Efterlängtat skumbad

Som jag har längtat efter att få lägga mig i ett varmt bad sedan vi flyttade in i huset. Blandaren till badkaret har varit trasig och vi fick tummen ur först idag till att fixa det, det var några delar som behövde köpas som gjorde att det drog ut på tiden. Men ikväll fick jag äntligen mitt efterlängtade skumbad.
 
 
 
 
Christer är inte mycket för att bada så han tog en dusch istället. Jätte glad blev han som ni ser när jag valde att dokumentera detta^^ haha
 

Golvläggning i barnrummet

Den här dagen har ägnats åt bland annat att lägga golv i barnrummet. Vilket min bror har varit här och hjälpt oss med. Christer har bytt blandaren till badkaret, eldat, målat några fönster och satt upp taklampan i barnrummet. Min brors flickvän var här en stund på förmiddagen innan hon började jobba så då hjälpte hon till med golvläggningen medan jag ordnade med mat till arbetarna. Efter maten var hon som sagt tvungen att åka och jobba så då fick jag, Spike och Lilly hjälpa till istället^^
Jag är så sjukt nöjd med resultatet! Valet av både tapet och golv blev perfekt. Det ska bli så himla roligt att börja inreda nu i helgen. I morgon skall golvlisterna på plats, sedan skall fönstret bytas antingen denna helg eller nästa, men lite ska jag allt inreda innan dess^^ Åh jag är så glad! När jag stod i rummet förut ville jag nästan gråta för att det blev så fint. Gravidhormoner gissar jag! ^^
Bilder från dagen kommer här.
 
 
 
 
Jag sov så dåligt natten tills idag. Vaknade flera gånger av kraftiga sammandragningar och fick vända och vrida på mig och vid kvart i sju kunde jag inte ligga kvar längre så då gick jag upp. Så efter middagen idag var jag helt slut och hade nog behövt mig en middagslur. Men jag satte mig på golvet och var lite halvsocial istället^^ Tröttbilden bjuder jag på!
 
 
 
 
Jag var tvungen att lägga dit trasmattan jag köpt bara för att se hur det såg ut, och oj vad bra den matchar!!! :D
 
 
Mer bilder, före- och efterbilder på renoveringen samt inredningsbilder kommer när allt är klart.

Hos Christers kusin

Den här onsdagen har vi spenderat hemma hos Christers kusin Rickard med familj. De bor en bra bit bort och köpte hus förra året och det här var första gången jag var där sedan flytten. Det blir inte ofta vi ses med andra ord. Tråkigt men så blir det tyvärr när jag jobbar helg, Christer har varit där när jag varit tvungen att jobba. Så det var jätte kul att äntligen få se huset. De håller precis som vi på att renovera ett barnrum, ska bli så kul att se resultatet sen.
Varken jag eller Lotta kom med på bild under dagen, men här är några på Christer, Wille, Rickard, Spike och kattungen My.
 
 
 
 
 

Nattduksbord

Äntligen har jag gjort klart våra nattduksbord och de står nu på plats i sovrummet. Jag är sjukt nöjd!!!
Jag har gjort dem av två äppellådor som jag köpte på blocket, skruvade dit små hållare för att kunna ha en hylla i mitten och så målade jag dem vita med oljefärg för att trät skulle lysa igenom lite och de skulle få den där lite gamla slitna stilen. Glasskivorna har jag köpt av en släkting som har en snickerifabrik där de bland annat tillverkar fönster. Perfekt med bra kontakter!
 
Min sida av sängen..
 
 
Christers nattduksbord..
 
 
 
En helhetsbild av den delen av sovrummet där sängen står. I andra änden, där jag står och tar kortet, har jag min walk-in-closet men den är inte klar än så ni får vänta med att se den ett tag till^^
 
 
Jag älskar vår taklampa!!! Så lyxig men samtidigt stilren.
 

Gravid vecka 37

Idag har vi gått 36 fulla veckor och går in i vecka 37. Nu är bebisen tydligen "färdigbakad" och kan komma när som helst.
Jag har ju haft några dagar i veckan med riktigt täta förvärkar som gjort ont men igår kändes det mycket bättre så det är skönt. Jag vill allt att bebisen ska stanna i magen någon vecka till.
Det märks det att det börjar närma sig nu, jag är väldigt mycket osmidigare, tröttare och tyngre.
Magen hänger mer nu och man kan verkligen se vilken sida det är bebisen ligger på (vänster).
Brösten har börjat ömma lite smått igen. Ungefär som i början när de växte. Någon annan som känner igen det?
Nu är barnrummet på G också, igår kom tapeterna upp och på torsdag skall det läggas golv! Äntligen!!
Den här gravidtäppan jag har ger sig inte, har väl haft den i ca två månader nu... men det brukar räcka med att ta nässpray på morgonen och på kvällen så det är iaf skönt.
Jag har känt bebisen hicka nu också, två gånger!! Så häftigt!!
Annars flyter det på som vanligt, jag fixar, grejar o har mig. Ligga stilla är ingenting för mig. ^^
 
 
Sned mage hejsan! ^^

En ensam katt i natt

I natt har den här kissen sovit ensam, utstängd på altanen. Dock INTE med flit kan jag ju tilllägga!
Hon sover alltid i en korg intill vår säng men igår kom hon inte när jag ropade på henne. Just då tänkte jag inte mer på det för Christer var kvar nere så jag somnade. Sedan vaknade jag vid halv sex i morse och kom på att Spike inte varit ute sedan vid åtta tiden kvällen innan så jag drog på mig morgonrocken och gick ner för att släppa ut honom på baksidan. Så när jag öppnar altandörren får jag se en liten kisse med STORA ögon sitta där och hon bara rusar in. Stackars Lilly hade blivit utstängd när Christer gick och lade sig igår. Tur att det inte är kallt om nätterna nu och att vi har dynor, kuddar och filtar där ute så hon ändå har kunnat sova mjukt. Om hon nu sovit alls? Hon kanske har suttit o skrikit utan att vi hört henne? Usch vad ledsen jag blir. Hon måste ha trott att vi inte tycker om henne längre eller nått. Eller är det mina gravidhormoner som spökar nu när jag tänker att katten tänker så? Mycket möjligt! Iaf gick jag ut med Spike och sedan gick vi upp och lade oss igen alla tre.
 
 
Förresten är den här kissen en riktig jägare. Hon har "räddat" mig från en stor spyfluga och en nattfjäril nu på morgonen <3
 

Pastasallad

Idag blev det pastasallad till middag. Jag hade inte alls någon lust att stå länge i köket så då var det smidigt att bara kunna koka lite "fjärilsmakaroner", ta skinkan som blev över från pizzabaket igår, gurka, sockerärtor, babyspenat, fetaost och den kalla såsen som också blev över från gårdagen.
 
 

Första semesterveckan

Ja då var snart första semesterveckan slut. En vecka kvar ihop med Christer innan han börjar jobba igen. Vi har ingenting helt bestämt för nästa vecka men förhoppningsvis slutar de här förvärkarna jag haft nu i några dagar så vi kan åka och bada en kväll och hälsa på Christers kusin med familj. Sedan kan jag förhoppningsvis träffa Emms en sväng också om jag mår bättre. Sedan ska barnrummet tapetseras, golvet skall läggas och så ska jag möblera. DET längtar jag nog mest efter! ^^
 
 
 
Min fina pälskling <3

Mumsig pizza

Idag har vi ätit pizza till middag med massa gott på. Tomatsås, oregano, skinka, bacon, champinjoner, fetaost, roven ost, babyspenat, gurka och hemmagjord sås.
Behöver jag berätta hur gott det var!?
 
 
 

Leksaker & kläder till liten

I torsdags var jag iväg och köpte ett skötbord av Sara. Med mig hem fick jag även en hel kasse med leksaker och kläder till bebisen + några gravidtröjor. Så himla gulligt av henne. Tack så hemskt mycket igen!!
Lite av det som låg i påsarna ser ni på bilderna nedan.
 
 
 
 
 

Sammandragningar/förvärkar

Fy vilka sammandragningar/förvärkar jag har haft sedan natten tills igår. De kommer rätt ofta, mest när jag sitter eller ligger ner och slappnar av. Ska det inte vara tvärtom??
Magen blir iaf stenhård och spänd och gör ont, inte så som mensvärk långt ner i magen som många säger utan det gör ont i hela magen när den blir spänd, mest som ett tryck uppifrån revbenen ner mot mitten av magen och bak i ryggen. Är det för att jag har så kort överkropp och magen sitter så högt som det känns i hela magen? Ju mer jag slappnar av eller försöker andas desto värre blir det. Och inte går det hitta någon bekväm sitt- eller liggställning heller. Vad trött jag blir! Och det här är bara början förstår jag... är ju en hel månad kvar till BF...
 
 

Mammas födelsedag

Idag är ingen vanlig dag för det är min mammas födelsedag!!
Vi har varit där ikväll och grillat och ätit tårta.
Lite bilder från kvällen kommer här...
 
 
 
 
 

Sämre lämpad barnmorska...

I tisdags fick jag träffa en ny barnmorska på mvc som jag ska ha de sista gångerna nu då den jag haft innan gått på semester. Den nya är verkligen jätte bra, berättar vad hon gör och förklarar saker.
Den jag haft innan måste man fråga om allt för att få veta något. Hon säger verkligen ingenting.
Mitt järnvärde låg på 112 sist, väldigt lågt med andra ord eftersom 110 är det lägsta man bör ha. Men min barnmorska sa ingenting om det, allting såg bra ut. Så i tisdags sa den nya barnmorskan att jag bör äta järntabletter för säkerhets skull eftersom det bara var precis snäppet över vad det borde vara. Så jag köpte järntabletter och har tagit 3 om dagen i 2 dagar nu.
Jag lämnade blodprover i onsdags som jag fick svar på idag. Barnmorskan ringde mig nu på morgonen och frågade om jag köpt järntabletter för nu låg värdet bara på 100!! Fan vad jag stör mig, hade den tidigare barnmorskan sagt att det var lågt hade jag ju kunnat börja med järntabletterna tidigare och sluppit få så lågt värde. Men men, ingenting att göra åt nu. Jag ska iaf ta 4 tabletter 2 timmar efter frukost varje dag, gärna ihop med lite extra c-vitamin så ska jag lämna ett nytt prov när jag ska dit om 1,5 vecka igen.
Så håll tummarna för att mitt järnväde ska gå upp nu.
Jag trodde det var värmen som gjorde mig extra trött men det här är ju säkert ännu en bidragande faktor...
 
 

Min fina kisse

 
 
 

Skötbord - före & efter

Idag har jag varit och hämtat ett skötbord hos en bekant. Varför köpa nytt när man kan få ett lika bra begagnat till bara en del av priset liksom?!
Det är ett skötbord från Ikea som jag valt att måla om och fixa till lite.
Exakt hur det blir kommer ni få se bättre sen när det hamnat i barnrummet, just nu står det i vårt uterum ihop med lite andra barnsaker som bara väntar på att få komma på plats.
Men några före- och efterbilder kommer i alla fall här.
 
 
Jag har målat skötbordet blått och krytit dit lite av Bambi-tyget som jag hade över efter att ha använt det till babynestet, gardinen och en filt. Tygkorgarna på hyllan under skötbordet är köpta på Rusta.
 
 

Torsdagsfika

Idag har jag fått mycket gjort, både nytta och nöje.
Förmiddagen började i alla fall med att jag åkte hem till min kusin för lite fika och bebissnack^^ Hon har en dotter på lite över 9 månader så det blev lite bebisgos också^^ Och hundgos också för den delen, lille Hubbe skall inte glömmas bort^^
Tack för en trevlig förmiddag!
 
 
 
 

Gratis saker till bebis

Igår damp det ner en napp från MAM i brevlådan, man får tydligen en sådan om man gillar deras facebooksida, så har ni med småbarn eller som är gravida inte redan gjort det, gör det nu. Nappar går väl alltid åt tänker jag^^
 
 
Sedan ringde mamma och berättade att hennes granne höll på att rensa hemma och skulle köra en massa till tippen. Bland annat den här bebisgungan som mamma tog tillvara på. Blir ju perfekt till bebisen. Den har 6 gunghastigheter och spelar musik.
 
 

En riktigt varm onsdag

Idag har jag hållt mig i skuggan och inomhus, något annat går inte i den här värmen. Jag har spikat fast halva plastmattan i barnrumet, sedan slog jag mig på knät med hammaren och gick därifrån! Sedan har jag grundmålat toalettfönstret och två källarfönster. Lite nytta har jag med andra gjord fått gjort. men mest har jag tagit det lugnt. Lite bilder från dagen kommer här:
 
 
 
 
 
 

Bästisar

 

Gravidvecka 36

 
Ny gravidvecka idag. Det går förvånansvärt bra i värmen, jag håller mig mycket i skuggan eller inomhus och vilar mycket. Tar några promenader med Spike om dagen och dricker massor! Ändå svullnar fötterna något hemskt om kvällarna nu. Ibland när jag vaknar på natten är fötterna till och med svullna under. Ajajaj säger jag bara! Bebisen har verkligen varit vilda babyn idag. Buffar, knör och har sig för fullt. Om den ändå bara kunde låta bli mina revben^^ hehe
 
Jag har även varit på mvc idag och allt såg bra ut.
  • Blodtrycket låg på 115/75.
  • Sf måttet var 33cm, mitt på kurvan med andra ord.
  • Bebisens hjärtslag låg på 146 slag i minuten.
  • Vågen visar 55 kilo, alltså + 8 kilo sedan inskrivningen.
Det är bara att fortsätta som innan med andra ord.
 
Vi gick även igenom vad jag förväntar mig av förlossningen och skrev ett förlossningsbrev idag.
Jag har väl inte så många "krav" eller önskningar, eftersom det är första förlossningen vet jag ju inte vad jag kommer känna förrän jag är där. Sedan brukar jag inte ha svårt för att säga vad jag tycker, tänker och känner så det löser sig garanterat när vi väl är där.
Det jag fick med var iaf att jag inte vill ha EDA eller någon anna smärtlindring som innebär sprutor eller nålar. Det räcker gott och väl med sprutan jag kommer få efter förlossningen pga att jag har en negativ blodgrupp och kanylen de sätter i handen.
Sedan kan det vara så att jag ångrar mig när jag väl är det, men det får vi ta då. Jag är öppen för förslag. Bara jag och bebisen kommer därifrån hela och levande, det är det viktigaste!
 
 

Om jag ändå visste...

När jag var i Skövde i söndags hittade jag sötaste pyjamasen med cupcakes inne på Cubus. Om jag ändå hade vetat om det är en liten tjej eller kille som bråkar runt i magen på mig. Hade jag vetat att det var en liten tjej så hade jag köpt den här pyjamasen direkt!!! Nu får jag helt enkelt vänta och se. Men är det en liten flicka så blir det här pyjamassettet det första jag köper! ^^
 
 

Panda baby

När jag var i Skövde i söndags köpte jag det här super gulliga klädsettet till bebisen på H&M. 
Visst är det gulligt!?
 
 

Babybox

Igår var jag och hämtade ut ett gravidpaket från Babyland. En sådan där gratisbox man får när man väntar barn som innehöll lite smått och gott..
 
 
Blöjor, tidning, rabattkuponger, napp, haklapp och tandkräm.
 
 
 

Preggo träff

Andra semesterdagen har gått och det har varit fullt upp. Lite fix här hemma med tvätt och så på förmiddagen och mitt på dagen åkte jag iväg för att träffa Therese, Linda och Caroline från föräldragruppen. Den här gången sågs vi hemma hos Therese där vi åt och drack gott och pratade en massa. Jag kom hem nu strax efter klockan nio nu på kvällen, tiden gick så himla fort! Tack så mycket för en super trevlig dag tjejor!
 
 
 
 

Tjock, tjockare, tjockast!

Jag blir bara större och större för var dag som går nu känns det som. Men bebisen ska ju lägga på sig mellan 20-30gram per dag nu så det är väl inte så konstigt kanske^^
 
Så, för att citera Christer: Du ser ut som man känner sig efter julafton.
 
 

Mumsiga mackor

 
Det är omöjligt att äta fet och tung mat i den här värmen anser jag. Då är tunnbrödsrullar perfekt!
I dessa har jag haft smör, sallad, gurka, bacon, ost och mjukost.
Enkelt, gott och perfekt att packa med sig om man ska iväg till stranden eller liknande.
 

Ny mysdress

Jag har varit i behov av nya myskläder ett tag, de flesta har blivit förstörda under renoveringen av huset. Så idag köpte jag en ny mysdress som jag bara ska mysa i, så får jag ha de gamla när jag målar och fixar.
Ja, tröjan säger väl allt^^ hihi
 
 
 

Första dagen på semestern

Jag har verkligen haft en super bra första semester dag!
Efter frukost satte jag mig i bilen och for mot Skövde där jag mötte upp Emma och hennes snart fyra veckor gamla dotter Sigrid. Vilken liten sötnos!!! Nu längtar jag ännu mer efter vår lilla bebis!! <3
Det blev en jätte mysig dag med massa gravid- och bebisprat, lunch, shopping och fika.
Det måste göras om snart, vi får se om vi hinner innan bebisen bestämmer sig för att komma ut^^
Vad jag köpte får ni se i kommande inlägg.
 
 
 

Karamel sutra

Har precis ätit pannkakslunch med den här glassen som tillbehör. Ja, är det lördag så får man göra så^^ hihi
Glassen var verkligen hur god som helst!!! Har ni inte provat den så gör det!
 
 

Vissa har det för bra

 
 

Min fredag

 
Idag är jag ledig och i morgon gör jag mitt sista arbetspass innan semestern och mammaledigheten.
Vädret har varit underbart idag, vilken sommar! Vi har fått en massa gjort samtidigt som vi passat på att njuta också.
Vi började dagen med en lång sovmorgon. Jag var uppe och släppte ut Spike i trädgården för att han skulle få kissa vid halv 8, sedan gick vi och lade oss igen och låg kvar till halv tio, det kallar jag vardagslyx!
 
Efter frukost satte Christer igång med att skrapa fönster och jag skrapade bort tapet på en garderobsdörr. Sedan kom en kvinna hit och kikade på min bil som jag haft ute till försäljning och allting gick bra så nu är jag en bil fattigare. Känns himla bra, så tråkigt när den bara står. Sedan vi flyttade in till samhället har jag ju inte varit i behov av min bil utan kunnat gå till jobbet så det räcker gott och väl med passaten.
När de åkt lagade jag till lite mat, efter det gick vi på en promenad med Spike så han fick springa av sig och efter en tur till mataffären har vi nu landat i soffan allihopa. Här lär vi nog bli kvar ett tag ^^ hihi
 
Vad har ni haft för er idag?
 
 

Bland det finaste jag sett

Åh kolla på barnvagnen nedan. Är det inte bland det vackraste ni sett??
Min bror är på semester i Dalarna och skickade den här bilden till mig. Hade den inte funnits så långt bort så hade jag nog varit fattig vid det här laget för då hade jag åkt raka vägen dit och köpt den. För den ser ju verkligen inte billig ut. Och det ska den väl inte vara heller, tänk vad mycket jobb någon lagt ner på att göra den här en gång i tiden.
Ja, en sådan här skulle man ha... Tänk så lycklig man skulle bli varje gång man gick förbi och fick slänga ett öga på den. För precis så är det för mig med vackra ting, jag blir alldeles varm i själen när jag får se dem. Speciellt om de är i min ägo^^ hihi
 
 

Ladybug

Jag satte mig ute och åt min lunch på jobbet idag och när jag kom in igen såg jag att det var en liten nyckelpiga som klättrade på mig. Nyckelpigor ska väl liksom fyrklöver föra tur med sig har jag hört?! Jag väljer att se det som ett litet lyckotecken i alla fall^^
 
 
 

Fönsterbelysning

Taklampan som jag köpt till barnrummet finns i tre storlekar, jag köpte mellanstorleken men råkade visst ta fel skärmdel, så jag fick med den stora hem^^ hehe Som tur var så var skärmdelen ett ihoprullat tyg som bara var att klippa av så passade den på den mellanstora lampan.
Delen som jag klippte av häftade jag ihop och satte på en lampfot jag hade liggandes i en låda. Själva hållaren inuti lampan är från en annan skärm som jag bara klädde av och istället limmade fast på insidan av den här hemmagjorda lampskärmen.
Så nu kommer bebisen få matchande tak- och fönsterbelysning i sitt rum^^
 
 

Sommartårta med röda bär

 
Jag har bakat en liten sommartårta som jag ska ta med mig till jobbet i morgon.
Jag jobbar ju bara i morgon och på lördag innan jag går på semester och därefter mammaledighet så något gott måste jag ju ha med mig och bjuda på.
 
 
Här kommer receptet för den som vill baka tårtan:
 
Du behöver (till tårtbotten):
  • 175g smör
  • 3 ägg
  •  2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
Till marängen:
  • 3 äggvitor
  • 2dl strösocker
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 160 grader över och undervärme
2. Smält smöret
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. tillsätt mjöl, bakpulver och det smälta smöret och vispa till en smet
5. Stjälp upp smeten på bakplåtspapper på en plåt
6. Vispa äggvitan och sockret till en fast maräng
7. Bred marängen över smeten
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
9. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar i ugnen i ytterligare 15 minuter.
10. Ta ut kakan och låt den kallna.
11. Dekorera tårtan på valfritt sätt. Jag har på lemoncurd, vispgrädde, sommarbär och riiven choklad.
 
 

Tunn och mjuk babyfilt

Jag har fått tipset att ta med en egen babyfilt till BB. När jag gick igenom filtarna vi har så är alla tjocka och eftersom bebisen beräknas komma i augusti kan det ju vara jätte varmt. Så jag kikade efter en lite tunnare filt i stan igår och hittade den här fina inne på Lindex. Eftersom vi inte vet könet på bebisen ville jag ha en neutral filt och det blev därför en vit/grå med träd och skogens alla djur, kaniner, igelkott, räv, hjort, uggla mm.
 
 
 

Bambi love

Kolla in sötaste bäddsettet som jag såg på Jysk idag. Jag köpte det inte för jag ansåg det vara onödigt, men nu ångrar jag mig faktiskt lite. Det är ju bara för fint!!! Tänk det här i spjälsängen med en liten bebis nedbäddad. Åhhh jag dör sötdöden!
 
 

Bekväma underkläder

Push-up bh med byglar är ju bara att glömma vid det här laget! Nu när magen är så stor är det bara mjuka bygellösa bh:ar med resår som funkar. Jag köpte några på H&M förra veckan och när jag var inne i stan idag passade jag på att kika in på Kappahl där de hade ta 3 betala för 2, så jag fick med mig lite hem.
Den nedan med smala axelband är jätte skön i stretchtyg så jag tror att jag kommer kunna ha den sen även när jag ammar. Pga tyget så kan ju brösten svälla lite och ändå få plats och de smala axelbanden gör att den är lätt att dra ner. De hade inga amningsbh:ar i min storlek men den här funkar nog som sagt också.
 
 
Sedan fick jag med mig ett set med trosa och bh som också är i stretchtyg. Super sköna men inte det minsta sexiga^^ haha Men det är faktiskt inte det som är viktigt just nu utan att jag har behväma underkläder som inte sitter åt eller gör ont.
 
 

Gravidvecka 35

Nu är det bara ca 40 dagar kvar till beräknad förlossning. 40!!! Den här blivande mamman börjar känna sig lite smått stressad igen måste jag erkänna. Det är skönt att jag bara har den här veckan kvar att jobba och att jag sedan går på semester så jag kan känna att jag har tid att vila och få något gjort om dagarna. Just nu vill jag bara vila när jag kommer hem på eftermiddagen. Så den här semestern är väldigt efterlängtad!
 
 
Vad har hänt sedan förra veckan:
  • Jag är inte alls lika hungrig som innan och känner mig mätt direkt. Jag antar att detta är för att det inte finns så mycket plats till magsäcken att fyllas just nu. Det ligger ju ändå en ca 2 kilos liten bebis där inne och tar plats^^
  • Det är jätte svårt att hitta en bekväm ställning att sitta, ligga eller stå på nu. Står jag för länge blir jag öm i fötterna, sitter jag så trycker magen upp mot revbenen så jag får svårt att andas och ligger jag får jag ont i ryggen och lite varstans. Ingenting är 100% bekvämt med andra ord.
  • Jag sover sämre på nätterna, det beror säkert delvis på värmen och att jag inte blir av med min förkylning så jag vaknar ibland av att jag är helt igentäppt i näsan och inte får någon luft. Sedan buffar och bökar bebisen väldigt mycket om nätterna. Lilla bebis, förstår du inte att man ska sova på natten? Såhär får du inte hålla på sen när du kommer ut för då orkar inte din mamma^^ <3
 
Just precis nu kom jag att tänka på att tatueringen på magen som i vanliga fall sitter precis vid byxkanten nu sitter mitt på magen och är ungefär dubbelt så stor som innan... ^^

Myskväll

 
Ikväll har jag och djuren myst i soffan, ätit massa gottis och sett på film. Winter´s Tale kikade vi på.
När Lilly ska mysa vill hon ligga mitt på magen vilket blir rätt tungt och obekvämt efter en stund men Spike är så himla försiktig och lägger bara huvudet mot magen. Han är för söt min lille plutt!! <3
 
 

Gravidtankar - Besök efter förlossningen

En sak som jag funderat och fortfarande funderar jätte mycket över är det här med besök från närstående efter förlossningen.
Hur känner/har ni känt angående just det?
 
Jag känner att jag absolut INTE vill ha någon som kommer och besöker oss på BB om vi blir liggandes där. Det vet man ju aldrig heller, blir man friskförklarad och det är ont om plats så blir man ju hemskickas snarast möjligt.
 
Sedan när vi kommer hem, jag Christer och bebisen vill jag ju inte heller ha några andra här som "stör". För det känns som att det är så det kommer bli. Föräldrarna kommer vilja komma hit och titta på och hålla bebisen och för mig känns det som att det kommer störa och förstöra bandet som jag, Christer och bebisen ska bilda till varandra just då. De första dygnen vill jag bara få vara ifred, vi tre (och djuren såklart) så vi får lära känna varandra, se till att amningen fungerar (som jag dessutom är sjukt nervös över!! Kanske kommer skriva ett inlägg om just detta någon dag snart också) och se till att mina känslor som kommer vara helt ut-och invända får landa lite.
 
Jag sitter här och blir alldeles tårögd bara jag tänker på det, det känns så himla jobbigt!! Och jag vill inte såra någon, trampa på någons tår eller verka som en bitch. Men det känns som att det är precis just vad folk kommer tycka om mig. Att jag är bitchig och elak för att jag vill få vara ifred med MITT barn de första dygnen.
 
Är det så svårt för andra att förstå? Speciellt för andra mammor som själva varit i samma sits, att de första tre dagarna kanske man bara behöver få vara ifred?! Man har ju redan fått stå ut med personalen på förlossningen och BB som ska hjälpa till, undersöka både en själv och bebisen och komma med råd om allting. Hjärnan kommer ju vara värre än gröt!
Jag kommer garanterat få ett känslomässigt sammanbrott om vi utöver detta ska ha hit familj som ska hälsa på. Nej, säger jag! Det kommer jag INTE klara av!
 
 

Pasta carbonara

 
Idag har vi ätit pasta carbonara till middag. Enkelt och himla gott.
 
Allt du behöver är: (2 portioner)
  • Spagetti
  • 1 tsk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 1/4 dl vispgrädde
  • 2 dl finriven ost
  • 1 pkt bacon
Gör såhär:
 
1. Koka upp vatten till pastan, tillsätt salt och matoljan och låt pastan koka.
2. Finhacka bacon och stek knaprigt.
3. Vispa ihop ägg och grädde i en skål
4. Riv osten
5. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen.
6. Häll 1 dl av den rivna osten och äggblandningen över pastan och rör om ordentligt.
7. Peppra pastan, tillsätt baconet och rör om igen.
8. Lägg upp på tallrikar och toppa med resten av den rivna osten.
 
 
 
 

Taklampa till barnrummet

Jag har satt ihop taklampan som vi ska ha i barnrummet. Den går i de färger som hela inredningen kommer gå i, vitt, svart, blått, grönt och mörkrosa. Vi vet ju inte könet på barnet men vill ha ett färgglatt barnrum och det här är mina favvo färger så dem blev det^^ Det ska bli så himla kul att börja inreda sen när det är tapetserat. Längtar så efter att få visa er.
 
Jag älskar verkligen mönstret på den här lampan, har kikat på den länge nu och äntligen har jag någonstans att ha den. Den är köpt på Clas ohlsons och finns i tre storlekar, det här är mellanstorleken på 38cm i diameter.

Ett regnigt Hjo

I förmiddags packade vi in oss i bilen och pkte till Hjo där det i helgen har hållts en slöjdmässa.
Självklart började det regna när vi kom dit så vi tog en snabb sväng i parken och sedan gick vi till bilen för Spike var verkligen genomblöt. Han hade ganska roligt ändå tror jag för det fanns så många hundkompisar att hälsa på.
Innan vi åkte hem så stannade vi till nere i hamnen och besökte Moster Elins glasscafé. Ett ställe som verkligen kan rekommenderas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonmys med pälsklingarna

 
 

Ledig lördag

Idag har vi haft en härlig ledig lördag. Vi har njutit av solen och värmen, tagit flera promenader, ätit hemmagjord potatissallad med tillbehör, målat om en byrå, skrapat bort tapet från en garderobsdörr, skrapat fönster utvändigt, eldat, ätit glass och säkert något mer. Vi har med andra ord hunnit med en hel del jag och Christer. Klapp klapp på axeln^^
Lite bilder från dagen kommer här.
 
 
 
 
 
 

Renovering av gammal byrå

För ett tag sedan kom jag över en gammal furubyrå med sex lådor som skulle slängas. Med hjälp av lite slippapper och färg som jag köpt på Julas fyndlager för halva priset, burkarna var buckliga, så har den fått ett helt nytt liv.
Jag är så nöjd med resultatet! Den kommer bli så himla fin i barnrummet och det ska bli så kul att fylla lådorna med de små kläderna.
Ni kommer få se alltihopa när barnrummet är klart.
 
 
 
 

Nytt till mamman och bebisen

Idag var jag och hämtade ut ett efterlängtat paket från H&M som innehöll ett 2-pack med mössor till bebisen och ett 2-pack med mjuka amningsbhar till mig.
Den vita mössan skall packas ner i BB-väskan tillsammans med det andra jag börjat packa ner.
 
 
Det jag packat ner än så länge är:
  • Trosor
  • Sockar
  • Mjukisbyxor
  • Mjukisshorts
  • Långt linne
  • Mjuk skjorta
  • Amningsbh
  • Mjukt toalettpapper
  • Tvättlappar
  • Napp
  • Snutte
  • Bebisstrumpor
  • Bebistrosa/kalsong
  • Body
  • Omlottröja
  • Bebisbyxor
Annat jag tänkt packa ner senare är:
  • Hygienartiklar (tandkräm, tandborste, tvål, shampoo)
  • Handduk
  • Mobilladdare
  • Godis
Vad behöver jag packa ner mer??
 
 

En dag på...

 
Den här dagen har spenderats bland kaniner, karuseller och spunnet socker i strålande solsken. Det blev en tripp till Liseberg med våra vänner Elina och Robert och vi har haft en riktig toppendag. Vi var där strax innan de öppnade vid 11 på förmiddagen och åkte hem runt halv sex. Så det blev en riktig heldag. Trots att jag bara kunde åka två åkattraktioner, kållerado och sagoslottet så kunde inte dagen blivit bättre.
 
Här är jag och kanonkulan^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag inte kunde åka särskilt mycket så spenderade jag mina pengar på de olika hjulen istället. Choklad vann vi ingen men varsin kanin från kramhjulet kom vi hem med^^
 
 

Till barnrummet

I tisdags köpte jag även lite behövliga saker till barnrummet. Bland annat tre tygkorgar jag ska ha under skötbordet med blöjor, tvättlappar, salvor mm i. Och så en större pedalhink till blöjorna. Alltihop är köpt på Rusta.
 
 
 
 

Sommar eftermiddag

Idag har vi haft samma tropiska hetta som igår. Jösses säger jag, när jag var ute med Spike i morse vid 8 så var det redan 26 grader. Helt sjukt!! Mina fötter var lika svullna idag som igår så när jag kom hem satte jag mig en stund ute och bläddrade i en tidning, Christer tog ut Lilly i koppel en stund på gräsmattan och Spike skulle vara the center of attention som vanligt^^
 
 
 
 

Dille på nektariner

Jag har ätit så mycket frukt sedan jag blev gravid! Jag kan verkligen inte få nog. I början hade jag dille på gröna äpplen, sedan päron och hela tiden har jag också ätit en massa jordgubbar och vattenmelon. Nu har jag även haft dille på nektariner ett tag. Så saftigt och gott, mmmmm....
 
 
 

Ocean blue

Kommer ni ihåg den rosa fåtöljen som min vän Nevrija köpt? Nu har jag köpt mig en alldeles egen, fast en blå. Den är sååå himla fin! Den står inne på kontoret och är tänkt att stå i ett hörn där det just nu ligger byggmaterial så just nu får den stå mitt i rummet lite provisoriskt^^ Det ska antagligen tillkomma en fotpall och en fårskinnspläd sedan också, tror det kommer bli riktigt bra!!
 
 
 

Kottis

 
 
 
 
 
 

Bebisgiraffen

När vi var i Skövde och shoppade igår så fick jag se den här lilla söta giraffen. Den gick ju inte att motstå då den bara kostade 39kr och dessutom har samma frisyr som Christer har just nu^^ haha Så den fick följa med hem. Jag har massa mjukisdjur sparade sedan jag var liten men bebisen måste ju faktiskt ha en egen liten gosis också, utöver snutten^^ När vaggan är klar och på plats så ska den här lille krabaten få sitta där och vänta på bebisen.
 
 
 

Lite preggo gnäll...

Jag vet att man inte ska klaga utan bara vara glad och tacksam för att man är och kan bli gravid men i den här värmen är det fasiken inte lätt!!!
Det allra jobbigaste är fötterna, de blir så svullna av värmen. Nu när jag jobbat hela dagen så kan jag knappt stå på dem mer så jag tänker ligga här i soffan en stund och lite senare när det svalnat av lite ute tänker jag gå ut och sätta mig i skuggan och äta lite jordgubbar tror jag^^
 
 

Hund tandläkaren

 
Idag har min lille Spike varit hos tandläkaren. Han blev nedsövd för att ta bort tandsten och tydligen har han en tand lite längre in som sitter lite löst, men detta gjorde de ingenting åt nu. Han hade ingen inflammation och så i tandköttet iaf så det var skönt att höra. Så nu ska jag införskaffa mig en ny tandborste till honom så han förhoppningsvis slipper vara med om detta igen. Små hundar får ju lätt tandsten och det kanske beror på att det är svårt att komma åt så jag ska köpa en sådan där borste man sätter på fingret. Tror det kommer bli jätte bra.
 
Eftersom jag jobbade idag var det Christer som fick agera syndabock och köra honom till doktorn. Spike blev omplåstrad på båda benen för att de hade svårt att hitta en ven. Min stackars lille plutt! Nu ligger han iaf här intill mig i soffan och sover. Och lite senare när det svalnat ute ska vi ta en kort promenad runt kvarteret så han får kissa lite.
Jag är så lättad att allt gått bra iaf, jag är kanske barnslig men jag hatar verkligen när djuren måste sövas ner. Man vet ju aldrig vad som händer liksom.. tack och lov går det ju oftast bra.

Gravid vecka 34

Heeej!
Jag hade faktiskt tänkt ge mig på att göra ett videoinlägg om vad som hänt den senaste gravidveckan och hur det gick på mvc idag. Men... jag försökte spela in ett klipp i över en timme utan att det blev bra så jag lade ner. För det första så klarar jag varken av att se mig själv med min jävla dubbelhaka på film eller höra min röst. Jag låter ju helt mongo!! Sedan blir jag av någon konstig anledning nervös när jag ska prata in i en kamera så trots att jag vet vad jag ska säga så stammar jag och tappar bort mig. Så idag blev det i alla fall inget videoinlägg. Vi får se om jag ger mig på ett nytt försök en annan dag..
 
Så här får ni min gravidupdate i skriftligt format.
 
  • Magen har de senaste två veckorna vuxit 6 cm, så sf måttet ligger nu på 32cm.
  • Alla mina värden var bra, blodsockret, urinprovet och blodtrycket. Eftersom jag har -blod så får jag göra lite extra blodprover för att hålla koll på att kroppen inte börjar bilda några antikroppar mot bebisen. Men allting ser jätte bra ut. Skönt!
  • Idag kollade barnmorskan om bebisen lagt sig tillrätta och jajamensan, bebisens huvud är fixerat och den ligger med kroppen på vänster sida av magen. Det som håller på och putar ut är med andra ord bebisens rumpa och det som gör ont på motsatta sida mot revbenen är sparkar från de små, men starka benen.
  • Den här värmen som kommit tillbaka är riktigt jobbig! Idag har det känts som att jag ska smälta bort. På jobbet har vi haft över 30 grader bakom kassan och mina fötter svullnar upp direkt! Benen har börjat svullna lite även dem när jag stått upp en stund och det liksom pirrar i dem, så obehagligt och jobbigt!! Att vara höggravid när det är tropisk värme ute är ingen bra kombo.
  • Revbenen ömmar fortfarande som fasiken, speciellt när jag sitter ner.
  • Att sova, speciellt i den här värmen är ju inte att tänka på. Jag väckte mig själv i natt säkert fem gånger av att jag låg och gnydde i sömnen på grund av värmen. Då är det varmt! Och varje gång jag vaknar måste jag gå upp och kissa och bara det är ju ett fyspass som heter duga. Jag är ungefär lika smidig som en knubbsäl^^ Nej fy, den delen av att vara gravid är verkligen inte rolig..
  • Jag har börjat tycka om fet mat igen, pizza, stripps och chips är åter igen gott^^ Antar att kroppen kanske vill ha lite extra fett så här på slutet? Eller så är det bra min kropp som är knäpp! Så kan det ju också vara^^ hehe
 

Våffelfrukost

Idag ställde jag mig faktiskt och gjorde våfflor till frukost, så gott!!!
Om en stund ska jag iväg till mvc och sedan ska jag och Christer shoppa loss lite i Skövde innan jag ska iväg till jobbet. Update om hur det gick på mvc och vad vi köpt kommer senare.
Ha en bra dag allihopa!
 
 

Our red garden

För ett tag sedan blommade alla vita växter i vår trädgård, nu är det de röda växterna och bären som tagit över.
 
 

Mini tvätt

Nu är jag klar med all tvätt till mini i magen. Kläderna i storlek 44-50/56 är upptvättade, likaså alla täcken, filtar, sängkläder och handdukar. Både små handdukar att ha vid amning och blöjbyte och de lite större att ha efter ett bad. Känns himla skönt att ha det gjort. Nu behöver jag bara göra klart byrån så jag har någonstans att lägga kläderna^^
 
 
 
 

En lugn stund i skuggan

 
Jisses vad varmt det är idag! Jag trodde nästan att jag skulle dö på jobbet, det var säkert 30-35 grader bakom kassan. När jag kom hem satte mig mig i en solstol i skuggan, så skönt och välbehövligt! Här kommer lite bilder på bebismagen också, den är verkligen så RUND! haha
 
 
Haha min navel är numera utplånad och ser ut som ett stort ärr^^

Ny långklänning

Tidigare i veckan köpte jag mig en ny klänning på Lindex rea. Jag tycker den är så fin, älskar färgen och resårbandet under bysten. Och visst blir magen himla fin i den också? ^^ hihi
 
 
 
 

Förmiddagsvila

 
På grund av att jag haft en del sammandragningar så har jag sagt åt mig själv att vila så mycket som möjligt nu, vilket faktiskt blivit lättare sedan Christer gick på semester för då vet jag att saker hinner bli gjorda. Själv jobbar jag ju två veckor till men Christer och min pappa är i full gång med att renovera barnrummet och ska skrapa och måla fönster nu om vädret håller i sig, så det håller vi tummarna för!
 
Sedan jag gick upp vid kvart i nio har jag kört en maskin tvätt, satt igång diskmaskinen och ätit frukost. Nu ska jag ligga här på soffan och lyssna på Christer som sjunger med till musiken tills det är dags för lunch. Sedan blir det jobb i eftermiddag och kväll.
Vad ska ni göra denna lördag?
 
 
 
 
 

Virkad mössa

 
Den här söta bebismössan fick jag av mamma häromdagen.
Det är min brors svärmor som virkat den. Visst är den söt!?
Den kommer bli perfekt som mössa till våren.

Preggo grillkväll

Igår kväll var Linda, Caroline och Therese från föräldragruppen här. Super trevligt! Vi drack goda alkoholfria drinkar, grillade, åt en massa gott och pratade barnrum och allt annat som hör graviditeten till. Av oss fyra är jag den som har bf sist, Linda är beräknad i slutet på juli, Thereses datum är hemligt och Caroline ska ha dagen innan mig. Så vi får väl se om ordningen håller sig som sådan. Spännande! Vi bokade in en till träff innan bebisarna är beräknade så vi får hoppas att alla kan komma då och att vi sedan får ses med varsin liten bebis i början på hösten. 
 
Bilder från kvällen igår kommer här:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Huvudet har landat på kudden

Ikväll har jag haft tre av de andra mammorna från föräldragruppen här på besök. Vi hade en jätte trevlig kväll med god mat och goda drinkar, bilder från kvällen kommer i morgon.
Som ni ser på bilden har vi nu lagt våra huvuden på kudden hela familjen så nu säger jag godnatt.
 
 

Johannas hemmagjorda kryddsmör

 
Att låta en klick kryddsmör smälta över den nygrillade köttbiten är väl bland det godaste som finns!?
Ikväll ska vi grilla så jag har rört ihop lite eget kryddsmör, det blir ju så mycket godare än det an köper i affären!!
 
Det jag använt i mitt smör är:
 
* Äkta smör
* Persilja (finhackad)
* Havssalt
* Örtagårdkrydda
 

Franskoftan är min!!!

Jag kunde inte låta bli att köpa franskoftan jag kikat efter på Lindex nu när den var på rea.
Den är ju såååå fin! Jag verkligen älskar den! <3
Så här ser ni dagens preggo outfit:
 
Jeansklänningen har jag fått av en vän när hon rensade ur sin garderob.
Koftan är som sagt från Linxex.
Tygskorna är från H&M.
 
 
 

Jobbig dag och mini presenter

Varken natten tills idag eller förmiddagen har varit särskilt rolig. Jag vaknade flera gånger i natt av att bebisen bökade runt riktigt ordentligt och magen var stenhård. Sammandragningar skulle jag gissa. När jag sedan klev upp kände jag att jag fick små sammandragningar så fort jag tog ett längre steg eller så. Men envis som jag är så gav jag mig av till jobbet i alla fall. Det gjorde ju inte saken bättre precis, minsta rörelse och magen blev spänd och jag fick emellanåt till och med ta ett djupt andetag. Efter halva dagen, vid halv ett så fick det vara nog och tack och lov var det ingen jätte rusch på jobbet så jag kunde gå hem och lägga mig på soffan. Och här har jag i stort sett legat sedan dess och lär bli liggandes resten av kvällen.
Någon annan som känner igen igen sig?
 
 
Den här söta dregglisen och mini strumporna har jag glömt visa er, min mamma köpte dem förra helgen.
Åh tänk att vi snart har en liten mini människa här hos oss som kommer ha så små söta fötter <3

Videoblogga?

Vad tycker ni om det här med videoinlägg i bloggen?
Jag tycker det är jätte kul att få höra och se personen som finns bakom bloggen. Man ser ju oftast personen på bilder men det blir ju en helt annan sak när man får höra rösten och se hur personen för sig och gestikulerar.
 
Så nu är min fråga, borde jag börja videoblogga?
Om ja, vad ska jag isf blogga om?
Graviditeten, pysseltips, shopping, inredning, vad vi gjort med huset, frågestunder?
Överös mig med förslag!
 
 

Gooood mooorniiing!!

Onsdag mitt i veckan eller vad är det man brukar säga? Snart har halva arbetsveckan gått, för de flesta iaf. Inte för min del för jag jobbar både lördag och söndag den här veckan. Men nästa vecka, då har jag långhelg och är ledig fredag-söndag. Då ni ska det göras roliga grejer!! Men mer om det då.
Nu ska jag käka frukost och sedan gå upp till sovrummet och pussa min familj hejdå innan jag kilar iväg till jobbet.
Hoppas ni får en bra dag allihopa!
 
 

Ny taklampa

Äntligen har taklampan till sovrummet som vi köpte i Ullared kommit upp och den är sååå fin!!!
Hela sovrummet kommer ni få se när nattduksborden är klara och på plats.
 
 
 
 

Lucky number 7

 
Ja då var vi nere på 7 veckor kvar till beräknad förlossning. Veckorna går mycket långsammare nu är innan men det går ändå fort tycker jag. Nu har vi kommit igång med renoveringen av barnrummet så bara det är en sten som lyfts från mina axlar. Det kommer antagligen till och med att vara klart tills min semester börjar om 3 veckor så då kan jag ägna semestern och sista tiden innan bebisen kommer till att boa ordentligt^^
 
Tänk att bebisen vid det här laget väger nästan 2 kilo, och att den är helt färdigutvecklad. Det enda som skall till är lite mer fett. Fantastiskt ju! Och enligt vad jag läst mig till och hört brukar bebisen lägga sig tillrätta med huvudet nedåt vid den här tiden. Det kan jag säga med all säkerhet att vår bebis inte gjort än, men det är klart, man vill väl inte va som alla andra^^ hehe Så vi får väl se när det sker.
 
  • Nu känner man verkligen att man är gravid. Det är trångt!!! Jag kan inte äta som innan utan får äta små portioner och lite oftare istället. Äter jag för mycket så känns det som att det ska komma upp igen. Så himla otrevligt, jag hatar verkligen känslan av att må illa och att spy. Usch!
  • Jag sover mycket sämre nu, vi har en bebis som verkligen tycker om att böka runt där inne vilket verkligen inte gör det lätt att komma till ro. Dessutom vill bebisen gärna ligga på vänster sida precis som jag så när jag lägger mig på kvällen har jag en stor knöl i sidan som jag måste buffa på för att kunna ligga bekvämt^^ Inatt vaknade jag vid tre och var tvungen att gå upp på toa och sedan låg jag i säkert 1 timma utan att kunna somna om. Det är så himla mkt tankar som snurrar i huvudet just nu. Den senaste tiden har jag drömt och tänkt mycket på hur det skulle gå om bebisen ville komma flera veckor för tidigt, hoppas vekligen att den stannar där inne tills jag åt minstone haft en veckas semester! ^^
  • Det är fortfarande att hitta en bekväm sittställning, det går helt enkelt inte. Det trycker verkligen så mycket mot revbenen nu så ibland blir jag både gråtfärdig och halvt tokig! ^^ Varför kan inte bebisen förstå att den kan växa utåt istället för uppåt? ^^ hehe Fast det är klart, växer den för mycket utåt skulle jag bli så framtung att jag vore tvungen att gå omkring med en ryggsäck med vikter i. Haha xD
  • Igår hade jag kramp i vänster fot och ankel hela dagen, det gick inte över förrän jag kom hem och kunde sätta mig ner på kvällen. Annars har jag inga nya krämpor, det är lite svårare att ta sig upp när man ligger ner, man är ju inte lika smidig längre och att bara sätta sig rakt upp är ju inte att tänka på för magen är verkligen för stor för det. Nej, rulla åt sidan är det som gäller nu^^
Det ser verkligen ut som jag svalt en vattenmelon, magen är sååå rund! ^^ haha

RSS 2.0