Enkel kålpudding

Igårkväll gjorde jag mat tills idag. Det blev kålpudding, på ett väldigt enkelt och snabbt vis.

Allt du behöver är:

* Ett litet vitkålshuvud
* 250g blandfärs
* 1 ägg
* 1/2 dl ströbröd + 1 dl vatten
* Salt och peppar
* Matolja
* En matsked smör
* 1/2 dl sirap
* 2 droppar soya

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader.



2. Plocka fram ingredienserna.


3. Hacka kålen.



4. Låt kålen koka i 5 minuter på svag värme så den blir lite mjukare.



5. Blanda köttfärsen, ägget, ströbrödet som svällt i vattnet, salt och peppar i en bunke.



6. Häll av kålen.
7. Blanda sirapen och soyan och häll den i kastrullen över kålen och blanda runt.
8. Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form.



9. Lägg köttfärsen i ett tunnt lager på kålen.



10. Lägg resten av kålen på köttfärsen och droppa över lite matolja.



11. Klicka på en eller två klickar smör, sänk värmen till 200 grader och ställ in i ugnen.
12. Låt stå i ugnen i 45-60 minuter.



13. När köttfärsen och kålen fått färg är det klart.



14. Det kommer vara ganska mycket vätska i formen, häll över detta i en kastrull direkt och gör en sås av det eller häll det i en burk och ställ i kylen eller frys in till senare användning.


Kommentarer
Postat av: karin - trattoria

älskar kålpudding :)

2011-11-22 @ 19:17:50
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: Alexandra Kjellman

Mums!

2011-11-25 @ 06:57:19
URL: http://alexandrakjellman.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0