Hallonrutor eller hallonmums!

Här kommer en somrig och läcker variant på kärleksmums, choklasrutor, mockarutor eller vad du brukar kalla dem. Nämligen dessa med smak av hallon.
 
Du behöver:
 
Till kakan:
 
* 2 ägg
* 2dl socker
* 24 hallon
* 100g smör
* 3dl vetemjöl
* 1tsk bakpulver
* 2tsk vaniljsocker
* 2msk mjölk
* 1dl matolja
 
Till garnering:
 
* 1dl hallon
* 3dl florsocker
Ä 50g smör
* 2msk vaniljsocker
* strössel
 
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Smält smöret
4. Tillsätt smör, mjölk och olja till smeten och vispa väl
5. Rör ner de storra ingredienserna
6. Själp upp i en ugnsfast form ca 20x30cm och tryck ner hallonen som på bilden nedan så det hamnar ett hallon i mitten av varje ruta du kommer att skära ut av kakan.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
 
 
Medans kakan är i ugnen rör du ihop glasyren.
 
1. Häll hallonen i en sil och mosa med en sked över en skål så bara saften rinner igenom. På så sätt får du inga kärnor i glasyren.
2. Smält smöret och tillsätt till hallonen tillsammans med de övriga ingredienserna, dock inte strösslet!
3. Bred glasyren över kakan då den svalnat helt och strö över valfritt strössel.
 
 
 
En mjuk och fräsch kaka med en hallongömma i mitten.
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Gu så gott det ser ut!!<3

Svar: Tack!! De var super goda så dem måste du testa tycker jag! ^^ hihi
Johanna

2013-05-29 @ 11:37:35
URL: http://fightforfreedom.blogg.se
Postat av: hanniis

Ååååh, ser väldigt så gott ut, tänk att jag aldrig baka sånt gott. Alltså jag bakade såna kärleksmums men de låg ju i frysen aslänge så då är de inte ens goda när de blivit för frysta.. Men gud det bara saftas i min mun!

Svar: Då måste du testa dessa! De var jätte goda! :D Nej mjuka kakor kan bli lite klibbiga och fuktiga när de varit frusna för länge och tinas, ingen höjdare precis^^ hihi
Johanna

2013-05-29 @ 13:04:01
URL: http://hanniiiboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0