Året 2014

Vilket år det har varit. Det absolut bästa hittills!
Förra året slutade ju med att vi köpte hus och att vi fick ett positiv graviditetstest, men det höll vi ju hemligt till i början på det här året.
Så, de stora händelserna det här året har varit:
* Jag och Christer förlovade oss den 13:e februari
* Vi började renovera vårt hus i början på mars
* Vi fick se bebisen i magen den 28:e mars på ultraljudet. Det var en av de häftigaste händelserna jag varit med om och äntligen kunde man slappna av lite efter att ha fått se att allt såg ut som det ska.
* Vi flyttade in i huset helgen innan påsk
* Jag fyllde 25 den 26:e april
 
 
* Jag åt jordgubbar i mängder!
* Vi var på Bug Run
* Det var den varmaste och härligaste sommaren typ någonsin och jag njöt av att ha semester och snart gå på mammaledighet. Vi grillade, åkte till Liseberg mm.
* Vi målade alla fönster på huset
 
 
* I augusti började Christer jobba igen och jag hade fortfarande semester
* Den 15:e augusti, 10 dagar för tidigt, kl 13.48 föddes världens finaste lilla Alma. 9,5 timmar efter att vattnet gått och 7,5 timmar efter att värkarna satte igång.
 
 
*I November hade vi namngivningskalas
* Nu i december firade vi vår första jul som en liten familj med barn. Almas allra första jul. 
Det här året har verkligen varit mitt drömår på alla sätt och vis.
 
 

Lillans garderob

I söndags var vi i Ullared jag, Christer och Alma. Det gick hur bra som helst! Christer körde en vagn som Alma satt i sitt babyskydd i tillsammans med våra jackor och skötväskan och jag körde shoppingvagnen^^ 
Christer köpte lite kläder, jag hittade två tjocktröjor och trosor och så blev det en massa köpt till Alma förstås. 
Jag försökte hålla igen ordentligt eftersom hon redan har så mycket, men lite kläder blev det som ni kan se nedan.
 
 
 
 
En super söt tyllkjol i storlek 68.
 
 
T-shirt från killavdelningen, men Alma kan väl få vara med i surfpojkarnas förening hon också, tycker ni inte? ^^
Och så ett par leggins i jeansimmitation. 
 
 
Två pyjamasar i storlek 74 köpte vi med oss också. Det är ju så fruktansvärt billigt så lika bra tyckte jag. 
 
 

Let's go for a walk in the snow

Det är så himla vackert ute nu tycker jag. Snön är tjock och fluffig och luften är alldeles krispig. Precis så som december ska vara. Mycket vackrare än så här blir det inte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nej nej nej nej!

Jag är så grymt dålig på att säga nej. Jag är inte rädd för att ta en konflikt, det har jag inga problem med. Eller att säga vad jag tycker och tänker när det kommer till det mesta. Men jag är så himla mån om att göra alla andra till lags att jag ibland säger ja fast jag egentligen inte vill. Sedan får jag ångest över det för att det inte blir som jag tänkt mig. Jag vill inte göra någon besviken, men problemet är ju att det är jag själv som blir besviken istället. Och så ska det ju inte behöva vara. 
 
Jag har drömt och fantiserat om mammalivet hur länge som helst och sett så mycket fram emot att få bara vara mamma och sambo i över ett år utan några andra måsten. Att inte ha någon annan tid att passa än då vi ska till bvc och resten av tiden bara ägna mig åt att träffa vänner, fixa och dona här hemma och bara njuta av att vara mamma. 
Men sedan får man förslag om att man ska göra dittan och dattan och då kommer problemet igen. Jag har ju en massa tid så varför skulle jag säga nej. Att bara ha "jag vill inte för det är inte så jag tänkt mig det" som anledning att säga nej känns så fel. 
Jag har en massa saker att göra i vår som jag lovat, men just nu har jag bara lust att säga att nej, jag kan inte, jag VILL INTE! 
Jag som längtat så efter att få vara ledig alla högtider Almas första år. Fira en lång ledig påsk utan uppehåll för jobb, vala ledig över midsommar, ha semester hela sommaren och så vidare. 
 
Hur har ni andra mammor gjort när ni varit mammalediga?
Någon annan som har samma ångest som jag har?
 
Inatt drömde jag att Alma lärt sig att både krypa och gå och att jag missat alltihopa. Det om något borde väl vara ett tecken! Jag vill ju bara få vara mamma. Varför kan jag inte få vara det?
 
 

Nu var glada julen slut slut slut...

Japp då var julen slut för i år och jag har städat bort den här på bloggen genom att förnya headern.
Bort med det juliga röda och in med en krispig vit och isblå header istället. 
Vad tycker ni?
 
 
 
 

Så kom snön även till oss

 När vi vaknade i morse hade världen täckts av vit fluffig snö. Igår kom lite snö som knappt täckte marken men kylan höll i sig så när snön kom i natt kunde den lägga sig. Det är ju så himla vackert ute nu tycker jag, lite jobbigt att man måste ut och skotta det första man gör, men är det bara gjort så kan man ju njuta sen. 
Så efter snöskottning nu på morgonen så gick vi på en promenad hela familjen. Nu är vi hemma igen och lillan sover gott i sin vagn. Det ska bli så kul om det blir snö till nästa vinter sen när hon är lite över 1 år så vikan dra henne i pulkan och leka i snön. Jag längtar!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite sent att flyga söder ut nu kanske?! ^^
 
 
 
 
 

Almas julklappar

Det är inte klokt vad mycket julklappar Alma har fått!! 
Hon är bara fyra månader och fick så himla mycket bra  och fint. Mycket hon har användning för nu men också en del tills hon blir lite äldre. Här kommer bilder på allt som hon har fått.
 
 
Jag hade köpt tre Sonny Angels som ni kan se på bilden ovan och två julgransdekorationer med Disneymotiv som ni kan se nedan. 
 
 
Jag och Christer hade även köpt den här bondgården, som hon inte kan leka med än på 1 år, men vi kan ju leka och hon titta på^^ hihi
 
 
 
Av sin morbror fick hon spargrisen ovan och den vita nallen nedan. 
Av sin farbror fick hon den rosa fåtöljen som jag visat er innan. 
 
 
 
Av sin moster fick hon en haklapp, en t-shirt och ett påslakanset. 
 
 
 
 
Av mina föräldrar fick hon förvaringslådan ovan som också blir en pall. 
En bok, hoppgunga och läragåbil.
 
 
 
 
Av sin farmor, sina fastrar och Christers mormor fick hon alla sakerna nedan.
Ett matset, väckarklocka, tomte, klänning och benvärmare som Christers mamma stickat, en haklapp och ett hus med älvor som jag är helt kär i!!
 
 
 
 
 
 
 
Klänningen nedan fick hon av min farmor och farfar och av min mormor fick hon en peng. 
 
 

Annandagsfirande

Idag har vi haft julfirande hemma hos oss med nästan hela den närmsta släkten. Den enda som saknades var Christers bror Tobias. Vi har ätit gott, jag valde faktiskt att göra smörgåstårtor i år. Både jag och Christer tröttnar fort på all julmat så då tyckte vi att det kunde vara gott med något annat idag. Till efterrätt blev det chokladmoussé och glass för dem som hellre ville ha det. 
Sedan öppnade vi julklappar. Alma hade köpt till sin kusin Melwin, Christers mamma fick sin julklapp, jag och Christer fick klappar vi också och sedan fick Alma en massa fint! 
Sedan spelade vi julklappsspelet, åt julgodis och kikade på Frozen tre gånger. Det är Melwins favoritfilm så den fick gå i bakgrunden om och om och om igen. Till Melwin hade vi förresten köpt en bok, en VW buss och en julgranskula med Disneymotiv. Vad Alma fick ska jag visa i ett  annat inlägg. 
 
Det har varit fullt ös hela dagen så nu sover Alma gott. Jag ska andas ut i soffan en stund innan jag kryper ner i sängen jag också.
Hoppas ni haft en fin annandag ni också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Almas första jul

Då var årets julafton över, men det betyder inte att julen är över. När jag var liten kändes det som att julen var slut så fort vi delat ut julklapparna efter kalle Anka. Men nu firar vi jul hemma hos oss på annandagen också då hela Christers familj kommer hit så det gör att julen känns så mycket längre och inte tar slut bara sådär. 
Dagen och kvällen har vi spenderat hos mina föräldrar. Vi åt julbord, kollade på kalle, åt efterrätt och delade ut julklapparna. Alma blev så bortskämd med fina klappar. Jag ska visa er allt hon fått en annan dag. Här kommer bilder från idag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni haft en riktigt fin julafton!

Julaftons morgon

Vilken mysig morgon vi haft. Första julen med barn och trots att jag saknade julkänsla igår så vaknade jag upp med ett pirr i magen idag. Underbart! Vi gick ner när vi vaknat hela familjen och började öppna klapparna under granen. Jag är så nöjd med mina julklappar! 
Jag fick en surfplatta och en 6liters glasburk med kran av Christer. Den kommer bli perfekt att ha citronvatten eller saft i till sommaren. 
Sedan öppnade jag mitt paket från jobbet som innehöll fyra jätte fina muggar och två juldukar. Jag ska visa bilder i ett senare inlägg. 
Mest paket fick Alma, fast vi sagt att vi inte skulle köpa något till henne. Hon fick även en jätte stor paket från Christers bror nu på morgonen som de hade med sig på henne namngivning. Jag ska göra ett separat inlägg med alla hennes klappar också. 
Efter paketöppningen åt vi frukost och Christer testade sin julklapp, en joystick för dataspel med flygplan och helikoptrar. 
 
 
Pappa hjälper till att öppna paket.
 
 
 
Den stora julklappen från farbror Tommy och Emma innehöll världens finaste fåtölj!! 
 
 
 
Hon fick en Sonny angel 2014 christmas edition av oss.
 
 
Och ett gosedjurståg..
 
 
Ja jag var tvungen att provsitta fåtöljen jag med^^
 
 
Hon fick en bondgård också med en massa roliga knappar. 
 
 
De obligatoriska julskinkesmörgåsarna till frukost.
 
 
 
Sedan fick lillan ett julbad innan vi bytte om och for iväg till mina föräldrar för julfirande. 
 

Johannas adventskalender Lucka 24

Då var dopparedagen här och sista luckan i adventskalendern. 
Eftersom det inte finns mycket mer att tipsa om nu innehåller dagens lucka bara en stor och varm julhälsning från oss.
Vi önskar er en riktigt riktigt GOD JUL!
 
 
 
 
 

Uppesittarkväll

Ikväll har vi haft uppesittarmys framför bingolotto. Vi vann faktiskt varsin ny bingolott både jag och Christer så vi satsar på att bli miljonärer till nyår! 
Vad har ni gjort ikväll?
 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 23

Bakom dagens lucka gömmer det sig ett tips på en efterrätt .
Efter all julmat och allt godis kan det vara gott med något lätt och fräscht. Förra året år vi en god fruktsallad.
Mina föräldrar har alltid ostkaka till efterrätt. Vad ska ni ha för efterrätt i år? Den gamla hederliga gröten? Eller vad har ni för traditioner? 
 
 

50årskalas!!

Ikväll har vi varit iväg en stund på 50årskalas. 
Så här söt var Alma <3
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 22

Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på en mjuk pepparkaka med cream cheese frosting och apelsinglasyr.
Perfekt att bjuda på nu i jul, jag gjorde denna till vårt andra adventsfika och den var mycket uppskattad.
 
 
Du behöver:
 
* matfett + ströbröd till formen
* 100g smör
* 2 ägg
* 2dl strösocker
* 1,5 dl gräddfil 
* 1,5 tsk mald ingefära
* 1,5 tsk malda nejlikor
* 2tsk kanel
* 3dl vetemjöl
* 2tsk bakpulver
 
Till frostingen:
 
 
*200g philadelphia
* 50g mjukt smör
* 2dl florsocker
 
Till glasyren:
 
* 1,5dl florsocker
* Några droppar saft från en apelsin (du märker hur mycket du behöver för att få en smidig glasyr som är lagom konsistens på.)
* rivet skal från 1/2 apelsin
 
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. smörj och bröa en ugnsfast form med avtagbar kant ca 24cm i  diameter
3. Smält matfettet och låt det svalna
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner gräddfil, matfettet, kryddorna och mjölet blandat med bakpulvret. 
5. Dtjälp upp smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min tills kakan känns torr
7. Rör under tiden ihop frostingen och glasyren
8. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Skär den på mitten och bred frostingen på bottendelen. Lägg försiktigt på överdelen och häll sedan över glasyren.
9. Dekorera med lite strössel om du vill och ställ sedan in i kylen så glasyren och frostingen får sätta sig.
 

Sopp-söndag

idag åt vi tacosoppa och nybakat bröd till middag. Inte helt fel en kall vinterdag. 
 
 
 

En julig 4:e advents fotografering

Nu närmar det sig, bara tre dagar kvar till julafton!
När vi vaknade idag hade vi fått vinter ute, ingen snö men marken var täckt av krispig frost, så himla vackert! 
Jag och Alma kom upp i tid idag också, hon väckte mig strax innan kl 7 så vi åt frukost i soffan framför nyhetsmorgon och hade sedan en julig fotografering framför granen innan Christer hann vakna. En riktigt mysig morgon ihop med den bästa jag vet, som dessutom var på ett strålande morgonhumör, bättre kan det inte bli!   
 
Hoppas ni får en riktigt fin 4:e advent allihopa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 21

 Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på marknadsnougat vilket går både fort och lätt att göra. 
Jag har gjort strutar av cellofanplast som jag lagt mina karameller i och när våra gäster kommer på annandagen får det en strut var med sig hem. Men man kan ju även ta med sig en strut eller två när man går bort. Hemmagjorda presenter med egettillverkat godis, mycket bättre än så kan det ju inte bli!
 
 
Du behöver (till ca 50 karameller)
 
* 5,5 dl vetemjöl
* 4dl florsocker
* 1dl kakao
* 125g margarin
*5dl strösocker
* 1dl vatten
 
Gör så här:
 
1. Sikta ner mjöl, florsocker och kakao i en stor bunke.
2. Häll vatten, socker och margarin i en kastrull och låt koka ca 2 min tills allt smält samman.
3. Häll snabbt smörblandningen över de torra ingredienserna och rör snabbt ihop det. 
4. Häll upp på ett bakplåtspapper på en bricka och tryck ut degen med hjälp av fingrarna så den blir ca 1 cm tjock.
5. Plasta in och låt stå i kylen en stund innan du skär upp den i lagom stora bitar.
 
 

Fika hos Almas mormor och morfar

Efter frukost tog vi en promenad jag, Alma och Spike och mötte upp Almas mormor. Sedan gick vi hem till dem och fikade. Christer höll på att rensa upp i kallgaraget så han kom efter i bilen lite senare. Det blev en trevlig förmiddag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagsfrukost

Igår kväll hade vi ett himla sjå med att få Alma att sova, jag tror det beror på att hon sover så länge på morgonen. Dessutom är hon så himla hungrig på kvällen och vill helst ligga vid bröstet i flera timmar och äta och sedan somna där, men så fort jag försöker lägga ner henne så vaknar hon och skriker och hon blir inte tyst förrän hon får äta lite till. Igår kväll gick jag ner vid 23 tiden och gjorde lite gröt till henne men inte ens det hjälpte, hon skulle ammas efteråt också. Hon somnade till slut strax innan midnatt och då kunde jag äntligen lägga ner henne i vaggan. Då hade jag nattat sedan halv nio! Så nu är det vi som börjar gå upp tidigt om morgnarna och låter bli att ligga och dra oss till tio tiden! Så här kan vi inte ha det. Så det blir att försöka få in lite bättre rutiner, st'lla klockan på halv 8 och börja dagen då. Jag hoppas det hjälper. 
I morse åt vi frukost medan det fortfarande var mörkt ute så då passade jag på att tända lite ljus i köket. Himla mysigt! 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 20

Nu är det bara fyra dagar kvar till jul, så jag antar att de flesta är klara med det mesta?
Bakom dagens lucka gömmer det sig ett pyssel som man kan sysselsätta barnen med under tiden som man själv stökar eller som jag, pyssla med själv. 
Jag har gjort girkanger av silvrigt presentpapper. Men det går givetvis att använda vilket papper man vill. 
Man klipper bara ut remsor som är ca 1cm breda och 10cm långa och så tejpar, limmar eller häftar man ihop dem.
Mina girlanger valde jag att hänga i dörröppningarna på nedervåningen men de är också jätte fina att ha i granen istället för glitter.
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 19

God morgon!
Bakom dagens lucka gömmer det sig ett pyssel. 
Jag har gjort några garnbollar att hänga i granen, de flesta helt i vitt garn så de ser ut som snöbollar men testade att göra en i vitt och rött också som ni ska få se tillvägagångssättet på nedan.
Dessa julgransdekorationer är perfekta att hänga långt ner i granen om man har småbarn eller djur som mer än gärna vill kika närmare på allt fint julgranspynt.
 
Bilderna nedan visar steg för steg hur du går tillväga.
1. Du behöver garn, och pappcirklar.
 
 
2. Börja snurra garnet runt cirklarna...
 
 
3. När hålet försvunnit så är det redo att klippas.
Då håller du fingrarna i mitten så garnet inte köper upp och så trär du in saxen mellan de båda pappcirklarna och klipper hela vägen runt.
 
 
4. Då kommer det att se ut såhär.
Då trär du ett snöre eller fint band mellan pappskrvorna och knyter åt och gör sedan en ögla.
Sedan river du av pappcirklarna och tar bort dem.
 
 
5. Då har du fått en boll som ser ut såhär..
 
 
6. Sist klipper du bara till bollen så den blir jämn ifall vissa trådar är längre än andra och så är den redo att hängas i granen.
 
 

Jul i vårt hus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 18

God morgon!!
Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på himmelskt goda choklad- och apelsincupcakes.
 
Du behöver (till ca 12st)
 
Cupcakes
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal av 1 apelsin + 2msk saft av apelsinen
4 rutor riven mörk choklad

       Creem Cheese Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
2msk kakao
 

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 
  5. Blanda i rivet skal och saft av en apelsin och chokladen.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 

Creem Cheese Frosting

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt.
  2. Spritsa frostingen på cupcakesen när de svalnat helt.
  3. garnera på valfritt sätt med tex strössel, apelsinbit eller rivet apelsinskal.
 

Smakportion

Idag gjorde jag potatis- och palsternackspure till Alma, ja till mig också för den delen^^ 
Det var hennes första smakportion förutom babygröten och det slank ner direkt. Hon tyckte att det var jätte gott och gapade som en liten fågelunge. Men hon ska ju bara få smaka nu i början så jag ställde undan tallriken och jösses vad arg hon blev!! Hon vet verkligen vad hon vill. Men jag kan ju inte ge henne hur mycket som helst så det var bara att sätta sig och amma direkt så hon blev nöjd. Hoppas att det fortsätter så här bra med all mat!
 
 
 

Lasse-liten vinst

Förra veckan vann jag ett presentkort att handla för hos www.lasse-liten.se  i en tävling jag var med i på instagram. För presentkortet valde jag ett jätte fint set med mössa och vantar i storlek 3-6 månader. De finns även i storlek 0-3 månader. Min vinst kom hem häromdagen och jösses så mysiga de var. Så himla mjuka och goa. Jag önskar att de fanns i vuxenstorlek också, då hade jag köpt dem direkt!
Nu behöver vi inte oroa oss för att Alma ska frysa i vinter. 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 17

Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på mitt absoluta favorit julgodis, choklad fudge!
De blir så sjukt goda så man kan nästan inte sluta äta och dessutom är de jätte lätta att göra. 
Så det här receptet måste ni verkligen testa!
Det går dessutom att variera och man kan använda vit, ljus eller mörk choklad och man kan byta ut de sega sockerbitarna i receptet mot tex julskum. 
 
Men här kommer grundreceptet iaf.
 
 
Du behöver:
 
*4dl strösocker
* 2dl vispgrädde
* 100g smör
* 200g blockchoklad (jag brukar använda 100g ljus och 100g mörk)
* 25st sega sockerbitar eller marshmellows
 
Gör så här:
 
1. Häll smör, socker, grädde och sockerbitar/marshmellows som du klippt i tredjedelar i en kastrull. 
2. Koka under omrörning på svag värme i ca 10 minuter tills alla sockerbitar/marshmellows har smält.
3. Ta kastrullen från plattan, bryt chokladen i bitar och rör ner i kastrullen. Rör så det blir en jämn smet. 
4. Häll smeten i en oljad form med avtagbar kant och låt stelna i kylen i några timmar.
5. Ta fram och skär i lagom stora bitar. 
NJUT!

Granen står så grön och grann i stugan

Ikväll har vi tagit in granen. Jag har klätt den och Alma och Christer har suttit i soffan och tittat på och lyssnat på musik. Jag tycker att allt julpyssel och stök är så himla mysigt och roligt. Christer däremot är inte så förtjust i det, det kan liksom kvitta så han är glad ju mindre han behöver hjälpa till med. Men det gör inte mig något så länge han låter mig hållas för då blir det ju precis som jag vill ha det^^ Win win liksom. 
 
Lilly var snabbt framme och kontrollerade granen. Än har hon inte rört några av julgransdekorationerna, men hon ligger gärna under granen bland klapparna och myser^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag var halvvägs klar med pyntet kollade Alma och Christer lite närmare på granen. Det tog några timmar sammanlagt att få den färdigpyntad. Mycket pynt och glitter ska det vara!
 
 
Det blev en suddig mobilbild såhär på kvällskvisten. Jag ska ta bättre bilder på granen med systemkameran en annan dag. 
 

Johannas adventskalender Lucka 16

Ja men vi öppnar väl dagen slucka då och kör igång tävlingen som gömmer sig bakom den!
Idag har du chansen att vinna ett av armbanden nedan. 
 
 
För att vara med vill jag att du:
Lämnar en kommentar där du motiverar varför just du ska vinna. Berätta också vilket av armbanden du skulle välja om du vann.
För en extra chans, dela tävlingen på facebook, din blogg och instagram.
 
Tävlingen avslutas redan i morgon 17/2 kl 20.00.
Lycka till!
 

4 månader

Idag är det 4 månader sedan Alma föddes. Hon är redan 1/3 år gammal!
Det är helt otroligt vad mycket som hänt på så kort tid. På ett sätt känns det som att det var igår som hon låg där inne i min mage och knödde och på ett annat sätt känns det som hon alltid har funnits här. 
Min älskade lilla dotter! Jag älskar varenda sekund med dig! Till och med de sena kvällarna då du inte vill somna och jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag skulle aldrig byta bort dem! Jag njuter allt vad jag bara kan just nu av att du äntligen är här. Jag hade det på känn och har nu fått det bekräftat, att du är meningen med mitt liv. I was made for loving you. 
 
 
En liten Alma den 15:e augusti bara ca 2 timmar gammal.
 
 
1 månad gammal den 15:e september.
 
 
2 månader gammal den 15:e oktober
 
 
3 månader gammal den 15:e november
 
 
Och idag den 15:e december, en glad liten unge på 4 månader <3

Johannas adventskalender Lucka 15

Bakom dagens lucka gömmer det sig ett papperspyssel. 
Jag har gjort julgransdekoratoner med hjälp av rött papper med mönster och en typ av stift som finns att köpa i hobbyaffärer, vet inte vad de heter men ni ser på bilden hur de ser ut. 
Det här pysslet är jätte lätt och roligt att göra, perfekt för barn att pyssla med också. 
Ni ser på bilderna nedan hur jag gått tillväga.
 
 
 
Jag klippte remsor av pappret, hur tätt man vill att remsorna ska sitta beror på hur många man gör, jag testade lite olika varianter med allt från 3 remsor som på bilden nedan till 6 remsor. Så testa dig fram!
 
 
Fäst remsorna i mitten så de sitter ihop och fäst sedan igop dem i ändarna.
 
 
Sedan är det bara att knyta i ett snöre och hänga upp dem i granen eller varför inte i fönstret?
 
 

Tredje advent

Idag firade vi att det är tredje advent med att äta smörgås med julskinka på till frukost. Jag griljerade vår skinka igår och den blev så god!!
Efter frukost åkte vi in till stan för att handla lite och så hämtade jag en julklapp som jag beställt hos en av knallarna som stod på julmarknaden vid torget. De hade även ponnyridning och ringdans runt granen. Nästa år när Alma är lite större får vi ta och stanna till en stund och kika. Men idag hade vi bråttom hem eftersom det snart var matdags för Alma igen så det var snabba pix med att hämta det jag skulle och sen hopp in i bilen igen. Jag tog några kort på vägen till bilen och jag tycker att det är så himla mysigt på stan nu när alla skyltfönster är pyntade! 
När vi kom hem gjorde jag i ordning lite babygröt som Alma skulle få smaka på. Första smakportionen och det gick så himla bra! Hon tyckte att det var jätte gott! Dock hade hon lite svårt att fåi sig maten då hon försökte suga i sig den och höll på med tungan som hon gör när jag matar henne, så mycket åkte utanför munnen^^ Men när jag gett henne lite och sedan tänkte ta bort det blev hon förbannad och började skrika så då fick hon lite till och då blev hon nöjd. I slutet så höll jag skeden framför henne och så lapae hon i sig gröten som en katt, då gick det lite bättre. haha! Så det här med hur man äter, det får vi ta och öva på så hon får in snitsen ordentligt^^ Förhoppningsvis kommer det att gå lika bra med annan mat. jag har köpt hem palsternacka och potatis så det ska hon nog få smaka i morgon. Morötter blir det nog också en dag i veckan. 
 
Hur har det gått för er när era barn börjat med smakportioner?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julbord

Igår kväll var vi på julbord med mitt jobb. Det blev på samma ställe som förra året, i Mosslanda i en ombyggd lada. Hur mysigt som helst och de har så himla god mat och efterrätt där! 
Alma var såklart med och hon skötte sig så himla bra. Hon blev lite ledsen när hon var hungrig men annars var hon glad och smilade åt alla. Sedan var det flera i personalen och av de andra gästerna som inte var i vårt sällskap som kom fram och kikade på henne och berättade hur söt hon var, frågade hur gammal hon är och lite sådär när vi gick iväg för blöjbyte och så. Himla kul! Extra roligt tyckte Alma att det var med livemusiken som spelade efter maten, då satt hon som en fågelholk och tittade och lyssnade^^ Men efter en stund så somnade hon gott. Dock vaknade hon lagom tills vi skulle åka hem och höll oss sedan vakna länge. Aja, så kan det bli när man bryter rutinerna. Hon gav oss iaf sovmorgon till kl 10 idag, om man bortser från amningen vid halv 7, men hon somnade om direkt efter den och sov som sagt ända till kl 10 sen. 
Vi får se hur länge hon håller mig vaken ikväll... ^^
 
Här kommer några bilder på mig och min lilla prinsessa från igår kväll.
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 14

Då var det dags att öppna dagens lucka! 
Idag kör vi igång ytterligare en tävling där TVÅ personer har chansen att vinna ett par av de handgjorda nickelfria örhängena nedan. 
Den som jag drar först får välja först och sedan får den andra vinnaren välja bland de resterande tre paren. 
 
 
För att vara med vill jag att du:
 
Lämnar en kommentar nedan där du skriver ett julklappsrim till det örhängespar du önskar vinna.
För en extra chans, dela tävlingen på facebook, din blogg eller instagram.
 
Vinnarna dras på tisdag 16/12 kl 20.00. 
Lycka till!

Lucia frukost

Igår kväll var det meningen att vi skulle åkt på kalas. Min pappa fyllde nämligen år i veckan men han har gått och blivit sjuk så då stannade vi hemma istället. Så himla onödigt om vi blir sjuka nu innan jul ju! Dock ringde mamma och sa att vi fick komma och hämta en bit tårta så det gjorde vi och den åt vi till frukost i morse. Lite får man lyxa till det när det är Lucia. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lucia

God morgon!
Idag är Alma klädd som en liten tärna. Är det den 13:e december så är det! 
Jag har ingen helvit klänning till henne men jag tog på henne en vit body, vita strumpbyxor och ett vitt "Madicken förkläde" som hör till en klänning jag hade när jag var liten.
Hon skulle väl haft glitter om magen också men jag tyckte att det fick räcka på huvudet.
Visst är hon söt vår lilla tärna?! 
 
 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 13

Trevlig lucia!!! 
Bakom dagens lucka gömmer det sig en tävling.
Nu i jultider blir det lätt stressigt och då gäller det att ta sig tid att koppla av och ta hand om sig själv. 
Därför lottar jag ut ett hemma-spa kit med ansiktsmask, badsalt, nagelfil och nagellack.
 
För att vara med och tävla ska du:
 
1. Lämna en kommentar nedan där du delar med dig av ditt bästa avkopplingstips. 
2. För en extra chans, dela tävlingen på din blogg, facebook och/eller instagram. 
 
Tävlingen avslutas på onsdag den 17/12 kl 20.00.
Lycka till!
 
 
 

Känslostorm

 
 
Den här dagen har varit riktigt känslosam. I morse när vi låg i sängen och myste så låg Alma och gjorde pruttljud med sin mun, det är nya grejen. Hon har väl sett hur vi gjort det så nu gör hon likadant, så otroligt söt är hon när hon gör det också så jag blir riktigt tårögd varje gång! 
En annan sak som vi upptäckt att hon tycker är roligt är när man äter. Speciellt om man äter tex ostbågar som krispar lite när man tuggar. Christer tog en ostbåde förut, stoppade den i munnen och sa nam nam och Alma skrattade så hon nästan kiknade. Så höll de på en stund, han åt en ostbåde och hon skrattade. Mammahjärtat höll på att smälta sönder! 
Det är så kul att se att hon får mer personlighet för var dag som går och min kärlek till denna lilla människa blir bara starkare och starkare. Jag trodde redan att jag älskade henne så mycket som det går men den här lilla tjejen väcker verkligen nya och starkare känslor inom mig hela tiden. 
Jag är så himla glad, tacksam och lycklig över att hon finns och att hon är MIN (ja lite Christers också såklart) ^^ hihi
Just nu har jag precis allt jag någonsin önskat mig och behöver! <3

En bra fredag

Idag har vi haft en riktigt fin och mysig dag. Vi vaknade vid halv 7, Alma fick mat och sedan låg vi och myste lite i sängen och somnade om till kvart i 10. Då gick vi upp så jag kunde äta frukost och det gjorde vi i soffan till Jul med Ernst. Sen fick Alma äta igen, vi tvättade, Alma fick bada och så tog vi en promenad med Spike. När vi kom in från promenaden hade Alma somnat så då fick jag ett ryck och tog fram min gamla plastgran som ska få stå i Almas rum nu och så pyntade jag den. Sedan var det dags för Alma att äta igen och sen slängde jag i mig lite lunch jag med. När Christer kom hem åkte vi till stan och köpte en gran som nu står och väntar på att få komma in, men det blir inte förrän nästa helg. Sedan handlade jag lite på Lidl också eftersom de hade "handla för minst 300kr så får du köpa ett paket blöjor flr 20kr" den här veckan. Perfekt för blöjor går det åt i det här hushållet^^
 
Jag har dessutom haft riktig tur idag. Jag har vunnit hela två tävlingar som jag deltagit i på Instagram! :D
Jag vann ett presentkort på sidan www.lasse-liten.se att handla något till Alma för och så vann jag ett par converse till mig själv i en annan tävling! Woho!!
 
Hur har starten på er helg varit?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 12

 God morgon! 
Vi startar dagen med att öppna en ny lucka i adventskalendern tycker jag!
Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på julgodis, nämligen mariannetryffel.
 
 
Du behöver:
 
*1 dl grädde
* 100g ljus blockchoklad
* 100g mörk blockchoklad
* 30st mariannekarameller
* 1/4 dl florsocker
 
 Gör såhär: 
 
1. Kör mariannekaramellerna i en mixer eller lägg dem i en påse och banka med en kavel så det blir småbitar.
2. Häll grädden i en kastrull och värm den på spisen, ta bort den precis innan det börjar koka!
3. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör tills all choklad smält. 
4. Häll i mariannesmulorna och rör om ordentligt. Låt stå i kylen i ett par timmar.
5. Ta ut kastrullen och rulla bollar av den stelnade chokladsmeten, ungefär 1 tsk per pralin är lagom.
6. Rulla pralinerna i florsocker.
Klart!
 
 

Johannas adventskalender Lucka 11

God morgon!
Bakom dagens lucka gömmer det sig ytterligare en tävling.
Den här gången har du chansen att vinna ett nickelfritt handgjort halsband.
För att vara med och tävla vill jag att du:
1. Skriver en motivering till varför du ska vinna.
2. För en extra chans, dela tävlingen på facebook, din blogg eller instagram. 
Du kan även tävla direkt på instagram om du hellre vill det, samtliga lotter läggs ihop när tävlingen avslutats på söndag 14/12 kl 20.00.
Lycka till!

Summer dress

Eftersom jag är född i slutet på april så är alla kläder som jag hade när jag var lika gammal som Alma är nu sommarkläder. Men jag vill så gärna att hon också ska använda dem, i alla fall en gång. Så idag tog jag på henne en av mina gamla sommarklänningar med en surfande Mimmi. Det är tur att vi haft det varmt inomhus fast det blåst storm ute och varit snöblandat regn.
 
Jag hittade faktiskt två bilder på mig i klänningen. Här är jag väl dock bara en dryg månad gammal så klänningen är en aning stor^^ 
 
 
 
 Och här är Alma i samma klänning idag, 25 och ett halvt år senare. 
 
 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 10

God morgon! 
Bakom dagens lucka gömmer det sig ett tips.
Nu i juletid är det ofta väldigt mycket som rör i huvudet på en och samma gång och man blir lätt virrig och glömsk. Den här tiden på året är tyvärr den tiden då flest bränder i hemmet sker, ofta på grund av att man glömt blåsa ut ett ljus. 
Men det är ju så mysigt med det där ljusskenet, det är ju en stor del av julstämningen. Men, då kanske det räcker att ha levande ljus på bordet, där du sitter och istället köpa batteridrivna ljus att ha i fönstret eller i ljuslyktan på golvet? Så har i alla fall jag gjort. Inte i första hand för att jag tror att jag kommer glömma ljusen, utan för att jag har djur som rör sig både på golvet, bänkar och i fönster och som kan bränna sig eller välta ner ett ljus. Nästa år när Alma går kommer det kännas ännu viktigare att inte ha en massa levande ljus som hon kan komma åt, men man vill ju som sagt fortfarande ha det stämningsfulla ljuset.
Såhär ser det ut i min stora lykta på golvet i hallen.
 
Ljusen finns att köpa som 2-pack på Rusta för 59kr. Men de finns även i andra butiker som tex Ö&B. 
 
 
 
 

Livet är en gåta...

Du är gåtans svar!
 
 

Bvc och musikhjälpen

Sedan igår kväll har radion, surfplattan eller datorn varit igång konstant. Musikhjälpen har ju dragit igång!! 
Den enda stunden vi missade idag var när vi var på bvc. 
 
 
Bvc besöket gick bra, Alma väger nu 5505g och är 61,5cm lång. Så hon följer sin kurva bra.
 
Idag pratade vi smakportioner också eftersom Alma blir fyra månader på måndag.
Vi ska börja med lite pure av potatis, palsternacka, blomkål, morot och majs. Sedan tyckte hon att jag skulle ha i lite bröstmjölk istället för vanlig mjölk och det skulle jag väl kunna ha... OM JAG LYCKADES PUMPA UR NÅGOT!! Jag har börjat få mjölkstockning emellanåt eftersom Alma sover i upp till 11 timmar i sträck på nätterna så jag köpte hem en bröstpump men har på en veckas försök inte lyckats få det att funka!? Jag har googlat och frågat andra hur de gör och testat men nej, mina bröst vill inte bli pumpade. Jag förstår inte varför, jag fick dem ju urpumpade på förlossningen när vi var på  återbesöket dag 3 eftersom jag hade så ont och då kom det ju massor! Aja, det är väl bara att fortsätta försöka... 
 
Bvc sköterskan sa även att vi kan börja med babygröt på kvällen om vi vill för det finns från 4 månader. Då föreslog hon en gröt med frukt i så jag har köpt hem banangröt, vi får se om det blir en hitt. Själv vill jag helst spy när jag känner doften av banan :P haha Men förhoppningsvis går det hem hos den lilla damen. Jag kommer hålla er uppdaterade, var så säkra. 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 9

Bakom dagens lucka gömmer det sig ett vintrigt recept med smak av apelsin.
 
 
Du behöver (till 2 pers):
 
* 2 stora kycklingfiléer
* smör att steka i
* finrivet skal av en liten apelsin och ändarna av en apelsin
* svartpeppar, salt, paprikapulver och chiliepulver efter smak
* 4dl vatten
* 1/2 burk minimajs
* 1/2 dl vatten och en matsked majsena mjöl till redning
 
Gör såhär:
 
1. Stek kycklingfiléerna så de får en fin yta och krydda.
2. Hacka minimajsen och låt den få lite färg i stekpannan den också.
3. Häll på vattnet, det rivna apelsinskalet och apelsinändarna, lägg på ett lock och låt puttra på svag värme i ca 40 min tills kycklingen är färdig.
4. Häll i redningen och låt koka upp så såsen tjocknar något.
5. Servera med ris och en god sallad.
 
 

En måndag i december

Idag har vi inte gjort något speciellt. Vi vaknade kl 8 efter en hel natts sömn. Alma har haft en tillväxtperiod i en vecka ungefär och vaknat på natten eller tidigt på morgonen och ätit, men igår somnade hon vid 21, vaknade 22.30 när jag gick upp för att lägga mig så då fick hon lite mat och somnade snabbt om och sov sedan till 8 i morse, så nio timmar sammanhängande sömn fick vi inatt. Tummen upp för det!
När vi vaknat så åt vi frukost, gick ut på en promenad med Spike till posten för att posta vinsten från julkalendertävlingen, gick hem, gjorde chokladfudge, åt lunch och sedan började jag sy på en sak till Alma, ni ska få se när den är klar. Mycket mer än så har vi inte hunnit med. Christer är hemma från jobbet nu och Alma sitter i hans knä och berättar allt vad vi gjort under dagen för honom. Jösses som hon pratar nu! haha Det kommer aldrig gå att få tyst på henne igen är jag rädd^^ 
 
Vad har ni gjort idag?
 
 
 
Idag invigde vi vintermössan Alma fått av mormor. Den är i storlek 3-6 månader så den borde ju passa men den är något stor^^ Men men hon lär ju växa i den och vi behöver ju inte oroa oss för att hon ska frysa iaf. 
 
 
 
Mitt sötakökssällskap <3
 

Johannas adventskalender Lucka 8

God morgon!
Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på tomtens favoritkakor, åtminstonde borde det vara hans favoriter^^ Nämligen double chocolat chip orange cookies. 
 
 
Du behöver: (till ca 10-12 kakor)
 
* 100g mjukt smör
* 2msk ljus sirap
* 1dl strösocker
* 1 tsk mald ingefära
* 1/2 tsk bikarbonat
* 1 1/4 dl vetemjöl
100g mörk choklad
 
Till chokladkrämen:
 
* 50g mjukt smör
* 1 äggula
* 1 1/2 dl florsocker
* 2msk kakao
* 1 tsk vaniljsocker
* rivet skal och saft från 1/2 apelsin
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa smör, strösocker och sirap fluffigt
3. Vispa ner de torra ingredienserna
4. Hacka chokladen och knåda ner den i degen
5. Rulla 20-24 bollar, lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och tryck till dem lite. Tänk på att kakorna flyter ut lite så lägg dem inte för nära varandra.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills de blivit gyllene. 
 
7. Medan kakorna svalnar rör du ihop alla ingredienser till smörkrämen. Glöm inte att sikta ner kakaon så att det inte blir klumpar!
8. Bred lite smörkräm på hälften av kakorna och sätt ihop dem så det blir dubbla kakor.
*Förvara i kylen så inte smörkrämen smälter!
 
 

Julheader

Jag slängde ihop en ny och tillfällig header lite snabbt nu när Alma somnat. 
Jag tycker att det är mysigt att göra om den lite så här innan jul, vad tycker ni?
 
 
 
Julheader vs vanlig header.
 
 

Adventspresenter

Alma blir så bortskämd. Idag hade hennes mormor med sig så fina adventspresenter som hon köpt på Ikea igår. En jätte mjuk och go nalle, en mysig filt, en tygtomte att hänga i Almas julgran när den kommer upp och en pipmugg. 
Tack så jätte mycket för de fina presenterna och blöjorna!
 
 

Vinnaren av första adventstävlingen...

Vinnaren blev Frida!
Grattis grattis!
Jag har kontaktat dig och inväntar svar.
Tack till alla andra som deltog.
Jag har ytterligare två tävlingar som avslutas på onsdag 10/12 så missa inte dem!

Adventsfika

Vilken mysig dag vi har haft. Vid halv tolv kom Christers mamma och Göran hit och så åt vi lunch, SOM JAG GLÖMDE ATT FOTA!! Alltså vad hände där, hjärnsläpp! Aja, jag hade lagat potatisgratäng och kassler i alla fall så inget märkvärdigt, men ändå^^
Sedan pälsade vi på oss och gav oss ut i regnet för att kolla in den årliga julmarknaden. Vilket för övrigt var en riktig besvikelse, all credd till de som engagerat sig, men det blev helt enkelt inte lyckat. Mycket berodde nog på vädret också, men paraden var ju bara ett enda "reklamtåg" för de lokala företagen och knallarna stod inne i lokaler du inte kunde komma in med barnvagn i. Så himla tråkigt. Nästa år kanske jag skulle ta och engagera mig^^ hehe
När paraden hade varit gick vi hem igen och värmde oss, mina föräldrar kom förbi för lite mysigt adventsfika. Jag hade bakat en mjuk pepparkaka med cream cheese frosting och apelsinglasyr och double chocolat chip cookies med apelsin- och chokladsmörkräm. 
Gott gotti gott gott!! 
 
Bildbomben från dagen kommer här!
 
 
En glad liten skit som busar med farmor.
 
 
 
 
Alma hade det iaf varmt och torrt i vagnen när vi andra blev genomblöta. Ibland önskar man att man fick vara bebis igen alltså^^
 
 
 
Alma och mormor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alma hade ett seriöst samtal med sin nya nalle <3
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 7

God morgon och trevlig andra advent!
Bakom dagens lucka gömmer det sig en tävling. 
Den här gången lottar jag ut en linnehandduk i julens färger och ett paket saffran. 
Perfekt nu inför lussebaket den 13:e. 
 
 
För att vara med och tävla vill jag att du:
1. Lämnar en kommetar där du berättar vilket som är ditt absoluta favorit saffransrecept! 
2. För en extra chans, dela tävlingen på facebook, din blogg eller instagram (delar du på instagram så hittar du en tävlingsbild i mitt flöde, jag heter joherman89).
 
Tävlingen avslutas på onsdag den 10/12 kl 20.00.
Lycka till!
 
 

Johannas adventskalender Lucka 6

God morgon!
Bakom dagens lucka gömmer det sig ett pysseltips!
 
Jag har gjort en fakegran med hjälp av en kruka med grus och sten, några kvistar och en grangirlang. 
På bilden nedan ser ni hur jag tryckt ner fyra grenar i krukan, knytit ihop dem längst upp och fyllt på med grus och sten för att det ska bli stabilt.
Sedan jag jag bara snurrat girlangen runt pinnarna och pyntat med glitter. 
Jag är supernöjd med resultatet! Och särskilt dyrt blev det inte heller.
 
 
 
 
 

Dagens bebisbildbomb

Jag kan inte sluta fota Alma så det har ju blivit en del bilder varje dag^^
Här kommer ett urval av dagens skörd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 5

Bakom dagens lucka gömmer det sig ett tips och en tävling! 
Jag vill tipsa er om det här goda julteet som innehåller julens alla underbara smaker.
Dessutom lottar jag ut en påse med just detta te till en lycklig vinnare!
 
 För att vara med och tävla vill jag att du lämnar en kommentar här nedan där du berättar vilken som är din absoluta favoritdryck i juletid.
För en extra chans, dela inlägget på din facebook, din blogg och/eller instagram. Glöm då inte att infoga länken i kommentaren nedan så jag kan se detta.
Tävlingen avslutas på onsdag den 10:e kl 20.00.
Lycka till!
 
 
 

Torsdagsbilder

 
 
 
 

Vi rullar vi rullar vi rullar vi rullar...

Idag gjorde hon det, hon rullade från rygg till mage! Och vilken tur sen att vi var hemma både jag och Christer så vi fick se det. Hon har övat i ett par dagar och rullat fram och tillbaka men inte lyckats få med sig armen, men i morse då gick det. Så kul!! :D 
 
 

Blöjtårta

Wihoo!! 
Igår kom ännu en sak som jag vunnit på instagram. Nämligen en blöjtårta från blöjtårtan.se. Den innehöll Naty ekologiska blöjor och en handvirkad kanin från Nature Zoo of Denmark gjord i bambugarn. Jätte fin!! Jag kan verkligen rekommendera dessa! Tårtorna finns i olika utföranden i olika prisklasser och du kan göra personliga beställningar helt efter egen smak och tycke. 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 4

Bakom dagens lucka i adventskalendern gömmer det sig ett pyssel.
Hjärtan på tråd har jag valt att kalla det.
 
 
Vill du göra dessa filthjärtan på tråd så behöver du sakerna på bilden nedan: Garn, filt att klippa ut hjärtanen ur, nål och brodergarn. 
Jag har valt att göra hjärtanen dubbla och sy ihop dem så de blir stabilare. 
Du gör hjärtanen så små eller stora du vill och garnet så långt som du själv önskar.
 
 
Här har jag sytt ihop mina åtta röda hjärtan och sex vita.
 
 
När hjärtanen är sydda klipper du garnet dubbelt så långt som du vill ha det, snurra det sedan och låt ändarna mötas så snurrar gardet ihop sig och blir tjockt. Sedan är det bara att hänga dit hjärtanen med jämna mellanrum och hänga upp den där du vill ha den.
Tex, i en dörröppning, på sänggaveln, spjälsängen, väggen, öppna spisen eller gardinen. 
 
 
 
 

Nytt till lilla garderoben

Nu ska jag visa er två av tre saker som jag köpte under stadstrippen igår. 
De hade ta tre betala för två på barnkläder på kappahl så då fick jag passa på. De hade även 12% på bh:ar så det köpte jag mig en också. 
 
Alma fick i alla fall ett par tights med fötter, ett par likadana som hon fått innan men i en större storlek. 
Sedan var jag ute efter en kofta så det fick bli den här vita från Newbie, den passar ju till allt så jätte bra.
 
 
Sedan såg jag en tyllkjol som jag bara inte kunde låta bli. Den minsta storleken var i storlek 86 men hon växer ju i den^^ Tills dess får den hänga som dekoration öber klädbyrån och bara vara fin.
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 3

 God morgon!
Bakom dagens lucka gömmer det sig lite pyssel. Nämligen hur man på ett billigt och enkelt sätt gör en egen julstrumpa.
Jag har använt mig av fleecetyg som jag klippt ut delarna ur av två fleecefiltar som jag köpt för 13kr st. Liknande filtar finns att köpa på tex Jysk, Ö&B och Ikea. 
Nedan följer en beskrivning på hur du går tillväga för att göra en likadan julstrumpa som jag gjort till Alma.
 
1. Klipp ut alla delar.
 
 
2. Sy ihop strumporna med varandra genom att använda dig av stygnen jag visar i videon eller någon annan form av stygn som du själv tycker passar bättre. 
 
 
3. Sy dit kanten längst upp på strumpan och vik sedan ner den så syns inte sömmen. Se nästa bild.
 
 
 
4. Sy dit en ögla så strumpan går att hänga upp.
 
 
5. Sedan valde jag att brodera dit ett namn. Men du kan skriva god jul, göra ett hjärta eller något annat fint. Låt fantasin flöda!
 
 
Klart!
Nu är det bara att vänta till jul så den kan fyllas med klappar. Fast för vår del blir det nog inga klappar i den i år utan det får vänta till nästa år^^ 
 
 

Cupcake bebis

Efter en hel dag på vift är vi nu trötta. Alma somnade vid bröstet vid halv nio så det vara bara att lägga ner henne i vaggan och nu ska jag sova jag med.
Jag bjuder på några bilder på världens sötaste cupcake-pyjamas bebis såhär på kvällskvisten. 
Åh jag skulle kunna äta upp henne!! <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Babyträff

Idag har jag och Alma träffat två av våra bebis-mamma vänner. Vi gick en sväng på stan och shoppade lite och sedan blev det fika hemma hos Linda som hade bakat lussekatter. Therese hade bakat hon också och hade med sig muffins och super goda kakor!! 
 
 
 
Bebistrion redo för en sväng på stan.
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 2

Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på pepparkakssnittar. En perfekt småkaka att baka och bjuda på nu i adventstider. De är dessutom enligt mig, lite roligare och går snabbare att göra än vanliga pepparkakor, men är minst lika goda! Så det här är ett hett tips till er som känner av julstressen men ändå vill ha något hembakat hemma att bjuda på. 
 
 
Recept:
 
* 200 g smör
*2 dl strösocker
*3 msk sirap
*4 dl vetemjöl
*2 tsk bakpulver
* 1/2 msk malen ingefära
* 1/2 msk malen kryddnejlika
* 1 msk kanel
* 1msk kardemumma

Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda smör och socker med elvisp tills det blir mjukt
3. Tillsätt sirap och vispa ihop
4. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en jämn deg.
5. Dela degen i fyra delar och rulla ut fyra längder, lägg två på varje plåt och platta till dem något.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
7. Skär kakorna på snedden medans längderna är varma och låt dem sedan kallna.
 
*Ät dem gärna till ett glas kall mjölk eller en kopp varmt té med någon härlig julsmak.

Julmånaden är här!!

Äntligen är det december!!! Min favoritmånad. Jag älskar verkligen advent och alla mysiga förberedelser inför jul. Julgodis, julklappsinslagning, julmarknader, baka, pynta, tända ljus, ta en promenad på kvällen och se hur fint alla pyntat sina fönster och trädgårdar, snön som knastrar under kängorna, julfilmer, julgran, julmusik, varm choklad med marshmellows ja precis allt! Mys mys mys mys mys!!!! Extra mysigt blir det i år när vi har en liten bebis <3 
 
I oktober hade jag och Alma en liten fotoshoot här hemma. Jag lade fårskinnspläden i vår tvättkorg och så lade jag henne i den bland några klappar och julgranskulor. Så himla fina kort blev det!! Ett av dem blev årets julkort men jag tänker inte säga vilket än då några av er kommer få hem det i brevlådan, så jag vill att det blir en överraskning. Men här kommer några av korten från fotograferingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johannas adventskalender Lucka 1

Ja men då drar vi igång den här adventskalendern!
 
Bakom lucka nummer 1 gömmer det sig en tävling. 
 Tiden nu innan jul så är det ju mycket stök i köket med karamellkok, bakning och matlagning. Så då passar det väl utmärkt med en tävling där vinsten är ett litet bakset med förkläde och siliconslickepott?!
 
För att vara med och tävla ska du:
 
1. Lämna en kommentar där du berättar vad du helst bakar/lagar nu till jul.
2. För en extra chans att vinna: länka till inlägget på din blogg eller facebook. Du kan även gå in på instagram och gilla tävlingsbilden, dela den på din instagram, länka till joherman89 och #joherman89
 
Vinnaren dras på söndag 7/12 kl 20.00
LYCKA TILL!
 
 
 

RSS 2.0