Första advent

Ja då har vi kommit till sista dagen i november och första advent.
Nu har vi en hel månad med julmys framför oss!
I morse tände jag första ljuset i adventsljusstaken och åt en lång frukost.
Sedan tog vi en långpromenad hela familjen, det var kyligt men härligt att få komma ut och andas lite frisk luft.
Alma var supertrött och ville inte alls somna, vilket hon brukar göra i vagnen annars, men bara ett kvarter hemifrån så somnade hon tillslut och sover än. Men nu börjar hon röra på sig i vagnen här så Christer får ta och byta blöja och jag mata. 
Hoppas ni har en mysig söndag!
 
 
 
 

Almas namngivning

Idag har vi haft namngivningskalas för Alma. Huset fullt med andra ord. Det var menigen att vi skulle varit 25 personer från början, men några fick lämna återbud pga sjukdom och annat så vi var 18 personer till slut. Men med tanke på hur varmt det blev med alla samlade i ett rum så räckte det gott och väl faktiskt^^ 
Här kommer en riktig bildbomb och mer info om dagen. 
 
 
Dopklänningen har Almas farmor virkat, så den hade Christer och hans syskon när de var små. 
 
 
 
Temat för dukningen gick i vitt och rosa. 
 
 
Jag hade köpt en minnesbok som alla fick skriva en liten hälsning i. Jag har tänkt fortsätta med det när hon fyller 1 år och så vidare tills boken är slut. Tänker att det kan vara roligt för henne att gå tillbaka och läsa när hon blir äldre. 
De två första sidorna har jag skrivit på. 
 
 
 
 
Vi gjorde det enkelt för oss och bjöd på frallor med olika pålägg och frukt. 
 
 
Efter en stund spydde Alma ner dopklänningen så den blev alldeles blöt så det var bara att byta om^^ Då fick det bli en vit klänning som faktiskt var den första klänningen som mina föräldrar köpte till mig när jag var liten. 
 
 
Alma och morfar.
 
 
Sedan berättade vi om hur vi kom fram till att vår dotter ska heta Alma och att namnet betyder mild själ.
Att hon fått sitt mellannamn Lena efter Christer pappa Lennart. Lena betyder förresten fackla. 
Vi berättade vilka faddrar vi valt, vilket blev Christers storebror med tjej och min lillebror med tjej, en från vardera sida av släkten med andra ord.
Sedan läste min syster en dikt och så fikade vi.
 
 
Den lilla bebisen var en av mina mammavänner snäll och gjorde åt oss. 
Här är två av tre tårtor, det blev faktiskt 1 1/2 tårta över så det hade gott och väl räckt med två som jag först hade tänkt^^
Men men, nu kan vi äta tårta i flera dagar. Om det är någon som är fikasugen så är ni välkomna! 
 
 
 
 
 
Alma med sina faddrar Tommy (Christers bror) och Emma. 
Jag tror allt att Emma blev lite bebissugen, har jag rätt? ^^
 
 
 
 
Almas andra faddrar, min bror Oskar och hans Ellinore. 
 
 
 
Sedan var det dags för presentöppning. 
 
 
Alma fick: Rosor, pengar, en speldosa med plats för ett foto, ett silverhalsband med ett hjärta med rosa stenar, en bitring, barnbestick, pussel, babytallrik, en ängel som skiftar färg och en docka. 
Tack så mycket allihopa för alla fina presenter.
 
 
 
Faster Katarina passade på att gosa lite bebis hon också. Hennes lille Melwin börjar ju bli stor nu.
 
 
Strax efter kl 19 hade alla åkt och vi var helt slut både jag och Alma. 
I morgon är det 1.a advent och då ska vi mysa hela dagen lång!

En fredagsbukett

Den här fina buketten hade Christer med sig hem till mig idag. Det var precis vad jag behövde efter en tuff vecka, lite extra kärlek och uppskattning.
Christer, jag älskar dig!
 
 

Julgrupper

Här är årets julgrupper som jag pysslat ihop. 
Ljusslingan med silverbollarna är köpt på Ö&B. 
 
 
 

Pysselkväll

Ikväll har jag pysslat med lite julklappsinslagning. Alma låg först på golvet och jollrade men sen tröttnade hon och då fick hon sitta i pappas knä i soffan. Numera vill hon gära sitta rak i ryggen och inte bli lutad, utan hon ska "sitta riktigt", annars blir hon upprörd^^ 
 
 
 
 
 
 
 

Att inse fakta

Ibland kan det vara väldigt svårt att inse sanningen. Den här veckan har jag varit helt slut! Helt kraftlös i både kroppen och huvudet. Jag tar på mig alldeles för mycket och envisas med att klara allting själv. För jag vill ju att det ska bli gjort på mitt sätt. Om jag ber om hjälp med en del saker så måste jag ju ändå göra om den själv sen. För jag klarar inte av när saker inte blir "rätt" gjorda. Dessutom har jag svårt att lita på folk. Jag vet att det finns många som kan och vill hjälpa till men hur skulle det kunna gå till liksom?! Christer kan hjälpa till med städning typ, that's it! Men som förberedelserna inför kalaset nu i helgen, som bakning och dekorering kan ju bara jag göra, för jag vill att det ska bli så som jag vill ha det. Samma sak med matlagning, jag vill laga maten så jag vet vad det är i den. Jag är sååå kräsen när det kommer till mat. Och när det kommer till Alma är mitt kontrollbehov ännu värre. Jag litar verkligen inte på att någon annan kan ta hand om henne, förutom Christer då. Men när det kommer till andra så känner jag att gränsen går vid att de kan hålla henne när jag är i närheten. Jag skulle aldrig släppa iväg henne med någon annan där jag inte är i närheten. Nej nej nej!! Förhoppningsvis kommer det ändra sig när hon blir lite äldre, när jag slutat amma och jag vet att hon inte är lika sårbar och i lika stort behov av mig. Men just nu är det verkligen skitsvårt! Dessutom har jag en hund som behöver kärlek och uppmärksamhet. Och han och katten ska ha mat och vatten. Katten matar Christer varje morgon, men vattnet glömmer han ibland  att kolla så då kommer ju katten och skriker på mig på morgonen när jag sitter och ammar och jag blir så frustrerad. En sån liten sak gör att bägaren rinner över just nu. Så, det är nog bara att inse fakta. Jag måste be Christer om hjälp oftare. Men jag får så dåligt samvete eftersom han varit uppe sen kl 5 på morgonen, jobbat hela dagen och är jätte trött när han kommer hem. Men sanningen är den att jag är lika trött jag. Jag är bara så jävla envis och tjurig av mig. 
Nu är iaf huset adventspyntat och idag ska jag åka och handla det sista som behövs inför kalaset. 
I morgon skall tårtorna göras, borden dukas, dopklänningen strykas och huset städas. 
Så på lördag är det bara att ordna de sista förberedelserna. Spackla tårtorna, duscha, bada och lägga upp all mat på fat. Det ska vi nog klara! 
 
 

Min gamla leksak

I morse så rotade jag fram en av mina gamla leksaker och hängde den i Almas babygym. Det blev en riktig hit och hon drog i snörena, snuggade på nallen och tyckte att det var jätte roligt att den lät. Hoppas att den är lika rolig i morgon^^ Just nu är hon inne i en period då man måste hita på nya saker hela tiden för att roa henne annars blir hon uttråkad och gnäller.  
 
 
 
 

En tisdag i bilder

Igår var det mörkt hela dagen och idag har det varit strålande sol. Tredje dagen den här månaden tror jag. Så efter frukost och dusch tog vi en promenad och släppte lös Spike i parken så han fick springa av sig ordentligt. Resten av dagen har vi inte gjort särskilt mycket. Jag har inte varit på topp idag. Jag har känt mig helt kraftlös både psykiskt och fysiskt. Framförallt fysiskt. Jag har ingen ork i kroppen. Det är så mycket som jag vill göra men jag hittar inte orken vilket är så frustrerande. Jag börjar bli stressad inför helgen också då Almas namngivning äger rum, jag har så mycket som ska göras innan dess och jag vet inte hur jag ska hinna. Jag vet att det inte är hela världen om det inte blir perfekt eftersom hon ändå inte kommer att minnas det, men jag vill att allting ska vara perfekt. Jag är min egna största kritiker!
 
Här är iaf lite bilder från idag. 
 
 
 
 

Lilly katt

Jag är verkligen super trött idag. Jag och Alma sov på soffan natten tills idag och hon skrek till strax efter kl 1 i natt. Sedan vaknade hon vid 5 för mat och så somnade vi om mellan kl 6-8. Jag trodde faktiskt inte att klockan var så mycket när vi vaknade för det var fortfarande mörkt ute. Ja mörkt har det ju förresten varit hela dagen tycker jag. Så vi har ägnat oss åt en sak i stort sett, kollat på dokumentärer och film. 
Det blev en promenad med Spike också, han måste ju ut. Och så hann jag dammsuga och sätta upp lite julbelysning på balkongen. Och laga lite mat såklart. 
Jag har faktiskt pyntat klart inför advent också, det är så mycket annat som skall hinnas med nu i veckan inför Almas namngivning. Med en liten bebis vet man ju aldrig vad som händer så det gäller att planera och vara ute i god tid. 
 
 
 
 

Ris och fläskwock

När jag vaknade idag var jag så himla sugen på kinamat!! Så det fick bli hemlagad sådan med fläskkött, vattenkastanjer, minimajs, broccoli, paprika, morötter och en sås gjord på vatten, redning, köttbuljong och soya. 
Vad har ni ätit idag?
 
 
 

Slapparsöndag

Den här helgen har faktiskt känts ganska lång. Så skönt. Och det har dessutom varit den bästa och mysigaste helgen på länge, trots att vi inte gjort något speciellt. Men vem behöver det när man har en liten bebis att underhålla hela tiden. Då blir det mesta roligt. Här försökte Christer få henne att skratta, och ja ni ser ju själva hur det gick, sådär^^ hihi Nej men hon har skrattat och snackat en massa idag faktiskt. Det är bara när kameran kommer fram som hon tar fram sin seriösa min. 
 
 
 
 

Lördagsmyset fotsätter

Ja här fortsätter myset. 
Jag och Alma har precis sett på film och ätit chips och dipp. Ikväll blev det Maleficent. Den var riktigt bra! Jag gillar ju sagor och att få drömma mig bort till en fantasivärld emellanåt så den här filmen var helt i min smak! 
 
Nu blommar min hyacint också och det doftar ljuvligt! Min röda amaryllis är på G den också.
Jag älskar julblommor!!
 
 
Jag måste ju visa några kort på dagens Alma också. Idag i svarta byxor och fjärilsbody <3
 
 
 
 

Drömfångare, höstlöv och lördagsmiddag

Dagen började på absolut bästa sätt och den har fortsatt på samma vis. En stund efter frukost så gick vi ut, Alma sov i vagnen under drömfångaren som jag hängde dit idag. Visst blev det fint!? Spike låg i korgen under och jag krattade löv. Två säckar hann jag fylla innan det var dags att gå in och fixa mat. Resten av gräsmattan får jag ta en annan dag. 
Vad blev det då till middag idag? Jo det ska jag tala om för er, det blev tacofylld formfranska med tillbehör. Jätte gott! Och för en gångs skull åt vi i köket. Annars blir det oftast vid tv:n, men som Christer sa så behöver man inte sitta där hela tiden. 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagsplaner

 God morgon! 
Vi har sovit jätte gott inatt hela familjen och nu har vi precis ätit frukost och tagit en morgonpromenad med Spike. Om en stund tänkte jag ta med m den^^ig Alma ut i vagnen och försöka kratta upp lite löv, det är så fint väder idag så bäst att passa på. Trädgården ser hemsk ut. Men den ska nog gå att få ordning på. Egentligen skulle gräsmattan behöva klippas en gång innan vintern, men det lär nog inte hända. Hoppas det kommer lite snö snart istället som gömmer den^^
Vad har ni för planer för idag? 
 
 
Morgonens pyjamasbebis <3
 
 
 
 
 

Mysigaste fredagkvällen

Här har vi haft en riktig mysig fredagkväll. Till kvällsmat blev det varma mackor med kantareller och ost, riktigt gott. Sedan åt vi min hemmagjorda chokladfudge, chips och drack julmust samtidigt som vi lyssnade på julmusik, sjöng och hade en massa tända ljus. Mysstämning på hög nivå och bästa starten på helgen!
Har ni haft en bra fredag? 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag morgon

Hej hej!! 
Idag har vi hunnit med en hel del redan. Ätit frukost,  jag har duschat, lillan har badat, tvättat, plockat ur och i diskmaskinen, varit på en promenad, ätit lunch, packat in en massa förpackningar i bilen som skall till återvinningscentralen och nu är det dags för Alma att äta igen. Sen tror jag faktiskt att vi ska ta en promenad till innan det blir mörkt för det var så skönt väder idag. Inte sådär kallt och ruggit som det varit tidigare i veckan, så bäst att passa på! 
 
Vad gör ni idag?
 
 
Nybadad bebis <3
 
 
Bebis ute på promenad <3 <3
 
 

3 månaders vaccination

Igår var det dags för Alma att vaccineras och eftersom jag hatar sprutor så fick Christer åka hem tidigare från jobbet och följa med. Alma var så himla duktig och gjorde oss så stolta! Hon grät bara i några sekunder och sedan var det bra. Efter sprutorna fick vi vänta en stund i väntrummet och då släppte Christer lös barnet i sig och lekte med en bondgård som gav djurläten ifrån sig när man öppnade olika dörrar. Alma tyckte att den var jätte rolig så det få vi se om vi kan hitta en till henne. Efter en kvart fick vi gå hem och Alma fick ingen feber varken igår eller i natt. Ont i benen verkar hon inte heller ha haft utan hon har sovit gott och varit precis som vanligt. Våran duktiga duktiga tjej <3
 
 
 
 

Barnsäker kissekatt

Idag låg det hela tre paket i vår brevlåda. Ett till Christer, ett till mig och så det tredje till Alma. Det till Alma innehöll en gosedjurskatt som jag vunnit i en instagramtävling. Katten är handsydd och 100% barnvänlig då den inte har några ögon eller andra små delar som kan lossna så barnet riskerar att sätta dem i halsen. 
 
Jag kan verkligen rekommendera de här små katterna. Har du inte barn själv kan du ju köpa en att ge bort. Du kan välja själv vilket av alla tyger som finns att välja bland som du vill ha katten i och "skapaformochdesign" som tillverkar dessa katter syr även andra fina saker till barn. Som tex mössor, vantar, byxor, filtar, klänningar mm. Mer information hittar du här: http://www.facebook.com/skapaformochdesign 
Har du inte facebook kan du hitta henne på instagram: http://instagram.com/skapaformochdesign 
 
 
 
 
Alma blev jätte glad över sin lilla katt och smakade på den direkt^^
 
 
 
 

Klyftpotatis och lövbiffsrullader

Kvällens middag blev klyftpotatis, lövbiffsrullader med kryddsmör, kall sås och grönsaker. 
Kryddsmöret är kryddat med örtagårdkrydda, örtsalt och paprikapulver och klyftpotatisen är kryddad med pepparmix och salt.
Såsen är gjord på gräddfil, chiliepulver och grillkrydda. 
 
 
 

Kvällslugnet

Alma har varit världens gladaste och goaste bebis idag. Hon har ätit, skrattat och sovit. Idag sov hon faktiskt i två timmar vid lunchtid. Det var längesedan hon gjorde det sist. Himla skönt för då fick jag lite gjort samtidigt som jag fick lite egentid till meningslöst internetsurfande^^ När hon vaknade lekte vi lite i babygymmet, gick ut på en kvällspromenad och sedan har vi kikat på Historieätarna och nu kikar jag på Masterchef USA medan Alma ligger intill mig i soffan i sitt babynest. När hon vaknar ska hon få äta lite och sedan är det läggdags för henne och jag ska ut med Spike så han får kissa. 
Ja, det var den tisdagen det. I morgon är en ny dag. 
 
 
 
 
Mmm gott! ^^ Allting ska smakas på nu för tiden. Sötungen min, jag älskar dig så otroligt mycket! <3
 
 
 
 
 

Mjölkstockning

Fy fan vilken jobbig dag jag hade igår. Jag hade en stor knöl i vänster bröst som vägrade att försvinna hur mycket jag än ammade. Jag duschade varmt, masserade, klädde mig varmt och testade med olika amningsställningar men ingenting verkade hjälpa. Så ont gjorde det att jag till sist fick ta en ipren. Varför har jag inte köpt en bröstpump tidigare liksom. Jag var så arg på mig själv. Men jag gick iaf och lade mig på kvällen och bestämde mig för att höra av mig till vårdcentralen idag på morgonen.
 
Men, klockan 4 i morse vaknade jag av att Alma låg i vaggan och vred på sig så jag tog upp henne och lade henne med kroppen utmed min sida, som när man ammar tvillingar, hon var riktigt hungrig och åt på ordentligt och vipps så var knölen borta! Hallelujah!! Alltså det här med mjölkstockning och ömma bröst är nog det värsta jag varit med om. Så nu är det jag som håller mig ordentligt varm och varierar amningsställning oftare så hon verkligen kommer åt att tömma alla mjölkgångar.
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi har myst och lekt på golvet, Alma har fått bada vilket hon tyckte var galet kul. Hennes ögon var vidöppna, hon skvätte ner hela mig och skrattade med hela ansiktet hela tiden.
Underbara unge vad jag älskar dig! Sedan har vi tagit en promenad med Spike och gick sedan iväg till Ica för att hämta ut ett paket innehållande en julklapp till Alma. Jag skulle inte köpa något till henne i år men jag kunde inte låta bli när jag såg den här saken så det fick bli en julklapp i alla fall^^ 
När vi kom in låg Alma fortfarande och sov i vagnen så då passade jag på att göra lunch, köttbullar, potatis och gräddsås blev det, mums! Alma sover fortfarande men vaknar nog snart för att äta tror jag. 
Annars har vi ingenting planerat idag utan ska bara vara. 
 
Vad gör ni en grå novemberdag som denna?
 
 
Pyjamasbebis <3
 
 
 
 
 

Tre månader senare

De här fotona är tagna med 3 månaders mellanrum. Alltså jag har nästan glömt hur liten hon var när hon bara var några dagar gammal. Min lilla älskling <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysmorgon

God morgon! 
Alma vaknade strax efter kl 5 i morse och ville ha mat mat så då kunde vi sitta hela familjen i sängen en stund  innan Christer åkte till jobbet. Alma var suuuper pigg när hon ätit och ville inte alls somna om utan låg i mitt knä och jollrade och skrattade^^ Men efter en stund så lade jag ner henne intill mig i sängen och släckte lampan och då somnade hon rätt snart. Klockan 9 var det dags att vakna och äta igen och sedan låg vi kvar en lång stund i sängen och myste jag, Alma och Spike. Morgnarna är numera min absoluta favoritstund på dagen. Att få vakna utan att klockan ringer och att mötas av världens finaste tandlösa leende och glittrande ögon som strålar mot en. Det finns inget bättre! 
 
 
Titta så söta de är ihop. Det ska bli så kul när Alma blir lite större och få se vad hon och Spike får för relation till varandra. Jag gissar på att de kommer bli riktiga bästisar <3
 
 
 
 
 

Mjuka paket

Titta vilka söta mjukisdjur jag hittade på Rustas hemsida!!
En liten chihuahua och små ponnyhästar. Jag dööör!! 
Om det är någon som tänkt köpa en julklapp till Alma och inte gjort det än så önskar hon (läs hennes mamma) sig de här^^
Chihuahuan kostar 29kr och ponnyhästarna 49kr/st. Ponnyhästarna finns även i en större modell men då kostar de 99kr/st.
 
 
 
 

Söndag

Idag låg jag och Alma kvar länge i sängen och myste efter att vi vaknat. Eller myste och myste, jag låg och höll om henne medan hon sparkade, flängde med armarna och jollrade för fullt^^ Sedan kom Christer upp med smörgåsar till mig och sig själv och gjorde oss sällskap en stund innan vi gick upp allihopa. Jag var sugen på att ta en längre promenad förut men efter att ha varit ute en snabbis med Spike runt kvarteret så ångrade jag mig snabbt för fy vilket ruskigt väder det varit idag. Mörkt, blåsigt, blött och isande kyla. November är verkligen den värsta månaden på året tycker jag. Och Februari, innan våren bryter igenom efter vintern. Men nu längtar jag faktiskt efter lite snö och första advent så jag kan börja pynta med ljusstakar och adventsstjärnor. December månad är den mysigaste på hela året.
 
 
 

Snöglob

Alma har fått sitt första julpynt. En snöglob från BR-leksaker som mina föräldrar hittade på secondhand igår. 
Plasten är lite repig men i övrigt är den jätte söt tycker jag.
 
 
 

3 månader

Idag är det tre månader sedan världens finaste lilla människa föddes.
Och den lilla människan är min! Jag är så lyckligt lottad. <3
Jag ser så mycket fram emot att få följa dig genom livet. 
 
 
 
 
 

Chokladfyllda Disney julgranskulor

Titta vilka söta julgranskulor jag hittade på Netto häromdagen!! De är i plåt med olika Disneymotiv och är dessutom fyllda med choklad. 
De gula fanns med olika figurer från Nalle Puh, de blå med Pluto, Långben och Kalle och så de vita med Musse och Mimmi.
De här tre ska få hänga i Almas fönster i jul tror jag. 
 
 
 

Ljusslinga

Igår köpte jag en batteridriven ljusslinga på Netto för 30kr som jag hängt upp på en av hyllorna i min walk-in-closet. Jag blev supernöjd med det mysiga ljuset som den ger ifrån sig. Det lyfte verkligen hela sovrummet! 
 
 
 
 
 

Fredag förmiddag

Idag sov vi länge, som vanligt. Sedan fich Alma frukost och plötsligt var klockan halv 12 så då blev det pannkaksbrunch för min del. En bra start på helgen. 
 
 
 
 
 
 
 

Tävling hos Oslofru

 Jag är med och tävlar om den här underbara tavlan + en blogglänkning på en av mina favoritbloggar, Oslofru. 
Susanna är 26 år och bor i sitt nybyggda hus i Norge med sin man och son. På fritiden ägnar hon sig bland annat åt att måla, vilket hon är otroligt duktig på. Kolla bara in tavlan nedan, så otroligt fin!! 
 
Vill du också vara med och tävla om denna tavla, eller fyra andra alternativ, så klicka på länken nedan.
Jag hoppas verkligen på tur nu för den här tavlan hade varit så fin hemma hos oss. 
 
http://oslofru.com/2014/november/tavling.html
 
 
OBS! Bilden är lånad från Susannas blogg!!

Pasta och örtkryddad kyckling

Idag blev det pasta och kyckling till lunch. Super gott blev det!!
Vill du laga samma rätt så kommer receptet här:
 
Du behöver (till 2 pers)
 
* 2 kycklingfiléer 
* 2,5 dl pasta
* några broccolibuketter
* 3 färska champinjoner
* 1 pkt bacon
* 1/2 paprika
*2 dl grädde
*smör till stekning
* babyspenat
* örtsalt
*örtagårdkrydda
* chiliepulver
* salt
* paprikapulver
 
 
Gör såhär:
 
1. Koka pastan, glöm inte att salta!
2. Förväll broccolin så den blir mjuk.
3. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, krydda med chiliepulver, paprikapulver, örtsalt och örtagårdkrydda. Stek kycklingen så den får en fin färg.
4. Tillsätt hackat bacon och champinjonerna som du delat i mindre bitar. Stek tills även dessa fått färg.
5. Tillsätt grädden, broccolin och hackad paprika. Krydda med ytterligare lite örtagårdkrydda och låt koka ihop på svag värme i några minuter. 
6. Häll ner den färdigkokta pastan i grytan tillsammans med babyspenaten och rör om.
Klart!
 
 
Medan jag åt denna goda pastarätt så åt Alma på sina händer. Det är väldigt mycket käkande på dessa händer nu^^ Idag har hon på sig en body med fjärilar som jag köpt på en köpp och säljsida på facebook för 15 kr. Skicket var verkligen som nytt!
 
 

Brickbord

Ett rum som man oftast glömmer att inreda är väl badrummet. Oftast är man ju inte där inne så länge, men eftersom vi har badkar kan man ju faktiskt bli liggandes där en bra stund, speciellt nu i vinter då det är extra härligt med ett varmt bad. När jag väl ställt dit brickbordet med en murgröna, mitt badsalt och två små ljuslyktor på så kom jag på att jag antagligen inte kommer att kunna ha bordet här så länge till. Alma kommer ju antagligen att välta det om några månader. Men, fram tills det är dags att plocka bort alla prydnadssaker så tänker jag njuta lite extra och de här sakerna får helt enkelt flytta upp på handfatet senare och bordet får srtällas undan så länge. Sånt är livet som småbarnsförälder. Säkerheten går först!
 
 
 

Finisar

 
 
 

Tjejligan träff

Idag har tjejligan varit här på besök. 
Vi tog en promena till pizzerian för lunch och sedan blev det fika här hemma. 
Tyvärr fick vi ingen bild på alla fyra flickorna den här gången men det måste vi se till att få nästa gång. 
 
 
 
 
 
Jag hade bakat en kladdkaka med vit choklad och citron.Den var söt, men himlans god! 
 
 

Armbandsvinst

Här är ännu en av vinsterna från instagramtävlingarna jag varit med i.
Ett stilrent och snyggt armband. Det här gillar jag skarpt!
 
 
 

Äntligen kväll

Äntligen är det kväll. Den här dagen har jag känt mig riktigt stressad. Kladdkakan jag bakade blev lite för mörk, hoppas verkligen att den inte blev torr utan att vi kommer kunna äta den i morgon. Allting som jag tänkt göra har tagit längre tid än vad jag först tänkte mig och när det inte blir som jag tänkt så blir det kaos i mitt huvud. Men nu kan jag äntligen sitta ner i soffan och koppla av. Och det mesta av huset är nystädat, ovanvåningen slarvade jag lite med för där städade jag i söndags^^ 
Vad gör ni ikväll?
 
 

På ett silverfat

Under tiden som jag städat här hemma passade jag på att fixa med en ljusbricka som nu står på matsalsbordet. Jag kunde inte låta bli att köpa en hyacint när jag var iväg i affären så nu är första julblomman för i år inköpt^^ 
 
 
Ljusbrickan är ett loppisfynd, ljusstakarna köpta på gekås och den hjärtformade glasburken och kristallskålen på fot är gåvor. 
 
 
 

Hej tisdag

God morgon!
Just nu sitter jag och försöker få i mig frukost, nej jag har inte hunnit längre än trots att klockan är över 11^^
Alma vaknade strax efter kl 6, då var vi uppe och bytte blöja och så åt hon. Sedan somnade hon om och vaknade igen vid 9.40 då jag ammade henne i sängen igen. Sedan satte jag igång en maskin tvätt och så gick vi ner där de håriga bebisarna fick frukost och sedan var det äntligen min tur. 
Resten av dagen skall jag ägna år städning, matlagning och kladdkaksbak för i morgon får vi besök av tjejligan! 
 
Jag fotade Alma en massa denna morgon, precis som alla andra morgnar^^
Idag har hon på sig mina gamla hängslebyxor och en body med hjärtan på från Gekås.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pimpad köpetårta

Igår hade jag varken tid eller ork till att baka en tårta till farsdagfirandet så jag köpte faktiskt en frusen kladdkaka med cookiedough-moussé. Sedan pimpade jag den lite med kolasås. Men det går ju garanterat att göra en egen variant på kakan hemma. Den var faktiskt riktigt god så det blir nog till att testa att baka något liknande en dag. När jag har tid... ^^
 
 

Myskväll

Det har varit en bra söndag med lite farsdagfirande och nu på kvällen har vi ätit gott, pulled pork i tortillas med sallad, grönsaker och kebabsås. Nu har vi myst ner oss i soffan, Alma har fått på sig sin panda-overall och vi äter chips, ostbågar och tittar på walking dead. En lugn och mysig söndag.
 
 
 
 

Farsdag

Idag firar vi Christers första farsdag. Min pappa har varit här en sväng också så vi fikade lite och så fick pappa och Christer varsin liten present. 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag hos farmor

Idag har vi varit och hälsat på Almas farmor. Alma var så fin i sin rosa body och matchande rosett, men i tort sett så fort vi kom dit så spydde hon ner sig och fick byta. Så typiskt. Alltid när hon är finklädd så spyr hon ner sig men om man tar på henne någon slitnare body som vi fått ärva, ja då är hon minsann kräkfri hela dagen. Himla konstigt det där! ^^ 
 
 
 
 
 
 
 

12 veckors bebis

För 12 veckor sedan vid den här tiden låg jag på förlossningen med en knappt 1 timmas gammal Alma på bröstet. Och nu ligger hon på rygg i babygymmet och rullar upp på sidan för att sedan rulla ner på rygg igen o så upp på sidan en gång till. Hon blir bara starkare och starkare, men att ligga på mage i mer än några minuter ä  fortfarande inte roligt. I alla fall inte på golvet. Men om jag lägger mig i siffan och har henne liggandes på mage på min mage så lyfter hon huvudet och bålen jätte högt tempo och håller upp huvudet jätte länge. Hon blir mer och mer medveten om sakerna som hänger i babygymmet och i sin vagn också och ska gärna känna, slå, dra och smaka på dem^^ Hon gör sådana framsteg hela tiden och jag är en riktigt stolt mamma!
 
Idag har jag dessutom börjat plocka undan kläderna i storlek 56 och tagit fram de i storlek 62. 
Tigerbodyn och mjukisbyxorna hade hon på sig i ca 3 timmar innan hon lade en riktig bajsblöja som läckte upp på ryggen. Det får bli att börja använda storlek 3 på blöjorna snart också, men vi har fått några småpaket med blöjor i storlek 2 som jag gärna vill använda slut först. Men åker vi bort så sätter jag faktiskt på henne en 3:a.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cupcake mössa

Idag har Alma invigt sin nya mössa som hon fick av sin mormor igår. Jag köpte en likadan till min kusins dotter på tjejkvällen förra året och nu fick Alma en också. 
 
 
 

Fredagslunch

Idag blev det sallad till lunch. I min sallad idag hade jag räkor, pasta, champinjoner, gurka, äpple, paprika, blandsallad och gräddfil med örtagårdskrydda. 
 
 
 

Rosetter

Titta vlka fina rosetter Alma har fått. De är från ljuvligaband som du kan hitta på instagram och facebook. Hon säljer flugor, rosetter med hårband, hårsnodd och krokodilklämma och du kan köpa både färdiga rosetter och specialbeställa i olika storlekar. Det här är den stora varianten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Årets tjejkväll

Ikväll har årets tjejkvällsevent ägt rum här i vår by. Jag var där med mina smycken. Jag gick med plus så det går inte att klaga på, men de flesta tittade mest på Alma och inte på smyckena^^ hihi 
Alma skötte sig för övrigt exemplariskt och låg i vagnen och jollrade och lekte med sin kanin och sina ugglor. Sedan tog hon en tupplur på 30 min och vaknade strax innan vi skulle åka hem. Min duktiga tjej så stolt jag blir!! <3
 
 
 
 
 
 
 

Snö

Ja den här lilla snön som kom på förmiddagen var välinte särskilt mycket att skryta med... Hoppas den riktiga vintern kommer till 1:a advent i alla fall. 
 
 
 

Isbjörnsoverall

Alma skenar iväg på längden. Nu är det bara 1 meter kvar tills hon är lika lång som mig^^ Hon har vuxit ur overallpåsen som hon haft i storlek 56, hon kan inte sträcka helt på benen i den längre, så nu fick vi plocka fram isbjörnsoverallen i storlek 3-6 månader. Overallen har vi fått av en bekant vars barn vuxit ur den. 
 
 
 
 

Lilla jag

De första månaderna sa alla att Alma bara var lik Christer, men nu tycker jag att hon börjar bli lite lik mig också. Här har jag rotat fram några bebisbilder på mig. 
 
 
 
 
 
Jag och Alma ca 3 månader gamla båda två. Är vi lika tycker ni?
 
 

Namntåg

Häromdagen fick jag tummen ur och målade namntåget som jag köpte till Alma på höstmarknaden. Det var inte meningen att hjulen på loket skulle målas, men jag råkade kladda så då fick det bli så^^ I övrigt är jag jätte nöjd. Det är målat med samma färger som byrån jag renoverade till henne. 
 
 
 
 

Morgonstund

God morgon!
Alma sitter i sin babysitter och jollrar medan jag får äta frukost och blogga lite i lugn och ro. Jag har till och med hunnit dricka upp mitt te innan det hunnit kallna! Stor tumme upp för det^^ 
Alma är fortfarande snorig och snörvlig men magen är helt återställd till det normala nu. Så himla skönt! 
 
Idag och i morgon ska jag greja lite med förberedelser inför tjejkvällen på torsdag. Det är ett event som vi har en gång per år här i vår by och jag kommer att stå där och sälja ut mina smycken. Jag känner inte att jag har tid eller lust att lägga någon tid på det just nu när Alma är liten, jag vill ge all min tid till henne. Men jag har ganska mycket i lager. Så är ni sugna på några fina smycken tycker jag att ni ska kika förbi Floby på torsdag mellan kl 18.30-20.30. 
 
Morgonbebis <3
 
 
 
 
Och där somnade hon^^
 
 

Måndag och bvc besök

Idag har vi varit på bvc igen. Det är två veckor sedan sist och Alma har gått upp 230g.
Nu väger hon alltså 4940g och är 58cm lång. Hon har vuxit 10cm sedan hon föddes. Det märks på kläderna att hon växer fort på längden!
Hon låg på en viktkurva de första veckorna, sedan skenade hon iväg upp mot nästa kurva men nu har hon börjar förflytta sig ner mot sin ursprungskurva igen. Hon har ju varit magsjuk och förkyld, förkylningen sitter ju dessutom kvar fortfarande, så bvc sköterskan sa att det kan bero på det. Men det kan också vara så att hon inte orkar äta ordentligt nu när hon inte är helt kry. I vilket fall tyckte hon att jag skulle intensivmata henne varannan timme nu den kommande veckan, och om hon börjar spy upp mycket mat så ska jag sluta, för då får hon i sig så mycket som hon behöver och håller bara på att justera sig till sin ursprungskurva. Sedan ska vi dit på måndag och berätta hur det gått och väga henne igen för att se om det gjort någon skillnad. 
Jag kommer uppdatera er, var så säkra ;)
Så nu är det jag som får börja sörpla hallonbladste så inte mjölken tar slut^^
Någon som vet någonstans där de säljer bra termosmuggar till ett bra pris?
 
Här kommer lite bilder från i förmiddags.
 
 
 
När vi kom hem från bvc låg både Spike och Lilly i korgen i hallen och myste^^ Mina små sötisar <3
 
 
Dagens middag: Potatis, torsk, grönsaker och kall dillsås. 
 
 

Underhållning

Den här lilla bebisen blir bara svårare och svårare att underhålla samtidigt som man ska försöka hinna med hem, hund, mat och sig själv. Hon vill bli buren och ha uppmärksamhet hela tiden eller ha något intressant att titta på. Både babygymmet, jag och babysittern blir tråkiga efter en stund. Men nu har vi fått låna en gunga av mina föräldrars granne som spelar musik. Så förhoppningsvis kan den hålla den lilla damen nöjd en stund så jag hinner undan med lite annat^^ 
 
 
 
 
 
 

Vackraste dockvagnen

Titta vilken underbar dockvagn! Åh vad jag skulle vilja köpa den till Alma. Men det är en sån där "onödig" sak eftersom jag har min gamla dockvagn sparad. Men visst är den otroligt fin!?
 
 

Nedrans förkylning

God morgon! Jag hade tänkt att jag skulle få en massa gjort ute idag, men jag fick ont i halsen igår kväll och när jag vaknade i morse var halsen alldeles tjock och öm. Och om inte det skulle räcka så har jag legat konstigt också så nacker värker. Alma är snorig och hostig hon också fortfarande, så det får bli soffläge för oss två idag så vi blir friska någon gång! Vi får underhålla oss med serier och film och jag ska sörpla te och knapra halstabletter. Fast inte för många för då får väl både jag och Alma diarre också och det kan verkligen kvitta! 
Här kommer iaf lite morgonbilder på världens sötaste lilla tjej <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

November

Idag har vi fått gjort massor. Mina föräldrar har varit här hela dagen så Christer och pappa har grejat med avloppet i källaren och jag, mamma och Alma har äntligen fått lekrummet tömt på lådorna som stått där sedan flytten. Vi har också hunnit dammsuga, laga mat, fixat fika och gått på en promenad. 
Så nu sitter hela lilla familjen på kontoret och pustar ut. Christer vid sin dator, jag med min laptop i knät och Alma kollar på Madagasgar i Christers mobil^^ 
 
 
 

RSS 2.0