Fyllt picnicbröd

Förra helgen gjorde jag ett fyllt matbröd som jag hade med mig till Vara och våran lilla picnic på Jordgubbensdag.
Recept till det här smarriga brödet kommer här:

Du behöver:

* 40gram smör eller margarin
* 2,5dl mjölk
* 25g jäst
* 1tsk salt
*6,5dl vetemjöl
* valfri fyllning: Jag använde 2dl riven ost, 1 pkt lufttorkad skina, 1 pkt fetaost, örtsalt och basilika. 



Gör såhär:

1. Smält matfettet, häll i mjölken och värm till fingervärme (37grader).
2. Smula jästen i en bakbunke och häll över mjölkblandningen.
3. Tillsätt saltet och ca 5,5dl av mjölet.
4. Arbeta degen tills den känns smidig och låt den sedan jäsa i bunken under bakduk i ca 45 minuter.
5. Lägg degen på mjölat bakbord/bord/bänk och kavla ut den till en ca 1/2 cm tjock rektangel.
6. Lägg på allt pålägg, skinkan, fetaosten, den rivna osten och basilikan.
7. Rulla ihop brödet som en rulltårta.
8. Lägg brödet med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper och forma till en krans.
9. Låt brödet jäsa på dragfri plats under en kökshandduk i ca 20 minuter och sätt ugnen på 250grader.
10. Snitta brödet med en vass kniv, pensla med lite vatten och strö över örtsaltet.
11. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Sänk sedan till 200grader och grädda i ytterligade ca 25 minuter. 
12. När brödet är klart kan du låta det svalna och vila något under en kökshandduk innan du äter det.
 


Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Linn

Sv: Ja visst är den :)

2011-07-07 @ 21:01:56
URL: http://linnlowes.com
Postat av: Anonym

Oj oj vad smarrigt det lät! :) Får nog testa en dag faktiskt. Tack för inspirationen!

2011-07-07 @ 22:20:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0