Flötring, donut eller munk

Kärt barn har många namn, donut, munk eller flötring som vi alltid sagt i min familj^^
Vad du än väljer att kalla det här bakverket så har jag provat att göra sådana här idag. Inte allt för svårt faktiskt.



Du behöver: (ca 15st)

* 1 ägg
* 1dl strösocker
* 1 1/2 tsk bakpulver
* 5dl vetemjöl
* 1dl mjölk
* 2msk smör



Gör såhär:

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret och tillsätt det med mjölken i smeten.
3. Blanda mjölet och bakpulvret ordentligt och tillsätt det sedan till resten av smeten. Rör runt tills det blir en klibbig deg.
4. Skälp ut degen på ett mjölat bakbord och knåda till en jämn och fin deg.
5. Dela degen i ca 15 lika stora bitar, rulla dem till köttbullestora bollar, platta till dem och sätt sedan ner ett finger mitt i och snurra runt för att bilda ett hål.



6. Starta fritösen eller värm en kastrull med olja till 180grader.
Lägg sedan ner några munkar i taget och låt dem friteras tills de är gyllenbruna.



Tips!
Detta är ett superbra redskap när man ska fritera munkar!!



7. Låt munkarna svalna och droppa av på papper.



8. Rör ihop glasyren.

Du behöver:

* 75g smör
* 6dl florsocker
* 3msk vatten
* några droppar valfri karamellfärg

1. Smält smöret och låt det svalna något.
2. Rör ner florsockret, tillsätt vattnet och karamellfärgen.



Doppa munkarna i glasyren, ställ sedan in dem i kylen för att svalna.
Doppa dem i glasyren en gång till och strö på valfritt strössel.




Låt dem stå i kylen en stund så glasyren stelnar igen, ta sedan fram dem en stund innan du äter dem så de är mjuka och goda.


Kommentarer
Postat av: therese

Sv: Åh tack! Var nog sista dagen på året man kunde använda klänning

2011-10-01 @ 10:13:52
URL: http://tinythess.blogg.se/
Postat av: My

Men mums!

2011-10-01 @ 10:41:12
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se/
Postat av: Alicia

sv: Tack så mycket :-D



Jag älskar donuts, det är en klar favorit! Dock med bara socker på. Kanske ska prova nån dag!

2011-10-01 @ 12:20:50
URL: http://aliciae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0