Hallonmarängpaj
Idag fick jag för mig att baka lite, så slängde ihop en hallonpaj med marängtäcke.
Receptet kommer här:
Du behöver: (till en liten paj ca 5-6 portioner)
Pajskal:
*100g smör
* 3dl vetemjöl
* 1/2dl florsocker
* 1msk vatten
* (2msk ströbröd till formen)
Fyllning:
* 3 1/2dl hallon
* 1msk socker
* 1msk florsocker
* 1msk potatismjöl
Maräng:
* 2 äggvitor
* 1dl strösocker
* 1msk saft från hallonen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Häll alla ingredienser till pajskalet i en bunke, dela smöret i småbitar och knåda till en jämn och fin deg.
3. Ta fram en ugnsfast form, ca 20cm i diameter, med avtagbar kant. Smörj formens insida med smör och strö över ströbrödet.
4. Tryck ut degen med hjälp av fingrarna i botten på formen och ca 3cm upp på kanten.
5. Nagga hål i botten och sätt in i ugnen i ca 6 minuter.
6. Ta ut pajen och häll i hallonen, strö över florsocker, strösocker och potatismjöl. Sätt in i ugnen igen i ca 6 minuter.
7. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt lite socker i taget tills marängen är fast och fin. Tillsätt slutligen saften från hallonen.
8. Ta ut pajen och bred marängen på toppen. Sätt i den i ugnen i ca 6 minuter till tills marängen fått en gnutta färg.
9. Låt svalna, ställ in i kylen en stund och servera sedan med en klick grädde eller vaniljvisp. Jag hade lite hackad choklad i min vaniljvisp också.
Kommentarer
Postat av: Turid
Åh vilken smaskig och söt paj! Bakelser med maräng i är alltid mycket gott!
Trackback