Makaronipudding ala Johanna
Igår blev det makaronipudding till middag, inte den lyxigaste maten kanske, men det går fort och lätt att göra i alla fall. Dessutom är det perfekt att göra på rester.
För att göra denna maträtt behöver du:
* 3dl makaroner
* Falukorv, skinka, bacon, grillkorv eller annat kött.
(För en vegetarisk variant kan du använda tex blomkål, morötter och purjolök).
* 2 dl riven ost
* 3 ägg
* 3dl mjölk
* Fetaost
Följ bilderna och beskrivningen nedan:
Koka marakonerna och stek dina utvalda köttingridienser.
(koka grönsakerna om du gör den vegetariska varianten).
Blanda alltihopa i en ugnsfast form och lägg på tärnad fetaost..
Vispa ihop äggen och mjölken, krydda med salt och peppar och häll över makaroniblandningen.
Lägg den rivna osten ovanpå och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30-40 min tills osten fått en fin färg.
Servera makaronilådan med tex kokta grönsaker eller en grönsallad med dressing.