Tur till stan med mamma

Denna fredag jobbar jag kväll så på förmiddagen hade jag några ärenden att uträtta i stan.
Mamma följde med mig in för hon skulle handla lite inför kalasset i morgon, min syster fyllde år igår. Jag skulle till banken och lämna in köpebrevet på huset och så till Willys och handla. Men mamma ville in på Veromoda och kika så det blev lite handlat där också^^
 
Såhär ser jag ut idag.
 
 
Dragkedjan i min vinterjacka har gått sönder och jag trodde att jag skulle klara mig ifrån att köpa en ny nu men då det kom mer snö under natten var jag tvungen. Hittade den här på Veromoda till halva priset, kalas bra! Så nu slipper jag frysa när jag och Spike ska ut.
 
 
Hittade ett långt linne också på rean som jag inte kunde motstå. Det blir perfekt ihop med leggins nu till våren och sommaren.
 
 

Headers genom åren..

Här är olika headers som jag haft på bloggen genom åren. Har kört lite på samma tema och några av bilderna har fått stanna medans andra blivit utbytta.
 
Vilken gillar ni bäst?
 
Nummer 1
 
Nummer 2
 
Nummer 3
 
 
Nummer 4
 
 
Nummer 5
 
 
Julspecialen:
 
 
 
Den nuvarande:
 

Läggdags

Nu ska jag och den här plutten ta och gå ut, sedan är det faktiskt läggdags. Det måste bli sängen tidigt när morgondagen kommer innebära fullt ös från morgon till kväll. Jag måste till och med kliva upp tidigare än jag gör då jag ska iväg och jobba så jag behöver all sömn jag kan få i natt. Vad jag ska göra under morgondagen? Fixa lite i nya huset, fika med en vän och sedan iväg och jobba. Så ja, dagen är fullbokad!
Därför säger jag god natt..
 
 

När godissuget smyger sig på...

 
Jag blev så himla godissugen nu i eftermiddags så jag rullade ihop några chokladbollar. Självklart är det strössel på dem eftersom det ser festligare ut än pärlsocker och kokos är bland det äckligaste som finns^^ hihi
 

Lyxfrukost

 
Denna söndagen tog vi oss en ordentlig sovmorgon. Ända till kl halv tio^^
Sedan gick jag upp, skuttade in i duschen, släppte ut Spike och vispade ihop en våffelsmet.
På söndagar ska man lyxa till det! Till våfflorna åt vi vispgrädde, mosade hallon och hackad choklad. Behöver jag säga hur gott det var?! Tror inte det va^^
 
Här är förresten mitt våffelrecept: (Till 4-5 våfflor)
 
* 2 ägg
* 1/2 dl vatten
* 2 tsk strösocker
* 2 dl vetemjöl
* 1 dl mjölk
* 1/2 dl grädde
* 50g smält smör
 
Gör såhär:
 
1. Smält smöret.
2. Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk.
3. Tillsätt vatten, grädde och strösocker, vispa ihop ordentligt.
4. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en jämn och fin smet.
5. Grädda våfflorna.

Gamla vackra böcker

Jag köpte en sak på loppisen igår och det var boken nedan. Jag har aldrig sett en sådan bok där man kan snurra fram olika historier förut. Så himla fin!!! Jag är ju lite svag för barnböcker så våra framtida barn kommer ha ett eget litet bibliotek^^ hihi Fast hellre det än att sätta dem framför tv:n eller med en surfplatta, aldrig i livet att det kommer hända!
 
 
 
 
Boken om Katten Tipsy fick jag för att jag köpte den andra. Tack snälla damen!!
 
 

Shabby chict

Jag har ju sagt att jag inte ska köpa någonting förrän vi flyttat, men när man hittar två fina saker man vill ha och världens bästa mamma erbjuder sig att köpa dem som flyttpresent blir man ju så glad!!!
På loppisen idag köpte hon den fina ljushållaren och kom-ihåg tavlan nedan. De kommer bli så fina i vårt nya egna hem!!
 
 
 

Loppmarknad

 
Denna lördag förmiddag var det loppmarknad i Folkets park. För en gångs skull stod jag på andra sidan bordet och försökte kränga iväg lite saker som kommit fram ur vrårna nu när jag flyttröjer. Allt som inte används ska bort och det som inte är sålt innan vi flyttar kör jag iväg till Kupan.

Härligt mönster

Ojojoj, nu har jag gjort något jag aldrig gjort förut. Jag har köpt ett par mönstrade leggins. haha!! Vi får se om jag kan bära upp dessa. Tänke att det kunde vara kul med lite mönster till mina grå tunikor.
 
 

Klipp klipp

Denna förmiddag fick jag klippt Christer hår. Det var verkligen på tiden kan jag lova. Hade tänkt visa en för- och efterbild men förebilden ser inte riktigt klok ut (sorry älskling <3) så jag skippar det^^ haha Det stod åt alla håll i alla fall så ni får försöka föreställa er. Såhär ser det ut nu iaf, snaggat och stylat.
 
 

Gör om gör rätt

T-shirten nedan köpte jag för flera år sedan men den har varit för liten ett bra tag. Dock har jag inte velat ge bort den utan den har blivit liggandes i min garderob i alla fall. Men när jag häromdagen rensade garderoben och fick se den kom jag på att jag kan göra någonting av den. Så det blev en prydnadskudde. Älskar ju Disney så den passar fint tycker jag. Dock får vi väl se vad Christer säger om den sen när vi har flyttat.. den kan hamna i soffan, sovrummet eller också så blir den undanlagd tills vi får barn så den/de kan ha den. Det återstår att se.
 
 
 
We´re all a little mad!!

Ni ska få höra någonting som jag vill tala om...

Nu kan jag äntligen tala om en av de stora nyheterna som jag gått och hållt på ett tag nu. VI HAR KÖPT HUS!!! Yeay!!! Tillträde får vi den 22:e januari nu men det är lite speciellt med det här huset då vi köpt det från Kronofogden så vi kommer antagligen inte att kunna börja greja förrän i slutet på februari/början på mars. Mannen som bott där innan har alla sina saker kvar och det kommer ta 2-6 veckor för dem att tömma huset på hans prylar. Och det är inte lite prylar vill jag lova! Men sedan är det fritt fram för oss att börja vårt nya liv som husägare. Åh som jag längtar!! Det ska bli så kul att fixa alla rum och göra det till vårt hem med vår stil.
 
Vi har ju hyrt ett hus på landet nu och det har varit bra, men vi har kommit fram till att ett hus i samhället kommer vara det ultimata när vi ska ha familj. Jag är livrädd för att vara ensam hemma här med ett spädbarn om det skulle hända något, inga grannar och ambulansen hittar garanterat inte ens hit, nej usch!! Så det fick bli ett tvåplanshus med källare och altan i utkanten av ett litet samhälle. Nära affär, skola, vårdcentral, mitt jobb och landet. Vi kommer spara så mycket på att bo såhär! Och att det är ett tegelhus är ju underbart, i stort sett helt underhållsfritt! Det här kommer bli så bra!
 
Huset är byggt 1964. Bottenplan består av hall, badrum, vardagsrum, kök, två rum och inglasad altan.
Övervåningen har en möblerbar hall, två sovrum, badrum och ett litet kök (som i framtiden skall rivas ut och bli ett rum till). Mer kommer ni få veta inom kort, jag kommer blogga massor så fort vi börjat fixa och greja!
 
 

Hjälpredor

Jag behöver aldrig känna mig ensam i köket. De här två stryker vid fötterna vart jag än går när jag grejar med maten. Det gäller ju att vara på hugget, något kan ju "råka" hamna på golvet^^ hihi
 
 

Krispigt vinterväder

Vi har fått riktigt vinterväder här. Det är kallt och krispigt och Spike fullkomligt älskar det! Idag tittade till och med solen fram en stund så då kunde till och med jag känna att det är rätt så härligt ändå. Men jag längtar allt till våren. ^^
 
 
 
 
 

Måndag morgon

Jag hatar i vanliga fall måndagmornar. Men den här morgonen hade naturen ansträngt sig lite extra för att göra det mindre jobbigt för mig genom att göra himlen otroligt vacker!
Naturen vet hur man ska göra.
 
 

Snö igen

När vi vaknade denna morgon var världen vit igen, TYPISKT!! Jag som ville ha en tidig vår i år. Men det är ingenting vi kan påverka så det är bara att acceptera, förhoppningsvis försvinner snön snart och så blir det plus grader igen.
Spike har ju till och med börjat fälla sin vinterpäls så han som i vanliga fall älskar snö ville inte alls vara ute länge idag. Jag förstår honom! Så nu har vi krupit upp i soffan en stund och här tänker vi sitta en stund innan det är dags att laga mat och sedan åka och jobba. Yes, det är jobbsöndag idag.
 
 
 
 

Svampsoppa och matmuffins

Idag har vi ätit matmuffins med bacon, ost och fetaost och svampsoppa på champinjoner och kantareller.
Gottigt värre!
Jag köpte faktiskt en burk med färdig kantarellsoppa som jag hällde över färska champinjoner och kantareller som jag hackat och stekt. Tillsatte lite mjölk, grädde, salt och peppar och sedan vart det klart. Lade lite knaperstekt bacon i soppan occkså, det är aldrig fel ;)
 
Matmuffinsen gjorde jag efter ett recept jag hittade på nätet men det blev sådär, ska se om jag hittar ett bättre recept en annan gång. De ville inte riktigt resa sig. Men smakade gott gjorde de i alal fall.
 
 

The Sims 3

 
Idag har jag spelat lite sims. Får ett ordentligt sug efter det i mellanåt och så spelar jag några gånger, sedan dröjer det några månader och så spelar jag igen. Har byggt ett hus med "min" familj i alla fall. Jag och Christer har ju inga barn men i sims har vi det. Så just nu består familjen jag spelar av Johanna, Christer, chihuahuan Spike, katten Lilly och 2 åriga dottern Nour. Här får ni en liten inblick i familjens fotoalbum.
 
Spelar ni sims något?
 
 
 
 
 
 
 

Bakåret 2014

 
Jag har laddat upp inför bakåret 2014 med två nya baköcker. Kladdkakor och tårtor. Oj vad här ska bakas! ^^
Det blev alldeles för lite bakande år 2013, men lusten fanns inte riktigt där. Jag hoppas att den med hjälp av dessa två inspirerande böcker och min Kitchen aid kommer hitta tillbaka till mig i år.
 
Vad tycker ni är roligast att baka?
 

Väggalmanacka

 
Nu har årets väggalmanacka fått komma upp. Jag beställde en med egentagna foton från photobox i höstas. De har högsta kvalité på sina almanackor. De undersökte olika fotosidor som gör almanackor i tv programmet PLUS i höstas och photobox fick högsta betyg. Så dem kan jag verkligen rekommendera.
I år är det bara bilder på Spike som gäller.
 
 

Vinnaren!!

Nu har jag dragit en vinnare i utlottningen om en jul/nyårsklapp från Johannas mumsiga smycken.
Vinnaren blev Anne-Lie. Grattis!
Skriv en kommentar här med din mail eller maila mig din adress så skickar jag paketet så snart jag kan.
 

Mr Lion

Spike fick en nyårspresent igår av Nevrija och Pawel. Ett litet lejon.
Igår kväll var han alldeles för trött för att leka med det men nu på förmiddagen har han gett Mr Lion en riktig omgång^^
 
 

Nyårsafton

 
Igår kväll var vi hembjudna till en klasskompis från gymnasiet, Nevrija och hennes man Pawel. Det bjöds på tre rätters middag, livemusik (Pawel spelade gitarr) och trevligt sällskap så klart. Vi skålade i alkoholfri champagne vid tolvslaget och gick ut för att skjuta raketer. Det var riktigt skönt att ha en lugn nyårsafton efter alla kalas i jul. Fyra personer är ett alldeles lagom sällskap. Tack så mycket för en jätte trevlig kväll!
 
 
 
Förrätt.
Baguett med mozarella, tomat och philadelphia. Revbenspjäll, sallad, ost, kex och vindruvor.
 
 
Huvudrätt.
Klyftpotatis, kyckling, kantarellsås och sallad.
 
 
Efterrätt:
Vit chokladmoussé med hallon.
 
 
 
 
Jag tog lite fler bilder med mobilen med de försvann. Min telefon har börjat göra så, radera random bilder av sig sjölv. SÅ STÖRANDE!!! Blir nog att investera i en ny telefon nu i början av året. Det är ju en sådan himla tråkig utgift, men min telefon är några år nu och de gör dem ju inte direkt för att hålla längre.
 

RSS 2.0