Johannas adventskalender Lucka 22

Bakom dagens lucka gömmer det sig ett recept på en mjuk pepparkaka med cream cheese frosting och apelsinglasyr.
Perfekt att bjuda på nu i jul, jag gjorde denna till vårt andra adventsfika och den var mycket uppskattad.
 
 
Du behöver:
 
* matfett + ströbröd till formen
* 100g smör
* 2 ägg
* 2dl strösocker
* 1,5 dl gräddfil 
* 1,5 tsk mald ingefära
* 1,5 tsk malda nejlikor
* 2tsk kanel
* 3dl vetemjöl
* 2tsk bakpulver
 
Till frostingen:
 
 
*200g philadelphia
* 50g mjukt smör
* 2dl florsocker
 
Till glasyren:
 
* 1,5dl florsocker
* Några droppar saft från en apelsin (du märker hur mycket du behöver för att få en smidig glasyr som är lagom konsistens på.)
* rivet skal från 1/2 apelsin
 
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. smörj och bröa en ugnsfast form med avtagbar kant ca 24cm i  diameter
3. Smält matfettet och låt det svalna
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner gräddfil, matfettet, kryddorna och mjölet blandat med bakpulvret. 
5. Dtjälp upp smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min tills kakan känns torr
7. Rör under tiden ihop frostingen och glasyren
8. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Skär den på mitten och bred frostingen på bottendelen. Lägg försiktigt på överdelen och häll sedan över glasyren.
9. Dekorera med lite strössel om du vill och ställ sedan in i kylen så glasyren och frostingen får sätta sig.
 

Kommentarer
Postat av: geminaarts

Den ser sjukt god ut! Har skrivit av receptet :p

Svar: Den var jätte god. Hoppas du gillar den! God jul på dig 😃
Johanna

2014-12-22 @ 20:41:18
URL: http://geminaarts.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0