Alla har åsikter..

Sedan jag blev gravid har jag märkt att i stort sett alla har åsikter, råd och tips om både det ena och det andra som de delar med sig av utan att man ber om det. Klart det kan vara bra men ibland blir det för mycket. Och jag är väl inte född igår!? Ibland verkar det som att folk tror det. Jag har väl lite egna instinkter och vet vad som händer och kommer att hända efter att bebisen kommit. Och dessutom kommer varken min graviditet, förlossning eller bebis vara som någon annans så varför ens anstränga sig?? Jag vet att folk gör det för att vara snälla men om jag inte ber om råd så vill jag antagligen inte ha det. Undrar jag något så frågar jag. Och om jag gör det vänder jag mig till de jag litar mest på, som min mamma, svärmor, barnmorska eller någon annan vän. Ja ni som har fått frågor av mig vet vilka ni är^^
Det konstigaste av allt är när karlar utan vidare påpekar för mig att "Du vet väl vad du gett dig in på? Det kommer göra ont!"
Jasså tänker jag då, och hur många gånger har du fött barn? Klart som fasiken att det kommer göra ont. Jag är väl inte dum heller! Men jag är kvinna. jag är skapt för att föda barn och tåla den sortens smärta, till skillnad från dig!
Det är precis som att de ser mig som en liten späd varelse som piper för minsta myggbett. De skule bara veta hur envis den här kvinnan är! ^^ hehe
 
Så, nu har jag fått gnälla av mig lite. Det behövdes^^
Vad har ni andra som fött eller väntar barn för erfarenhet av att folk ska lägga sig i??
 
 
Här har det hänt lite.
Bilden till vänster är tagen den 21:e december då jag +ade och den till höger är tagen för två veckor sedan.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej! Känner dig inte men känner din mamma via dagis.
Det är alltid du och bara du(pappan också givetvis) som vet vad ditt barn behöver och vill! Alla de där "jag vet bäst" mammorna kan dra något gammalt över sig:). Vet att många vill hjälpa men blir oftast bara fel!
Och visst vore det kul om papporna fick känna förlossningssmärta haha, de skulle inte klara länge;).
Fin blogg du har! Kul att följa och Grattis! :)

Svar: Hej! Jo men jag vet vem du är, känner ju till din sambo och svärmor sedan jag var liten^^ Ja alla vill ju vara till hjälp men alla upplever det ju som sagt olika och jag är övertygad om att både jag och Christer kommer veta vad vi ska göra när vi väl är där. Och undrar man något vänder man ju sig först och främst till sina föräldrar för råd. Iaf jag^^ Tack så mycket och grattis till er lille Axel. Hoppas ni mår bra och får komma hem snart. =)
Johanna

2014-05-07 @ 20:46:54
URL: http://mammatillolle.bloggplatsen.se
Postat av: Hanna

Åååh, vad jag blir galen på såna människor. De kan ju sköta sitt eget, ne just det för det enda de tycker är kul är att lägga sig i hur andra gör osv. Blir också trött på det där. Som du har skrivit om du undrar något så frågar du ju, och såklart de du vill. Sånt blir jag tokig på. Typ som när jag och Jeff skaffade Brutus, frågade en person mig, men en hund, gud så jobbigt, själv har personen barn och det är ju mycket mer ansvar än en hund i alla fall. Vart jag vill komma är att, människor lägger alltid sig i sånt som de inte har med att göra.

Svar: Ja men eller hur! Bara synd om sådana människor som inte har något eget liv ;) hehe
Johanna

2014-05-09 @ 09:39:11
URL: http://hanniiiboll.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0