Johannas adventskalender Lucka 12
God morgon!
Vi startar dagen med att öppna en ny lucka i adventskalendern tycker jag!
Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på julgodis, nämligen mariannetryffel.
Du behöver:
*1 dl grädde
* 100g ljus blockchoklad
* 100g mörk blockchoklad
* 30st mariannekarameller
* 1/4 dl florsocker
Gör såhär:
1. Kör mariannekaramellerna i en mixer eller lägg dem i en påse och banka med en kavel så det blir småbitar.
2. Häll grädden i en kastrull och värm den på spisen, ta bort den precis innan det börjar koka!
3. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör tills all choklad smält.
4. Häll i mariannesmulorna och rör om ordentligt. Låt stå i kylen i ett par timmar.
5. Ta ut kastrullen och rulla bollar av den stelnade chokladsmeten, ungefär 1 tsk per pralin är lagom.
6. Rulla pralinerna i florsocker.
Klart!
Kommentarer
Trackback