Chokladkaka med Italienstk marängtäcke
Du behöver
Till chokladkakan:
*250g blockchoklad
* 4 ägg
* 1,5 dl strösocker
* 3dl vetemjöl
* 225g smör
* 1tsk vaniljsocker
* ströbröd/en klick smör
* 2 droppas mintextrakt
* 1dl mini mashmallows
Till marängen:
* 3 äggvitor
* 1 1/3dl strösocker
* 1/2 dl vatten
Gör så här:
1. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter.
2. Smält smöret och tillsätt den hackade chokladen, rör tills allt smält.
3. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt choklad och smörblandningen och blanda väl.
4. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och mintextrakt. Rör om ordentligt med en slev och rör sedan i mashmallowsen.
5. Stjälp upp smeten i formen och grädda i ca 20-25 min på 200 grader.
6. Låt kakan svalna, gärna så den blir kylskåpskall.
Gör marängen:
1. Häll socker och vatten i en kastrull och låt koka till 121 grader.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, bunken skall gå att vända upp och ner utan att det rinner ut.
3. Tillsätt sockerblandningen till äggvitorna i en fin stråle samtidigt som du vispar på hög hastighet. Vispa tills marängen kallnat.
4. Spritsa marängen på kakan och bränn sedan av den med en brännare så den får en fin yta.
5. Klar att ätas!
Kommentarer
Trackback