Marianne tryffel
Den här julen har jag gjort marianne tryffel, det var lite pilligt så vi får se om jag provar på det igen.
Goda blev de i alla fall så det kanske är värt det^^
Du behöver:
* 200g vit choklad
* 200g mörk choklad
* 1dl grädde
* 25st marianne karameller
Gör såhär:
1. Hacka karamellerna till små små bitar.
2. Häll grädden, den mörka chokladen och karamellsmulorna i en kastrull och låt chokladen smälta.
3. Häll i en form och låt stå i kylen tills det stelnat så pass mycket att man kan rulla små kulor av det.
4. Rulla kulorna och smält den vita chokladen.
5. Doppa bollarna i den vita chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper och sedan in i kylen för att stelna ordentligt.
KLART!
* Jag doppade hälften av dem i ljus choklad också för att få lite variation, men det gör man som man vill.
Goda blev de i alla fall så det kanske är värt det^^
Du behöver:
* 200g vit choklad
* 200g mörk choklad
* 1dl grädde
* 25st marianne karameller
Gör såhär:
1. Hacka karamellerna till små små bitar.
2. Häll grädden, den mörka chokladen och karamellsmulorna i en kastrull och låt chokladen smälta.
3. Häll i en form och låt stå i kylen tills det stelnat så pass mycket att man kan rulla små kulor av det.
4. Rulla kulorna och smält den vita chokladen.
5. Doppa bollarna i den vita chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper och sedan in i kylen för att stelna ordentligt.
KLART!
* Jag doppade hälften av dem i ljus choklad också för att få lite variation, men det gör man som man vill.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Mums så gott det ser ut ut vilken fin blogg du har! Har funderat mycket på att göra sånna här tryfflar men det blev så himla mycket julgodis i år så det räcker nog så ;) Nästa år!
Trackback