Stora trädgårdsröjnings-dagen

Oj oj oj vilken dag!!
Vi har haft halva släkten här idag och så har vi röjt i trädgården och påbörjat det stora projektet att få ordning på den. Vi började kl 10 och nu kl 19 for de hem så det blev verkligen en heldag. Men vi har verkligen fått gjort massor! Så härligt att det äntligen händer något. Trädgården var inte skött av den förra ägaren över huvudtaget och de bodde här i fem år. De hade bara en massa bilar ståendes tvärs över gräsmattan så ja, det såg ut som en bilskrot. Så idag påbörjade vi projektet att fylla ut ojämnheter i gräsmattan efter däckspår mm. Vi grävde bort buskar vi inte vill ha kvar, stubbar och bar bort en massa sten som legat i högar här och var i trädgården samt utmed hela baksidan av huset. Just nu ser ju trädgården inte så rolig ut med jordfläckar lite här och var, men när vi fått sått gräs så kommer det bli så fint! Och det känns så härligt att ha fått bort i stort sett alla sten. Det är lite kvar men det ska vi ta hand om i veckan. Just nu är släpkärran full med buskar och annat som ska till tippen så det måste lastas av först innan vi kan fylla den på nytt.
Vi får mycket att göra i sommar. Taket på framsidan av huset måste dessutom bytas upptäckte vi igår, några av pannorna har spruckit i vinter och pappen under är helt slut. Så där fick vi ännu ett sommarprojekt. 
Tur man har familj och släkt som ställer upp och hugger in när det finns arbete. Vem behöver gå till gymmet när man är husägare liksom?
Här kommer bilder från idag.
 
 
Alma var så himla duktig hela dagen och satt snällt i vagnen och tittade på när vi arbetade. Efter en stund fick min bror och hans Ellinore gå en sväng med henne och då somnade hon gott, sen satt hon i vagnen och kikade igen. Undantaget från några blöjbyten inne så var hon med ute precis hela dagen. Hon fick till och med mellis ute idag. Våran duktiga tjej <3 
 
 
Eftersom jag fyller år i morgon så bjöd jag på tårta idag. En chokladmoussetårta blev det. 
 
 
 
Efter fikat var det bara att jobba vidare..
 
 
 
 
 
 
 
 
Grillad korv till lunch
 
 
 
 
 
 
Klockan 17 började det regna så då gav vi upp för dagen, gick in och satte oss på altanen och drack kaffe och spelade ett frågesportspel medan regnet smattrade mot taket. Ett bra avslut på en väldigt effektiv dag!
Tack så mycket för hjälpen allihopa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0