Glassbomb
Här kommer receptet på glassbomben som jag bjöd på när jag fyllde år.
Du behöver:
* 1,5 liter gammaldags vaniljglass
* 200g hallon
* 3dl vispgrädde
* 4 äggulor
* 0,5dl strösocker
* mini-/mashmallows
Gör såhär:
1. Klä insidan av en 2 liters rund bunke med plastfolie
2. Bred ett lager av vaniljglassen (som stått framme en stund och blivit mjuk) på insidan av bunken, lämna en grop i mitten och ställ in den i frysen.
3. Mosa hallonen i en skål.
4. Vispa grädden fluffig me inte för hård.
5. Vispa äggulorna och sockret pösigt i en annan bunke.
6. Vänd ner de mosade hallonen i ägg och sockersmeten.
7. Häll ner hallonsmeten i bunken med grädden och blanda ordentligt.
8. Häll ner hallonparfaiten i i gropen i glassbunken.
9. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
10. Ta fram glassen i god tid innan den ska serveras så den hinner tina ordentligt.
11. Klipp större mashmallows i mindre bitar eller använd minimashmallows till serveringen.
12. När glassen känns lagom mjuk vänder du den bara upp och ner på ett tårtfat, lyfter bort bunken, tar bort plastfolien och granerar med mashmallowsen.
Mmm mumma! :) Fyndigt med en hallon surprise i mitten!