Kyckling lindad i lufttorkad skinka
Idag åt vi ris, sås och kycklingfileér lindade i lufttorkad skinka.
Du behöver (till 2 pers):
* 2-4 fileér per person (beroende på storlek)
* En skiva lufttorkad skinka till varje filé
* 3dl vispgrädde
* 1msk tomatpure
* salt, vitpeppar, svartpeppar och chilipeppar
* Ris
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Koka riset
3. Stek kycklingfileérna så de får en fin yta och krydda
4. Linda in fileérna i skinkan, stick igenom en tandpetare så skinkan inte lossnar och lägg i en ugnsfast form
5. Häll grädden i stekpannan, vispa i tomatpuren och krydda. Häll såsen över kycklingen i den ugnsfasta formen och ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
6. Klart!
Kommentarer
Trackback