Rislåda med kassler
Idag har jag gjort rislåda med kassler som ska ätas till lunch i morgon. Den här rätten kan varieras på många sätt men här ska ni få mitt recept.
Du behöver: (till ca 3 pers)
* 2,5 dl okokt ris
* 1 paket bakon
* 3st 1cm tjocka kasslerskivor
* 1/2 paket fetaost
* 2dl riven ost
* 3dl grädde
* 2msk chilisås
* salt och svartpeppar efter smak
(Andra förslag på ingredienser är kyckling istället för kassler, paprika, champinjoner, purjolök mm)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka riset och lägg det sedan i botten på en ugnsfast form.
Du behöver: (till ca 3 pers)
* 2,5 dl okokt ris
* 1 paket bakon
* 3st 1cm tjocka kasslerskivor
* 1/2 paket fetaost
* 2dl riven ost
* 3dl grädde
* 2msk chilisås
* salt och svartpeppar efter smak
(Andra förslag på ingredienser är kyckling istället för kassler, paprika, champinjoner, purjolök mm)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka riset och lägg det sedan i botten på en ugnsfast form.
3. Dela baconet i mindre bitar, stek det något och lägg det på riset.
4. Tärna kasslern och fetaosten och lägg även detta ovanpå riset.
5. Blanda grädden, chilisåsen och pepparn och häll över det hela.
4. Tärna kasslern och fetaosten och lägg även detta ovanpå riset.
5. Blanda grädden, chilisåsen och pepparn och häll över det hela.
6. Strö den rivna osten över alltihopa.
7. Låt stå i ugnen i 15-20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Kommentarer
Postat av: Emma
Tack så mycket! :)
Trackback