Köpa eller inte köpa?

Jag fick ett sms idag om att det är 25% på hela köpet för medlemmar på Kappahl nu på fredag. Har kikat på de här små pyjamasarna förut och är riktigt sugen på att köpa dem till bebisen. Men jag vet inte.. ska jag eller ska jag inte?
 
 
 

Our kitchen

 
I helgen ska vi försöka få diskmaskinen på plats och så småningom ska vi få upp några tavelhyllor på väggen ovanför köksbordet. Lampan skall flyttas så den hänger rakt över köksbordet osv. Lite småfix med andra ord.
Ni ska få se allt när det är klart men här får ni en liten smygtitt i alal fall.

Mitt japanska körsbärsträd

 
Nu blommar körsbärsträden. Jag har alltid velat ha ett japanskt körsbärsträd med rosa blommor och nu har jag ett alldeles eget i min trädgård. Gissa om jag blev glad när jag upptäckte detta!?
Fruktträd som blommar är ju bland det vackraste som finns.

Dagens lunch

 
Idag har jag ätit ris, kyckling, knaperstekt bacon, kall sås på cremé fraisch och kryddor och grönsaker.
Somrigt och gott.
 

Underbara tisdag

 
Eller lat och lat förresten. Jag har fått rätt så mycket gjort. Tvättat, diskat, lagat mat, dammsugit, tagit en promenad och bloggat lite^^ Nu väntar jag bara på att en värderare från fastighetsbyrån ska komma och kika på huset efter att vi flyttat in. Eftersom vi köpte huset på auktion så kunde vi inte ta ett huslån direkt utan vi fick ta ett privatlån som nu skall göras om till huslån efter värderingen. Ska bli riktigt spännande att se vad hon säger.
 
 
 

6 månader avklarade

 
Veckorna går bara fortare och fortare känns det som. I början gick det så himla långsamt eftersom amn längtade så efter vecka 12 då den värsta faran är över och vecka 18 då det var ultraljud. Sedan dess har tiden verkligen rusat och jag ser bara mer och mer gravid ut.
Vad har då hänt sedan förra veckan?
  • I fredags fick jag ett plötsligt blodtrycksfall och höll på att svimma när jag var med mamam inne på banken. Men jag fick sätta mig ner en stund, dricka ett glas vatten och sedan var det bra igen. Men det var väldigt otäckt då det hände. Mamma fick tydligen blodtrycksfall ganska ofta under samtliga av sina graviditeter så det kanske ligger i generna..
  • Halsbrännan har faktiskt avtagit lite, jag känner inte av den lika starkt nu iaf och det kommer inga sura uppstötningar varje kväll. Skönt!
  • Jag har börjat få allt större kärlekshandtag och jag HATAR dem! Usch!! Jag som har så smala ben och höfter, det ser ju inte klokt ut när byxerna sitter åt och det putar ut över dem. Näe, detta gillar jag inte! Får ha klänning eller tunika så mycket som möjligt så de inte syns..
  • Jag känner av foglossningen allt mer. Vissa dagar går jag som en anka och är jätte stel^^ Nej det är inte skönt men det är lite olika från dag till dag. Nu går jag ju till jobbet varje dag också så det kanske mjukar upp lederna lite extra. Vi får se hur det går i fortsättningen.
  • Bebisen rör sig ungefär som innan tycker jag. Man kan känna och ibland se rörelser när jag tar det lugnt. Framför allt på morgonen och kvällen men ibland även under dagen bara sådär. Det är fortfarande sjukt mysigt så än så länge når den inte upp till några revben i alla fall^^
  • Rent fysiskt känns det inte som att det hänt så mycket mer. Mentalt har man väl börjat att inse att vi inom några månader faktiskt kommer ha en bebis, vår bebis <3 Jag längtar så tills vi ska börja fixa med barnrummet nu, jag har så många ideér!!
 

Mini strandset

Mina föräldrar var på Gekås i söndags och mamma skulle inte köpa någonting till bebisen än utan vi ska åka ner i juni och köpa det sista som behövs. MEN... ska man bli mormor för första gången är det nog svårt att hålla sig så hon kom hem med det här ur söta mini standsetet i alla fall. Hinken är väl ca 12 cm hög så då kan ni tänka er hur litet det är^^ Tills det blir aktuellt att användas nästa sommar, eller i badbaljan till våren kanske, så ska det få stå på en hylla i barnrummet. Så fort rummet blir klart vill säga^^
Visst är det gulligt!?
 
 

Kläder till liten

 
Christers syster hade med sig en påse med babykläder i lördags som hennes son Melwin haft och vuxit ur. Så dem fick vi låna nu när bebisen kommer.
Om det blir en tjej eller kille som får bära dem nästa gång återstår att se^^
Såå spännande!!
Här är några av plaggen som låg i påsen.
 
 
 
 
 

Welcome to the jungle

 
Igår var mina föräldrar på Gekås så jag bad mamma att kika efter ett par mjukisbyxor med leopardmönster till mig. Jag kan ju i stort sett inte ha några av mina byxor längre så jag var verkligen i behov av ett par. De här fick hon med sig hem och de är sååå sköna!! Det är lite resår längst ner så de går att ha som trekvartsbyxor som på bilden eller också kan man kana ner dem så blir de långbyxor. Bra att det går variera nu till sommaren då det blir lite kyligare framåt kvällen.

Uterummet

Äntligen har inredningen och fixet på altanen kunnat påbörjats. Innan har vi använt den som byggarbetsplats men nu efter kalaset igår har jag städat ut allt bös och ställt möblerna på plats. Det är fortfarande en del som ska göras och jag har många ideér. Bland annat vill jag ha en stor matta på golvet, ha upp mer tyg på väggen ovanför kökssoffan, har tänkt hänga det från taket sen så det blir som en sänghimmel över soffan, och så lite annat smått och gott. Men det här är en början i alla fall. Känns så skönt att vi kan använda det här rummet nu när vädret är så fantastiskt. Det kommer att användas flitigt långt in på hösten kan jag lova.
 
 
Kökssoffan har vi för övrigt varit och hämtat hos mina farföräldrar idag. Det är min pappas soffa men han har inte haft någonstans att ha den så den har stått på deras altan tills nu.
 
 
Det gamla pottskåpet och spinnrocken har jag fått av min mamma som hon i sin tur har ärvt.
 
 
 

Lunch av rester

Idag har vi käkat rester från gårdagen. Den varma potatissalladen stekte jag till en pytt i panna, sedan hade jag i lite kyckling som jag hade liggandes i kylskåpet, ett stekt ägg till det och så lite av salladen som blev kvar igår. 
 
 

Birthdaypresents

Nu har jag fotat alla fina presenter jag fick igår. Är så himla glad för allting!!!
 
Jag fick:
  • Saftkaraff och glas med fjärilar
  • Ljuslykta
  • Frukost-/fika set
  • Keramikfigurer och servetthållare
  • Plåtburk och kökshandduk
  • Kaffepumptermos och kökshanddukar
  • Blomma
  • Gryta och fruktskål till min julservice
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min 25 årsdag

Som sagt, Det har varit en helt fantastisk dag med underbart väder, människor jag tycker om, god mat och fina presenter. Jag är sååå nöjd! Mitt "riktiga" kalas för släkt och vänner komme rjag ha i slutet på maj då vi kommit i ordning i huset lite mer så idag var bara närmsta familjen här. Ändå var vi 17 personer^^ hehe
 
Min födelsedagsoutfit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Då var man halvvägs till 50

 
Idag är ingen vanlig dag för idag är det min 25 årsdag.
På morgonen blev jag uppvaktad med tårta på sängen.
Sedan for vi ut till gamla huset för att städa och på eftermiddagen och kvällen har min och Christers familj varit här och ätit grillat och tårta. Det har varit en riktigt fin födelsedag!! Den bästa på länge! :D
Mer bilder från dagen kommer i nästa inlägg.
 

Ett citronträd rikare

 
Idag har mamam hjälpt mig att städa på altanen och göra i ording lite provisoriskt. Vi fick ett citronträd av henne i inflyttningspresent som nu pryder ena hörnet och skänker lite medelhalvskänsla sådär. Jag älskart!
Ska bli så kul att göra i ordning ordentligt där snart. Altanen kommer ju användas flitigt ett antal månader framöver.
 

Only love can make a home

 
Igår kom det upp två tavlor på väggen i hallen. Ramarna hade jag sedan innan och pappren jag satt i dem skrev jag bara ut från datorn. Billigt och smidigt ;) Det här huset känns bara mer och mer som ett hem för var dag som går.
 
 

Idag är det Lillys tur..

 
Igår var det Spike som satt på bordet och önskade alla en god morgon så därför var det väl inte mer än rätt att Lilly fick göra detsamma idag^^
 
 

Skoskåp

Nu ska jag visa en av de nya möblerna vi köpte när vi var på Ikea förra helgen, inte nu i påsk alltså utan helgen innan dess. Ett vitt skoskåp att ha i hallen. Det passar perfekt! Så himla fint blev det. Allt blir så himla fint i vårt nya hus!! (Sorry för allt skryt men jag är så glad att allt blir precis som vi tänkt oss det^^)
På skåpet har jag ställt en blomma, en lampa och så nya ljuslyktan jag köpte efter jul.
Vad som kommer hamna på väggen ovanför vet jag inte ännu, antingen en spegel, tavla eller ljushållare av något slag. Vi får helt enkelt se.
Har ni några bra förslag?
 
 
Golvlisterna är inte på plats ännu men det kommer de vara senast nästa vecka. Och det kommer alla dörrar också att vara, som ni kan skymta har vi ingen dörr till toaletten på nedervåningen för tillfället. Tur att vi har en toalett uppe också^^
 
 
 

Världens finaste Spike

 
Den här morgonen var den första som jag och Spike gick till jobbet ihop efter flytten. Igår jobbade jag kvällen så då var han hemma med Christer. När jag går själv tar det ca 15 minuter att gå men med Spike som ska kissa på ALLA stolpar på vägen tog det mellan 20-25 minuter^^
Spike satt på köksbordet och kikade ut genom fönstret under tiden som jag åt min frukost. Min sötis!! <3 Det vackraste man har sätter man på bordet sägs det ju.
 
 

Ännu en vecka har gått...

 
Då var det tisdag igen och vi kliver in i en ny graviditetsvecka. Den senaste veckan känns och syns det verkligen att magen vuxit. Naveln har börjat puta ut på riktigt och det är rörelser från den lille där inne så fort jag sätter mig ner. Ja ibland när jag står upp också men framför allt på kvällarna. Tror till och med att jag känt bebisen ha hicka för det har varit några tillfällen då det kommit mindre men flera buffar efter varandra.
 
Jag har fått höra att min mage sitter långt upp men jag har ju så sjukt kort överkropp så den lille bebisen har ju inte särskilt mycket plats att vara på^^ Så inte så konstigt att magen blir mer putig än hängande då kanske.
 
Halsbrännan och de sura uppstötningarna har blivit värre, kvällarna är hemska nu och jag tycker inte att något riktigt hjälper. Vi får väl se om det blir bättre under den här veckan eller om det fortsätter.
 
Vågen visa 2,5 kilo upp sedan inskrivning.
 
Jag har upptäckt att man får bra hållning av att vara gravid. Jag kan numera inte sitta som en potatissäck längre eftersom magen är ivägen så nu sitter jag med rak rygg. När jag ska ta mig upp från liggande så har det blivit svårare har jag märkt, jag kan ju inte vika ihop magen som innan o bara sätta mig upp utan jag får dra benen åt sidan så jag kan sätta ner dem på golvet eller rulla ur soffan/sängen. HAHA!! Hur ska detta gå när jag är så osmidig redan nu!? ^^
 
Någon som känner igen sig?
 
 

Vita små sippor

 
Vilket härligt väder vi verkar få idag igen. I love it!! När jag och Spike var ute på vår morgonpromenad så plockade jag med mig lite vitsippor in som nu pryder vårt soffbord. Älskar den här årstiden!!
 
 

Efterlängtad bukett

 
Nu när vi flyttat in i huset har jag äntligen kunnat köpa mig en bukett tulpaner. Jag älskar verkligen den här blomman och har varit lite småledsen över att vi varit mitt uppe i en renovering och flytt just när det är tulpansäsong. Men nu så står de här på mitt köksbord och är vackra. Den här gången blev det ljusrosa. Har dock ingen favoritfärg utan brukar variera mig lite beroende på humör^^
 
 

Golvläggardag och korvgrillning

Idag var andra morgonen vi vaknade upp i vårt hus <3 Det var underbart att kunna sätta ner fötterna på ett varmt golv när man klev ur sängen. För fy vad vi frusit i huset vi hyrt i vinter. Det är de små sakerna i livet som gör det ;) Idag har mina föräldrar varit här och hjälpt oss att lägga lite golv, Christer har fixat blandaren i ena duschen så vi kan duscha och jag har grillat korv till lunch. Bra arbetsfördelning där!
Spike då, han har bara chillat! Han har det för bra han^^
 
 
 
 
 

Påskdagen

 
Idag har jag och Spike promenerat massor. Man får verkligen passa på när man är ledig och det är härligt väder. Nu syns snart inte mina fötter för magen längre, det känns verkligen som att jag blir större och större för var dag som går. ^^
 
På eftermiddagen hörde Christers bror av sig och sa att de står för middagen ikväll så han och hans flickvän Emma kom hit med en ny grill till oss som inflyttningspresent och god mat. Sådana spontangrillningar hoppas vi det blir många fler av denna sommar. När vi ätit slog vi oss ner i soffan och kikade på nya Hobbit filmen, den vare riktigt bra.
Bilder från kvällen kommer här:
 
 
 
 
 
 
 
 

Rörelser som syns

Idag har jag småfixat i huset, packat upp lådor och promenerat i det fina vädret. På eftermiddagen kom Christers bror och hans flickvän hit, mer om det i ett inlägg i morgon. Vi kikade i alla fall på film nu på kvällen och då kände jag några riktigt kraftiga buffar från mini i magen så jag kikade ner och såg hur det buffade, JÄTTE TYDLIGT! Så himla häftigt!! Idag har jag överlag känt mer rörelser än innan, kanske är för att jag varit ledig och haft tid att känna efter och ligga ner och vila dock^^
Men det här med att man så tydligt kan se rörelser på magen känns så häftigt. Trodde inte att man skulle göra det än.
När började ni se bebisen röra sig?
 
 
Bild från dagens middagslur.

April har knopp i håret..

Nu har naturen börjat knoppa och blomma för fullt. Underbart!!
Snart är sommaren här, och oj vad jag ska njuta då!!
 
 
 

Påskafton 2014

 
Efter dagens flytt begav vi oss hem till mina föräldrar för påskfirande och god mat. Numera kan vi låta bilen stå och promenera. Känns himla bra.
 
 
Självklart bar jag den gula påskklänningen dagen till ära.
 
 
 
 
 
 
 

Stora flyttdagen

 Idag har vi flyttat. Tre lass med möbler och annat blev det, och då har vi kört en massa innan också. Mamma och Christer bar möbler och jag plockade småsaker^^ Bra arbetsfördelning där! haha
Jag had einte tid att fota så mycket under dagen men här är några mobilbilder i alla fall.
Spike var helt slut efter allt flyttande och vi fick invigt köket med att äta en bit smörgåstårta.
 
 
 
 
 
 
 

Påsk present

 
Påskägg är väl det vanligaste att ge bort under påsken men vi fik de här söta lådorna till lösviktisgodiset på jobbet så jag fyllde en sådan med lite smått och gott istället. Lådan skall ges bort nu ikväll.
Har ni gett eller fått något godis eller annat nu i påsk?
 

Trevlig helg allihopa!!

 
Hoppas alla har en trevlig påsk hittills!? Jag har precis jobbat klart för kvällen och börjar inte förrän på tisdag eftermiddag igen. Långledigt hejsan!!
På grund av flytten så har jag bara påskpyntat trappan, det får räcka i år.
Kaninen nedan skall jag och Christer mumsa i oss i morgon.Längtar redan^^ hehe
 
 

Lycklig över att vara kvinna

De senaste veckorna har jag insett extra mycket hur glad och lycklig jag är för att jag är född som kvinna. Att jag fått möjlighet att uppleva det här med att vara gravid. Att känna något växa och leva i min kropp. Den känslar är verkligen helt oslagbar. Det är så otroligt häftigt och fantastiskt att det inte går att sätta ord på. Kanske är det så att jag inte hade skrivit och känt så här om jag haft det jobbigare, för det här med att vara gravid har man ju alltid fått höra att det inte är en lätt sak. Och kanske är det så att det blir jobbigare längre fram när jag blir större, men just nu är jag i ett stadie där jag mår hur bra som helst (bortsett från halsbrännan och det ständiga springandet på toaletten) att jag inte kan känna annat än tacksamhet. Jag tycker så synd om alla män, och kvinnor för den delen, som aldrig får uppleva detta fantastiska. En graviditet måste ju verkligen vara två helt olika saker för den som bär barnet och partnern. Den som går brevid kan ju bara uppleva förändringarna genom kvinnan. Självklart påverkas den icke havande partnern av sina egna känslor inför att snart bli förälder, men det måste ändå vara något helt annat.
Jag vet själv hur otroligt svartsjuk jag kunde bli om jag fick veta eller såg att någon var gravid innan jag själv blev det. Jag ville ju också få uppleva allt det där fantastiska som alla pratade om. Och nu är jag äntligen där själv med en sprattlande liten bebis i magen. Det bästa som någonsin hänt mig. Varje gång jag känner en rörelse sprids automatiskt ett leende över mina läppar eller så blir ögonen alldeles tåriga av lycka.
Livet är bra nu.
 
 

Jag kan inte hejda mig!

Alltså jag borde ha skyddslappar på mig när jag går förbi bokhyllorna på loppis. Jag kan verkligen inte låta bli att köpa barnböcker om jag hittar några riktigt fina. Men det kanske inte är världens undergång. De kostar ju bara mellan 4-15kr/st menar jag! Och ett eget bibliotek vill väl alla ungar (läs mammor) ha!? ^^ haha
Mina senaste bokfynd kan ni i alla fall se nedan. Två av dem kostade 10kr och de andra två 4 kronor. =)
 
Vad köper ni helst på loppis?
 
 

Fina ord

De här två tavlorna fyndade jag på loppis igår förmiddag.
Tänkte att de ska få hänga på väggen i nya sovrummet, eller så ställer jag dem på en tavellist. Vi får se. Fina är de i alla fall tycker jag.
 
 

Yummy yummy in my tummy!

Idag blev det panerad torskfilé, ugnsstekt potatis, grönsaker och kall dillsås till lunch.
Yummy yummy in my tummy!
 
 

En vecka närmare

 
Wohoo!! Idag kliver vi in i vecka 22 (21+0). Underbart! :D
Magen blir större och större för var dag som går nu tycker jag och den lille där inne gör sig mer och mer påmind. Jag tror att jag har börjat känna vändningar eller kullerbyttor nu, det liksom rör sig i hela magen på en gång. Så häftigt! :D
Det negativa är väl att min halsbränna blir värre och värre. Uscha. Men det är bara att stå ut.
 
Idag har jag förresten på mig svarta leggins, svart linne och en vit t-shirt med spetsrygg.
Allt köpt på gekås i Ullared.
 

Baby converse socks

 
Jag tycker egentligen inte om att köpa babysaker allt för tidigt, men när jag såg de här sockarna så kunde jag bara inte låta bli. Tänk bara så fina de kommer vara på små babyfötter <3 Nästan så man dör sötdöden bara man tänker på det!
De finns i flera olika färger på halens.se för den som vill köpa likadana.

Ready for rain

Nu är jag redo för en regnig vår och sommar om så skulle vara fallet. Jag hoppas ju att det inte blir så men då får stövlarna stå och vänta till hösten, då brukar det ju alltid komma lite regn. Dock tycker jag att det är rätt så härligt med lite sommarregn. Det doftar ju så underbart efteråt.
Mina gamla stövlar hade spruckit så det var verkligen på tiden att jag köpte ett par nya. Nu kommer jag ju börja gå till jobbet och det vore ju trevligt att vara torr om fötterna när man kommer fram ;) Dessutom promenerar jag ju med Spike varje dag oavsett väder.
 
Stövlarna hittade jag på Ö&B och de fanns i rosa, ljusblått, limegrönt och ljusgult.
 
 

Äppellådor

Idag har jag varit och köpt mig två gamla äppellådor som jag httade i en annons på blocket.
Vad jag skall göra av dem kommer ni att få se längre fram när mitt lilla projekt är klart.
 
Någon som kan gissa vad jag tänkt göra?
 
 

Gårdagens & dagens outfit

Igår fixade vi i huset hela dagen och hela helgen kommer spenderas där också. Dock ska jag jobba både idag och i morgon så det blir bara halvdagar för mig.
Gårdagens och dagens outfit, leggins, linne och tunika. Det är inte mycket annat som passar just nu och klänning kan jag ju inte ha när jag renoverar^^
 
 

Jag kanske får tänka om?

För några veckor köpte jag mig ett nytt jätte fint linne som är väldigt lössittande. Perfekt tänkte jag, då har jag att växa i nu i vår. Jag tänte att jag skulle kombinera linnet med en stretchkjol som jag haft sedan flera år tillbaka och ha på mitt 25-års kalas. Jag fyller nu i april men eftersom vi flyttar kommer kalaset att äga rum i slutet på maj. MEN! Jag provade kläderna idag bara för skoj skull och det kan hända att jag kanske inte kommer i dem om 1,5 månad!! Alltså jösses vad jag har vuxit den senaste veckan!! Det är helt galet!
Om jag kommer i kläderna när det är tid för kalaset återstår att se.. to be continued..
 
 
 
 
Älskade lilla magen <3

Äntligen frukost

Den rubriken är en som jag aldrig trodde att jag skulle använda mig av. Jag brukade hata frukost, inte för att jag inte är hungrig på morgonen utan för att jag är så otroligt morgontrött och det är ju så jobbigt att tugga på när man är nyvaken! haha Förut brukade det bara bli en tallrik med yoghurt innan jobbet och sedan en andra frukost vid tio tiden då jag vaknat till. Men numera är jag så hungrig när jag vaknar att jag får i mig en ordentlig frukost fortare än kvickt! Härligt!!
 
 
 
 
 
 

Blomsterverkstan

Min klasskompis syster har öppnat en blomsterbutik i vår by. Så igår var jag inne och köpte mig två orkideér som hon hade extrapris på de två första dagarna. Det finns inte bara blommor i butiken utan lite småinredning också så som ljusstakar, ljuslyktor, krukor, piedistaler, påskpynt mm. Jag ska absolut kika in där igen när vi flyttat in och kommit i ordning så jag vet vad jag behöver.
 
 
 

Idag är jag inte glad på dig

Jag kan tala om att jag inte är glad på den här katten denna morgon!
När Christers alarm ringde vad halv sex gapade och skrek hon tills han gick upp och gav henne mat. När Christer sedan åkt till jobbet och jag försökte somna om tänkte hon minsann inte tillåta mig att göra det, nej hon började spela på vår gitarr katt skrället!! Åhh så trött man blir! När jag väl gick upp så gick hon precis runt mina fötter vilket resulterade i att jag trampade henne på svansen, varav hon gav ifrån sig ett illtjut och jag tappade balansen och höll på att snubbla omkull. Tur att jag fick tag i väggen där! Nej, denna morgon är jag inte glad på dig Lilly!
 
 

Inspiration barnrum/lekrum

Huset vi köpt är så pass stort att vi kommer att kunna använda ett av rummen på första plan som lekrum i framtiden. Igår kväll när jag surfade runt på nätet hittade jag denna ursöta kiosk/nagelsalong/annan affär.
Jag bara måste göra en sådan till min unge sen!! Tänk vad kul man kan ha där! Jag hade iaf varit överlycklig om jag haft en sådan när jag var liten^^
Det finns ju så sjukt mycket roligt man kan göra med barnrum, och till en billig peng dessutom!
En av väggarna i lekrummet har vi också tänkt måla med griffelfärg för att barnet ska kunna gå bananas med sina kritor.
Men men.. först skall ungen gräddas klart^^
Detta är blir ju först om något år. Men drömma kan man ju alltid göra.
 
 

Första halvlek avklarad

 
Då kliver vi in i vecka 21 idag med ett stort leende på läpparna över att första halvleken är avklarad.
Christer tycker att jag ser mer och mer "på tjocken" ut för varje dag som går^^ Nu känns det verkligen på riktigt. Bebisen buffar tillbaka 9/10 gånger om man trycker lite på magen. Så häftigt! Igår kväll var det riktigt livat där inne när jag hade gått och lagt mig.
 
Jag har fått en del mindre trevliga kommentarer av folk som hört att jag är gravid, tex:
 
"Du som är så liten, är du halvvägs!? Min fru var jätte stor efter halva tiden."
och
"Du som är så liten och nätt, hur ska du kunna föda barn?"
 
Åh så trött jag blir på folk!! Om man kan föda barn eller inte har väl inte med storleken att göra!? Ja jag är "liten". 158cm lång och väger 47 kilo i vanliga fall (hade gått upp till 49 förra veckan). Men jag tror ju inte att jag kommer få någon 4 kilos bebis direkt. Det skulle min kropp säkert inte klara av. Den växer väl och anpassar sig efter mig och min kropp förmodar jag.
Jag var faktiskt störst av mina syskon när jag föddes och vägde bara 2870 gram, så om jag inte får någon jätte bebis är jag helt övertygad om att det kommer gå bra iaf.
Min bror vägde inte ens 2,5 kilo när jag föddes och nu är han väl en si sådär 175 cm lång och normalbygd.
Kvinnokroppen är ju (i de flesta fall iaf) gjord för att kunna bära och föda barn.
 
Så, då har jag fått ur mig det^^ hihi
Tillbaka till att vara glad igen! :D
 
Hoppas ni får en fin tisdag allihopa!
Hur är vädret hos er förresten? Här är det grått och regnigt så det får bli en inne dag idag med lite packning innan jag ska iväg och jobba i eftermiddag.
 

Sovrummet före och efter renovering

Idag blev sovrummet färdigtapetserat.
Vårt sovrum är så stort!! Hela 20 kvadratmeter. Jag älskart!!
 
Det vi gjort i sovrummet är att måla om tak, lister och dörrfoder.
Rivit tapeter, spacklat och slipat väggarna.
Tapetserat.
 
Före renovering:
 
I det här hörnet skall min garderob vara.
 
 
balkongdörren..
 
 
Vid den här snedväggen skall sängen stå.
 
 
Mot den här väggen kommer vi ställa klädbyrån.
 
 
Efter renoveringen:
 
Min garderobshörna.
 
 
Balkongdörren..
 
 
 
Och fondväggen där vi skall ha sängen.
 
 
Jag är så sjukt nöjd med resultatet!! Det kommer bli fantastiskt när det är möblerat!! Wait and see.
 

Mitt i natten tankar

Ibland har jag lite svårt att somna om efter mitt mitt i natten toa besök. Då ligger jag och funderar på livet. Häromnatten låg jag länge och tänkte på allt som skett den senaste tiden, hur lycklig jag är och alla känslor bara föll över mig och jag låg där och lät några glädjetårar falla.
Jag är så himla glad att jag träffat Christer, jag älskar den där mannen så sjukt mycket!
Jag har världens jobbigaste men sötaste lilla vovve <3
En SNÄLL katt, jag som inte trodde att det fanns sådana^^ Men hon är verkligen världens goaste lilla kisse katt!!
Vi kommer inom loppet av några veckor flytta in i VÅRT hus!! Helt galet känns det! Jag är så pepp och glad att jag nästan spricker!! Och jag är så tacksam för all hjälp vi får med att göra huset till vårt drömhem. Ni är alla guld värda! <3
Och lilla bebisen i magen gör sig mer och mer påmind för var dag som går och lever rövare där inne (buffar just i denna stund när jag skriver detta <3). Jag är så glad att allt gått så bra hittills, att jag mått så bra och att vi nu vet att vi faktiskt kan få barn. Det har varit mitt livs största skräck, att inte kunna få barn. Det är verkligen ingenting att ta för givet!!
Så, jag är så otroligt tacksam och lycklig över mitt liv just nu.
Sådant ligger jag och tänker på mitt i natten.
 
 

Stora shoppingdagen

Den här dagen börjades med frukost i sängen, det har nästan blivit en vana nu men det är så himla tråkigt att sitta i köket när allt är nedpackat^^
 
 
Efter frukosten åkte vi till Skövde där det är stora shoppinghelgen just denna helg. Vi köpte en massa!! Lite till huset och lite för nöjes skull^^ Det vi köpte var:
  • Två toasitsar
  • Golvpapp
  • Läckageskydd till diskmaskinen och kylskåpet
  • Hundbajspåsar
  • Taklampa till kontoret
  • Köksvåg
  • Elvisp
  • 2 nya bh som jag verkligen var i behov av!! Brösten har putat ut överallt de senaste veckorna, jag fattar inte hur de kan växa så mycket så fort!! Nu får de sluta med det! ^^
  • Christer köpte en surfplatta
  • Rökgastemperaturmätare till pannan
  • Gardiner till sovrummet
Plus att vi hittade jätte fina tapeter och en fin taklampa till det blivande barnrummet, men det var ingenting vi köpte nu utan det får bli senare i sommar.
 
Efter allt shoppande tog vi oss en mjukglass och sedan for vi hem till huset för att se hur det gick för mina föräldrar som var där och fixade.
 
 
Vi köpte faktiskt med oss kinamat från stan också så mamam och pappa fick något att äta så som de jobbat.
Idag hade de målat tahet i trappan, målat väggarna i trapphuset och sågat isär en garderob för att den skulle få plats.
 
 
Här är den fina elvispen jag unnade mig idag, den är köpt på clasohlsons. Min gamla höll på att trilla isär efter nästan 10 års användande så nu var det dags att införskaffa en ny. Passade på att köpa en köksvåg också eftersom den var så fin och billig! Fick en bakbok i julklapp med en massa bra recept i som bara var i gram osv och eftersom jag bara haft decilitermått och inte orkat omvandla recepten har jag inte bakat något ur den ännu. Men det blir det ändring på nu!
Älskar mina för tidiga födelsedags- och inflyttningspresenter till mig själv^^

En ledig fredag

Vad mycket som hunnits med idag. Känns otroligt bra! Fast jag tog en lång sovmorgon så har vi både hunnit med en timmas promenad i skogen jag och Spike, fixa lunch, pastasallad blev det idag, åkt till stan och köpt takfärg och våtrumsfog, sågat ner en massa träd och buskar i trädgården, lassat kärran med grenar, lagt golv på kontoret, målat sovrumstaket + lister, satt väv på väggarna i trapphuset, hämtat spisen, lyssnat på musik och dansat lite^^ En himla effektiv dag med andra ord.
 
Jag skulle ta ett kort på Spike i morse när han låg i sängen men då hoppade Lilly upp och hamnade precis ivägen. Så typiskt! ^^
 
 
Men ett bra kort fick jag till iaf.
 
 
Dagens första outfit, arbetskläder.
Flanellskjorta och leggins.
 
 
 
 
När jag skulle in till stan och köpa färg bytte jag om lite snabbt eftersom mina arbetskläder var så dammiga.
 
 
Mina älsklingskillar <3
 
 

Minibuffar och pälsbollar

 
Idag är jag ledig så jag ligger och drar mig i sängen med de här två mysisarna. Jag hade faktiskt tänkt sova ut ordentligt idag men jag vaknade när Christer åkte till jobbet strax innan sex och sedan har jag inte lyckats somna om. Ska gå upp och fixa lite frukost nu tänkte jag och ta med mig tillbaka till sängen. En liten stund till kan man väl få ligga kvar på sin lediga fredag?! ^^
 
Förresten!!
Igår kväll kände Christer en buff från mini för första gången. Så mysigt!! <3
Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå att känna från utsidan av magen så fort men nu har jag kunnat känna buffar med handen i flera dagar. Helt fantastiskt!!

Blomster på vår trapp

Igår ställdes det dit lite mer blomkrukor på vår trapp.
Nu ser det plötsligt lite mer välkomnande ut. Längtar så tills vi bor där på heltid, det är inte länge kvar nu!! :D
Det har hänt så himla mycket i huset men jag vill inte visa för mycket än så ni får hålla ut ett tag till^^
 
 

Snart halvvägs

Nu har vi klivit in i vecka 20. Snart halvvägs med andra ord vilket känns helt ofattbart! Ska det gå så här fort?!
Jag antar dock att andra halvan kommer bli mer långdragen då både jag och längtan växer sig större för var dag som går.
Ni som fött barn, hur upplevde ni första halvan av graviditeten i jämförelse med den andra?
 
 
På första bilden ser man hur naveln börjat pluppa ut och på andra bilden ser magen ut som en slalombacke eller något liknande tycker jag^^ hihi

Morgonstund

Denna morgon var det ingen som ville kliva upp ur sängen. Det var ju några minusgrader ute och under täcket var det så himla varmt och skönt! Men efter att ha legat och dragit oss i en halvtimma kom vi iaf upp och kunde äta lite frukost både jag och pälsbollarna.
 
 
 
 

Aprillunch med smak av sommar

Första april idag, det innebär ju bland annat att man ska luras. Så idag försökte jag lura mig själv att det var sommar genom att laga till en lunch fylld med härliga sommarsmaker.
 
Det blev ugnsstekt lax med osttäcke, dillrostad potatis, kall dill- och örtsås och så en sallad på vattenmelon och jordgubbar.
Behöver jag tala om hur gott det var!?
 
 
 

Heaven on a plate

Denna morgon har jag tagit det väldigt lugnt. Ätit lite frukost i sängen medans jag läst lite bloggar. Precis lagom ansträngning.
Men nu ska jag skutta upp, ta ut Spike en snabbis och sedan åka till staden och kika på en ny spis till köket. När spisen sedan är på plats är det bara golvlister kvar sen är köket klart. Underbart!!
 
 

RSS 2.0