Fläskfilé i ugn med kantareller
Såhär till fredagen får man väl lyxa till det lite extra med matlagningen. Eller vad säger ni?
Här kommer ett smarrigt tipps från mig!
Du behöver: (till 3-4 pers)
* 1 fläskfilé
* 1 buljongtärning
* 1 klick smör
* 3dl grädde
* 3dl färdiglagade kantareller
* salt och peppar
* 1dl riven ost
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skiva fläskfilén i 1cm tjocka skivor
3. Stek till gyllenbrun färg och krydda!
4. Lägg filén i en ugnsfast form
5. Lägg en klick smör i pannan du stekte köttet i och stek kantarellerna något, tillsätt grädden och buljongtärningen och låt koka upp.
6. Häll såsen i formen över köttet.
7. In i ugnen i ca 10 minuter.
8. Ta ut formen och häll på osten. Låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
9. Servera med ris, grönsaker och något gott att dricka.
Kommentarer
Postat av: Jeanette♥
Vad gott:)
Svar:
Johanna
Trackback