Köttsoppa alá Johanna

Idag gjorde jag köttsoppa till lunch.
 
Du behöver (till 4 portioner)
 
* 200g nöt eller fläskkött
* 1/2 lök
* 2l vatten
* 1 köttbuljong
* salt
* peppar
* 1 lagerblad
* 1dl morotsmedaljonger
* 2 potatisar
* 1/2 dl ärtor
* 1/2 dl blomkål
* 1dl gröna bönor
* 1msk potatismjöl
 
 
Gör såhär:
 
1. Lägg köttet i en stor kastrull, tillsätt vatten, salt, lökhalvan och lagerblad. Låt koka ca 1,5 timme
2. Skala potatisen och dela i tärningar, skala och hacka moroten, dela blomkolen i små buketter.
3. Ta upp köttet och dela det i små bitar
4. Sila vätskan från kastrullen och häll sedan tillbaka vätskan i samma kastrull.
5. Lägg i bujongtärningen och potatisen och koka i 5 minuter.
6. Häll i grönsakerna, peppar och slutligen potatismjölet för att få soppan lite tjockare. Koka ytterligare ca 6 minuter.
7. Ät och servera med ett gott bröd.
 

Kommentarer
Postat av: Anna och en röd stol

Ser så gott ut!! Men du vilken finfin tårta din Mamma bakat :) Ha en bra kväll. Kram

2013-02-03 @ 20:09:47
URL: http://annasrodastoloannat.blogspot.se
Postat av: Millah

Hej :) Har tävlingar i bloggen, var jätte gärna med!

Överraskningspaket: http://millahoman.blogg.se/2013/january/vinn-overraskningspaket.html

Mössa: http://millahoman.blogg.se/2013/january/vinn-mossa.html

Pinopaket: http://millahoman.blogg.se/2013/january/vinn-pinopaket.html

Namnnappar: http://millahoman.blogg.se/2013/january/vinn-namnappar.html

Blombud till alla hjärtans dag: http://millahoman.blogg.se/2013/january/vinn-blombud-till-alla-dag.html

Valfri Tavla: http://millahoman.blogg.se/2013/january/vinn-valfri-tavla.html

Valfri fylla i bok: http://millahoman.blogg.se/2013/january/vinn-valfri-fylla-i-bok.html

2 valfria kuddfodral: http://millahoman.blogg.se/2013/february/vinn-kuddfodral.html

Valfri vara från Kläppi: http://millahoman.blogg.se/2013/february/vinn-valfri-vara.html

ha det bra! kram // Millah

2013-02-04 @ 11:46:40
URL: http://millahoman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0