Söndagsstek
1. Bryn steken, salta och peppra.
2. Tillsätt lite vatten, lägg i 1/2 buljongtärning, 2 lagerblad och några kryddpepparkorn om du vill.
3. Skala och hacka en morot som du lägger i grytan. Skala och hacka en lök, dela den på mitten och lägg också denna i grytan.
4. Låt puttra på låg värme i 1-2 timmar.
5. Skala potatis (en fastare sort), dela den i jlyftor och lägg dem på en plåt med högre kanter.
6. Häll på rikligt med olja så potatisen inte bränner fast på plåten, salta, peppra och in i ugnen på 200grader i ca 30-45 minuter.
7. När köttet är klart tar du upp det ur grytan och låter det vila en stund innan du skär upp det.
8. Ta upp alla lagerblad, pepparkorn och grönsaker ur grytan.
9. Red såsen med mjöl och tillsätt lite grädde och soya för att få en fin färg.
När potatisen är klar är det bara att äta!