Frukostfrallor - kalljästa
Du behöver (till 8st):
* 4dl vetemjöl
* 25g jäst
* 3dl filmjölk
* 1tsk salt
* 1/2dl solrosfrön
* sesamfrön till granering
Gör såhär: (på kvällen)
1. Smula jästen i en bunke, tillsätt filen och blanda ut jästen
2. Tillsätt salt och 3 1/2 dl vetemjöl och blanda väl
3. Häll det sista mjölet på bakbord och stjälp upp degen (den ska vara klibbig).
4. Knåda snabbt och dela i 8 delar, rulla till små bollar, lägg dem på bakplåtspapper och platta till lite. Lägg på en bakduk och ställ in i kylen över natten.På morgonen:
1. Ta ut frallorna ur kylen och ställ dem på spisen.
2. Sätt ugnen på 250grader.
3. När ugnen nått sin temperatur tar du av bakduken från frallorna, penslar dem med vatten och strör på lite sesamfrön.
4. Sätt in frallorna i mitten av ugnen och låt dem på fin färg, det tar ca 10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Jennie & FrökenFlis
jag tror inte det finns något godare än hembakat bröd :)
Ja det var inte alls kul när det regnade, det regnade som mest när flisan åkte karusellerna, och när vi skulle hem till farmor och äta efter, så sken solen. såå typiskt.
Bor du i närheten av Vara? :)
kram
Svar:
Johanna
Postat av: hanniis
mmmm, ser sjukt gott ut!
Postat av: Anna och en röd stol
Så gott !! Jag ska minsann sätta mannen på att baka det receptet, han har ju god tid eftersom han börjar redan kvällen innan :) Ha det gott. Kram Anna
Trackback