Cheesecake med hallon och vit choklad

Du behöver:

* 3 ägg
* 2dl socker
* 3dl vispgrädde
* 2tsk vaniljsocker
* 200g philadelphiaost
* 2dl hallon (en förpackning)
* 100g vit choklad
* 6 digistivkex



Gör såhär:

1. Smula sönder digistivkexen i botten på en form med avtagbara kanter.
2. Dela äggen och häll vitorna i en bunke och gulorna i en annan
2. Vispa äggulorna och socker pösigt
3. Tillsätt vaniljsocker och philadelphia
4. Vispa grädden och rör ner i smeten
5. Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum tills du kan vända bunken upp och ner utan att det rinner ut
6. Rör försiktigt ner äggvitorna i smeten
7. Häll över hälften av smeten i en annan bunke
8. Hacka 2/3 av chokladen och rör ner i den ena bunken
9. Häll smeten med choklad i formen och ställ in i frysen
10. Mosa hallonen och tillsätt till resten av smeten
11. efter ca 15 min tar du ut formen ur frysen och häller på resten av smeten med hallonen i
12. Riv resten av chokladen som topping
13. Låt stå i frysen i minst 8 timmar innan servering!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0