsk

Sista dagen på påskledigheten idag och den har vi tagit tillvara på genom att spendera hela dagen tillsammans. 
Efter frukost tog vi en långpromenad hela familjen, sen gick jag in och påbörjade lunchen medan Christer bytte till sommardäck på bilen. Lunchen åts ute på altanen där vi hade riktig sommarvärme. Det är så härligt att få ett extra rum under våren och sommaren. Vi ska bara röja ut ordentligt där ute, damma i fönstren och putsa fönstren. Sen är det redo att användas ordentligt. Men vi tjuvstartade som sagt lite idag. Efter lunchen tog vi en tupplur på en filt på golvet, det var så härligt att ligga där i värmen som blev av solen som sken in genom de stora fönstren. Vårt hus är ju ganska mörkt i övrigt, om man bortser från köket som har två fönster. Så den inglasade altanen är verkligen mitt favoritrum så här års. 
Till och med Lilly vågade sig ut en liten stund i solen. Men hon strök bara utmed husväggen och gick snart in igen och fortsatte att jaga flugor i fönstren. Alma fick prova sin jeanskeps idag också som hon ska ha i sommar, den fick vi i en påse med en massa andra kläder från en bekant som hennes barn vuxit ur. 
 
Hur har ni spenderat den här sista dagen på påskledigheten?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vårkläder

I vintras så köpte jag en sommarjacka till Alma, i storlek 80 eftersom i stort sett alla sa att storlek 74 kommer vara alldeles för litet. Då hade hon storlek 62, och nu har hon 68, så jag tror snarare att jackan kommer vara för stor. Men det går ju vika upp ärmarna eller ha en tröja under och använda den i höst. I vilket fall så kan hon inte ha den nu i vår och overall är ju snart för varmt så jag tänkte köpa en fleecejacka  till henne. Det känns som ett bra vårplagg liksom. Jag hittade en jätte fin rosa fleecejacka på Lindex för 149kr, men jag ville gärna kika på den i butiken så jag kunde se om den var stor eller liten i storleken och det har inte blivit av ännu. Men så igår efter att vi varit på djurparken så gick vi in på Ica Maxi för att handla lite och då hade de ta tre betala för två på barnkläder. Dessutom hade de en hel del på rean som även de var med i den kampanjen. Så jag kom hem med en fleecejacka för 90kr, en tröja för 40kr och en tunn vårmössa som blev gratis. 
 
Jag älskar det rutiga tyget i luvan på jackan!
 
 
 
 
 
Så söt i sin nya mössa <3
 
 

Förra veckans mat

Förra veckan åt vi bland annat det här: 
 
Panerad torsk, potatismos och grönsaker
 
 
Ugnsrostad färskpotatis, fläskytterfilé, majskolv och gräddfil
 
 
Korvstroganoff och makaroner
 
 
Pasta och köttfärssås
 
 
Räkrulle
 
 
Fläskfilé, pommes och sallad
 
 

Påskdagen

Nu har Alma somnat för kvällen och jag sitter i soffan och tar det lugnt. 
Förutom att  vi varit på djurparken idag jag, Alma och min syster så har vi hunnit med en promenad här hemma, vi har badat badkar för första gången jag och Alma. Hon har vuxit ur sin badbalja för längesen på längden och hon vill helst plaska för fullt med både armar och ben, så efter frukost så fyllde vi badkaret med vatten och badleksaker. Alma hade sååå kul! Hon älskar verkligen vatten min lilla tjej. 
När vi kom hem från djurparken var det matdags och sen fanns det tid för lite pappabus innan kvällsmaten. Det är så skönt med långhelg och att ha Christer hemma några extra dagar, man märker verkligen på Alma hur glad hon är när pappa busar med henne. Hon är alltid jätte glad i mig också, speciellt på morgonen, men framåt eftermiddagen märker man att hon tycker att jag är tråkig och att hon saknar sin pappa. Därför är det super härligt att vi får hela dagen i morgon ihop också innan jobbveckan börjar!
 
Hur har ni spenderat er söndag?
 
 
 
 
 
 

En tripp till djurparken

Påskdagen idag. Det var egentligen meningen att vi skulle åkt hem till mina föräldrar och ätit lite men de är förkylda och har feber så det lät vi bli. Inte vill vi bli sjuka nu heller. Bara att hålla tummarna för att de inte smittade oss igår när de var här. Så istället gick Christer ner i garaget och mekade och jag och Alma åkte och hämtade upp min syster och for upp på berget till djurparken. Jätte mysigt har vi haft det och Alma var så glad över att få gå omkring ute. Så idag ahr vi invigt hennes nya skor. Djuren kikade hon storögt på, men roligast var akvariet inne i kaninhuset^^ hehe Så typiskt liksom när det finns en massa fina djur att titta på och så fastnar hon för akvariefiskar, men det var ju de färggladaste djuren så inte så konstigt kanske. 
Något lek på lekplatsen blev det tyvärr inte då babaygungorna var upptagna under hela tiden vi var där. Det var så himla mycket folk i djurparken idag!! Men det är ju så det blir när det är långledigt och vädret är toppen. 
 
Här kommer ett riktigt bildregn!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Matching

Idag matchar vi varandra jag och Alma med blå jeans och vit topp. 
Jag tycker att hon blev så stor helt plötsligt när man fick på henne ett par heans istället för leggins eller mysbyxor. Det är lite skrämmande faktiskt hur fort de utvecklas och växer de små. 
 
 
 
 
 

Påskfirande

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Vid lunchtid kom gästerna och då åt vi räkrullar (en ugnspannkaka fylld med räkor, dill och hollandaisesås.
Jag tycker att de typiska påskmaten är så tråkig och äcklig, det som jag kallar för julmat. Alltså kallrökt lax, sill, jansson, ägghalvor, prinskorv och omelett. Alltså hur dålig fantasi får man ha? Varför äter man samma mat två högtider i rad? Varken jag eller Christer är särskilt förtjusta i julmat så en gång om året räcker gott och väl! Nu på våren när det är ljust vill jag ha lätt mat och inte något fett och tungt. Så den typiska påskbuffén får en stor tumme ner från mig! 
Jag menar, det finns ju så mycket annat gott man kan äta. Som skaldjurscheesecake, paj, räkrullar, kyckling, lax, grillat med mera. 
 
Vad äter ni i påsk?
 
 
Så här fina var jag och Alma idag.
 
 
Alma och mormor.
 
 
 
Alma fick flera påskpresenter. Ett ägg av mormor och morfar med en dregglis, en Sonny angel och en peng.
Ett ägg av morbror Oskar som han var och lämnade igår kväll med en liten peng i.
 
 
Av moster Vicki fick hon en jätte söt liten docka.
 
 
 
Äntligen dags för mat.
 
 
 
 
Alma åt sin lunch innan gästerna kom så hon fick ett par majskrokar att sysselsätta sig med medan vi åt.
 
 
 
 
Två sådana här ägg hade jag gjort iordning som gästerna fick med sig hem. Jag älskar sådana här små överraskningar.
 
 
 
Till kaffet bjöd jag på påskbakelser gjorda på rulltårta fylld med lemoncurd. 
 
 
 
 
Bus med farmor och faster Jennifer.
 
 
 
Den här fina påskblomman fick jag av mina föräldrar. 
Tack så mycket för en jätte trevlig dag allihopa!!

Påskdukning

En av de roligaste sakerna när man ska ha kalas tycker jag är att duka och fixa. Det blir liksom något annat än det gamla vanliga med vardagstallrikar och vardagsglas. Jag har inget påskigt porslin och inte heller något som är vitt och neutralt, så det kanske jag skulle ta och önska mig. Allt mitt porslin är rosa eller blått så dukningarna blir ju gärna i just de färgerna. Men idag drog jag faktiskt till med några gula servetter, lite gult får det faktiskt vara när det är påsk tycker jag. 
 
 
 
 
 
Den här fina blomman med små blåklockor kom Christer hem med till mig igår efter att han varit på Elmia hela dagen. Så himla vårig och fin. Tack älskling <3
 
 
 

Påskaftons morgon

Vilken super mysig morgon vi haft. Alma vaknade tidigt men jag lyfte över henne till vår säng och så låg vi och myste en lång stund innan vi till slut gick upp och åt frukost. Alma fick gröt och jag åt såklart ägg, det är ett måste på påskafton för mig! Efter frukost fick Alma sitt påskägg och oj så glad hon blev. Så himla sött! Bilen älskade hon med en gång och satt och lekte med en lång stund. 
Sen gick vi upp och bytte om på henne till finkläder, för på påskafton vill man ju vara lite extra tjusig, den nya klänningen med jordgubbar fick det bli. Sen lekte vi lite till innan vi tog en promenad i det fina vårvädret hela familjen. Bästa lördagen på länge måste jag säga!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Almas första påskägg

Jag hade bestämt att jag inte skulle köpa något påskägg till Alma utan att jag skulle återanvända ett av mina gamla. Men när jag hittade det här fina plåtägget med körsbärsblom på netto för 15kr så kunde jag inte låta bli. Så det får bli Almas allra första påskägg. Eftersom det är i plåt kommer det förhoppningsvis att hålla för alltid också så jag har tänkt återanvända det här ägget år efter år till henne. På så sätt spar vi både på plånboken och miljön. Det rosa bandet har jag knytit dit själv och det är en bit av samma band som Alma hade i sin dopklänning. 
 
 
 
Vad får Alma i sitt allra första påskägg då? 
Hon får en rosa liten VW bubbla i plåt som man kan dra bakåt så åker den framåt sen och två Sonny angels. 
Jag är helt kär i de här små samlardockorna och hoppas att Alma ska bli det när hon blir lite större också.
 
 
 
Vad har ni gett era barn i deras påskägg? Kör ni på det traditionella godiset eller något nyttigare? 

Årets sötaste påskkärring

 

Långfredag

Då börjar denna långa fredag lida mot sitt slut. Idag har vi hunnit med mycket jag och Alma medan Christer var iväg på Elmia. Vi har bakat, städat, dukat inför kalaset i morgon, promenerat, ätit, sovit och röjt lite på altanen. Det börjar redan bli så varmt på altanen att man snart kan använda det som ett extra rum. Underbart!!
Christer hann i alla fall komma hem innan Alma somnade så nu på kvällen blev det lite pappamys, sedan åt vi gott, pläskytterfilé, pommes, sallad och kebabsos blev det framför tv:n. Vi tittade på ett specialavsnitt av serien Derek som släppts på netflix. Den serien kan jag förresten rekommendera starkt, man fastnar verkligen för karaktärerna. 
 
 
 
 
 
 
 

Kaninlampa

För ett tag sedan så vann jag ett hemligt vårpaket från boinkstore.com i en tävling på Instagram. Paketet kom igår och det innehöll den här jätte söta batteridrivna nattlampan som skiftar färg. En perfekt påskpresent till Alma ju! Så himla glad är jag och Alma var väldigt faschinerad av den lilla kaninen så jag är säker på att hon också älskar den. Visst är den fin?
 
 
 

Dagens Alma

 
 

Vårmarknad

Idag var det dags för årets vårmarknad i vår stad. Ett måste att gå på om amn frågar mig. Det händer inte så mycket i lilla Falköping, så när det väl gör det får man pasa på^^ Vädret var underbart och vi har haft en jätte trevlig dag jag och Alma. Klockan 10 mötte vi upp vårt sällskap, fem andra mammor och barn och så kollade vi in marknaden. Jag köpte marknadsgodis, bröd och sockar.
 
 
 
 
 
 
 
Efter en stund började alla dra sig hemåt, utom de här två brudarna som vi lunchade ihop med. 
Småtjejerna var så duktiga igår, de sov i sina vagnar och satt jätte snällt vid bordet när vi åt utan det minsta gnäll. Då blir man så stolt och glad.
 
 
 
 
Självklart så kunde jag inte låta bli att köpa matchande sockar till mig och lillan^^ 
 

GLAD PÅSK

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första april

Den här dagen har verkligen gått upp och ner. Ena stunden har Alma varit världens gladaste och nöjdaste och i nästa har hon varit en riktig gnällfis. Hungrig har hon varit också och ätit med bara två timmars mellanrum. Det känns inte som att jag gjorrt mycket annat än att mata henne idag. Men det är väl bättre att hon äter och är glad i maten än tvärtom. Idag har hon också sträckt sig efter vattenflaskan själv när hon ätit och tagit den till munnen. Men sen tappat den så jag fått hjälpa henne. Hon har inte riktigt förstått att man måste lyfta upp den för att kunna dricka, men det kommer nog snart. Lite lek och bus har vi i alla fall hunnit med mellan måltiderna och även två promenader. Jag passade på att fota krokusarna som vi har utanför dörren, de är ju så himla fina!
 
 
 
 
 
 
 

Min lilla ögonsten

Idag har vi haft en liten fotoshoot här hemma, igen^^ 
Jag blev lite inspirerad av fotograferingen vi var på i måndags så idag har jag tagit lite bilder på Alma i hennes birthsuit. Dock väljer jag att bara visa bilderna på hennes ansikte här för tyvärr vet man ju aldrig i vilka händer som bilderna kan hamna. 
Roligt att fota är det i alla fall, extra roligt när man har ett så vackert motiv så klart! Men jag vill bli bättre på att fota, få bilderna skarpare, lära mig att hitta rätt ljus och få in så mycket ljus som möjligt i bilden. Så det är bara att öva och fippla med kamerans olika inställningar. Ju mer man lär sig desto roligare blir det ju. Man kanske till och med skulle ta och gå någon fotokurs. Det blir något att fundera på. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0