Dagens outfit

 
Ikväll har jag och mamma varit på Tupperwere party. Det var trevligt och det bjöds på gott fika. Vad jag haft på mig idag ser ni på bilderna. Leggins, klänning och cardigan köpta på Gekås i Ullared. Armbandet och örhängena är också köpta på Gekås. Berlocken i halskedjan fick jag av mamma igår, hon kom hem från en veckas semester på Mallorca i lördags natt så hon hade köpt med sig den som en liten present till mig.
 
 
Nu ska jag inta soffläge och mysa med mina små pälsbollar.
 

Pink & Purple

Dessa två ligger nu i ett paket på köksbordet och skall skickas iväg till en förhoppningsvis nöjd köpare. Jag fick instruktionerna att det skulle vara en donut nyckelring och en cupcake kylskåpsmagnet och att favoritfärgen var rosa. Sedan hade jag fria händer och här är resultatet. Hoppas verkligen att hon blir nöjd!
 
 

Söndagsmyyys!

 
Jag har jobbat hela helgen och i morgon är det bara att ge sig på't igen. Så har inte hunnit med mycket annat än att ta det lugnt när jag kommit hem. Nu sitter jag uppkrupen i soffan vardagsrummet, nyduschad och i en stor morgonrock. Spike och Lilly ligger intill mig och myser. Så nu tänkte slå på en film och mumsa i mig lite choklad och en clementin. Det får bli mitt avslut på denna vecka.
Vad gör ni ikväll?
 

Mössan på!

 
Jag avr ute en snabbis med Spike nyss, usch så kallt det var! Och Lilly ville följa med ut så det fick hon. Men hon håller sig runt huset, gräset är alldeles för läskigt fortfarande. Hon liksom snyger fram på gruset som ligger utmed huset. Söt kissen <3 Spike försökte få henne att leka med honom men det gick inte, snabbt som attan var hon på plats vid dörren och skulle in^^
 
 
 

Bråkstakar

 Spike och Miss Lilly har blivit så himla bra kompisar. Det är så roligt! De tvättar varandra, sover ihop, busar och leker. Mina små busisar^^ 
 

Ljus i vårt hus

 
Jag har precis kommit hem från jobbet, stängde idag och skall upp och jobba i morgon bitti igen. Så det får bli en lugn lördagkväll för min del. Det är ju konstnatten i kväll och det hade kanske varit kul att åka runt och kika på lite. Jag var ju med själv förra året. Men jag får det nog bra här hemma också tror jag. Jag har tänt en massa ljus i hela vardagsrummet och tänkte faktiskt slå på en film på datorn och krypa upp i soffan. Mysigt värre med andra ord. Vad gör ni denna höstkväll?

Lördagsfina

 
När det är helg ska man vara ren och fin tycker Lilly. Hon fick till och med hjälpa Spike att tvätta sig bakom öronen lite^^
 
 
 

Johannas önskelista

Nu är jag ute i god tid igen jag vet^^ Men här är i alla fall en liten lista på saker som jag önskar mig i julklapp och i födelsedagspresent.
Så här kan ni gå in och kika om ni inte vet vad ni ska köpa till mig mamma och syskon^^
 
Den här termoskannan på 1 liter från Rice är ju så festlig!!
Den finns att beställa på nätet för 199kr eller så kan önska butiken ta hem den om man frågar. Vink vink till min bror och syster, köp den till mig i julklapp^^
 
 
En cupcake ställning (finns i Ullared)
 
 
Köksprylar, tex någon fin ugnsform (finns också i Ullred)
 
Den här fina smyckesställningen finns på Indiska
 
 
Fler delar till min julservice från fyrklövern. Ugnsformen till Janssons frestelse har jag tex inte^^
 
 
Någon av dessa juslyktor hade inte varit fel. Även de finns hos Fyrklövern.
 
 
Ett presentkort på upplevelsen att flyga luftballong!
 
 
En grill med avlastningsyta och grillredskap.
 
 
 
En pall till köket så jag når till de översta hyllorna utan att behöva hämta en stol varje gång^^
 
Body mist från Victorias secret. Finns att köpa på nätet för 119kr.
 
 
En rosa handdammsugare till köket (finns i Ullred)
 
Denna lista kan komma att fyllas på allt eftersom.

Té med smak av somriga cupcakes och muffins

 
Jag fick syn på de här två sötnosarna i téhyllan i mataffären. Kunde inte låta bli att stoppa ner dem i kundvagnen^^ Hoppas de smakar lika gott som de ser ut nu. Ska ta mig en kopp senare ikväll har jag tänkt.
 
 

Pink roses

 
Nu på förmiddagen har jag varit och storhandlat. Det känns så skönt nu när både kyl, frys och skafferi är fyllda med mat. Älskar verkligen välfyllda skåp!
Jag köpte faktiskt med mig en bukett rosor hem också, nu när hösten är här kan det behövas lite extra piff inne med blombuketter och levande ljus tycker jag.
 
 

Mys morgon

 
Denna morgon tar vi det lugnt i soffan och myser. Ute är det frost och minusgrader. Men om en stund ska jag pälsa på mig och ge mig in till stan och storhandla. Kylskåpet ekar nämligen tomt^^
 
 

Stickad tröja och ljusblått bälte

 
Idag har jag på mig grå jeans, stickad tröja och ett ljusblått bälte.
Till det har jag ett strassarmband och tillhörande örhängen.
 
 
 

Torsdag eftermiddag

 
Idag efter jobbet så for jag iväg för att träffa en klasskompis från grunnskolan som jag inte träffat på nästan 7 år. Helt sjukt va fort tiden går!
Men när vi sågs så kändes det som det var i går som vi umgicks. Precis som det ska vara. Enda skillnaden var väl dock det stora huset och de två barnen^^ hihi
Therese bjöd på fika, hemmagjord äppelkaka med äpplen från trädgården, extra + i kanten där^^ Joel på 1,5 år höll igång ordentligt, precis som det ska vara och lilla Julia, två månader somnade gott i vagnen under promenaden.
Tack för en jätte trevlig eftermiddag!

Kylig septembermorgon

 
 
Denna morgon var riktigt kylig! Var tvungen att ta på mig vinterjackan när jag gick ut med Spike^^ Men oj vilket vackert väder vi fick framåt dagen. Vackra orange/röda löv mot en klarblå himmel.
Jag gillar hösten!
 
 
 

Ostfralla och oboy

 
Inga chips eller andra onyttigheter till tv:n ikväll inte. Nej nu gör vi som man ska och äter en ostfralla och tar stooor mugg med oboy istället.
 
 

Cupcake Nails <3

 
Idag fick jag ett infall att måla cucakes på några av mina naglar, det gick väl sådär^^
Men jag ska öva och öva så ska det nog bli rikitgt bra till slut! :D
 
 

Frosen morning

Herr Frost har varit på besök hos oss i natt. Burrr!!!
Men man kan ju inte säga annat än att det är väldigt vackert. ^^
 
 
 

Liten kisse i en stor värld..

 
När jag kom hem från jobbet idag öppnad ejag dörren så Lilly fick en chans att gå ut lite om hon ville medan Spike sprang och kissade. Men för en liten misse är världen väldigt stor och otäck. Hon satt på trappan en lååång stund innan hon ens vågade kliva ner från den. Sedan upptäcktes det snabbt att gräs var väldigt otäckt så hon smög på gruset en liten bit utmed husväggen. Sedan blev det några snabba skutt in igen^^ Vi får väl se, men det verkar inte som att det blir någon utekatt av denna damen inte^^ Men det är skönt tycker jag, då slipper jag oroa mig för allt som kan hända en liten kisse i den stora världen. Det räcker gott och väl om hon följer med mig och Spike ut i trädgården då och då tycker jag.
 
 
 
 

En tidning och choklad

 
Precis det här behöver man en söndag, en bra tidning och en bit choklad.

I've never been to me

 Det blir många videos idag. Men så får det bli^^ Hörde nämligen den här låten på radion förut och älskade den direkt!! Ni måste lyssna!! Här är en version med och en utan text.
 
 
Hey, you know what paradise is?
It's a lie, a fantacy we created about people and places as we'de like them to be.
But you know what truth is?
It's that little baby you're holding, ant it's that man that you fought with this morning.
The same one that you're going tomake love with tonight.
That's truth, thats love..
 
 

Video marathon

 Den här morgonen har det varit fullt ös medsetslös! Ja ni ser ju själva...
 
 
 
 
 
 

Pizza time

 
Slängde ihop en pizza förut, är ju så gott med hemmagjord pizza.
Hade bara skinka, tomatsås, ost, fetaost, oregano och ananas på idag. Och så lite kebabsås till och sallad.
Gott gotti gott gott.
 
Min pizzadeg:
 
* 7dl vetemjöl
* 2tsk bakpulver
* 1/2 tsk salt
* 1/2dl matoja
* 3dl vatten
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda ihop degen och havla ut på en plåt.
3. Lägg på fyllningen.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
 

Lördag

 
Här blir inte många knop gjorda idag. Jag satte igång en maskin tvätt förut men det är i stort sett det mest ansträngande jag kommer göra idag^^
Skogpromenad blir det ingen heller eftersom det är jakt, så jag och Spike har fått hålla oss i trädgården.
Ska spela lite sims tror jag och ikväll blir det nog en film. Vad ska ni göra idag?

Dagens outfit

 
Den här morgonen var det svinigt kallt ute, vi hade till och med frost på gräset!! Men nu på fdagen när solen kikat fram på en klarblå himmel så har temperaturen stigit betydligt. Har varit ute på en promenad med Spike i bara jeansskjorta och leggins.
 
 
Jeansskjortan kommer från gekås i Ullared, legginsen är köpta på Lindex, skorna på Skopunkten och halsbandet är tillverkat av mig-mot bröstcancer!
 
 

Kampen mot bröstcancer

 
Just nu är det mycket prat om bröstcancer, rosa bandet har kommit ut i butik och andra fina rosa saker som man kan köpa och på så sätt skänka pengar till forskning mot just bröstcancer.
Jag kände att jag också skulle vilja göra något, skänka pengar kan man ju alltid göra, men det hade varit kul att göra något speciellt. Så jag kom på idén om ett specialdesignat halsband, just för det här endamålet.
 
Från och med idag 20/9-13 fram till 28:e oktober då bröstcancergalan sänds på kanal 7 så kör jag igång en kampanj. Detta innebär att jag specialdesignat två rosa cupcake halsband som jag kommer att sälja för 100kr/st och skänka 20kr för varje sålt halsband till bröstcancerfonden den sista oktober så dela summan blivit ihopräknad.
Alla känner vi någon som blivit drabbad, eller åminstonde så känner vi någon som känner någon som blivit drabbad.
Så köp nu ett halsband och skänk på så sätt en slant till kampen mot cancern.
Om du inte vill bära det själv kan du alltid köpa det till någon du bryr dig om, som tex din mor, mormor, syster, faster, systerdotter, kusinbarn, bästa kompis, fru, flickvän, ja you name it! Jag bjuder även på frakten för dessa.
 
 

Potatismos och panerad torsk

Ojojoj vad mätt jag är just nu! Har precis vräkt i mig en stor potion med potatismos (jag gör för övrigt det godaste moset^^), panerad torsk och så lite grönt. Jösses så gott det var!
 
 

Johannas mumsiga smycken på Facebook

Nu finns Johannas mumsiga smycken på Facebook.
Gå in och gilla och dela sidan för att ta del av nyheter, specialerbudanden, evenemang och tävlingar.
 
www.facebook.se/johannasmumsigasmycken
 

Me today

 
När jag kom hem från jobbet idag blev klädvalet lite annorlunda mot vad det brukar bli. På grund av att vi hade besök satte jag på mig lite snyggare kläder istället för mjukisbyxor eller onepice som det brukar bli efter jobbet^^ Men det var ju bra, då kunde jag passa på att ta lite outfit bilder också^^
 
 
Byxor, rosa bälte och vit träningströja från Gekås i Ullared.
Skor från Netto.
T-shirt och skarf från H&M.
 
 

Prat kissen

 
Vi har en riktig liten pratkvarn här. Miss Lilly hoppar upp i knät på en, kör upp nosen i ansiktet och hälsar och sedan börjar hon prata, massor! Och när man pratar med henne spinner hon så högt så hon låter som en symaskin och så snackar hon tillbaka. Sötnosen!
 
 
Och får hon ingen uppmärksamhet som här så tar hon till tänderna, aj aj aj!!
Vilket hon gör just nu också när jag sitter här och skriver istället för att klappa på henne.. aaaj! ^^
 

Torsdags besök

 
När jag kom hem från jobbet idag var Christers mamma och syster här, så det blev en impulsfika. Tur att jag hade kvar av daim, caramel & brownie glasstårtan jag gjorde för några dagar sedan^^
 

En äkta soffpotatis!

 
Här har vi en äkta soffpotatis! Hon är inte klok den här lille kissen^^ haha
Men kolla bara på den lilla magen på bilderna ovan, så fin!! Och på bilden nedan ser hon inte rikitgt klok ut^^ Ja man får sig många goa skratt under en dag i alla fall^^ hihi
 
 

Tjockis onsdag

 
Idag unnade jag mig faktiskt något extra och köpte med mig glass hem.
Den här med små fudgebitar och kolasås var sååå god!! Märket är Garant för den som vill köpa den.
 
 

Franska örter <3 Kyckling

 
Idag har jag gjort en liten hitte på rätt, det blev kyckling med franska örter och pasta.
Visst låter det gott?! :D
 
Vill du slänga ihop detta så behöver du: (till 2 pers)
 
* 2 kyckling filéer
* 1 förpackning med rökt skinka (pålägg)
* 1/2 burk (1dl) cremé fraish med fraska örter
* 3dl okokt pasta
* 1 1/2dl mjölk
* några kvistar broccoli
* 2dl färsk bladspenat
* salt och svartpeppar
 
Gör såhär:
 
1. Koka pastan
2. Strimla kycklingfiléerna och skinkar
3. Förväll broccolin
4. Stek kycklingen så den får en fin yta, salta och peppra
5. Tillsätt skinkar så den också får lite färg och slutligen broccolin
6. Häll i mjölken och cremé fraishen och blanda till en krämig sås
7. När det är klart att serveras tillsätter du spenaten och pastan
Servera direkt ur stekpannan eller häll upp på ett snyggt serveringsfat
 
 

Hemma tisdag

Idag är det min lediga förmiddag, vilket innebär att jag jobbar kvällen och stänger på jobbet. Jag älskar dessa dagar! Man hinner med så mycket mer. Idag har jag hunnit med att ta sovmorgon ända till halv 8, tvättat, diskat, burit in ved, eldat, lagat lunchlådor tills i morgon, varit på promenad med Spike, tillverkat smycken och sett några avsnitt av en serie. Bilden nedan har ingenting med inlägget att göra, men Spike är ju så söt när han sjunger^^
 
 

Bubblamus


Har ni sett min nya coola datormus!! En bubbla!! :D


Dippen <3


Nu blir det soffläge för resten av kvällen med, halv 8 hos mig, idol och det okända.
Några av dessa program som ni kikar på?

Lilla missen

Den här krabaten är ett riktigt vilddjur. Hon hänger i gardiner, klättrar på möbler och springer som en tok genom huset. Hon är så snabb så man hinner inte få med henne på bild när hon är igång. Så det gäller att passa på när hon tar en tupplur, som nu^^

Höstigt värre

Idag känner man att hösten i luften. Det blåser, gula löv sirlar ner från träden och det småduggar.
Då är det bäst att gräva fram höstkläderna längst in i garderoben!
Idag har jag gaft på mig bruna chinos från H&M, linnet är också därifrån och hoodien är klasströjan från gymnasiet.
 
 

Tävling med Kandeeshop

Jag är med och tävlar om ett super snyggt linne från www.kandeeshop.se
Kolla in hennes webshop du också, där finns massa fint!
 
 

Gratis underkläder

 
En bekant till mig säljer märkesunderkläder till olika butikskedjor och ser till att uppdatera varje säsong genom att plocka bort gammalt och fylla på med nytt. Det gamla skall då slängas (!) eller tas om hand av säljaren. Denna kvinna tycker som jag att det är helt befängt att slänga bort helt nya oöppnade färpackningar med kläder så hon var och lämnade ca 18 lådor med underkläder och strumpor på ett kvinnohem här i närhete haden. Sen hade hon plockat undan lite som fanns i min storlek också som jag fick idag. Man bugar och bockar. Gratis är aldrig fel^^

Matkoma!!

 
Här har vi precis ätit middag, ris och baconlindad kyckling.
Jag behöver verkligen åka och handla i veckan som kommer, kylskåpet ekar nämligen tomt på grönsaker!!
Nu ligger tre av oss utslagna i soffan med matkoma, och två av dessa har inte ens ätit^^ haha
 
 
 

Lördags middag

 
Igår jobbade jag eftermiddagen och stängde butiken, sedan var jag och Christer bjudna på middag hemma hos en kollega till mig och hennes sambo. Det var riktigt trevligt och maten var jätte god!
 
Innan jag åkte till jobbet igår så passade jag på att måla naglarna med ett av mina nya lack. Det är alltid kul att kunna fixa sig lite när man ska bort. Annars är det hopplöst att ha målade naglar när man jobbar tycker jag, det blir förstört direkt. Men igår var jag lite extra försiktig så det skulle hålla till senare på kvällen^^
 
Jag brukar oftast köpa Claudia nagellack, tycker det är jätte bra och prisvärt.
Vad använder ni för lack?
 
 

Inför julmarknaderna

 
Den 24:e november skall jag vara med på julmarknaden i Vartofta. Vilket innebär att tillverkningen av smyckena jag skall försöka få sålt där måste börja redan nu. Det känns lite konstigt att sitta och tillverka tomtar och polkagriskäppar när det nästan är sommarvärme, men jag har inte mycket att välja på^^ Får försöka slå på lite julmusik och se om jag kan komma i stämning xD haha
 

Fredagsfin

 
Idag har jag gjort mig lite fredagsfin och tagit på mig helt nya kläder. Köpte både toppen och jeansen när jag var i Ullared senast. Halsbandet är köpt i Ullared för ett par år sedan, har dock slagit knut på det själv för jag tyckte det blev snyggare så^^
Skorna köpte jag förra året, någonstans... haha
 
 
 
 
Vill förresten tillägga att det är en väldigt stor grej för mig att lägga ut en sådan här bild där tårna syns. Jag HATAR verkligen tår, tycker de är så fula och äckliga.. usch! Men det har blivit bättre de senaste åren faktiskt, men för fyra år sedan hade jag inte ens övervägt att köpa mig ett par sådana här skor. Nej, fötterna fick inte synas. Men sedan har jag insett att de flesta har fula tår, och visar dem ändå, så då kan väl jag också göra det^^ haha

Hela Sverige Bakar

 
Nu har jag krupit upp i soffan och gjort mig redo för lite torsdagsmys framför tv:n och premiären av Hela Sverige bakar!!
Vad har ni för er?

Knasbollar!

Spike och Lilly går bättre ihop för var dag som går. Men igårkväll när vi skulle lägga oss blev jag lite sur på henne. Spike har nämligen en kudde mellan mig och Christer som han brukar sova på och där låg han igår precis som vanligt, men så hoppade Lilly upp i sängen, gick fram till Spike och knödde undan honom och lade sig på kudden själv. Ååååh!! Där ska min Spike ligga ju!! Så jag satte ner henne på golvet för att hon skulle fatta att hon inte får göra så. Men hon hoppade upp igen och gjorde likadant, den här gången lade jag henne vid mina fötter istället men hon skulle minsann ligga där Spike låg. Till slut blev det så att jg lade henne i ena hörnet på kudden och Spike brevid, de kan väl ändå dela liksom!? Och det gick faktiskt bra.. dock låg bara Lilly på kudden i morse och Spike låg under täcket vid min mage^^
Mina knasbollar!
 
 
 

Baklycka tävling!

Jag är med i en tävling på Instagram i samarbete med bland annat Kungsörnen, Hela Sverige bakar och Elkedjan där man kan vinna fina priser.
Tävlingen går ut på att man ska ladda upp en bild på något som representerar bakglädje, vilket för mig är att få baka en födelsedagstårta till någon man tycker om.
Mitt bidrag ser ni nedan.
Så nu tycker jag att ni klickar er in på min instagram eller bara söker efter taggen "baklycka" och gillar min bild!
Massa kärlek till er!! ^^
 
 

Polly bilar

 
Den här söta bagen fylld med godis nyheter kom en säljare med till jobbet idag. Godiset åt vi under dagen men själva bagen fick jag med hem^^ Tycker den är suuuper söt!! Perfekt att ta med sig om man bara ska gå och handla en liter juice och lite bröd, eller varför inte fylla den med lördagsgodis till helgen! :D

Sommarens sista?

 
Kan detta vara sommarens sista bukett jag plockar in från trädgården tro? Jag misstänker det.
Men med en härlig sommar bakom oss att se tillbaka på känner jag mig faktiskt mer än redo att möta hösten och vintern! Och snart så är det gran-och tallris jag går ut för att ta med in och sätta i en fin vas eller kruka. Längtar lite faltiskt^^

Spike och Miss Lilly

 Det är svårt att fånga dem på film eftersom de springer genom hela huset när de leker.
Men här har ni en liten snutt i alla fall^^ 
 

Marabou m peanut

 
Jag som älskar choklad var tvungen att köpa hem denna nyhet när jag såg den i affären.
Fast jag blev lite besviken faktiskt, den var inte alls något speciellt. Inte äcklig alls, men inte godare än mina faoriter, mjölkchoklad, jordgubb, digistive och apelsinkrokant, så denna köper jag nog inte hem igen.

Smutsig kisse?

 
Spike verkar tycka att Lilly är smutsig i och bakom öronen, så han ville antagligen vara snäll och hjälpa henne lite. Det tuffsiga resultatet ser ni nedan^^
 
 
 
 

Njuter i eftermiddagssolen

Jag och Spike har nyss kommit hem från en dag på jobbet. Så nu tänkte vi göra den här tjejen sällskap i soffan en stund innan vi tar tag i matlagning och disk!
 
 
 

Sparkling!!

 
Igår kom äntligen takkronan upp över matsalsbordet. Köpte den när jag var i Ullared senast. Lite kul med något annorlunda sådär tycker jag. Christer var den som fick sätta upp den, himla bra att ha en karl ibland^^ hihi
Bordet skall bytas ut mot ett vitt och större så småningom, skall bara hitta ett fint för en rimlig peng ;) Så under tiden får det gamla köksbordet stå här. Men helhetsintrycket kommer bli tusen gånger bättre när jag fått dit rätt bord.
 
 
 

Daim, brownie and caramel icecream cake

 
Idag har jag gjort en glasstårta. Den var väldigt mäktig så det räcker med en liten bit. Hela tårtan räcker till 10-12 personer skulle jag tro.
Den kräver flera moment och tar ett tag att göra men här har ni receptet om ni vill ge er på det!
 
Browniebotten:
 
* 100g smör
* 100g mörk choklad
* 2 ägg
* 2dl strösocker
* 1,5 dl vetemjöl
* 1msk kakao
* 1/2 msk vaniljsocker
* 2 msk ströbröd
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smöra och brö botten och sidorna i en ugnsfast form med löstagbara sidor.
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Smält smöret, hacka chokladen och låt den smälta i smöret
5. Häll smör och chokladblandningen i äggsmeten och rör om.
6. Tillsätt de torra ingridiensena och blanda väl.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
8. Låt kakan svalna, ställ sedan in den i frysen en stund så den blir riktigt kall.
 
Glassen:
 
* 2 äggulor
* 3dl grädde
* 1/2 dl strösocker
* 2 dubbeldaim
* 1 msk vaniljsocker
 
Gör såhär:
 
1. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och grädde så det blir som löst vispad grädde
2. Hacka daimen och blanda ner den i glassmeten
4. Häll glassmeten i formen med browniebotten
5. Låt stå i frysen i ett par timmar
 
Topping:
 
* 100g mörk choklad
* 50g ljus choklad
* 2 dubbeldaim
* 1 1/2 dl strösocker
* 20g smör
* 2dl grädde
* 1tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:
 
1. Smält chokladen i micron
2. Ta loss glasstårtan ur formen och lägg den på ett tårtfat
3. Häll den smälta chokladen över glassen och bred ut den med en slickepott så den täcker hela tårtan, det får gärna rinna ner på kanterna, det rä bara snyggt!
4. Ställ in tårtan i frysen
5. Häll socker, vaniljsocker, grädde och smör i en kastrull och låt koka upp.
6. Koka sedan på låg värme i ca 10-15 minuter så det blir en tunn kola
7. Ställ kolan åt sidan och låt den kallna och tjocka till något
8. Ta ut tårtan ur frysen, hacka daimen, bred på hälften av kolan på tårtan, lägg på daimkrosset och ringla sedan på resten av kolasåsen
8. Ställ in i frysen en stund till så kolasåsen får fästa ordentligt
 
Sedan är det bara att äta!
 
 

Bara några bilder till^^

 
Jag kan inte låta bli det, förstår om ni inte bryr er ett dyft om alla inlägg om mina husdjur, men här kommer ännu ett gäng med bilder på Spike och Lilly^^
De är ju så himla söta!!!
 
 
 
 
 
 

Taco middag

 
Idag slängde jag ihop en tacopaj till middag. Använde frukten av min egen odling också.
Satte ju en paprikaplanta i början av sommaren som det blev en liten paprika på^^ Jag får väl vara nöjd med det antar jag. Pajen blev i alal fall suuper god!
 
 
 

Morgonbus

Denna morgon har båda djuren haft rikligt med överskotts energi. Det har hoppat upp och ner ur sängen och sprungit fram och tillbaka genom huset. Tokstollar! ^^ Nu ligger de iaf och vilar, Spike ligger hos mig och Lilly hos Christer. Myyys!
 
 
 
 
 

Jag blir så....

 
Att man ska behöva bli irriterad såhär en lördagkväll. Det är ju ingen höjdare alls! Men nu måste jag skriva av mig angående det som irriterar mig.
De senaste dagarna har jag fått flera kommentarer där det står: "Hej! Sugen på en ny bloggdesign? Isf kan du köpa en av mig för X antal kronor".
Jaha?! Vad är det för fel på min design tänker jag då?! Och vem har gett dig rätten att kranka ner på den??
När man dessutom klickar sig in på bloggarna som vill sälja designer till mig har de inte ens särskilt snygga designer själva!!Hur fan kommer det sig om de nu är så duktiga på att göra bloggdesigner?
Om jag vill ha ny design så fixar väl jag det eller letar reda på någon som kan fixa det åt mig. Jag skulle då rakt inte köpa en design av någon som kikat in på min blogg endast för att göra dålig reklam på det viset.
Sådana "kommentarer" kvittar verkligen! Det är verkligen bara slöseri med tid.Samma med dem som skriver "Hej hur är det?" Utan att kommentera det man faktiskt skrivit om i inlägget.
Varför kan man inte ägna sin tid vid datorn till att gå in på andras bloggar och ge dem en komplimang för någonting istället?
Eller är det bara jag som stör mig på detta??

Stanna en liten stund till

 
Kan inte den här värmen och det underbara vädret få hålla i sig ett tag till. Gräset är fortfarande grönt och skönt att ligga i och luften är ljummen och frisk och behaglig att andas. Vi behöver det här för att ladda upp inför de kommande mörka och grå vinterdagarna.
Efter middagen gick jag och Spike ut och la oss i gräset. Det gäller som sagt att passa på nu, för den här sommaren stannar nog inte mycket längre till...
 
 
 

Fylld formfranska

Idag har vi ätit fylld formfranska till middag. En rätt som går att variera på många sätt efter tycke och smak. Det är tex perfekt att göra om man får rester över efter taco kvällen!
 
Det här har jag använt: (räcker till ca 4 personer)
 
* 1 formfranska
* 500g blandfärs
* 1/2 burk majskorn
* 1 liten burk skivade champinjoner (hacka dem)
* fetaost
* några skivor ost
* tacokrydda eller andra kryddor du tycker om
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skär av ett lock på formfranskan och kröp ur innehållet så du kan fylla den.
3. Stek färsen om den är rå och bland ai kryddor och grönsaker. Om du har rester är det bara att fylla franskbrödet med dem direkt.
4. Smula över fetaost och lägg sedan ett täcke av ostskivor över alltihopa.
5. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills osten smält.
6. Servera med en god sallad och gräddfil som du smaksatt med valfria kryddor. Jag valde att röra i paprikapulver, svartpeppar och chiliepulver i min gräddfil.
 
 
 
 
 

Det går framåt!

 
Idag har det gått ännu bättre än igår. Lilly fräser numera inte om Spike kommer nära utan kör fram nosen för att hälsa men vänder sig sedan snabbt om och går iväg. Sedan kan hon ligga och lura på honom, så nyfiken är hon allt^^ Spike är jätte duktig och ligger mest på håll och tittar på henne. Men han gör sina försök till att få till lite lek, för en stund sedan försökte han få Lilly till att ha dragkamp med honom. Han har en leksak som ser ut som en platt räv, den låg Lilly och bet i och då sprang Spike fram och tog tag i andra änden av den och började dra, men hon förstod inte vinken riktigt^^ hihi
 
 

Vinröda byxor

 
Idag kör vi på vinröda byxor och vitt linne, båda från Gekås i Ullared. Till det har jag silverringar i öronen och ett långt silverhalsband med stenar på berlocken och svarta ballerinaskor.
 
 
 

Nu säger vi snart god natt..

 
Nu är jag hemkommen från kvällens arbetspass. Det känns skönt att ha gjort mitt för den här veckan, nu har jag två hela dagar med ledighet framför mig. SKÖNT! ^^ Nu ska sitta här i soffan en stund med mina små pälsbollar, men inte allt för länge för bristen på sömn föregående natt har gjort mig sjukt slö och tung i huvudet hela dagen. Så vi kryper nog ner i sängen strax. Så får vi se när Christer kommer hem och gör oss sällskap.. Han är nämligen iväg och firar sin mor som fyller år idag. Men eftersom jag jobbat så sent idag blev jag kvar hemma.
 
Det blir många inlägg om Spike och Lilly nu men det är mest dem jag spenderar tid med så har inte så mycket mer att blogga om för tillfället^^ Men håll ut! Det kommer mer varierande inlägg inom kort ;)
 
 

Äntligen fredag!!

 
Ikväll ska jag jobba men just nu ligger jag, Spike och Lilly i soffan och tar det lugnt efter lunchen. Dagar då man kan sova middag är det bästa som finns!!
 
 
Tänkte sriva en liten update om hur det gått för Lilly första natten.
Hon sov i sin bädd på golvet intill vår säng, Spike sover ju i  sängen så där ville hon inte vara^^ Förutom i morse då Christer åkt till jobbet, då kom hon upp i sängen en stund men var noga med att Spike låg i andra änden innan hon la sig ner^^ Hon är fortfarande väldit reserverad mot honom, men börjar  bli lite nyfiken på honom ändå märker man. Hon bryr sig i alla fall inte om att han är i närheten, så länge han inte kommer för nära...
Jag har nästan inte sovit något i natt utan har vaknat säkert 100ggr och försökt hålla koll på Spike och se om Lilly låg kvar i sin korg men de har låtit bli varandra så jag var väl orolig i onödan^^
I morse tog jag med Lilly ut i hallen där hennes matskål och kattlåda står och stängde dörren om oss så hon skulle kunna äta och kissa ifred och det gick fint. Spike har inte rört hennes mat, duktig vovve! Men Lilly därimot har varit och smakat på det som fanns i Spikes skål, "Ajsing bajsing lilla katt, du får ont i magen. Inte hitta på sånt bus" fick hon höra då^^
Nej, nu ska jag försöka blunda en stund innan jag måste åka.
Hoppas ni får en toppen fin fredag allihopa!!
 
 

Välkommen hem Miss Lilly

 
Idag har vi fått hem vår lille kisse tjej. Hon fick sitta i transportväskan en stund först, sedan fick hon se sig omkring där hennes mat och kattlåda står och slutligen fick hon gå husesyn på hela nerevåningen. Just nu ligger hon och Spike i varsin ände av soffan. Ja Spike lärde sig efter x antal fräsningar att det nog är bäst att hålla sig på avstånd.. men det är svårt, han vill så gärna leka med henne. Men det ska han nog få göra så småningom hoppas vi. Bara hon får vänja sig vid allt nytt först.
 
 
 
 

Stickat mysigt

 
 Såhär ser jag ut idag. Har en stor stickad jumper med paljetter på mig och skinnleggins.
Det känns väldigt höstigt och mysigt^^
Legginsen är för övrigt köpta på Lindex och jumpern på Gekås i Ullared.
 
 

Nu har jag intagit soffläge!

 
 
Efter en heldag på jobbet, en tur in till staden för att uträtta några ärenden, plockat ur och i diskmaskinen, tvättat en maskin tvätt, lagat lunch tills i morgon och varit ute med Spike en snabbis så intar jag nu soffläge resten av kvällen! Hoppas ni har en fin kväll allihopa där ute!
 
 
 

Vackra citronfjäril

 
 Igår satt jag ute i solen på altanen och njöt av min ledighet. Hade kameran brevis mig och fick syn på en vacker citronfjäril som flög från blomma till blomma precis intill mig. Lyckades knäppa några bilder både när den var i luften och satt och åt. Tänk, snart är den här sommaren slut, kanske var detta den sista fjärilen jag såg i år..
 
 
 
 
 

Husmors goda

Den här gamla glasflaskan med etiketten "1923 husmors goda blåbärs saft" är ännu ett av förra helgens secondhandfynd.
 
 

En liten glasskål

Den lilla glasskålen på fot nedan hittade jag i en 5kronors låda på en secondhand i fredags. Den fick självklart följa med mig hem.
Nu står den i badrumsfönstret intill mitt smyckesfat.
 
 

Oh sweet Lorraine

 Började den här morgonen med att fälla några tårar till den här videon som jag snubblade över. 
Det är ett klipp med en 95 årig man som skrivit en låttext för att hedra sitt livs stora kärlek sedan 75år tillbaka.
Så himla fint
 

Bubbla kaka?

Ett annat fynd från i lördags är denna stora sockerkaksform som föreställer en bubbla <3
Får försöka baka en tills Christer fyller år tror jag^^
30kr betalade jag för bakformen på FA´s secondhand i Lidköping.
 
 

Vackraste plåtburken!!

 
I lördags fyndade jag en av de finaste plåtburkan jag sett!! Den har de finaste färgerna, mintgrön, ljusrosa och cremé vit. Dessutom är det målade rosor på locket, jag dör så fin är den!!
Hittade även en stor porslinscupcake som fick följa med hem^^
Cupcaken kostade 35kr och plåtburken 75kr, alltså 110kr för båda, men jag prutade ner det till jämna 100kr^^
 
 
 

Värmeljussken

 
Ljuslyktor i fattigmanssilver ger verkligen det mysigaste skenet tycker jag.
Dessa ljuslyktor fyndade jag på loppis i fredags för 15kr/st. De kommer att lysa flitigt i höst kan jag lova!!
 
 

När två förvillade själar hittar hem

Igår fyndade jag lite på loppis, bland annat glaskannan ni kan se nedan. Jag tror absolut att det var meningen att jag skulle finna den eftersom jag bara en vecka tidigare hittade de 6 ensamma glasen som hör kannan till på en annan loppis. Det måste helt enkelt varit ödet som åter förde dem samman genom mig och min plånbok^^ hihi
 
 

Nu är den här...

 
Första dagen på höstens första månad. Det känns verkligen att det är höst nu! Naturen har verkligen slagit om som över en natt. För mindre än en vecka sedan hade vi ju sommarvärme, i alla fall på dagen. Men mornarna och kvällarna är verkligen kyliga nu. Det är ett gott tecken, för det betyder att det snart är vinter, min favorittid på året^^ hihi
 
 
 

RSS 2.0